Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

Nesto drugo sam primetio, ovaj Fury (Air Cooled) ima klok od 1000Mhz, a ostala dva Fury X imaju 1050Mhz, deluje malo nategnuto, bas zbog toga da bi mozda bili u rangu TitanX i 980Ti, sto ne moze da bude dobro sto se tice overklok potencijala.
Ako se ispostavi ova opservacija:rtfm: tacnom, onda ce tesko da se izbore nove AMD karte sa Maxvell pri nekom maximalnom overkloku.
Bas me intresuje kako ce se izdesavati sve ovo, ko je bio najblizi po predvidjanju tom nekom realnom stanju koje ce biti.

Usled cega si ti zakljucio da je to nategnuto? Bas me zanima.

sta se ne racuna tako??? Amd sam kaze 322gb/s za 290x i 640gb/s za Fury.

evo kao sto sam ti pricao .... ne racuna se kako si ti mislio ili kako je po tebi AMD sam rekao (a jos mi nisi rekao gde su to naveli ;) )

eto ispade 4096bit memorijska magistrala .... a 512GB/s protok :)

U pravu je Goran. HBM radi na daleko nizoj frekvenciji i racuna se drugacije.

Pa, sto ne postavise i na Fury (Air Cooled) veci klok kao na drugima, znaci ne treba im neka veca snaga, pa ostavili na nekom normalnom kloku, pa veliki TDP, pa potreba vode za hladjenje, to sve navodi na cedjenje chipa, a i slicni su klokovi sa 290X, a ta kartica je imala vrlo los overklok potencijal.
Nikakva kvantna mehanika:sceptic:, ce da vidimo kako ce biti u stvarnosti.:rtfm:

Auuu... nastavi da ponavljas rec nategnuto. I drzi se kvantne mehanike :d

To o cemu ti pricas na 1000mhz je Fury Pro chip, koji ima dosta manje stream procesora. Sto ce reci mogli su ladno da dignu clock pozamasno jer ima isto hladjenje kao i Fury XT.
Potreba za vodom je naravno usled 4100 stream procesora, sto je ogroman broj. A takodje da bi karta imala veci OC potencijal.

Furka uzima tron to je moja definitivna prognoza cekao sam samo da se potvrde specifikacije, sa ovim specifikacijama fury x sa vodom ide na prvo mjesto, sve drugo bi bilo iznenadjenje, sigurno nece imati OC potencijal kao Gm200 (pretpostavka ali znace se i to uskoro ;))

Pa, dobro, i TitanX na vodu moze da ide i do 1.600mhz i preko, sa tim klokovima tesko ce da ga stigne novi AMD, ce vidimo.:shock:
Vidi, i za 290X su mogli da postave i 1.050-1.070Mhz default klok, ali onda bi ispao bas mali overklok potencijal, sto ne bi bas bilo reprezentativno:).

Isti je proizvodni proces pa prema tome i sama limitacija u odnosu na taktove.

Takodje ne radi se o novoj arhitekturi a to definitivno najvise i koci.
Svi ulazu nade u neku optimizaciju kako bi se dobila odredjena fleksibilnost ali ja licno smatram da su tu sanse jako male.
I ovo 300w na one specifikacije samog cipa deluje po malo cudno. Ali ako su uspeli da dovedu cip na taj nivo, odlicno.
Jeste da je 300w opet mnogo ali je bar ostalo na nivou R9290X. Sa te strane jos cudnije je sto su odradili rebrend, sto lepo nisu sve podelili od
tog novog cipa i milina osim ako je razlog ciscenje starih zaliha kako se sve vise prica.

Jasno je da je cip najverovatnije nategnut ako su ovo fabricke specifikacije sto govori da je tu ostalo jako malo prostora za overklok.

Ali kao sto neko rece, da ne nagadjamo, jos malo pa da vidimo sta Furija moze.
980 Ti je opasan protivnik. Videcemo ko kosi a ko vodu nosi :)

Ima li negde neki render kako izgleda Furija sa vazdusnim hladjenjem?

Pa, dobro, i TitanX na vodu moze da ide i do 1.600mhz i preko, sa tim klokovima tesko ce da ga stigne novi AMD, ce vidimo.:shock:
Vidi, i za 290X su mogli da postave i 1.050-1.070Mhz default klok, ali onda bi ispao bas mali overklok potencijal, sto ne bi bas bilo reprezentativno:).

Ne moze. Ogranicen je 6-faznim VRMom i power limitom usled toga. Mozda sa custom biosom, ali sa 6-faznom naponskom, to je rizik.

@Dark Messiah

Zapravo nije isti proizvodni proces. Verovatno otud toliko manji TDP u odnosu na stream procesore + verovatno manja arhitekturalna poboljsanja.
Sa 980TI ima da se bije lepo, kontam da 980Ti usled nereferentnog PCB-a moze da dogura daleko vise kada se overclockuje pod vodom.

Pa, imamo 780 i 780Ti sa default klokom oko 1.000-1.030Mhz, a u istom procesu 970 i 980 sa default klokom oko 1.200-1.290mhz i sa manjim TDP-om, sto znaci da moze da bude i veci klok u istom procesu.
E, sad, da li je posledica manjeg TDP-a i veci klok, deluje da jeste uzrok, a ako jeste, tesko ce da novi AMD imati nesto vece klokove od starog, zbog velikog TDP-a.
E, ovo je, cista kvantna mehanika:beat:;)

Pa, imamo 780 i 780Ti sa default klokom oko 1.000-1.030Mhz, a u istom procesu 970 i 980 sa default klokom oko 1.200-1.290mhz i sa manjim TDP-om, sto znaci da moze da bude i veci klok u istom procesu.
E, sad, da li je posledica manjeg TDP-a i veci klok, deluje da jeste uzrok, a ako jeste, tesko ce da novi AMD imati nesto vece klokove od starog, zbog velikog TDP-a.
E, ovo je, cista kvantna mehanika:beat:;)

Ja se povlacim u neverici da si ti stvarno to napisao :D
Morao sam i da citiram.

Ne moze. Ogranicen je 6-faznim VRMom i power limitom usled toga. Mozda sa custom biosom, ali sa 6-faznom naponskom, to je rizik.

@Dark Messiah

Zapravo nije isti proizvodni proces. Verovatno otud toliko manji TDP u odnosu na stream procesore + verovatno manja arhitekturalna poboljsanja.
Sa 980TI ima da se bije lepo, kontam da 980Ti usled nereferentnog PCB-a moze da dogura daleko vise kada se overclockuje pod vodom.

Ubijas me. Sve vreme govoris nije isti, nije isti. Razmisljam koje ovde lud. Lepo reci TSMC HP, unapredjena verzija 28nm.
Ako je taj proces onda neka logika postoji. Videcemo.

Nisam siguran da ce po osnovnim specifikacijama da se bas tako mlati sa 980 Ti. Ti "niski" klokovi su definitivno sumnjivi.
980 Ti referentna ima ozbiljan oc potencijal a nereferentne briju jos vise, pre svega zbog boljeg hladjenja i nesto bolje naponske sekcije.

Kada uzmes u obzir maksimalan OC potencijal i jedne i druge karte mislim da ce 980 Ti da odnese pobedu, to je najverovatnije.
Nego mene vise interesuje cena u odnosu na performanse. Bilo bi lepo da budu direktni konkurent 980 Ti u pravom smislu. Cena/performanse.

Donro, de,:trust: reko sam sve uslovno.
Neko je vec pisao ovde, da mu deluje da gleda na manji TDP kroz bolju optimizaciju i veci potencijal kod kloka, pa sam se samo nadovezao.

Mislim da pri max OC-u 980ti nece imati konkurenciju. Jos uvek nismo videli testove karti poput 980ti HoF. (triple 8pin lele...)
Mada ko zna, ako se bude clockovao pristojno taj fury, mozda i bude mogao da parira po performansama usled mnogo vise SP-a, vise TMU, vise ROPs... Njemu ce trebati verovatno dosta nizi clockovi da sustigne iste performanse.
Cena, prava sitnica. Mislim da ce biti visa nego 980ti, ali da ne lupam, videcemo :)

Sto se tice procesa, mislim da je HP+ da cepidlacim, ali nisam ni ja 100% siguran u ime :D

inace taj hof 980ti je bas onako reprezentativna karta. :)

Rekao je: " Amd sam kaze 322gb/s za 290x i 640gb/s za Fury."

Sto je apsolutno tacno.

@umart
rekoh poput nje, misleci karti sa custom PCB i dobrim hladjenjem :)

Mislim da pri max OC-u 980ti nece imati konkurenciju. Jos uvek nismo videli testove karti poput 980ti HoF. (triple 8pin lele...)
Mada ko zna, ako se bude clockovao pristojno taj fury, mozda i bude mogao da parira po performansama usled mnogo vise SP-a, vise TMU, vise ROPs... Njemu ce trebati verovatno dosta nizi clockovi da sustigne iste performanse.

Jos se nista ne zna. Nemoj tako lako otpisivati Furiju. Ne znas ti sta sve moze da se desi, jer ako se dobro upregne tu ce onda Paskal morati da konkurise :d

Bice interesantno pordjenje istog dizajna, Furije i 980 Ti. Recimo nesto ovako :

ASUS-GeForce-GTX-980-Ti-DirectCU-III-STRIX.jpg

Rekao je: " Amd sam kaze 322gb/s za 290x i 640gb/s za Fury."

Sto je apsolutno tacno.

@umart
rekoh poput nje, misleci karti sa custom PCB i dobrim hladjenjem :)

Lol apsolutno netacno ... Rekli su 512GB\s pojma nemam odakle mu 640 nikad nisu ni ponenuli 640 a i rekoh mu da mi linkuje gde je to video.

Njegov post je na strani 237 pa procitaj i reci mi sta je tu tacno od podataka ;) 1024bitna magistrala ili tih famoznih 640GB/s oba posatka nigde nisam video osim na bencu ;)

Aj evo i ti mi linkuj posyo kazesda je apsolitno tacno... gde AMD kaze da je 640GB/s za fury kartice, evo ne mora AMD izvor... Daj mi bilo koju vest gde se ta cifra pominjala a da nije Djura iz male mostanice pisao na svom blogu ;)

Poslednja izmena:
Na stranu sto se nalupetao u tom postu onako belosvetski sa 1024 i 384bita umesto 4096 i 512bita, tacno je bilo za 320GB/s za hawaii. Za Fury, mogao sam da se zakunem da sam video 640gb/sec na WCCFtechu, izgleda sam istripovao, sad proverio i pise 512gb/sec stvarno.

@Erik011
Nisi istripovao, u ranijim nagadjanjima su predvidjali 640GB/s posto su predvidjali i veci klok memorije.

To znaci da su novi cipovi :D...

Cenim da je slajd fejk. Ili prikazuje Roadmap za jun :) Tonga XT je praktično M295X, s tim što su morali da smanje takt jer ide u iMac, pa nema mnogo prostora za hlađenje. Nema razloga da ne nasviraju taj čip i puste međ' narod. Još su se i slike čipa pojavile skoro

Poslednja izmena:
@Erik011
Nisi istripovao, u ranijim nagadjanjima su predvidjali 640GB/s posto su predvidjali i veci klok memorije.

jedino sto se oduvek znalo je da ce memorija raditi na 1GHz tako da ne .... mislim da nigde nije bilo 640GB/s to je covek izveo kao 2x protok od 290x ....

Ne, zaista je pre par meseci bilo 640 u nekim rumor clancima.

jedino sto se oduvek znalo je da ce memorija raditi na 1GHz tako da ne .... mislim da nigde nije bilo 640GB/s to je covek izveo kao 2x protok od 290x ....

http://wccftech.com/amd-fiji-die-reconstructed-hbms-huge-gpu-uncovered/
http://wccftech.com/amd-fiji-offici...ter-johann-andersson-matches-previous-render/
http://wccftech.com/fiji-xt-4gb-amd-dual-8gb-hbm-msrp-849/

Evo ti neki od clanaka, bilo ih je jos dosta nego su prepravili tabelu.

Hvala Wild Boy & De Raddici, nisam lud, ipak sam video tih 640gb/s :)

Nazad
Vrh Dno