Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Q1: Can I disable Galaxy S6 fast charging on Galaxy S6 or S6 edge?

A1: No, you cannot disable Galaxy S6 fast charging in the phone settings. This is different from the fast charging in Galaxy Note 4.

However, Galaxy S6 fast charging will be disabled automatically when:

* you are not using a normal wall charger, not the adaptive charger.
* or you are using the phone with screen on.
* or battery level is more than 50%.
znaci da nemoze - jel mogu da uzmem punjač od s3 neo?

a kad ideš gore na još, ili upotreba baterije?

možeš da puniš kojim hoćeš punjačem. i taj tvoj puni na 5V kad pređeš tih 50%. fast charging je na 9V.

Poslednja izmena:
Nemoj da ga čačkaš dok je na punjaču ako je moguće... 🙂 A u amperažu i voltažu se slabo razumem tako da ne mogu da ti pomognem... 😀

Haha... Užas... 🙂 Ne znam kako da ti pomognem. Jel ga resetuješ po neki put?

Rekao ti je vojkan koje punjace mozes da koristis.

Kolika ti bude temp baterije kada se tako pregreje ?

Poslednja izmena:
a kad ideš gore na još, ili upotreba baterije?

možeš da puniš kojim hoćeš punjačem. i taj tvoj puni na 5V kad pređeš tih 50%. fast charging je na 9V.
ok probaću - valjda neću s....... nesto
nisam gledao temperaturu - kojom app mogu to najbolje da vidim?

Poslednja izmena:
Može onaj gsam koji već imaš

Aj javi baš da li vidiš razliku u trajanju bateriju ako ga puniš punjačem koji ne podržava Quick charge

Može onaj gsam koji već imaš

Aj javi baš da li vidiš razliku u trajanju bateriju ako ga puniš punjačem koji ne podržava Quick charge
evo pronašao sam od danas-preko 50 stepeni uploadfromtaptalk1433445168577.webp
znači mogu bez problema da koristim punjac od s3 neo?

Poslednja izmena:
Pa taj gsam sto koristis

Prilozi

• uploadfromtaptalk1433445229446.webp
    uploadfromtaptalk1433445229446.webp
    60.3 KB · Pregleda: 167
@dejan

Mozes da koristis bilo koji punjac napona 5v, s tim da ti je fabricki mislim 2A izlazne strije punjenja. Ako ti je ona manja, jos bolje za bateriju, manje ce da se greje i produzices vek celijama, ali ces istovremeno duze puniti telefon.

Poslednja izmena:
Možeš bre šta 5x pitaš 😀 pogledaj specifikacije na punjaču i videćeš da su isti. Taj od S6 daje samo jaču struju na 5v i ima QC mod na 9V. Znači biće sporije sa tim od S3 neo (on je verovatno jačine 1A na 5V) ali radi svakako.

Možeš bre šta 5x pitaš 😀 pogledaj specifikacije na punjaču i videćeš da su isti. Taj od S6 daje samo jaču struju na 5v i ima QC mod na 9V. Znači biće sporije sa tim od S3 neo (on je verovatno jačine 1A na 5V) ali radi svakako.
piše kao što si rekao uploadfromtaptalk1433446695259.webpuploadfromtaptalk1433446757951.webp
nema veze to što je 1A na 5V a na originalnom 2A?

Poslednja izmena:
nema, to će samo uticati na brzinu punjenja. oko 2.5h će se puniti baterija sa tim slabijim.

ok brzina nije važna - bitno je samo da ne sje.... m nešto

nećeš, čak je moguće i da će ti duže trajati baterija, dosta njih tako prijavljuje, zato kažem javi ako i ti primetiš razliku u trajanju 🙂

evo pronašao sam od danas-preko 50 stepeni Pogledajte prilog 171757
znači mogu bez problema da koristim punjac od s3 neo?
Preko 50 stepeni sta?
Na ovoj slici maximalna temperatura je 37 stepeni.

Fast charger uopste ne pregrejava bateriju. Da je toplije nego kad se puni obicnim jeste, logicno ali temperatura je i dalje manja nego na nekim telefonima koji se pune sa obicnim punjacima(kao sto vidis na slici od fkloznice gde ide preko 40)
Nema razloga ne koristiti fast charging.
Totalna glupost da baterija traje krace.
Nemam nikakvih problema sa fast chargingom.

Poslednja izmena:
ne cackam uopšte a on vruć možeš jaja peći na njemu [emoji1]

Važno je da ga menjaš - smeta ti boja! Grebote, n'umeš da očitaš jačinu signala, ostali nisu ni prošli pored telefona! AAAAAA, gde se ovde gasi nalog?!

Poslednja izmena od urednika:
Zanimljivo je da mu smeta što menjaš, a ako se ne varam on je držao dvadesrtak dana na oglasu :d

Zanimljivo je da mu smeta što menjaš, a ako se ne varam on je držao dvadesrtak dana na oglasu :d

Držao par dana dok ga nisam otpakovao (petnaestak dana manje no što kažeš) mislim 3 dana. Šta je problem? Koristim, uživam! Ćorav jesam (+10.0)... Pitam samo kad sam ne mogu da nađem rešenje..

Poslednja izmena od urednika:
E dejane jel si provalio da si pogrešno čitao grafik? Temperatura je ova narandžasta linija i njene vrednosti su na desnoj y osi. Zelena linija i ovo plavo polje koje ona ograničava je napunjenost baterije i tu vrednost čitaš na levoj y osi. Znači max 37c je išao na qc, pa je onda opala i ponovo rasla do nekih 35c na standardnom punjenju, i onda je na kraju dovršio u nekom sporom modu. Ne zamlaćuj se sa tim punjačem od S3 neo, ok ti je sve sa fabričkim 🙂

[youtube]x77tNeRqYxI[/youtube]

Super stvar za ljude koji se loze na ova cuda 🙂

E dejane jel si provalio da si pogrešno čitao grafik? Temperatura je ova narandžasta linija i njene vrednosti su na desnoj y osi. Zelena linija i ovo plavo polje koje ona ograničava je napunjenost baterije i tu vrednost čitaš na levoj y osi. Znači max 37c je išao na qc, pa je onda opala i ponovo rasla do nekih 35c na standardnom punjenju, i onda je na kraju dovršio u nekom sporom modu. Ne zamlaćuj se sa tim punjačem od S3 neo, ok ti je sve sa fabričkim 🙂
provalio sam sad kad si mi rekao [emoji1]

Nazad
Vrh Dno