Šta je novo?

X-Arena sajt prevara! Procitajte

dakle mislis i da su prevaranti i ovi sa bench shop-a? :)

Cisto me interesovalo zasto bas tu prodavnicu. Ja kad uzimam nesto ako treba prvo da uplacujem uvek odustajem od kupovine.

Meni je to normalno za ozbiljen firme. Tako sam uvek plaćao, kada sam kupovao preko Emmi ja, Atoma, a boga mi i Benchmarka. Oni meni pro fakturu, ja njima pare. Da ne ispadne sve idelano, desi se problem , ali se reši (milsim na emmi).

pa po ravenovoj logici jer i oni traze pare unapred.

Ljudi u pitanju je Cooler Master mehanicka tastatura koja inace kosta 13.000 din. Medjutim ovde u Beogradu i u zemlji je nije bilo i resih preko njih da nabavim jer su jedini hteli da poruce. Trebala je da dodje iz Nemacke. I trazili su novac unapred preko uplatnice.

Dakle nisam ih nasao preko kupujem prodajem, znao sam za taj sajt jos pre 2 godine u nazad. I pre sam narucivao preko drugih firmi isto registrovanih i nikada ali bas nikada nisam imao problema. Video sam da firma postoji, da je registrovana u APRu, da ima prostorije u centru Subotice sa sve slikama i nije mi palo napamet da ce me preci. Sve je zaista ukazivalo da je normalna firma. Kao sto kazem i dalje je aktivna firma po APR-u.

Ocito da je ti neki privatni problem kod njih, kao sto si i sam jednom prilikom napisao kako ju je muz ostavio i napravio haos iz koga ona sad ne moze da izadje.
Jedino da budes uporan i da je zoves svaki dan, pa ako se javi ti onda fino i kulturno da objasnis situaciju, jer ako nasputis besan mozda neces uspeti da resis problem.

Mirza otkud ti da ju je muz ostavio? Pitam jer znas mozda jos neki slican primer? Imas li ti neki kontakt, jer ja generalno nemam telefon od nje, samo mail i fiksni na koji se niko ne javlja.

Ne, nemam nikakave veze sa njima. :)
Ti si napisao da joj je ovaj ostavio firmu i nju u haosu, pa sam iz toga zakljucio da ju je ostavio.

Nemam na zalost.

Samo da javim ekipi da se gospodja posle vise emailova javila i izvinila za celu situaciju i da mi obecava da ce novac vratiti. Videcemo sta ce biti i ja cu obavestiti forum cim budem imao dodatne informacije.

Pa bas za ovu prodavnicu se na forumu neki clan raspitivao pre 2-3 meseca zbog ispale, jos tad je valjda ispraznjen lokal. Probacu da nadjem post.

Evo ga, jos iz marta:
Ok, zao mi je sto moram postaviti pitanje ovde jer mislim da ipak nije u pitanju cist prevarant jer sam vec uspesno saradjivao sa doticnim ali imam sledeci problem:

U pitanju je lik iz Subotice koji uglavnom nabavlja stvari iz Nemacke, ima cak i otvorenu radnju i vebsajt pod nazivom X-Are*a. Narucio sam odredjenu komponentu u iznosu od oko 160e jos u Oktobru prosle godine (istog meseca sam porucio jos stvari preko njega koje su mi stigle regularno u Novembru) medjutim zbog problema sa prodavnicom odakle je prvi predmet porucen i nedovoljnog broja artikala za sve narudzbine koliko su ih imali, isti predmet nisam mogio da dobijem na vreme... u celoj toj prici doslo se do zakljucka da ce ta firma poslati odredjeni kolicinu ljudima koji su narucili na vreme (taj info sam dobio jos u Januaru jer su kasnili zbog praznika, carine itd) pa sam s tim smatrao da posto je roba narucena u Oktobru da ce mi paket biti poslat jer sam medju prvima napravio order preko njega. E sad, sve to na stranu, zadnji kontakt sa njim je bio jos 12. Januara i posle toga mu se gubi svaki trag nakon cega sam pokusao sa pozivima na fiksni i mobilni, kao i email, medjutim bez odgovora. Dakle interesuje me samo da li bilo ko zna sta se desilo sa njim, ko ga mozda zna i ko je iz istog grada i ako moze neki detaljniji info, jer stvarno vise nemam strpljenja za sve ovo pa bi u krajnjem slucaju hteo da dobijem bar povracaj novca da mogu nesto drugo da pazarim na nekom drugom mestu.....

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Ma javi se tamo i oteraj u p.m,reci im da boli mene K.urac da je lokal isprazntet hocu pare bre

Samo da javim, da je gospodja danas uplatila ceo iznos na moj racun.
Tako da se sve zavrsilo uspesno.

Pozdrav svima

Pa bas za ovu prodavnicu se na forumu neki clan raspitivao pre 2-3 meseca zbog ispale, jos tad je valjda ispraznjen lokal. Probacu da nadjem post.

Evo ga, jos iz marta:
DoX
Ok, zao mi je sto moram postaviti pitanje ovde jer mislim da ipak nije u pitanju cist prevarant jer sam vec uspesno saradjivao sa doticnim ali imam sledeci problem:

U pitanju je lik iz Subotice koji uglavnom nabavlja stvari iz Nemacke, ima cak i otvorenu radnju i vebsajt pod nazivom X-Are*a. Narucio sam odredjenu komponentu u iznosu od oko 160e jos u Oktobru prosle godine (istog meseca sam porucio jos stvari preko njega koje su mi stigle regularno u Novembru) medjutim zbog problema sa prodavnicom odakle je prvi predmet porucen i nedovoljnog broja artikala za sve narudzbine koliko su ih imali, isti predmet nisam mogio da dobijem na vreme... u celoj toj prici doslo se do zakljucka da ce ta firma poslati odredjeni kolicinu ljudima koji su narucili na vreme (taj info sam dobio jos u Januaru jer su kasnili zbog praznika, carine itd) pa sam s tim smatrao da posto je roba narucena u Oktobru da ce mi paket biti poslat jer sam medju prvima napravio order preko njega. E sad, sve to na stranu, zadnji kontakt sa njim je bio jos 12. Januara i posle toga mu se gubi svaki trag nakon cega sam pokusao sa pozivima na fiksni i mobilni, kao i email, medjutim bez odgovora. Dakle interesuje me samo da li bilo ko zna sta se desilo sa njim, ko ga mozda zna i ko je iz istog grada i ako moze neki detaljniji info, jer stvarno vise nemam strpljenja za sve ovo pa bi u krajnjem slucaju hteo da dobijem bar povracaj novca da mogu nesto drugo da pazarim na nekom drugom mestu.....

Hvala unapred!

Samo da javim, da je gospodja danas uplatila ceo iznos na moj racun.
Tako da se sve zavrsilo uspesno.

Pozdrav svima

Bas me cudi da nisam video ovu temu ranije. Moracu da se nadovezem na celu pricu jer sam i ja imao problema sa njima (nakon mnogo uspesno zavrsenih saradnji tokom 2014. god). U pitanju je bio veci iznos od tvog i stvarno vise nisam imao zivaca pa sam morao da idem preko tuzbe sa overenim dokazima o uplati na njihov racun itd. Sud i MUP u Subotici su bili aktivirani. Svoj novac nikome ne oprastam tako da se sve uspesno resilo pre nedelju dana otprilike kada mi se Predrag javio sa molbom za moj broj racuna, nakon cega mi je uplatio kompletnu sumu koju sam mu prebacio na racun jos pocetkom zadnjeg kvartala prosle godine... Tako da se i po mene sve zavrsilo ok. Malo neprofesionalno sa njihove strane sto nikog nisu obavestili da je radnja ugasena, bar preko sajta ili na bilo koji drugi nacin. Verujem da ima jos mnogo ljudi koji su izvisili za svoj novac koji je mozda cak i manji tako da su im nazalost verovatno te pare i oprostili... Prava steta sto ima takvih u ovoj zemlji ali eto.

Da je moglo ranije sve da se resi moglo je i bezveze mi je sto sam morao da potezem ceo proces preko drzavnih organa ali sta je tu je... Idemo dalje.

Mnogo drugacije bi se sve ovo zavrsilo da je firma bila d.o.o, kao sto je najcesci slucaj kod prevaranata - a ne preduzetnik. Sreca u nesreci.

Da, u svakom slucaju kao sto je Dox rekao sve se dobro zavrsilo. Verujem da u globalu nisu imali lose namere, ipak firma duze postoji. Tako da na kraju sve se dobro zavrsilo.

Nije li on jedan ond onih sto su pali za sverc iz Madjarske?
Nekako mi se cini da se timeline poklapa.

Drago mi je ;)

Pib je poreski identifikacio broj i ne moze on da se blokira.
MOze da se blokiraju racuni firme.

Pib moze da se oduzme privremeno ili trajno .
To se ne radi za aktivna dugovanja , vec iskljuco za dugovanja prema drzavi i to ne sva.

Poslednja izmena:
Pa platili hosting unapred, nista cudno.

Pa nisu im nikakve cene, gledam sad malo. Nisu ni dinar jeftiniji od ostale bagre ...

Pa nisu im nikakve cene, gledam sad malo. Nisu ni dinar jeftiniji od ostale bagre ...

Dok sam saradjivao ranije sa njima uglavnom je vazilo Cena u Nemackoj radnji + 30e i to je sve sto placam. Tako da mislim da treba da se kontaktiraju licno za narucivanje pa da se proveri. To je bilo jos prosle godine pa sam kasnije izvisio za par desetina hiljada sto sam morao preko suda da izvlacim nazalost...

Cudno mi je samo da su se sad ponovo aktivirali, sta znam...

Vrh Dno