Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

E, to je žurka! :D

A izlazi i ovo čudo AMD Fiji VR Dual GPU 8192 shejdera au :p

Pitam se koja ce VR igra da trazi tolike performanse? :D Pa cak i pCARS na max podesavanjima ne trazi ni blizu toliko [u VR modu, pCARS automatski obori neka vizuelna podesavanja kojima user cak ni nema nacina da pojaca manuelno].

A kada nVidija bude najavila nesto slicno sa "VR" brendingom, nadam se da ce najzad prikazati onaj Hobbit VR demo sto su napravili sa WETA-om. Za taj demo makar znamo da su preformanse opravdane, posto su asseti ultra HQ.

Poslednja izmena:
Da bi VR izgledao realno mora valjda 5k rezolucija koja je blizu onome sto vidi nase oko, svaki GPU da renderuje po jednu stranu. To je taman :D
Svi zivi i mrtvi su najavili VR pakete krajem godine/pocetkom sledece. Od HTC-a do fejsbuka.

Pa dobro, krecu prvo sa tom nekom full hd rezolucijom, a nemam sumnje da ce vremenom izbacivati nove verzije, sve dok ne doguraju do tih nekih 4K, 5K.

Znaci.. ko bude hteo da proba VR medju prvima,morace da nabavi AMD kartu?
:d

Tek treba da vidimo sa driver optimizacijom, 980Ti ima prednost u nekoliko meseci drivera vec. Svakako jako zanimljiv podatak!

Poslednja izmena:
Pa zar sam nisi okacio tabelu,na kojoj je 980ti nesto sporiji??

Erik je ocigledno ukapirao iz prve ali nazalost ti nisi.
3D Markovi i igre su dve razlicite stvari.
A na osnovu pozicije u 3D marku vec mozes da naslutis stanje u igrama jer AMD kartama
3D mark malo bolje lezi dok je u igrama sasvim drugacija prica.

Imas ocit primer 970 i R9290X. Cak i sa ove tabele vidis da je R9290X brza sto u igrama nije slucaj.
Svakako cekamo prave rezultate..

Pa, sto se tice TitanX, ta karta u FireStrike Extreme ima oko 7.800-7.900 skor, moja 980 klokovana im oko 7.700-7.800 skor, tako da je sto se tice toga, ova tablica tacna.
I 290X ima negde oko 5.000 skor, tako da je i to priblizno tacan rezultat. Tako da moze da se desi da ovaj test i prikaze tacan odnos jacine svih navedenih kartica.

Poslednja izmena:
E, da, razlika izmedju 390X i 290X u FireStrike Extreme je oko 55%, dakle i to je neka ocekivana cifra, moze da bude i tacno sve ovo.

EDIT: I u 4K, 390X ocekivano za mrvicu bolja, sada samo da vidimo koliko moze da se potera u kloku:whip:.

Poslednja izmena:
Ne razumem, kako mislis uvek su tu? Gde, kad?

Nekako imam osecaj, da uvek kad izbacuju novu liniju grafickih, nikako da se desi nekim cudom da neko pobegne bar 30% po performansama od konkurencije, uvek su tu negde, ko da se spijuniraju, tj naravno da se spijuniraju.
Ako je tacna ova tabela, zasto bi ja uzeo fury, ako je iste brzine kao 980ti, jedino ako im je cena kec u rukavu, ovako ce se svako po def-u odluciti za ngridiu...

Bice gusto bice gusto, prvi driveri i situacija je takva da su egal (Gm200 vs Fiji XT) vidicemo sta igre kazu vjerovatno opet egal mozda na 4K furija pobjegne sve ispod 5% nije pobjeda :d

Da, izgleda da ce posto su sve karte tu negde, verovatno cena karata dosta uticati, onda recimo, NV novi GameWorks i naravno, neizbezno, boja naocara,) kroz koje se gleda na celu tu situaciju.

Fury nemoze da pobedi 980Ti samo zbog ocajne saradnje sa game developerima... generalno cip ima veci brute force svega ali gubi zbog optimizacije (naravno mene interesuju samo nove igre) i visokog TDP-a (kojeg je voda donekle resila).......

cjena ce biti presudan faktor posto ce sve 3 karte biti izgleda unutar 5% presudit ce kvalitet i cjena, furija ima HBm (najavljivali su nize latencije ako se obistini velika prednost za AMD) tu je onda vodeno hladjenje koje mora biti daleko bolje nego ono krs hladjenje na titanu i GTX980Ti sve u svemu presudice cjena pa onda ostale stvari.

Nekako imam osecaj, da uvek kad izbacuju novu liniju grafickih, nikako da se desi nekim cudom da neko pobegne bar 30% po performansama od konkurencije, uvek su tu negde, ko da se spijuniraju, tj naravno da se spijuniraju.
Ako je tacna ova tabela, zasto bi ja uzeo fury, ako je iste brzine kao 980ti, jedino ako im je cena kec u rukavu, ovako ce se svako po def-u odluciti za ngridiu...

Ja imam utisak da ti uopste nisi dobro ispratio scenu.
Da su oni tu negde sada ne bi bile cene ovakve i ne bi bio monopol od strane Envidije.
Vec sad imas kartu koja je snaznija oko 60% koliko vec. Titan X.
Isto si imao i u prethodnoj generaciji, ogroman raskorak.
Nemoj da te zbunjuje to sto Envidija prvo izbaci slabiji cip pa tek onda jaci.
Sa razlogom to rade uprave jer AMD ne moze da isprati.

To je sad uslo u protokol, deo standarda.

Ne znam kakva ce biti cena i na koji nacin su zamislili da prigrabe deo trzista za sebe ali ovo za sad ne izgleda uopste dobro.
Nadao sam se da ce izbaciti bar kartu u rangu Titan X i da ce ponuditi neku realniju cenu jer mi je muka od karti od 1000$. Bolest.
Na kraju dodje 980 Ti koji pomrsi konce. Ne moze covek da kaze da je losa a ni preterano skupa.

Poslednja izmena:
Eh da je i meni jedne gtx 980 koja se klokne i bude ko Titan. :d

Ako su performanse ovoliko blizu morace i cena, mada kontam da ce biti nesto skuplji od nvidije zbog HBM-a i hype-a oko doticnog. Kao i nemogucnosti da se proizvede dovoljno karti za trziste.

Eh, ima 980 koje idu i do 8.200 za GPU skor:p,
zato i kazem, Maxvell se stvarno dobro klokuje i glavno pitanje, po meni je, koliko ce moci da 390X isprati i TitanX i 980Ti.

Vrh Dno