Pre svega, veliko razočarenje sa scenom žrtvovanja princeze Širin... potpuno van karaktera Stanisa, bez ikakvog smisla. Kažu u epizodi sa snimanja koja je danas objavljena u fazonu: kad nam je Martin rekao za ovo bili smo šokirani... ne znam šta im je Martin rekao ali sam siguran da to nije bilo žrtvovanje uz Stanisovu saglasnost. U petoj knjizi Širin, Selisa i Mel su na zidu... Stanis ni pod kojim uslovima neće ni da čuje za ideju da rođenu kćerku spali. Kada pri kraju pete knjige šalje svog čoveka po najamnike on mu kaže da to uradi makar čuo da je kralj mrtav i da sa tim najamnicima osvoji tron za njegovu JEDINU naslednicu Širin. Jedino što može da se desi je da Selisa i Mel žrtvuju dete na svoju ruku... i to nikako ne isključujem. Čini mi se da prave atmosferu da Stanisa ubije, recimo, Brijena, a kako imaju diletante koji im pišu scenario nisu mogli da smisle ništa pametnije da Stanisa ogade publici. Dakle, još jednom prave zaplet sa nelogičnim i van karaktera stvarima... to nije ništa drugo do loše i aljkavo pisanje.
Pod dva: sama uvodna scena gde nevidljiva Boltonova slia pali gomilu šatora i zaliha ne samo po obodu već i u sred Stanisovog kampa... blago rečeno je za plakanje i još jedan primer prethodno pomenutog 🙂
Treća stvar: Dorna, čemu taj zaplet uopšte zaista 🙂 Sve sam čekao, imaju nešto u planu sigurno... naravno da ne, samo filer-kao da im fali materijala da popune epizode.
I četiri, sinovi Harpije koji kreću da ubijaju visokorođene Mirinjane i samog Hizdara! WTF, pa sama ideja koju je Martin toliko razradio je da su oni sami i najverovatnije Hizdar lično, finansijeri i vođe tog pokreta! Potpuno besmisleno na osnovu svega viđenog u prethodnim epizodama... pa čak i sa stanovišta nekog ko nije čitao knjige. Što su uopšte ubacivali lik Hizdara, nije mi jasno uopšte.
Kad saberem utiske, možda najlošija epizoda u celom serijalu... vadi je samo scena borbe u areni i kad Drogon sleće da se načestita mile nove godine 😀 Samo je falilo da ubiju Drogona pa da bude kompletna katastrofa.
Prognoza za sledeću epizodu, pola stvari će ostaviti nerešene jer će da izgube po 15 minuta na nesuvisle scene... i naravno, ubiće Džona Snežnog iako sam mislio da se to neće desiti s obzirom na razvoj stvari u osmoj epizodi... međutim, imamo posla sa gomilom diletanata na čelu sa D&D 🙂