Posle Z3 (ocajne kamere), od prije 2 dana postao sam korisnik Note 4 (octa core verzije).
Ono sto sam odmah na pocetku uocio je ogromna razlika u pogledu kamere. Naravno, u korist Note 4. Mnogo bolja kamera u odnosu na Z3.
U korist Z3 ide baterija, s kojom sam gurao puna 2 dana sa 6.5-7 SOT. Sa Note 4 zasad ne preko 4h SOT. Uradio sam juce wipe cash i hard reset pa cu vidjeti kroz par dana dok se ustabili sistem koliko moze SOT da izvuce. Pozitivna stvar je i brzi punjac, pa ga napuni zaista brzo.
Auto osvjetljenje mnogo bolje radi na Z3, mozda je sam ekran svjetliji. Na Note 4 mi na 5 auto u zatvorenom prostoru bukvalno ugasi osvjetljenje, tj bude premracan ekran.
Uzeo sam ga polovnog ali u garanciji, pa sam dobio na njemu Tempered glass i tanku silikonsku futrolu. I sta znam, Note 4 u tome nije Note 4. Tempered glass ne moze lijepo da legne, jer je ekran zaobljen na kraju. Na onim krajevima sto ne moze da prione za ekran, skuplja se prasina, dlacice. Kad sam skinuo staklo, jedva sam ocistio ekran od prljavstine... A o silikonskom futroli da ne govorim. U njoj djeluje kao telefon od 80e, a ne 450e. Sad ga nosim golog, jedino tako se moze osjetiti 100%. Jedino sto mi se svdjelo je Kommandant case Note 4 crna verzija, mada 49 + postarina za oklop mislim da je malo mnogo.
Sistem brz, mada je na Z3 za nijansu fluidniji. Bagove zasad nisam primjetio.