Šta je novo?

Huawei Ascend Mate7

Jos se ova tema nije ni razradila a vec nam stize Mate 8.

Kinezi brzi.. mada realno nema šta. Ja mate nisam restartovao kad san ga kupio, nexus sam dnevno flashovao. Jedino mi nekad laguje swype tastatura, ne uhvati prvu reč po aktivaciji, inače nemam primedbi

Pa kad prije. Bas me interesuju spec mate8 koje ce biti. Samo se postavlja pitanje oce li mate 7 dobijati update barem jos 1god.

Jel' uopšte dobio 5.0 update? I ako nije za kad je planiran?

Jel' uopšte dobio 5.0 update? I ako nije za kad je planiran?

U aprilu su rekli sledećeg meseca, negde sam pročitao na netu.

Inače, pogledajte power plan u power settings. Kada radi na normal, telefon osetno bolje radi nego na smart. Nije da na smart radi loše, već još fluidnije radi kada se prebaci na normal. Barem meni je po defaultu bilo na smart.

Inače, naručio sam danas neke dve futrole na aliju za ukupno 2$ :D Videću kakve su kada stignu.

Ima li neko info da li stiže ponovo u mts?

Pozdrav svima, nov sam na ovom forumu.
Clan sam mobilnogsveta, pod istim imenom.
Korisnik sam Mate7 - to je uredjaj koji me je, nakon bezbroj koriscenih, najzad skrasio :)
Nadam se lepom druzenju...

Pisao sam ja na prošloj strani.

Vidio sam i procitao 2x cak :D ali reko jos necija iskustva, od toga moze biti samo bolja tema

Navodno mate 8 specs.

20mp nazad,8napred. Kirin 950 soc sa mali t880 gpu . Slabija verzija 3gb jaca 4gb.
2k ekran 6incha

Ubica u najavi..

Poslednja izmena:
Meni je odlična kamera na mate7. Poredim je sa Sony z3 compact, od koga sam mnogo više očekivao. A da ne spominjem blic na Sony-u koji je blago rečeno katastrofa.

Mislim da baterija nece biti tako dobra kao na sedmici. Svi telefoni ove godine su promasaj sto se tice baterije. 4k ekran je ogroman potrosac. Jedino ako povecaju bateriju na min 5000mah, ali mislim da do toga nece doci jer sve ide u smeru da smanje debljinu telefona. Koju god bateriju stavili telefon ce biti azdaja.

I opet ce napraviti promasaj kad je gpu u pitanju, umjesto da ostave full hd i napokon imaju pristojne graficke performanse, bolju efikasnost i duze trajanje baterije, oni ce opet izbaciti telefon koji kaska za konkurencijom.

Hteo sam da otvorim temu za osmicu, ali sam odustao. Pratim već neko vreme ima li novih informacija, ali slabo.

U novembru mi ističe ugovor i kontao sam da ga uzmem ako se pojavi do tada, iako sam skoro uzeo sedmicu, ali videćemo...

Ne znam šta je zapravo prednost velike rezolucije ekrana? Meni to stvarno nije bitno.

Što se tiče sedmice, meni smeta samo jedna stvar. Dugme za paljenje koje je na sredini desne strane telefona i često ga slučajno pritiskam. Tek sada vidim koliko je LG genijalnu stvar napravio premeštajući sve pozadi. Carevi. Nije da je nešto bitno, ali me ponekad iziritira.

I malo malo pa me pita koji želim input metod (koristim swift key). Ne znam da li sam to nekako iniciram ili se random dešava.

Ali sve u svemu sam jako, jako zadovoljan dobijenim.

Navodno, koliko sam citao na nemačkim vestima, da će se Mate 8 pojaviti tek pocetkom sledeće godine u prodaji.
Neko je ovde napisao, da Huawei konačno napravi duže trajanje baterije, molimmmm ...?
Pa Huawei je dao svima domaći zadatak što se tiče baterije i sa Mate 7 i sa x1,svasta se može pročitati, za ne poverovati...

Što se tiče baterije, situacija je sledeća. Uz normalno korišćenje, dakle pomalo svega, baterija izgura dan jako jako lako. Ali uglavnom ostane na 40~ak %, nekad više nekad manje, ali uglavnom ga stavim uveče na punjenje. Sigurno je da bi trajala dugo i sledeći dan ali neću da rizikujem da mi se ugasi pred kraj. Naravno, za ljude koji ne koriste puno mesindžere i sl, dva dana je zagarantovano.

to za input metod se verovatno resava trajnim gasenjem svih ostalih tastatura, ali pitanje dal li moze bas skroz trajno bez roota (nisam probao, mrzi me :)) verovatno se huawei keyboard povampiri usled nekih okolnosti ili nisi setovao swift kao jedini aktivan.

da li ti je swiftkey zivlji od huawei tastature? meni je njihova tastatura odlicna sto se tice prepoznavanja srpskog, ali mi dosta laguje (ujedno jedina mana telefona po meni).

ja telefon otkljucavam iskljucivo na otisak prsta, a nekako u ovoj njegovoj default futroli to dugme nije toliko izlozeno, pa mislim da ga nisam nikad zakacio.

Meni je swift key lenji nego što je bio na LG G2. Jedno vreme je to bio opšte poznati bag za sve, ali su ga rešili. Sada mi laguje, ima onaj lag kada kliknem da se digne tastatura i to me jako nervira, iskreno. Nekad radi ok, nekad secka i sl. Ništa ne znam koliko strašno, ali maaalko iritira i slažem se da je to ono što me najviše nervira pored ovog dugmeta povremeno. :)

Inače, kada odete u settings - power saving. Meni je po defaultu bilo smart. Kada sam prebacio na normal, telefon je radio brže i tečnije. Nije mi se dešavalo ono o čemu sam pisao, da se menja brigthness od appa do appa i sl (iako je auto brightness isključen) itd.

Otključavam na dugme pošto koristim plaćeni slide lock za lock screen notifikacije. Jako sam zadovoljan sa njom, lepo izgleda, pregledno je.

Poslednja izmena:
a vise...

mada realno emui 3.0 ima dosta fazona sa stock 5.0, tako da nije da mi je jako nedostajao...
swfitkey vec 3-ci dan super radi, deluje da nece usporiti... samo sam skinuo stock tastaturu

Prvi put sam danas malo ozbiljnije rukovao mate 7.. Kapa dole ludim kinezima kakav su mob napravili [emoji15]

U sustini pomislih da je uvecani htc m7 :)

uploadfromtaptalk1433776954588.jpg

Vidim dodali su onu foru da smanjis radnu povrsinu i da ga koristis jednom rukom.
Pohvale za updejt odmah na 5.1.

Ota. Navodno ima i link za ota fajl. Updejtuje se preko b137 verzije neke.

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=61239608&postcount=136

Poslednja izmena:
@loznica
je li ti bilo tesko da koristis tel zbog velicine?

Je li kamera u nivou S4, jer bi mi to bilo zadovoljavajuce?

Za kameru ne znam. Deluje glomazno i klizavo,mada ga vadi kvalitet izrade..

@joca89
Meni si rekao?

@loznica
hvala na inf..razm se na ljeto da prodam s4 i kupim mate7 najvise zbog baterije, a opet mi je bitna i kamera, ako je u rangu s4 znam koji mi je sl upgrade.

Koliko sam ja video slike sa s4, to je tu negde.
Veličina mi ne smeta, a klizavost se resava futrolom.

Stavio sam 5.1 sinoć, super radi, cak i default tastatura, deluje zvanično, mada je navodno beta

Pa posto je ota fajl u pitanju nije beta.

Nazad
Vrh Dno