Šta je novo?

LG G4

G3comparedtoG4.gif

Ma sto se baterije tice sacekajte gizmov test. Jeste da toliki 2k displej i 3000 mAh ne obecavaju puno ali.. mada prema PA testu tu je negde sa G3 sto je mozda i realno u odnosu na hardver.

***a, kako god da okrenes S6 i Edge su i dalje najbolji telefoni 2015, jedino ko bas ne moze da svari TW pa da to bude neki problem a sto je najgore kako je krenulo oba S6 ce cak imati i najbolju autonomiju od flagshipa 2015 :d

Jos jedan dokaz da su vodeci telefoni 2014 vrhunska kupovina u ovom trenutku + imaju bar 20% bolje autonomije ;)

Poslednja izmena:
Jos jedan dokaz da su vodeci telefoni 2014 vrhunska kupovina u ovom trenutku + imaju bar 20% bolje autonomije ;)

Jel kazes da je sad Oneplus One idealna kupovina za ovo leto? Onda da pripremim pare. Samo da dodje leto.

Jeste, OnePlus One je i dalje super kupovina.
Htc m8 takođe.
Al mi se i g4 sviđa...

Ja cekam Kineze (Meizu, Xiaomi, OPO). Veliki su razocarali a nabili su cene do neba. Verujem da ce barem jedan vrhunski Kineski model imati sjajnu kameru i novi Exynos u sebi i sve to za do 500 dolara.

To ce biti mx5 ,verovatno najbolji zvuk u mob industriji(trenutno krunu nosi mx4 pro) i exynos 7 u njemu.. i ja njega cekam,ali nece on skoro.. Sep,Okt verovatno.

Poslednja izmena:
To i ja cekam :).
Razmisljao sam da uzmem Mi Note, ali previse mi je 5.7.

***a, kako god da okrenes S6 i Edge su i dalje najbolji telefoni 2015, jedino ko bas ne moze da svari TW pa da to bude neki problem a sto je najgore kako je krenulo oba S6 ce cak imati i najbolju autonomiju od flagshipa 2015 :d

Oba S6 ne mogu da izvuku ni 3 sata i 15min SOT-a, tako da su kriminalni sto se baterije tice. Ja sam nezadovoljan sto na mom G3, od kad sam presao na Lollipop ne mogu da izvucem ni 4 ipo sata (na KK sam izvlacio i do 5h). Tako da na Edge ne bih presao ni u ludilu.

Ne razumem sta ce koza na G4 ili zakrivljen ekran na S6 jer kad stavis futrolu (a svi cemo sigurno staviti futrolu na tako skupe telefone), sve to gubi smisao.
Ne stavljaju svi, ako imaš neki telefon premijum izrade (m7, m8, iphone, s6...) dosta gubiš stavljanjem u case na tom premijum osećaju u ruci. Imam par case-ova za M8 i nikada nisam duže izdržao sa njima, gubi mi smisao da tako lepo izrađen telefon maltene krijem od sebe.

Pa da, samo što tu vagaš, svako od nas poznaje sebe i kako koristi telefon pa zna da li mu je rizik veći ili manji da se razbije. Evo već prođe godina sa M8, ni jedna ogrebotina. Pre toga S2 koji sam akao 2 godine bez zaštite i u skoro savršenom stanju je završio kod druga. Kod njega posle nedelju - dve su se odmah videli tragovi nemarnijeg korišćenja. Srećom pa je kupio case ubrzo.

Znamo da citamo i bez fonta od 25pt i bolda.

Nisam bio svestan da sam stavio 25 tako da sorry (hteo sam malo veći), ali zašto uopšte postoji opcija za bold i veći font? U kom kontekstu je u prihvatljivo koristiti 25 font i boldovanje teksta?

Ekran 8000K :d pa toliko visoko nisu isli ni matori AMOLED-i... Toliko o tom revolucionarnom kvantum displeju. Jedino sto vadi telefon je koza i kamera, ostalo je lose.

Није лоше, можда није довољно добро по твом субјективном мишљењу базираном на мегаломанским очекивањима.

Ekran 8000K :d pa toliko visoko nisu isli ni matori AMOLED-i... Toliko o tom revolucionarnom kvantum displeju. Jedino sto vadi telefon je koza i kamera, ostalo je lose.

Djiki ja i dalje ne dobih odgovor koji ti telefon koristis kada je toliko savrsen i nema mane a svi ostali imaju, pogotovo ako nisu Samsung-ove proizvodnje ?

Polako izlaze impresije:

This might be the best smartphone camera on the planet

LG G4 Review: In Depth - Baby got (a leather) back

LG G4 vs HTC One M9 comparison: HTC wins on design, but the cheaper LG G4 destroys the One M9 on value

Utisak mi je da ce LG opet imati najbolje ponudjeno za kvalitet, posto su cene konkurentnije od drugih android flagship telefona. Samsung S6 edge je sjajan uredjaj, ali izuzev dizajna nije ni u jednom pogledu istinski superioran u odnosu na LG G4. Samsung je pikirao Iphone, ali sumnjam da ce odvratiti nekog od kupovine istog (ko je vec Iphone korisnik starije generacije). Cak sta vise, ako je pitanje statusnog simbola, sada neko ko je nameravao da pazari Samsung moze za iste pare da kupi jabuku. Prodaja S6 ce biti bolja od S5 (preuzece sigurno deo ljudi koji su kupovali HTC One ili Z3 zbog izrade), ali i G4 ce nadmasiti G3 sto je LGu u ovom trenutku jedini cilj (njima nije realno da premase prodaju Samsunga i Iphone-a, ali da popravljaju svoju iz godine u godinu).

[emoji23]
Bugari smanjili ocenu na phoneareni sa 9.2 na 9.0 zbog pljuvanja na komentarima :)

Kakve su to pojave ***...

aj sad još 3-4 kruga ovako :)

Kamera deluje odlicno mada meni je i dalje malo bolja ona sa S6 (malo bolja dinamika i prirodnije, manje saturisane boje, mislim da su tu preterali na G4 verovatno jer visa saturacija privlaci poglede prosecnog potrosaca i deluje mu bolje). G4 je u prednosti za manual mod i svaka cast LG-u sto su omogucili ta podesavanja.

meni bas obrnuto deluje gledajuci ovaj video sto je okacio fkloznica. S6 ima dinamicnije boje,trava deluje malo nerealno zeleno.

Ja sam pricao na osnovu nekih prethodnih poredjenja gde se jasno videlo to sto sam naveo. A danas je bila vest da odredjen broj S6 dolazi uz ugradjene samsung isocell senzore 1/2.6'' koji su jos od S5 poznati po visokoj saturaciji i nerealnom prikazu boje vegetacije (kao u far cry 1) tako da je mozda i to u pitanju ;)

mislio sam da smo gledali isti video. :)
nisam verovao da ce G4 imati kameru kao S6,iznenadili su bas. odlicna kamera,plus manual mod. stabilizacija i mikrofon na strani S6.

mozda je rano ocenjivati,malo je testova izaslo.

ova koza mi je delovalo odvratno,sad mi i nije toliko losa. stvarno moze lepo da deluje kad se pohaba posle nekog vremena,jedinstveno. posebno sa ovim savom po sredini,i tu ce biti tragova koriscenja.

sam dizajn je dosta dobar,mada je lepsi G3. sa metalnim ramom bi bilo jos bolje,ali ko zna koju strategiju imaju i zbog cega ovaj potez.
posebno sa cenom skoro istom kao M9 i S6,to me malo buni. da su isli na 100e jeftiniji model bilo bi mi jasno i to bi bio pun pogodak. sto neko rece,mozda je to do kineza i njohovog skoka cena.

jedino sto je ovaj UX 4.0 odvratan.

Poslednja izmena:
Šteta za bateriju, trebali su da stave veću zato što je telefon debeo skoro ceo centimetar.

Očekivao sam posle vrhunske autonomije koju je imao G2 da će proizvođači krenuti istim smerom, a danas skoro dve godine posle njegovog izlaska imamo flagšipe koji imaju duplo lošiju autonomiju od njega :S:

posebno sa cenom skoro istom kao M9 i S6,to me malo buni. da su isli na 100e jeftiniji model bilo bi mi jasno i to bi bio pun pogodak. sto neko rece,mozda je to do kineza i njohovog skoka cena.

Ne znam odakle ti cifre, ali je G4 100 GBP (136 eura) jeftiniji od S6 sim free u UK u plastici ili 75 GBP (100 eur) jeftiniji u koznoj varijanti.

SIM Free UK cene:

• LG G4 plastika - 499 GBP / 677 eur
  • LG G4 koza - 525 GBP / 712 eur
  • Iphone 6 16 - 539 GBP / 731 eur
  • M9 - 579 GBP / 785 eur
  • S6 32 - 599 GBP / 812 eur
  • S6 64- 650 GBP / 882 eur
  • S6 Edge 64 - 759 GBP / 1029 eur

Kao sto sam ranije rekao, za ono sto se dobija sa ulozenim novcem, LGov flagship ce biti ponovo best buy ove godine. Mozete da kupite neznatno bolje uredjaje za vise para, ali necete naci uredjaj koji pruza vise evro za evro.

Јеси ли сигуран у последње две реченице? Шта ћемо са Кинезима? ;)

Nazad
Vrh Dno