Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo sam besam na kp. MNOGO.

Ladno su mi izbacili iz komentara reč prevara. I editovali su još koješta. Sada moja poruka izgleda kao da je pisao neki eto, nezadovoljan kupac, kao da je došlo do malog nesporazuma.

Ako nije prevara kada ti neko uzme pare, promeni ime na sajtu, izbriše oglas, blokira, i ugasi oba telefona preko kojih smo komunicirali, NE ZNAM ŠTA JE.

Smatram da na taj način samo omogućavaju ovim sli nama ljudskim da još nekome uzmu pare. Par ljudi mi je već pustilo poruke i pitalo zašto sam im dao negativnu, ljudi mi se celo veče zahvaljuju porukama, jer sam ih sve zvao i glasom im objasnio šta sto ka radi.

Sramota za KP, SRAMOTA.

Neznam sta da ti kazem, meni su sa stotinama samo pozitivnim ugasili profil zbog nepoznatog lica koje je kupilo nesto pre nekoga od mene (tako tvrdi) i puff ni kriv ni duzan za cistu laz... jako cudnu politiku imaju

Blokirali su mu account. Ali vidim da ima sada i drugi na isti štos.

Blokirali su i njega..

oprez sa red rooster music-om iz nisa,narucis,platis jednu stvar,oni posalju drugu i klasicno izbegavanje odgovornosti posle.ne shvatam zasto je toliko tesko priznati da si pogresio,ponudis da ispeglas stvar i u krajnjoj liniji vratis pare uz izvinjenje.'ajde i nekako da je velika cifra u pitanju,ali za 1200 (na kraju naplatili 1210din,ali nema veze,to je standardno :) ) dinara da skupljas minuse po kp-u,ne ide mi u glavu...bas bezveze.

ma bre, ne kupujem više ništa polovno, pogotovo ne sa limunda i kupujem / prodajem. jednom sam se opekao, a još me je lik optužio za prevaru. kad sam ga iscimao da odemo do policije da provere ljudi serijske brojeve, nije hteo i zaklonio se time što mi je vratio novac, a limundo je moju negativnu ocenu njemu obrisao sa obrazloženjem "pa vratio ti je pare" a njemu dozvolio da me negativno oceni.
tako oni i imaju brdo pozitivnih i nijednu negativnu ocenu. esnaf prevaranata, ako mene pitate, i to po sistemu "ako prođe, prošlo je".

nije tako kod kp-a,negativne idu samo po arbitrazi,u prevodu ako si cist i imas dokaze,nema sanse da imas negativnu.zato ja insistiram na prepisci preko sajta,vecina pravi gresku pa stvari sredjuje telefonom i onda nemaju konkretan dokaz i onda je rekla kazala u vecini slucajeva.sve prepiske treba cuvati,svaki racun,priznanicu dok se citav pos'o ne svrsi kako treba.evo ovim gore sam pristojno implicirao da dobijaju negativnu ako ne bude razresenje situacije,menja se ploca.mnogo su bitne ocene,narocito velikim trgovcima i/ili firmama,ovi ih vec imaju dve i par ocena gde je bilo slicno mojoj situaciji,ja rekoh nece valjda ovo da zeznu ali marfi ne prasta. :)

nije tako kod kp-a,negativne idu samo po arbitrazi,u prevodu ako si cist i imas dokaze,nema sanse da imas negativnu.zato ja insistiram na prepisci preko sajta,vecina pravi gresku pa stvari sredjuje telefonom i onda nemaju konkretan dokaz i onda je rekla kazala u vecini slucajeva.sve prepiske treba cuvati,svaki racun,priznanicu dok se citav pos'o ne svrsi kako treba.evo ovim gore sam pristojno implicirao da dobijaju negativnu ako ne bude razresenje situacije,menja se ploca.mnogo su bitne ocene,narocito velikim trgovcima i/ili firmama,ovi ih vec imaju dve i par ocena gde je bilo slicno mojoj situaciji,ja rekoh nece valjda ovo da zeznu ali marfi ne prasta. :)

Na KP ide ko kome prvi lupi ocenu, sa tim sto kupac uvek moze kazat da je nezadovoljan i lupiti negativnu... brise se mozda "pojedincima" koji placaju oglase, ostalima se uglavnom ne brise

arbitraza postoji prava na aliexpress-u, na Kupindu veca administracija itd, na KP bas ih briga

Poslednja izmena:
nije tacno.mogu iz svog iskustva u par navrata da potvrdim da su meni nepravedno kacene negativne ocene,i posto sam prilozio dokaze administracija je reagovala i uklonila iste,dok su ovom ostajale i/ili je banovan nalog.nisam niti firma niti njima donosim ikakav profit,mislim da nisam preko 200 din na kp dao,negde par puta dok sam imao malo vise stvari na prodaju (kao kolekcionar) sam obnavljao,i to je to.

Ja sam dao negativnu jednom velikom dileru TV-a iz Mađarske, ne bi verovali šta je radio. Ali su mu posle ispravili. Tj uklonili.

Poslao mi je televizor bez nosača. Pa će kao poslati nosač kasnije, o njegovom trošku. Nije poslao ni račun Ja svo vreme govorim, da mi je račun najbitniji da bi mogao da koristim garanciju.

Sutra dan pošalje nosač, ja platim poštarinu iako je rekao da će on, iako ga niko na to nije terao. I dalje nema računa.

Sve vreme insistiram da mi pošalje račun.

Čovek odugovlači danima, misli mda je prošlo barem 10. Nije mi odgovorio na barem 5 kp poruka.

Onda mi stiže neki peti nosač iz čista mira, samo sam ga vratio. Totalno ludilo.

Onda mi šalje račun u čije važenje iskreno sumnjam jer je u pitanju obična kopija sa minimalno podataka i šalje mi 200 dinara u METALU. Onda sam ga pitao da li misli da je to smešno, i da ću m udati negativnu ocenu. Pošto mi ništa nije odgovorio, dao sam mu negativnu jer ne volim da me neko *****ava.

Posle toga mi je neko sa broja koji sam posle googlajući povezao sa njegovim oglasima na drugim sajtovima naručio nešto od mene i nije platio, samo da bi ja pukao na poštarinu i tako se "osvetio". To naravno ne mogu da garantujem, ali koje su šanse, procenite sami. Da broj koji ih je poručio prodaje televizore na drugom sajtu, sa tvrdim Mađarskim naglaskom.. Sada ima 454 pozitivne, lako ćete ga naći tj izbeći.

Napomenuo bih da me briga za njegovih 200 dinara za poštarinu. Svo vreme razgovora sam napominjao i zahtevao RAČUN, da ih nije poslao, ne bih se verovatno ni setio. Ali pošto je čovek šaljivdžija, tu sam onda malo popiz deo.

Pa mislim da "madjari" uopste nemogu dati original racune, oni to sve komulativno kupuju zbog povracaja PDV-a, a posle na granici daju original (nisam siguran da mogu kopiju dati za povracaj) ta kopija racuna im vazi kao garancija a i ako imaju origunal komulativan na vise artikla opet nemogu nikom dati original jer imaju jedan.. to je formata A4 papir uglavnom idole treba biti pecat prodavnice gde je kupljen

Poslednja izmena:
Ruku na srce, posle brojnih neverovatnih prevara, moze se reci da ti fakticki (jos uvek) nisi ostecen, tj. samo nisi dobio racun, robu si dobio. Ne kazem da je sve OK, ali cega sve ima, odlicno si prosao.

Generalno ako je dobio racun sa pecetom ili kopiju neke firme iz HU to je to, nije to srbistan pa da mora fiskalni da ide, kao sto kod nas u metro-u dobijete samo onaj komulativni sa trakastog stampaca i to je to

To sto ga je zavlacio to je nemarnost prodavca... za to opet ne moze cista negativna, jer moze samo komunikaciju da obrazlozi kao negativnu a to je opet pozitivna

Poslednja izmena:
Generalno ako je dobio racun sa pecetom ili kopiju neke firme iz HU to je to, nije to srbistan pa da mora fiskalni da ide, kao sto kod nas u metro-u dobijete samo onaj komulativni sa trakastog stampaca i to je to

To sto ga je zavlacio to je nemarnost prodavca... za to opet ne moze cista negativna, jer moze samo komunikaciju da obrazlozi kao negativnu a to je opet pozitivna

Nije nemarnost, da se nisam javljao, garantujem ti da mi ne bi ni poslao. A pri tom sam se javljao svaki dan po jednom - džaba.

Ja sam u suštini odlepio za te pare u metalu. Em je on mene izvozao, em je zeznuo 5 stvari u procesu kupovine, sve sopstvenom greškom, još se on nešto naljutio pa tera inat sa pola kile para.

O tome što se iscimao sa lažnim nalogom da mi podvali za poštarinu, da ne pričam.

Msm nije to ništa strašno, al svako je slobodan da proceni za sebe. Meni je gore to što me namerno he be nego da je kasnio sto dana sa slanjem i sl.

Zavlačenje je prevara ili u boljem slučaju , prevara u pokušaju , nikako "samo nemarnost" . Ako obećaš nešto , to i ispuni .

postovanje....nov sam na forumu...prevaren sam za 5000 dinara....novac sam uplatio postnetom,a robu nisam dobio...Jer je neko imao slican slucaj i kako ga je resio?dal vredi prijaviti u policiji?hvala unapred

Pa prijavi mozda ima vise prevara.... pa ce bar da bude evidentiran ako nista drugo

I obavezno prijavi administraciji KP ako uspeš da ih kontaktiraš nekako. Ubuduće samo plaćanje prilikom pruzimanja ili lično preuzimanje.
Ja bi takođe postavio i oglas ili neki drugi info o prodavcu čisto kao upozorenje drugim potencialnim kupcima...

pa dobro,znam ja to...ali sta ako u supu ne mogu da prijavim posto moj drug je bio prevaren za 3000 dinara i nije mogao da pise krivicnu prijavu...zanima me dal je neko imao takav problem i dal mu je policija pomogla da ga resi,da znam da se ne cimam po supu za dzabe...

Jel imao kolko pozitivnih ocena? Daj njegov profil sa KP da vidimo ko je taj i prijavi ga administraciji. A sto se tice krivicne prijave, mrka kapa.

prijavio sam administraciji,blokirao sam mu nalog,kp mi je poslao tekst za privatnu tuzbu protiv NN lica...znaci policija tu ne moze nista?meni nije bitno da vratim pare vec da doticni odgovara...ti delrey si imao ovakav problem ili znas nekog ko je imao pa mi to kazes iz iskustva ili..?

Ja zamalo kupio PS3 za 5000din. Ali drugar poslao 6000din post netom nekom liku iz Kraljeva za Audi 80 stranac. Kao rekao mu taj lik, da mu prvo posalje 6000din post netom, on pare da pokupi pa da mu ga dotera i posle da mu drugar da jos 200 evra. Drugar poslao, ovaj podigao. Zvao ga lik kao sve je u redu, krecem sa autom. I onda je postao nedostupan na mob :D

"po našem Krivičnom zakonu, za krivično delo sitne krađe, utaje ili prevare, predviđa se da će ovo delo biti gonjeno po privatnoj tužbi građana, ukoliko je vrednost oduzetih stvari ispod 5.000 dinara"

znaci ako je vise od 5000 i valjda ako je tacno 5000din, policija treba da ga goni o sopstvenom trosku... znaci imas prava da prijavis

tvoj drug za 3000din nije mogao jer policija ne goni za tu sumu vec moras ti licno da tuzis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno