Šta je novo?

Meizu M1 Note

Moze da se stavi samo na 3G i da ne bude neta, ili da pritisnes kruzic da bude beo, i onda radi net, ako pise 3G u transparentnom kruzicu onda ti je iskljucen mobile data, ako je u belom onda ga ima.

Ukljucen je mobil data,parametri preuzeti sa sajta telenora,kartica je u slotu br1,nije stavljeno na lte only... kada stavim na 2G only radi net,sporiji protok i iznad signala stoji E,kad prebacim na 3G first radi net extra,brz je i gore stoji slovo H ili H+. E sad u toku surfovanja desi se da se gore iznad signala pojavi 3g i onda net nece da radi. Mozda u mom kraju nema 3g ili je slab pa to pravi problem.

Promeni slot za karticu pa ako i dalje zeza, probaj na nekoj lokaciji gde je bolji signal ukoliko je kod tebe loš.
Ako i to ne upali, zamena kartice.
Ništa od toga ne košta osim malo vremena i testiranja a može da upali.

Kod mene stoji 3G kada je isključen net. Kada je uključen, javi se H+, tako da je to normalno. Juče je MT:S u Nišu imao problema sa data protokom, tako da nisam imao net jedno vreme. SIM je stajao samo na 3G, a u jednom trenutku se izgubio i 3G.

Tacno,izgleda da je to. Sad sam probao cim ugasim net ili predjem na wifi pojavi se 3g a kad ukljucim net vrati se na h+. Hvala svima...

[youtube]ft2Ol3iWmR0[/youtube]

Komsije.

Po mom mišljenju ubedljivo najlepši telefon u ovom trenutku. :)

[youtube]3AtUWWAF7M4[/youtube]

Ovo znaci uskoro u telenoru ? Ipak je onaj diler na kp imao prvi prave info :)

Ako nekoga zanima, Mi Fit narukvica odlično radi na našem telefonu. BT u stanju mirovanja telefona (kao što znamo i za WiFi) troši veoma malo baterije, takoreći nema razlike u potršošnji sa uključenim i isključenim. Kada se uključi ekran i telefon uvede u radni režim, hoće da cedi bateriju, ali ne preterano. Rešenje je gašenje BT-a dok se koristi telefon (ukoloko neko želi da sačuva bateriju), kome treba vibracija narukvice dok gleda u telefon :).

[youtube]3AtUWWAF7M4[/youtube]

Ovo znaci uskoro u telenoru ? Ipak je onaj diler na kp imao prvi prave info :)

Uskoro da, ali kad tačno ni nama ne daju takve informacije. Veoma kulturiška telefon, pogotovo za cenu od 200e, stvarno da ostali proizvođači malo stave prst na čelo i da se zamisle :)

Kazem ja kinezi osvajaju svet za max 10god.
A ja jedva cekam mx5 sa senzorom za otisak,plus imam neki osecaj da ce staviti exynos iz s6 u njega. To ce biti prava macka ;)

P.s. bas me interesuje kolike ce cene biti na oglasima kada se pojavi u telenoru.

Poslednja izmena:
Ima li nekih vesti za neki AOSP, CM11 ili nesto slicno ? :)

Jok, ne daju se kinezi, mada jedan lik koji je u kontaktu sa njima je rekao da razmisljaju u buducnosti da daju korisnicima priliku da biraju izmedju stock androida i flyme

Ubacila sam drugu karticu na mesto prve gde je SIM1, da bih sa tog broja usla na aplikacije viber i whatsapp, medjutim i dalje mi apliakcije rade sa prethodnim brojem. Usla sam u edit number i ukucala novi broj, ali je ista stvar,
da li neko zna kako da dodjem do svojih kontakata i accounta na drugoj kartici?

Obriši podatke viber-a i aktiviraj ponovo viber na tom broju koju koristiš.
Izgubićeš pojedinačne poruke.

Nešto mi ne štima u tvom pitanju pa ga postavi ponovo ako su ti važni podaci na tim account-ima.

Inače, pitanje nema nikakve veze sa Meizu telefonom pa ga bolje postavi u temu o viberu. Tamo ćeš vrlo brzo dobiti sve potrebne odgovore u vezi toga.

Pitanje je vrlo jednostavno, ali sam ga ja iskomplikovala lol..Ovako, koristila sam jedan broj mesec dana, izvadila karticu, i zelim da koristim drugi broj, medjutim sve instaliane apliakcije rade na osnovu starog broja.
Na starom telefonu, moglo je da se ukuca samo u aplikacijama novi broj i stigne sms za ponovnu aktivaciju, nisam morala da deinstaliram app pa da ih ponovo instaliram da bih koristila istu app za drugi broj.
Npr. kao kad bi svoj telefon pozjamio prijatelju, on stavi svoju karticu, ali i dalje je whatsapp i viber ulogovan sa tvojim brojem. Viber i whatsapp nemaju opciju log out, a naravno ne zelim da izgubim neke poruke.
I da li je neko koristio tempered glass za Meizu, folija me izludjuje ?

Poslednja izmena:
Koristim tempered glass od prvog dana, nikakavih problema nemam. Kao da ne postoji. Još uvek nemam ni jednu ogrebotinu. Pazim telefon, ali ga ne držim pod staklenim zvonom.
Da li redovno apdejtujete telefon? Ja sam pustio samo prvi apdejt, ostale sam preskočio. Sve kažem danas-sutra i nikako da ga pustim. Vidim da je danas izašao još jedan.

Znaci ipak je bolje staklo :), ova folija sto se dobija je blagi ocaj, vrsi posao stiti ok, ali estetski je mnogo ruzna.
Ja redvno radim update, volim da sve bude najnovije, jos uvek mi je na 4.2.0.5A nista mi nije za sad stiglo da treba da se azurira, sem apliakcija iz njihovog app centra, ali to preskacem, drzim se google playa.

Poslije pocetnog odusevljenja ovim telefonom, usledilo je i razocaranje. Pojavila mi se neka flekica na ekranu, malo ispod notification bar—a. Na bijeloj (svjetlijoj) pozadini je vidljiva dok se na tamnoj ne vidi. Velicine je 1x1 mm, nije velika, ali na bijeloj pozadini se bas primjecuje.
Na strnici hvaljenog prodavca Shenzen Top One pise sledece:

1------M1 Note Quality not stable , we suggest all buyers to consider to buy Meizu MX4 in stead of Meizu M1 Note

2----- Pls enter the link to learn about Meizu MX4
http://m.aliexpress.com/item-desc/32259344585.html
Malo neozbiljno od meizu—a.

Poslednja izmena:
Ja sam na najnovijoj verziji, već od verzije 4.2.0.4A mnogo "življe" radi telefon, nema više restarte, i baterija se dosta popravila. 4.2.0.5A je donela samo još neke sitnice.
Što se folije tiče, kupio sam Nillkin Crystal clear foliju, i odlična je. Čvrsta je, ne kvari sliku i osećaj pod prstima, i za sad nema nijednu ogrebotinu.

I jedan i drugi Note za sad bez nekih hardverskih bubica, nadam se da će tako i ostati.

@komisakomako
Probaj da uslikaš, da vidimo.

Poslednja izmena:
Nillkin je i najskuplji koliko sam primetila, bas sada gledam sta bih mogla da uzmem, ali ne znam kakva je bas razlika izmedju onih od 0.33mm i 0.26mm, sem sto su prva stakla skuplja.
Definitvno je bolje, vidim da se dobija krpica sa alkoholom, samim tim i bolje ce da se ocisti ekran od cestica, a i lepse da se zalepi. Foliju ne bih nikom preporucila, bas pazim na telefon,
ali sa leve strane pocelo je da se podize, i estetika je grozna. Na starom telefonu mi je staklo, ali su ga oni stavili, ni jednog mehurica, ni ogrebotine za godinu ipo dana.
Kinezi stancuju ove telefone kao ludi, trude se da dobro sve kopiraju, ali mora negde da se zalomi neka greska. Ono gore sto su napisali je bas anti reklama za prodavnicu.
Mislim da je najbolje koristiti neki wallpaper samo, a ne one njihove Template koje neko pravi, zazirem od tih nadogradnji, bas iz straha da nesto ne bude sa grafikom.

Evo par slika, ako se primjeti sta. Uzivo se mnogo vise primjeti flekica.
0bda0e8a8559c730ae31387e98e48826.jpg

140f4b01dccd910ca9e1eef21f65840d.jpg

84043e2a6a55ebd10a0100acd6e779f8.jpg

Ne vidi se ništa, nažalost. Ako je žuta fleka od lepka možda može da se sredi UV lampom. Mada se ja lično nisam nikad bavio tim akrobacijama, ne znam da li ima nekih kontra-efekata.

Tesko je napraviti pravu fotografiju da se bas vidi flekica.
Nije zuta, vise je kao neko probijanje svetlosti na bijeloj pozadini.
Muslio sam da se tripujem, da je samo ja vidim, ali je supruga, nazalost, potvrdila postojanje fleke. ☺
Bas sam se iznenadio kada sam vidjeo "notice" kod Top One. Vjerovatno su imali neke reklamacije, pa se odmah ogradili, i vruc krompir prebacili Meiz—u.

Zanimljivo upozorenje. Verovatno je naišla neka falš tura, ko će ga znati. Ni na jednom drugom mestu ne mogu da nađem ovakvo upozorenje.

Kacio sam ja link sa mogucim falinkama sa kineskog foruma. Patio je od dosta "bolesti" na pocetku.. Ali se ne secam tih fleka na ekranu.

Znaci ipak je bolje staklo :), ova folija sto se dobija je blagi ocaj, vrsi posao stiti ok, ali estetski je mnogo ruzna.
Ja redvno radim update, volim da sve bude najnovije, jos uvek mi je na 4.2.0.5A nista mi nije za sad stiglo da treba da se azurira, sem apliakcija iz njihovog app centra, ali to preskacem, drzim se google playa.

Imaš kaljeno staklo i na KP.

Ne znam jel u prethodnim postovima, ja nisam video, neko napisao da ga ima u slobodnoj prodaji i kod nas...cena 31990...hmm..mnogo su ga cepili

Ju sta su ga cepili, za te pare sta mozes u ovoj klasi da kupis? Redmi note, s4 mini? [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Vrh Dno