Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne mogu,treba da bude vrednost preko 5000 dinara,ne do 5000

Nisam pravnik znam da je kod nas sve nedoreceno, ako mora za 5001 onda nevredi da privatno tuzis i gubis vreme, ali ako lik ima velik broj prevara pa one bile i 500din policija bi MORALA da reaguje.. a to u policiji bi trebali da znaju

znam ja to druze,ali kako kad u supu ni ne evidentiraju prevaru ako je do 5000 dinara?kako ce oni da znaju koliko prevara taj ima ako ni ne evidentiraju?

znam ja to druze,ali kako kad u supu ni ne evidentiraju prevaru ako je do 5000 dinara?kako ce oni da znaju koliko prevara taj ima ako ni ne evidentiraju?

Kako znas da nema vecih prijava.... jest da pise do 5000 ali dalje pise tek od 5000 tako da kladim se da nije definisano do/od... znaci ako su razumni trebali bi bar da ga provere u sistemu i evidentiraju ako mu je prva mutljaza
Nemas nista da izgubis odes u SUP i usmeno prijavi

A i postnet-om si platio taksu iznad 5000+taksa znaci prevario te je za tu sumu!

Poslednja izmena:
ovde kod nas je sup katastrofa,drugar kad isao da prijavi za 3000 dinara oni mu 2 sata drzali predavanja i na kraj nisu ni evidentirali...mene zanima dal je neko imao slican problem i sta se desilo?dal je policija reagovala da znam dal vredi da se cimam ili da se jednostavno oprostim od para?

Pa reaguje ako ima vise prijava uglavnom... pogotovo ako neko negde pogura ili privatno tuzi pa onda se digne prasina

Svuda je policija losa i kriminalna, licno smatram da je inspektor koji ne napise prijavu (a dosta njih je ne napise, jer ne zele da imaju neresen slucaj - dakle ne zele da ulazu trud u sopstveni posao) doslovno VECI KRIMINALAC od onog koji te je prevario ili ukrao.
Ti svakako idi i prijavi, jer ima nesto malo i postenih i moralnih policajaca, pa mozda naletis na nekog od njih. I trazi broj svog predmeta kako bi ga pratio - ako ne zavedu slucaj, znaci da su ga "resili" tako sto ga nisu ni otvorili. Nema slucaja - nema suvisnog posla, niti lose statistike.

hocu naravno...a posle koliko mogu da ocekujem da ce nahvatati prevaranta,da znam dal da se trudim uopste jer sad sam trenutno pukao,ako ga uhvate za mesec dana nista mi ne vredi jer cu do tada da se ohladim...

necu ni ja...policija ne cima prevarante...citao sam po forumima o izvesnoj dragani mirkovic koja je ojadila pola sajtova za kupovinu i nisu joj mogli nista...

necu ni ja...policija ne cima prevarante...citao sam po forumima o izvesnoj dragani mirkovic koja je ojadila pola sajtova za kupovinu i nisu joj mogli nista...

Covece ni ja neverujem u ovu drzavu nimalo, ali uvek ima sanse da je vec neko nesto pokrenuo a zna nekog ili da imas srece!

pa sta ja imam od toga,i ako ga uhvate ja sam svestan da pare necu videti tako da mi je sve jedno dal ce prevarant u zatvor ili gde vec,mada cisto sumnjam,i da ga uhvate dobice uslovnu ukoliko je prevario za manje od 450000 dinara,tako da mi je sve jedno...nego me cisto zanima dal je neko imao ovakav problem i kako ga je resio?dal je policija uradila nesto po tom pitanju i dal mu je novac vracen...

ma sto se zabunio, vec je neko ovde pisao da su mu resili jer se ispostavilo da je taj neki zeznuo njih vise i neko je pogurao pa su tom posle fendovali pokretnu imovinu.... naravno ako nema pokretne imovine neces videt ni cvonjak

ali taj ko zna koliko je njih zeznuo i za koji iznos....ove sitne niko nece ni da juri,ako ga uhvate uputice me na parnicu...a taj sto ih je prevario nije video zatvor sigurno...

Mene su prevarili za 12.000 din... Porucio sam 2x8 gb rama, a dobio jednu od 512 i jednu od 256 ddr1... Imao je vise pozitivnih i tog dana 3 negativne, tako da ga je kp administracija blokirala. Prijavio sam policiji, napisao privatnu tuzbu i nista... Kriminal se u Srbiji isplati, samo toliko mogu da kazem...

I ovi sa par stotina ocena varaju samo znatno manje , punjac za sony laptop sam pazario pre par meseci na kp po povoljnoj ceni kada je stigao video sam da fali parce plastike na adapteru oko 2-3cm , nisam mu nista rekao posto mi je prodao za 10 evra a drugi su prodavali taj za oko 3000 dinara , nije naveo da fali parce plastike nisam posle kontaktirao sa njim oprostio sam mu , uglavnom ovi sa par stotina ocena kada prodaju nesto veoma povoljno tu su sitne prevare , a ovi sa manje ocena ili nijednom i da ne pricamo!

Mene su prevarili za 12.000 din... Porucio sam 2x8 gb rama, a dobio jednu od 512 i jednu od 256 ddr1... Imao je vise pozitivnih i tog dana 3 negativne, tako da ga je kp administracija blokirala. Prijavio sam policiji, napisao privatnu tuzbu i nista... Kriminal se u Srbiji isplati, samo toliko mogu da kazem...

Tu je problem jer ti je poslao memoriju a ti na sudu dokazuj da nisi tu trazio, pa vestak, pa svedok da ti je to stiglo a ne 2x8gb itd...., ti prevaranti vec malo bolje znaju zakone pa zato salju slicne proizvode isto ime a druga specifikacija, pokvareno itd...

pa sta ja imam od toga,i ako ga uhvate ja sam svestan da pare necu videti tako da mi je sve jedno dal ce prevarant u zatvor ili gde vec,mada cisto sumnjam,i da ga uhvate dobice uslovnu ukoliko je prevario za manje od 450000 dinara,tako da mi je sve jedno...nego me cisto zanima dal je neko imao ovakav problem i kako ga je resio?dal je policija uradila nesto po tom pitanju i dal mu je novac vracen...

Takvi kao ti zaslužuju da budu prevareni.
Sebičan si, gledaš isključivo sopstveni interes. Taj što te je prevario je pravi moderni Robin Hud. [emoji6] [emoji1]

ma svasta ima...a ja kako cu da dokazem da mi nije poslao mobilni?

Svuda je policija losa i kriminalna, licno smatram da je inspektor koji ne napise prijavu (a dosta njih je ne napise, jer ne zele da imaju neresen slucaj - dakle ne zele da ulazu trud u sopstveni posao) doslovno VECI KRIMINALAC od onog koji te je prevario ili ukrao.
Ti svakako idi i prijavi, jer ima nesto malo i postenih i moralnih policajaca, pa mozda naletis na nekog od njih. I trazi broj svog predmeta kako bi ga pratio - ako ne zavedu slucaj, znaci da su ga "resili" tako sto ga nisu ni otvorili. Nema slucaja - nema suvisnog posla, niti lose statistike.

E moj druze, koliko ti nista ne znas....

Dobro došao na forum Miloše.

Obraloži svoju tvrdnju, da i mi ostali znamo.

Hvala... Prvo da pohvalim forum, odlican je, vec neko vreme ga pratim, pa sam odlucio i da se registrujem... Sto se tice mog komentara, ne zelim nikoga da uvredim, ali mislim da je krajnje povrsan... Svako podnosenje prijave od strane gradjana se zavodi, ukoliko postoje dokazi podnosi se prijava, koja dalje ide u ministarsvo pravde na dalji rad... Da li ce neko biti osudjen ili ne zavisi na dalje od sudije koji je preuzeo predmet...

dobro,to mi je jasno...ali koliko treba policiji da uhapsi prevaranta?dali ce policija da juri nekoga ko je ojadio nas 5,6 za po 5000 dinara?koliko se to nama zrtvama isplati?

Na žalost, isplati se samo lopovu.
Za manje cifre policija ne juri lopove i sve je ostavljeno onome ko je oštećen da podnese privatnu tužbu i da se "mlati" po sudovima za "šaku kikirikija". Pitanje je da li se ovo isplati, pošto iako dođe do pozitivne presude, uglavnom ne postoji način da se šteta nadoknadi, pošto ovi likovi obično nemaju ništa u vlasništvu odakle može da se naplati šteta.

Sve sto ide po sluzbenoj duznosti, a to su sve prevare, kradje i ostalo preko 5000 dinara, policaija radi po tim predmetima, a brzina resavanja predmeta ima vise faktora... Zavisi od samih dokaza i cinjenica, izjava svedoka itd... Sto se vise cvrstih dokaza prilozi, to ce se pre predmet resiti. I naravno, koliko samih prijava policajac ima pre vase koje takodje treba da resi i njihov red hitnosti... A naravno, policajaca je u deficitu, a jos kad dodamo koliko ih jos nadredjeni tzv. staresine koje dobijaju instrukcije sa vrha, preopterete sa odredjenim kikiriki zadacima da bi sacuvali svoje fotelje... Ufff... ode ja predaleko... U glavnom, problematika je velika... A druga stvar, i sam kupac ima odredjenu odgovornost pri samoj kupovini da bi zastitio sebe od prevara... A kada se spomene da treba da se ide par puta na sud i svedoci... Ufff... Ko ce da se cima...

pa o tome pricam druze...naime naleteo sam na forumima na slucaj gde je pre 2 godine izvrsena prevara u vrednosti od oko 40000 dinara,naima vise sitnih prevara preko sajta limundo,iako znaju ko je taj lik,imaju sve podatke o njemu i prijavljivan je policiji jos uvek do sada nije priveden...nzm,drzava je katastrofa

E moj druze, koliko ti nista ne znas....

Hvala... Prvo da pohvalim forum, odlican je, vec neko vreme ga pratim, pa sam odlucio i da se registrujem... Sto se tice mog komentara, ne zelim nikoga da uvredim, ali mislim da je krajnje povrsan... Svako podnosenje prijave od strane gradjana se zavodi, ukoliko postoje dokazi podnosi se prijava, koja dalje ide u ministarsvo pravde na dalji rad... Da li ce neko biti osudjen ili ne zavisi na dalje od sudije koji je preuzeo predmet...

Argumentovan nastup, nema sta. Nemoj misliti da me tvoj komentar u bilo kom smislu uvredio, ali ti pricas o teoriji i kako bi trebalo da bude, ja govorim o praksi, koja je jedino bitna.

Najpre slucaj kradje mog bicikla (ukraden iz zgrade u kojoj sam ziveo) - inspektor u Majke Jevrosime uopste nije zeleo da resi slucaj, iako sam znao i ko je ukrao, i iako je bilo rec o maloletnickoj bandi koja organizovano krade bicikle radi dalje preprodaje - nije ga interesovalo ni da saslusa. Dakle sansa da resi ko zna koliko slucajeva odjednom - savrseno nezainteresovan.

Drugi slucaj - zeni iz tasne ukraden nov telefon u trolejbusu - ja je nateram da ode da prijavi, posto sam pratio preko AndroidLost i koje su kartice bile u telefonu posle njene. Odstampam joj podatke sa serijskim i IMEI brojem, sa SIM karticama koje je lopov koristio - inspektor u Savskom Vencu navodno napise prijavu. Posle mesec-dva nateram zenu da ode ponovo u MUP da vidi sta se desava, telefon se nadje za 7 dana kad se trazi - ne mogu da nadju predmet, jer nije zaveden.

Dakle, mani se teoretisanja i simuliranja pravnog poretka, bitna je jedino praksa, a ona je porazavajuca.

dobro,to mi je jasno...ali koliko treba policiji da uhapsi prevaranta?dali ce policija da juri nekoga ko je ojadio nas 5,6 za po 5000 dinara?koliko se to nama zrtvama isplati?

Šta očekuješ, da budeš plaćen i da zaradiš što si se borio da zaštitiš svoja prava, što si se borio za pravdu i poštenje.

Dokle god se tako bude razmišljalo od našeg društva neće biti ništa.

Zar ti nije dovoljna nagrada što ćeš svojom akcijom možda sprečiti da neko drugi bude prevaren, možda i ti ponovo?

ne ocekujem nista,ali znam da policija nece da cima nekog koje prevario desetinu coveka za po 5000 dinara...

Drago mi je sto se nisi uvredio, jer mi nije bila namera da nikoga vredjam, naravno... Razumem tvoju frustraciju, da se meni isto dogodilo i ja bih verovatno tako odreagovao, ali... Sto se tice bicikla, dzabe je sto znas ko je ukrao, ako nema dokaza za to, tj. da se pronadje taj bicikl bas kod tog lica, sto je nemoguce jer dok si ti dosao do stanice da podneses prijavu, bicikl je vec ko zna gde, ili da se izvrsilac uhvati na delu. A sto se telefona tice, to je pitanje koja je sama vrednost tog telefona jer postoji odredjena vrednost koju telefon treba da predje, pa onda ide procedura, saglasnosti, dozvole za pracenje, saradnja sa mrezom (mts,telenor, vip), itd... A nas zakon je tako strucno napisan da je raj za lopove, prevarante, kriminalce itd... A papirologije, dozvola i raznih tumacenja samog zakona, o tome da ne pricam.. I kao sto sam naveo, Srbija je u velikom deficitu sa policijom, a brdo nekih nebitnih zadataka im je natovareno na vrat koji ih sputavaju da rade ono sto bi trebalo... Dacu ti sad jedan primer... Policajci koji rade na reonu u najpoznatijoj ulici u Beogradu, pa cak i Srbiji, koja vrvi od lokala, veoma skupih prodavnica, ulica kojom dnevno prodje 400 000 ljudi, umesto da budu na svojim reonima i rade na prvenciji kd itd., oni su poslati da cuvaju Turske grobnice da ih neko ne bi slucajno isvrljao i da cuvaju popove koji pevaju neku molitvu da ih vrate u sluzbu jer su razalovani itd, a ta ulica ostaje bez i jednog policajca na izvolite lopovima, dilerima, prevarantima, razbojnicima itd... I ko je sada lud... Najlakse je osuditi policajca, ali niko ne vidi neku vecu sliku i pozadinu iza svega sto se desava... Ne branim nikoga ko namerno nece da obavlja svoj posao, ali nije sve tako crno i belo... Gotovo je uvek sivo.... :) bas sam kratak... Necu vise.... :)

stvarni nzm...zanima me dal je neko nekada odgovarao za sitne prevare?dal ima svrhe uopste prijavljivati?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno