Šta je novo?

DVB-T2

Slika jedino i valja na CRT televizorima. Poredim kod sebe kući stari i novi tv i slab je to kvalitet za LCD.

Ima da se kupi u winwin ali je preskupo, a ima i na kp po ceni od 800+ din

@Aleksandar_M

Iako je ovo 2015. godina, svaka cast na snalazljivosti i originalnosti =)

:mad:Што се тиче зујања-више као зврчање послушао сам савет и појачао на телевизору на 50 од 63 могућа али се то и даље чује, нарочито у касним сатима, и све више ме иритира.
Покушао сам и са другим skart каблом купљеним у Гигатрону али се ништа не мења.
Успео сам да то мало смањим тако што сам повезао антенски излаз из бокса 301 са антенским улазом у телвизору.али још увек се чује зврчање само мало слабије.
Молим за предлог где у Јагодини да купим квалитетнији skart кабл и дали онда могу да очекујем нестанак тог непријатог звука.

@snikol

Pa ono sto se resava kvalitetnijim Scart kablom nije "zujanje" vec "brujanje" zvuka. Najbolje bi bilo ako imate nekog prijatelja/rodjaka/komsiju koji ima IPTV da pozajmite kablove. U kutiji za IPTV STB pored HDMI kabla dolazi i jedan kompozitni kabl i jedan kabl na jednom kraju Scart a na drugom kompozitni. Ja sam prvo kupio za oca neki Scart oko 300-400 dinara i Horizons 115 je brujio zvuk, onda sam se setio da isprobam taj od IPTV-a posto je on prikljucen na HDMI i ti kablovi su dosta kvalitetniji, jedan kabl za ocev TV drugi na majkin TV. Horizons sada ne bruji ali i dalje pisti.

Edit: Ustvari na ovom ocevom TV-u koji je CRT da li se ne primecuje ili nisam obratio paznju ne znam ali na majkinom TV-u koji je LCD kada sam prvo prikljucio taj Scart od 300-400 dinara pored problema sa zvukom je i bilo problema i sa slikom, imalo je malkice snega na svakom kanalu i boje se bile bledje, to se bas jasno videlo na onom Pink logou za ruzicastu boju, a kada sam zamenio sa Scart-kompozitnim kablom od IPTV-a sve je bilo OK.
Eto da znate da su kablovi koji dolaze uz IPTV dosta kvalitetni, a za koliko je skuplji od 400 dinara taj kvalitetan Scart kabl stvarno nemam pojma, niti znam gde ima da se kupi.

Захваљујем се на Вашем коментару.
Оно што ја имам у звучницима више ми личи на "зврјање" него на "зујање".У разним коментерима сам приметио да су лоши Scart каблови узрок проблема са звуком
Пошто се баш и не разумем довољно молио бих за објашњење шта се подразумева под композитним делом Scarta.:)

Ovo ti je scart-kompozitni ScarttoRCALead.jpg a kvalitet ne zavisi ni od cene, neki od 300-400 rade isto kao oni od 100-200 a neki od 200-300 rade bez problema! Sve zavisi na kakve naletis. Kupuj tamo gde ima veci izbor (da mozes da vratis ako ne valja) i gledaj debljinu kontakata (onih 20) i da li je double shielded

Poslednja izmena:
Ja koristim scart RGB koji je dosta kvalitetniji od tih sto se nalaze kod nas u prodaji, nasao sam na starom buvljaku za male pare oko 100din :) od tada nemam sustanje u zvucniku tv-a ...a mislio sam da je do Stronga..

1b90195696cc96bbb0db8e9ff50e92d2.jpg

Pecajte kvalitet i necete zazaliti..

Poslednja izmena:
Video sam taj kabl u Metro-u za vikend mislim da je više od „crvene"....

znas kad bi dao za scart Crvenu.....bolje obidjite buvljake,ima na kilo kvalitetni iz Austrije,Nemacke...na oko se vidi,da je razlika u odnosu na ove crne...
ja sam skoro ovakav poklonio komsinici,jer ima stari TV...a kupio ga na buvljaku za 100 kinti...nov...
m9n66a.png

Stari buvljak u Pancevu rules :) nedeljom cisto da znate :)))

Smederevska Palanka...Cetvrtak,Petak,Subota....mada petak postao jaci za robu iz Betch:)pa kome blizu,dobrodoso...

Video sam taj kabl u Metro-u za vikend mislim da je više od „crvene"....
Ja sam video 10 takvih kablova i kostaju od 300 do 1500. Nema "taj" jer su identicni spolja a kvalitet varira. Zato vam i kazem gledajte da su debeli kontakti (jako tanki ne ostvaruju dobar kontakt pa najcesce bas to stvara smetnje) i po mogucstvu da je double shielded (obicno tvrdji ili deblji kabl ovako na dodir, a moze i da se proveri ako se odvrne na ulazu u konektor)! Da li je pozlacen ili ne i nije toliko bitno, mada ne skodi.
Evo ovde http://www.admac.myzen.co.uk/scart2/ imate par primera, 90% ovih koji se prodaju kod nas su kao taj treci. A kod takvih ima lek, iskljuci se (izvadi ili isece) pin 19 i to nekad uspesno eliminise smetnje.

Poslednja izmena:
Хвала лепо.Сада знам шта је то и негде сам то видео.cheers

ma nisam mislio na skart nego se moj odgovor odnosio na onaj vga sto ide u monitor.

Ljudi jel ima neki hd kanal? Al stvarno hd?

Mislim da su ugasili RTS HD ,ali na njihom sajtu nikakva vest za ovo.Stvarno glupo sad kad najveci broj ljudi ima t2 oni ugase.

****ga, al stvarno ****ga :)
tuzno je sto i godinama nakon digitalizacije necemo imati HD kanale... snimaju sa kamerama starim 40 godina.....

****ga, al stvarno ****ga :)
tuzno je sto i godinama nakon digitalizacije necemo imati HD kanale... snimaju sa kamerama starim 40 godina.....

Koj ce vam HD kog djavola,znas li koliko ljudi gleda i koristi stb na lampasima,ih bre budi srecan sto imas sliku u boji..

Mislim da su ugasili RTS HD ,ali na njihom sajtu nikakva vest za ovo.Stvarno glupo sad kad najveci broj ljudi ima t2 oni ugase.

Nisu ga skroz ugasili, ali na T2 ga nece biti do daljnjeg. Ima ga na IPTV, SBB i koliko sam procitao u temi vidim da su ga vratili i na Radijus Vektor :)

Neko je baš pitao kako to radi sa starijim monitorima, evo ja sam testirao i mogu reći da radi prilično dobro. Povezao ga sa već 15 godina starim Belinea monitorom i prikaz je naravno bolji nego na tv-u iste veličine. Potrebno je samo izlaz postaviti na 576P, sa I se ne snalazi dobro, premda prikazuje i 720p

Pogledajte prilog 171595

Pogledajte prilog 171596

Pogledajte prilog 171597

p.s. naravno audio se mora posebno izvaditi iz scart-a ili činčeva.
Pogledajte prilog 171598

Gde si našao hdmi to vga konventor? Kada ugsiš STB gasi se i monitor?

Ima ga u WinWin-u, ali ja sam ga kupio preko dx.com . Inače, koristim ga da bih povezao TFT monitor, a ovo sam samo probao, jer je neko pitao da li funkcioniše sa starim CRT, pa eto potvrdan odgovor ;) Inače, da svi monitori se gase kada se ugasi STB, nema potrebe za ručnim isključivanjem :D:d

Da li se nekome desava da sa DVB-T2 prijemnikom ima problema, da dok mu se prilikom pustanja filmova ili bilo kog drugog video zapisa preko USB-a stvara DESINHRONIZACIJA slike i zvuka (DA MU ILI SLIKA ILI ZVUK KASNI) na nekim od formata poput FLV, MP4, EMPG,...

Ni jedan kanal nema EPG ...kako je kod vas??

Od 17. juna EPG postaje obaveza TV stanica, bar je tako pisalo. Dosad je EPG ubacivao ETV samovoljno umesto njih, poslednjih mesec dana imaju prečih stvari, videćemo kako će funkcionisati, ali trenutno ne radi.

Da li se nekome desava da sa DVB-T2 prijemnikom ima problema, da dok mu se prilikom pustanja filmova ili bilo kog drugog video zapisa preko USB-a stvara DESINHRONIZACIJA slike i zvuka (DA MU ILI SLIKA ILI ZVUK KASNI) na nekim od formata poput FLV, MP4, EMPG,...
Da i još da dodam da je na pocetku filma sve ok i da se to povremeno uglavnom desava posle nekih 5 minuta gledanja. S tim da kada se film malo premota u napred pa vrati, zvuk i slika ponovo budu sinhronizovani do oko sledecih 5 minuta pa sve opet u krug... :d

Ja na strongu gledam full hd ripove od po 3,4 GB i sve lepo radi..

Probaj da mu flashujes firmware...

Hvala u svakom slucaju, ali na moju zalost jos uvek nije za xwave izasao firmware, vec se tek ocekuje za oko 1,5 do 2 meseca.., pozz:)

Vrh Dno