Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

@Deradicci
ima kad se trazi polovno, lagano 7970 za 100eu čak 280x za 120eu al mora da se naleti.A 290x i 290 - 170 - 200eu a tu tek nema sta da trazi Gtx 770 čak ni gtx 780 a ni njihove cene.

Kakva je radeon r3 graficka za igrice?

Onako lepo trolovska.

Kakve dve igre, ima ih tona. Cak i neke multiplayer igre poput Mech Warrior Online traze skoro 3 gb za high texture,a kamoli ultra. (crysis 1 engine)

Ima citava dva naslova: Assasian Creed: Unity i Watch Dogs.
Dzaba ste vi dokazivali kad nista niste dokazali. GTX 770 i R9 280 X su karte identicnih performansi u najnovijem testu na techpowerup-u, a to je sa uracunate dve pomenute igre:

Daleko je to od "dva naslova". Gotovo svaki noviji AAA naslov nasviran u 1080p troši oko 3GB.

Npr. GTA V odvrnut sve na max 1080p MSAA x8 treba 4GB jer ni R9 280X nije dovoljna, a sta da trazi GTX770 sa 2GB istina da po tp tabeli da su to 2 karte u egalu, ali udobnost igranja i komfor koji pruza 3Gb rama jasno pokazuje koja je karta bolja.

Mislim da u vecini naslova 280X radi bolje sa novim driverima. Ne racunam gameworks naslove, tipa Metnem.

Ja sam postavio dokaz iz najnovijeg testa sa najpoznatijeg sajta, gde ima veliki broj igara - neke malo starije a vecina su sveze...a vi kako 'ocete.
To sto GTX 770 posustaje u nekim novim naslovima je vise rezultat nVidia-inog fokusa na Maxwell, cist primer je upravo Witcher 3, koji trazi malo memorije a lose radi na Kepler kartama.

Npr. GTA V odvrnut sve na max 1080p MSAA x8 treba 4GB jer ni R9 280X nije dovoljna, a sta da trazi GTX770 sa 2GB istina da po tp tabeli da su to 2 karte u egalu, ali udobnost igranja i komfor koji pruza 3Gb rama jasno pokazuje koja je karta bolja.

Jel tih tri gigbajta vazi i za GTX 780 Ti? Mozda ipak cetiri gigabajta pruza komfor :p :d

Mislim da u vecini naslova 280X radi bolje sa novim driverima. Ne racunam gameworks naslove, tipa Metnem.

280x je bolja kupovina od 770gtx to je sigurno...nadam se da ce fury da dere, da mali crveni malo smire velike, bahate zelene pickice...

Jel tih tri gigbajta vazi i za GTX 780 Ti? Mozda ipak cetiri gigabajta pruza komfor :p :d

Da naravno sa 3 GB moces da podesis detalje na visi nivo ne zbog toga sto je GTX780Ti mnogo jaca karta od GTX770 nego zbog cinjenice da ima 3Gb rama u odnosu na 2Gb kod GTX770, ali za potpuni ugodjaj u GTA V na 1080p da se sve odvrne sto bi rekli do daske, da treba karta sa 4GB rama.
3Gb pruza pruza mogucnost da odvrnes tekture na max nivo i recimo MSAA x2 dok kod GTX770 moras se odreci jednoga ili smanjivati neki drugi detalj, da bi stavio i texture i msaax8 znaci sve do kraja treba 4GB jasno ko dan vjerovatno si igrao GTA V pa i sam znas o cemu govorim.

Ma nisam mislio na to, to je sve ok. Generalno ima dosta igara koje sad traze vise od 2GB memorije ali ljudi zaboravljaju da je GTX770 stara karta i da treba gledati u buducnost.
Obe karte su prevazidjene i tesko je ostvariti lagodno igranje u sve novijim naslovima pogotovu ako se ganjaju visoki detalji.
Ipak to nisu vise karte za to. Doduse Tahiti kad se dobro upregne moze lako da odskoci :d

P.S. Mislio sam na kolicinu memorije kada vrsis poredjenje izmedju 780 Ti i 290x ;)

A videcemo kakva ce biti dalja filozofija kad izadju 3xx karte. Predpostavljam da ce i tu biti isto, bolja kupovina zbog 8GB rama koje su realno nepotrebni ali
ko nas pita. Ima se moze se :d

Poslednja izmena:
ma sto se tice 8gb hawaai chip ne moze to iskoristiti, mislim da je to vise marketinski trik da se opravda cjena, bezpotrebno dizu cjene stavljanjem 8GB, isti je slucaj sa Titan_x nece nikad moci iskoristiti 12Gb isto tako nikad 390X nece moci iskoristiti 8Gb prija ce sam chip postat slab nego sto ce mu zaista zatrebat 8Gb memorije, glupost cista.
jedino sto moze valjat jeste ovaj Fiji chip eventualno tonga ako budu pogodili performance/ price, rebrand hawaja promasaj teski promasaj.
Hawaii chip se ne moze izboriti sa Gm204 chipom eventualno sa GTX970 dok sa GTX980 nema sanse, tu ce Nv dominirati, a ovaj sami vrh tu bi fiji mogao da se okiti krunom najbrzeg singl gpu-a u 28nm, mada taj tron poznavajuci Nvidiju tesko ce prepustiti bez borbe, bice neko zatezanje Gm200 chipa, nesto ce sigurno uraditi ako FIJI XT tj Furka porazi titana.

Poslednja izmena:
Pa nisu podigli vec spustili cenu iako ima 8gb :) Zato ne znam sto vam smeta, neka, mozda nekad zatreba.

Poslednja izmena:
Ja sam postavio dokaz iz najnovijeg testa sa najpoznatijeg sajta, gde ima veliki broj igara - neke malo starije a vecina su sveze...a vi kako 'ocete.
To sto GTX 770 posustaje u nekim novim naslovima je vise rezultat nVidia-inog fokusa na Maxwell, cist primer je upravo Witcher 3, koji trazi malo memorije a lose radi na Kepler kartama.

nema kako 'ocemo,vec da sada je 280x em brza,em ima vise rama i omogucava veca podesavanja,i kosta manje.u realnom svetu to je pokazatelj ciste dominacije,a kod vas u zelenom svetu me ni ne zanima sta se desava. :)

Zavisi, ima modela koji su i 400$ isto na neweggu. (4gb modela)

Pa vidi ako R9 390X bude startao od 390$ onda ce oni bolji modeli biti 450+$ to je previse za rebrand hawaja (ako stvarno bude rebrand)
Dobro je neko napisao kad su radili rebrand tahitija HD7970/GHz u R9 280X bar su cjene pale ovde cjene izgleda planiraju da podignu sto nema nikakvog smisla, nece puno da komentarisem dok se ne potvrdi 100% jel se radi o rebrandu bude li to je potpuni promasaj, u tome segmentu su trebali biti jaci nego ikad, oni su se izgleda samo fokusirali na Fiji da preuzmu tron a ostalo izbacit rebrand pa sta bude, nisu smjeli to uraditi!

Mislim da nece biti samo rebrand, imaju superiorniji proizvodni proces koji bi trebalo da donese makar nesto boljitka, makar u potrosnji. Ali da ne lupamo videcemo.

Kolega moras ipak birati te reci i izraze jer superiorniji uz marginalne razlike ne ide nikako.
Ipak se ovde radi o istom procesu a ne o 14nm naspram recimo 28nm. To bi bila superiornost.
Mislim da si se malo zaleteo ;)

Poslednja recenica ti je na mestu :p

Ne, to bi bio manji proizvodni proces. Ovaj proizvodni proces je superiorniji u istoj velicini,5% manji die size + 20-30% manje potrosnje kako navode. E sad koliko ce to uticati na sam chip, videcemo.

nema kako 'ocemo,vec da sada je 280x em brza,em ima vise rama i omogucava veca podesavanja,i kosta manje.u realnom svetu to je pokazatelj ciste dominacije,a kod vas u zelenom svetu me ni ne zanima sta se desava. :)

Nema kako 'ocete, nego eno ti tabela sto sam postavio pa pogledaj ponovo.

sta,sad treba da okacim bencheve svega ovoga sto smo ti pobrojali,gre pride nemeru ni da se otpanje opcije koje mogu na 280x?treba i to da ti se crta?

O cemu ti pricas? O nekim opcijama koje mogu da se popale? Pa te karte su svakako slabe za nove zahtevne igre, treba da gasis opcije na njima a ne da palis.
Ja samo kazem da su karte pribliznih performansi sto se i vidi iz prilozenog testa starog nedelju dana.

i kosta manje.u realnom svetu to je pokazatelj ciste dominacije,a kod vas u zelenom svetu me ni ne zanima sta se desava. :)

Cista dominacija jer je polovni 280X jeftiniji od polovnog GTX 770, karte stare 3 godina, bravo za tebe, sad mi je jasno sta se u tvom svetu desava.

DAS:

na 280x,za razliku od 770gtx mogu da se upale i rade savrseno.sto nikako tvoje izvlacenje reci iz konteksta,uz neznanje,nece promeniti.u tom testu gde baj d vej niti ima tih igara to nem're da se vidi.uzivaj u svojoj selektivnoj stvarnosti i ubedjuj da je zapravo bolje da vise platis za manje.

Nazad
Vrh Dno