Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

imam problemcic.. odradio sam Philz, sve ok
prebacio ROM i krenuo po upustvu da radim...
i sad telefon kao da je mrtav, samo stoji logo samsunga i to je to.. i dalje mogu da udjem u Philz recovery .. ali nemam nista da istaliram... fon je prazan...

edit: evo pokusavam sa sideload-om....
edit2: uspeo sam preko sideload-a :)
Flesujes Stock Rom u takvim situacijama ili prethodno uradis lepo Nandroid backup I milina :D

b5906974347cf192829200105cc72b15.jpg

199ac26ad9e2ded28775833249863108.jpg

74dedf85e813d9fac3851fb3e51c7786.jpg

e90435851f41db0e75d40ead527ccb43.jpg

Andervoltovao sam ga I potpuno je stabilan ipak Exynos 4412 radi na 1.6 fabricki, nisam siguran da su mu smanjili voltazu u odnosu na stock specifikaciju cipa, nesto manje se greje I duze traje baterija inace koristim Beoffla kernel jer daje najbolje performanse, a I radi punjenje dok je ugasen mob. Stavljao sam Governor Zzmoove I mob leti sa O.c na 1.7 Ghz u Hw bot Benchmarku sam zauzeo 24# mesto tako da je mob super I dalje, jedino sto je ne upotrebljiv ako se ne rutuje I obrise sav Samsungov asortiman ultra bespotrebnih aplikacija, slobodno instalirajte Apex 2.3.0 launcher, nema brzeg za S3 :D

Situacija je ovakva,donio mi tetak S3 koji ima problem sto se restarta,kako on rece narocito kisnim danima kad je vlaga velika:d Uzmem telefon,on upaljen na onom 9300 ekranu prije samsung loga i vrti loop.Izvadim bateriju par minuta (neka americka nije orginalna samsungova) ubacim ponovo bateriju on se sam upali i opet loop.Procitam da sa pwr btn up i home mogu obrisati cache,uradim tako i sad periodi kad se telefon moze koristiti traju malo duze ali opet se ista situacija ponavlja.Pritisnem power i ukucam pin da se otkljuca i onda opet ode u 3 popodne.Instalirana je 4.3 verzija androida.Kad sam uradio reset na fabricke postavke primetio sam da se instaliraju neke nemacke aplikacije bild.de i jos par.Citao sam da se ovo zna desiti na S3 i S4 ali nigde niko ne kaze sta je zaista resenje problema.Jel neko od vas imao ovakav problem i kako ga je resio?Hvala u moje i u ime moga tetka,koji je otkrio do sada nepoznatu relaciju izmedju androida,kise,vlage i restarta.

EDIT: Sad sam primetio da telefon izadje iz loopa i normalno se upali kada drzim pwr dugme i konstantno pritiscem home dugme,onda radi jedo vreme pa opet po starom.

Poslednja izmena:
Imam problem sa telefonom. Umesto da krene da ucitava sistem on ucitava recovery (u mom slucaju Philz) ali ne ucita ni njega nego se stalno smenjuju cetiri donja touch dugmeta i logo samsunga.

Kako je doslo do ovoga? Htedoh da udjem u recovery, pritegnem power dugme, izaberem pocni ponovo->recovery i desi se ovaj problem.

Rom je neatRom neka ranija vezija. Inace pre nedelju dve je bez problema ucitao recovery nesto sam hteo da proverim.

Vadjenje baterije i vracanje ne resavaju problem, kad ga upalim opet isti problem. Sad sam izvadio bateriju i ostavio je da stoji duze posto videh na netu da kazu da treba da stoji par minuta. Drzacu je pola sata van pa me zanima ako to ne resim sta mi je ciniti? Da li je recovery pukao sam od sebe posto ko sto rekoh nista nisam cakao?

Sasvim moguce da je recovery, meni se desilo nekoliko puta na ranijim verzijama. Vrati bateriju i drzi ta 3 da udje u recovery, nema veze sto vrti logo. Ako nece, download mode pa flesuj poslednji Philz

Sasvim moguce da je recovery, meni se desilo nekoliko puta na ranijim verzijama. Vrati bateriju i drzi ta 3 da udje u recovery, nema veze sto vrti logo. Ako nece, download mode pa flesuj poslednji Philz

Probao sam da flešujem philz koji imam posto link za skidanje philza na temi ne radi i sad se zaglavio u Odinu, krenula procedura (sve po upustvu sa teme u xda):

<ID:0/003> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> philz_touch_6.26.6-i9300.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Get PIT for mapping..

EDIT

Dakle treba mi PIT fajl. Skinuo sam neki koji je za S3 16GB (iz teme sa istim problemom) da li mogu nesto da zeznem? Npr. da nije za i9300 ili je PIT isti za sve?

Predpostavljam da treba da ubacim i PIT fajl uz philz i da kliknem re-partition u Odin-u. Bolje da proverim pre nego sto napravim jos vecu stetu :D

Poslednja izmena:
Nisi lepo kliknuo download, tar.md5 ti je okačio. Verovatno si skinuo neki njihov downloader. Ideš na ovo plavo dugme download now

Registrovao se pa mogu da skinem tar, proverio sa KVRT sve okej.

@Sale

Odradio sam sa tim starijim i isti problem. Inace prosao Odin bez problema ali opet se vrti kad resetujem u recovery ili kad upalim tel. Sad sam primetio da to isto radi i kada ga prikljucim na punjac!? Ukljuci sam tel i uleti u petlju.

Da probam sa nekim drugim recovery-jem? Npr. obican CWM? Ili da probao da preko Odina fleshujem neki stock rom, jel ce on da pregazi philz recovery i ubaci fabricki?

Otišao ti USB port ili kabal na punjaču pa ga zato baca u loop.

Nema teorije da skinem sa sammobile verovatno zbog moje konekcije. Posle nekog vremena padne na 0KB/S i onda prekide download. Imao sam tih problema i pre. Jel neko zna gde druge ima okej stock rom ne mora 4.3 a da moze da se skine normalno jer ako ne sredim ovu glupost necu moci da punim telefon a ako ostanem bez baterije onda nista necu moci da uradim :D

Nema na čemu. To ti je t-mobile rom ali nema veze. Važno je da ga pokrenes. Posle toga root, pa custom recovery pa neki rom koji hoces. Novi Neat će biti sutra ako mi spadne temperatura

Jel može brza pomoć? Juče uzet nov S3 Neo, odneli ga kući, skinuo sam foliju sa kamere, međutim povremeno se pojavljuje crna mrlja kad se uključi kamera. Obrisao sam sočivo, restartovao, nestalo. Međutim sad mi šalje sms da se sinoć opet pojavila mrlja. Da reklamiramo, ili ima neka fora sa tim s3 neo i kamerom??

Jel može brza pomoć? Juče uzet nov S3 Neo, odneli ga kući, skinuo sam foliju sa kamere, međutim povremeno se pojavljuje crna mrlja kad se uključi kamera. Obrisao sam sočivo, restartovao, nestalo. Međutim sad mi šalje sms da se sinoć opet pojavila mrlja. Da reklamiramo, ili ima neka fora sa tim s3 neo i kamerom??

Fora ili ne reklamiraj. Jeste da imam obican S3 ali tako nesto video nisam a koristio sam razne romove.

Sad mi poslala ćerka sms, trenutno nema mrlje. Vrv se ta micro prašina pomera po sočivu. I ja sam rekao da nose u vip, bolje da srede ili zamene. Inače sam našao na tube-u kako se to radi, prosto se skine zaštita preko sočiva i izduva prašina vazduhom (kompresor). 5 minuta posla.

Zdravo drugari, molim vas za savet, vredi li danas kupovati polovan Samsung I9305 i da li bi za nekih 130 evra to bila dobra kupovina?

Hvala na odgovorima

Jeste dobra kupovina po meni za te pare.

Nazad
Vrh Dno