Šta je novo?

LG G2

Kako da se vratim na KK ROM sa LP ROMa sem kdz ? Konkretno na Lighting v5.

Očigledno ti treba JB bootloader, ne znam kako će se ponašati ako ga flešuješ direktno iz recovery-ja, možda je bolje da ideš kk kdz, autorec 1 i onda instaliraš rom.

Inače, Cloudy G2 3.1 je odličan, nema nikakvih problema, slobodno flešujte.

Je l' moze mala pomoc?

Probao sam da rootujem lg g2 i naizgled je sve bilo ok, pratio sam uputstva sa neta, koristio sam ioroot10, pojavila mi se i aplikacija superuser, ali, i dalje mi izbacuje poruku da mi telefon nije rootovan, pa je l zna neko do cega je mozda i kako to da ispravim?

Je l' moze mala pomoc?

Probao sam da rootujem lg g2 i naizgled je sve bilo ok, pratio sam uputstva sa neta, koristio sam ioroot10, pojavila mi se i aplikacija superuser, ali, i dalje mi izbacuje poruku da mi telefon nije rootovan, pa je l zna neko do cega je mozda i kako to da ispravim?

Koju verziju androida rutuješ?

Pokusavam da odradim LG flash tool-om apgrejd na Lollipop sa Cloudy-ja G2 2.2.Na zalost,nikako da instaliram drajvere za flash tool.Probao sam nekoliko varijanti drajvera,opciju da ih sam instalira iz download moda,odnosno kad se u Developer option cekira USB debbuging i svaki put mi fali sledece:

LGE androidnet USB modem &
LGE androidnet USB serial port.

Pored toga,odranije su u device manageru pod other devices zuti

SM Bus controller kao i Universal Serial Bus controller.Njih prijavi da ne moze da instalira po instalaciji LGUnitedMobileDriver. Inace,imam Win 7 Ultimate 64bit.

Dakle kako instalirati nedostajuce drajvere da bih mogo da odradim KDZ a potom i flesujem Cloudy g2 3.1?

Poslednja izmena:
4.4.2

http://blog.laptopmag.com/root-lg-g2 - ovo je bilo uputstvo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2448887 - odavde sam skinuo root sa linka old version ioroot10

Taj ioroot je kod mene radio kada sam rutovao JellyBean pre godinu i po ali mi skoro nije radio na KitKat-u. Sada mi je uspelo sa http://forum.xda-developers.com/lg-g3/general/guide-root-lg-firmwares-kitkat-lollipop-t3056951 na Lollipop-u. Skinuo sam verziju 1.3 sa grafičkim intefejsom.
Mada, možda ti treba da ubaciš noviju verziju superSu. Bolje sačekaj još neki odgovor. Možda je neka sitnica u pitanju.

Za KK sam koristio ioroot25, možda je ioroot10 bio za JB? Za LP sam koristio One Click ROOT.

A šta je za LP?
Danas sam skinuo novu verziju xcam (6.2.4), instalirao sam i primetio da je dosta bolje, nema crnih mrlja i tackica u mraku. E sada, ja koristim rutovani KK stock. Instalirao sam tu kameru i onaj fajl koji dodaje UHD. Prilicno je losije od stock kamere jer kamera ne dobija dovoljno svetlosti. Cim je mracnije, recimo sada u sobi slike sa xcam su potpuno tamne, dok sa stock kamerom super izgledaju. Posto imam i xcam settings hteo sam da promenim podesavanja kad hoces, sipak. Ne reaguje, za najnoviju xcam 6.2.4 aplikaciju ti treba i novi xcam settings. Jel primetio jos neko ovo, posto bi mu bilo mnogo da za svaku aplikaciju kamere naplacuje xcam settings? Sada dzaba imam onu verziju xcam settings 1.4, ne vredi nicemu.
Pored svega sam instalirao i video player koji je xbebbed postavio i kada sam hteo da pustim video snimljen u slow motionu, on nece da ga prikaze...
Imao neko slicne boljke?

Poslednja izmena:
Ne naplaćuje se posebno nego ti treba beta verzija settingsa. Uđeš na Google plus community pa se tamo prijaviš za beta program pa malo sačekaš i dobićeš update

Okej...uspeo sam da rootujem telefon, ali mi sada quickboot ne radi ono sto bi trebalo da radi.

https://www.youtube.com/watch?v=A7BTzWTb6X8

Pratio sam gore ovaj youtube link, ali ja kad udjem na recovery ne izbaci mi taj meni vec me prebaci na android recovery tood gde mogu da biram da rebootujem telefon tj. dobijem onaj screen kao kada sam rootovao (sa zutim, crvenim i valjda plavim slovima).

Ima li neko neki bolji link za instrukcije?

Sto si time root-ovao? Imas na prvoj strani prost root ko pasulj :)

Kada sam na KK, a hocu da instaliram CloudyG2 3.1, da li mogu odmah njega da instaliram ili moram officijalni LP prvo? Inace, vec sam imao official LP...?

Ma slobodno duzim putem, ne treba ti vise od 20 minuta posla.

Ne znam kako da rutujem i instaliram twrp na LP. Na prvoj strani nema nista o tome a nece one alatke koje su za KK

Twrp je custom recovery iz koga ces da instaliras cloudyg2 tj.bilo koji custom rom.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Planiram da kupim u skorijoj buducnosti g2, jer mi je nestao moj verni nexus 4. I g2 mi je idealan, sa strane performansi, baterije, velicine, estetike, svega.
Medjutim, na jednu stvar stalno nailazim, a to su one zute fleke koje se javljaju nakon pregrevanja telefona, kao i da deo ekrana jednostavno ne funkcionise.
Koliko je to cest problem, jer kad god odem na neki thread koji se bavi tom problematikom na bilo kom forumu, nezanemarljiv broj ljudi prijavljuje taj problem.
Da li su bile neke revizije ge dvojke? Znam da lg ima obicaj da pravi revizije i izbacuje ih na trziste bez ikakvog obavestenja (kao sto je bio slucaj sa n4, gde su
u drugoj reviziji dodali nozice na zadnji deo telefona i izmenili malo kameru), i to je jedino sto mi uliva nadu da se nece i kod mene ispoljiti te fleke.

Ovo me zanima zbog toga sto cu uzimati naravno polovan telefon, koji verovatno nece biti vise pod garancijom, a zamena ekrana tesko da bi se isplatila, s
obzirom da cu i ovako jedva skupiti lovu za g2. Koliko je uopste dovoljno da se telefon pregreje? Znam da je ota na n4 i n5, a cini mi se i jos nekim neksusima
unistavao baterije i drugi hardver, a bogami n4 se pregrevao podosta i bez toga (pre lollipopa doduse, posle je bio hladan kao spricer).

je l si ovo meni odgovorio za quickboot i stavljanje roma? ne razumem se u to pa mi ovo twrp nista ne znaci

Quickboot je alat za rebootanje
Ako si instalirao SAMO njega a nemas TWRP, jasno je da ce ti uci u obicni android recovery.

Nema smisla ni imati quickboot ako nisi rootao i stavio custom recovery, to pricam.

Pitaj slobodno sta te zanima, moguce da si negdje nesto pogresno napravio, pada ne zeznes mob.

Nazad
Vrh Dno