Šta je novo?

LG Nexus 5

Нису ми багови толико битни, оно што фасцинира је дефинитивно Сот...

Koliko može da košta samo staklo za displej, tač radi super? Drugaru danas ispao i puče samo staklo...

Mome drugu se isto desilo,i rekli mu 110€,jer valjda mora komplet ekran,ne mozes samo staklo...

Ja sam juce narucio sebi za Nexus 4 digitizer sa alatom za oko 12$.

@Teljan
Ako je touch ispravan i neostecen, zasto bi morao da se menja?

^ Srećno sa zamenom samo digitajzera/stakla. Javi šta si napravio.

Staklo mu je polomljeno, ali digitajzer funkcioniše. Naravno, to su nerazdvojne komponente kod ovog modela.

^ U pitanju je OGS (nema praznog prostora između ekrana i digitajzera/stakla) i odvajanje toucha od ekrana je izuzetno teško.

Poslednja izmena:
Sad gledam na youtubu, nisam imao predstavu da je toliko komplikovano. Bolje da kupim za 40-tak $ ceo lcd ekran i da ga zamenim. Hvala za info Corvus.

Pa to sam i mislio. Ovi nasi i kupuju isto kod kineza, ali sigurno na kolicinu dobiju bolju cenu, plus jedno 60-70e ruke i to je to. :) Mojoj sestri su pre neki dan uzeli 25e za promenu invertera na laptopu, pa ti vidi. To ti je znaci 5e inverter, 20e ruke, za 10 minuta posla. Diploma. :)

Jel neko nasao resenje za kameru, nakon update-a n 5.1 javljaju se blokade povremene kamere, samo gasenje telefona i ponovno ukljucenje resava probleme, ali samo privremeno.
Vrlo iritantno. Dodje mi da rootujem tel i da ubacim neki rom. Ima ih gomila ne znam sta valja.
cyanogenmod valja li ovaj?

Poslednja izmena od urednika:
^ Problem je u Viberu. Root, pa AppOps i uradi disable dozvole za kameru Viberu.

Ja sam na kraju uradio root bas zbog kamere i sada radi kako treba. Naravno onemogucio sam viberu kameru.

Juce sam probao cm malo i nije normalno koliko su aosp romovi bolji.

Kako moze da se koristi (da li moze), srpski latinicni prediction? Tastatura je alphabet qwerty.

Скинеш Swiftkey тастатуру.

Primetio sam da mi baterija krace traje od update na 5.1 (koristim sve stock), pa sam mislio da je mozda vreme da probam neki drugi kernel. Dok sam koristio N4, najbolji kernel mi je bio Semaphore, posto je samo jako dobro optimizovani stock kernel. Jel postoji neki slican kernel za N5?

Probaj code blue. Ali vise ne postuje na xda jer su mu krali kodove ,tako da ga mozes naci na g+ :)

http://www.engstk.org/code_blue/

Odavde skidas kernel. Pazi da slucajno ne skines za n6

Poslednja izmena:
Zdravo!Da li je neko sam menjao ekran i da li moze bilo koji da se kupi preko ebaya ili aliexpressa?Ako ne moze bilo koji,kako se proverava koji je odgovarajuci?Jedino sto znam je da se uzima u paketu i digitizer i panel :) i da dodam,telefon je sa srpskog trzista,VIP mreza ako nesto znaci. Hvala!

Poslednja izmena:
+1 Za Code Blue. Ranije sam imao ElementalX ali je Chrome iz nekog razloga stalno kocio. Autor ElementalX je rekao da to nije do njegovog kernela, vec do samo Chromea, medjutim od kako sam stavio Code Blue, nema vise problema. Baterija izgleda kao da traje duze, mada zavisi kako kad, nekad izvuce 4 sata SOT, nekad jedva 2 i po.

Code blue je najbolja opcija, ja ga koristim od prvog dana. Lepo je izbalansiran kernel.

Da li je uobicajeno da na Nexus-u 5 znacajno oslabi baterija nakon godinu dana korsicenja? Odjednom mi baterija drzi svega 3-4 sata nakon punjenja, da li sam mogao pokupiti neki virus koji opterecuje procesor na max ili sl?

Mojoj sestri su pre neki dan uzeli 25e za promenu invertera na laptopu, pa ti vidi. To ti je znaci 5e inverter, 20e ruke, za 10 minuta posla. Diploma. :)
Dje nadje inverter za 5e [emoji14] Zamjeni to za 10min a da ne slomis makar jednu zabicu koja drzi plastiku skidam ti kapu.
Te cijene samo kod kineza.

Bolje cuvati tel i staviti u case nego ga nositi sa kineskim ekranima sa ebaya, amazona i sl. od par desetina dolara.

Juce sam probao cm malo i nije normalno koliko su aosp romovi bolji.
Po cemu su bolji u 3 rijeci?

Naidjoh na cudan problem sa mojim n5, pa rekoh da vidim da li se jos neko sretao sa njim i sta bi moglo biti u pitanju. Naime fotografije slikane kamerom mog nexusa, jedno 70% njih, ne mogu da otvorim na drugom telefonu niti na pc-ju. Ukoliko ih prebacujem preko wifi-ja ili kabla takva je situacija, a ako ih posaljem preko maila ili ih uploadujem na cloud pa odatle skinem na pc, onda ih otvaram bez problema. Inace photoshop na pc-ju izbaci poruku tipa can not opet because jpg mark is missing from selected file. Koristim stock lolipop, stock kernel i stock kamera app (i sa i bez hdr-a je ista situacija).

Nazad
Vrh Dno