Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Moze biti, ili moze biti da su limitirali... ako je taj, kod MTSa stoji 150/50

Pa nisu isti, ako misliš na ovaj, to je USB modem, nije mifi.
Biće da su istih brzina.

Poslednja izmena:
A, da, to je L, a ne Y, 850.

Neogranicen je u smislu da kad istrosis megabajte iz paketa brzina se smanjuje valjda na 64 kb/s,mozes da primas mejlove i da koristis chat programe :)

Ako i to. Danas i za chat treba protok...

Sredio problem sa lte,nisu mi dobro odradili patametre u njihovom sistemu

Ja mifi uredjaje koristim bukvalno od pojave prvih. Od svih, Alcatel mi je definitivno uvek bio najlosiji. Uredjaj los, UI los, slaba podrska, online zajednice maltene i nema. ZTE je prilicno dobar ali slaba tj nikakva podrska a ni zajednica na nivou.

Najbolji izbor je Huawei. Prosle godine sam koristio vec pomenuti E589. Sad koristim E5372 i prezadovoljan sam. Dobra baterija, podrzava 4G do 150mbit, ima ekran i slicno. Mada po meni najbolja stvar kod ovog mifija je to sto ima opciju wireless extender koja moze da radi i bez sim kartice i kombinovano. Npr u Grckoj sam imao Cosmote 4G karticu nakacim se na mrezu i u isto vreme se nakacim na hotelski wifi. Kad wifi radi normalno ruter siri wifi signal (preko svog SSID-a), a ako se izgubi automatski prebaci na 4G. Inace ima i USSD u web interfejsu sto do sada nisam imao prilike da vidim ni na jednom mifiju.

Mislis na ono kao i E5330? Logujes se na 192.168.0.1 i mozes SSID da menjas?

Hm, nisam siguran da razumem pitanje?

Mislim na to da imas opciju Internet wlan, ruter skenira dostupne mreze i nakacis ruter na istu(e). U tom trenutku, mreza koju "produzavas" je glavna a 3G/4G sporedna. Mozes i za vise mreza da uneses podatke pa da se ruter kaci na njih po prioritetu koji sam odredjujes iz admina. Telefon kacis na mrezu koju pravi Huawei ruter a ne na tu koji produzavas.

Pod "produzavanje" mislim na to da se ruter kaci na zeljenu mrezu i siri je pod svojim SSID-om. Oni to zovu extender mada je meni kao AP mod.

Poslednja izmena:
To sam shvatio, nego na ovaj deo sam mislio: "Inace ima i USSD u web interfejsu sto do sada nisam imao prilike da vidim ni na jednom mifiju. "

Ako mislimo na isto meni je to obicna stvar :D (i nevezana za onaj deo koji si pomenuo oko extendera)

Za mifi uredjaj nije obicna stvar jer 99% mifi uredjaja nema USSD iz web interfejsa. Kad mifi koristis u pokretu, ussd je zgodna stvar.

Slazem se, nisam znao da to nije tipicno..

Mts, Niš, upload katastrofa, bukvalno nula, da menjam karticu, kako da rešim problem?

Isao u poslovnicu,ugao Resavske i Kralja Milana
Pre toga bio u Kosovskoj par puta,ubedjivali me da je do telefona,te nemaju 4g kartice i slicno,katastrofa
Na kraju mi covek sve zavrsio za 2 minuta,pola njih veze sa vezom nemaju,narocito ekipa iz Kosovske, kako ih primaju u radni odnos nije ni cudo
Zamisli na kraju mi rekli da ne znaju da li mi je kartica 4g ahahaha,ja ih pitam, pa ko treba da zna, ona me.belo gleda kao da sam je ne znam.sta pitao

Poslednja izmena:
Buni me što mi je ona u poslovnici rekla da je i njen prijatelj imao isti problem pa su mu zamenili karticu i onda je sve bilo ok, ali je onaj car što radi tamo rekao da nije problem u kartici...tako da, jedino da čekamo pa da vidimo...download bije skoro 30mbit...

Dobio sam od Telenora spisak lokacija na kojima je dostupan 4G trenutno:

• Oko ulice Narodnog Fronta

• Slavija, Cvetni Trg, Beogradjanka i okolina

• Oko Pravnog Fakulteta, ETF-a i Tašmajdana

• Oko Studentskog parka

• Terazije, Trg republike i okolina

• Oko TC Merkator

• Oko TC Stari merkator

• Studentski Grad - Beograd

• Airport, Delta City i okolina

• Blok 37 - U blizini ulice Narodnih Heroja

• Blok 66 - Oko naselja Bellvile

• Blok 67 - Oko Belgrade Office Park

• Blok 19 - Oko Sava Centra i Hotela Crown Plaza

• U blizini TC Usce i Hotela Hajat

Da dodam par lokacija gde isto ima (možda nakon sastavljanja spiska proradilo)

Celom dužinom autoputa od Gazele do Merkura
Kalemegdan
Cara Dušana, Beograd
Prvomajska, Zemun
Deo Ugrinovačke, Zemun
Deo Altine, Zemun

Prilično brzo se šire. Pohvalno.
Ogromna je razlika izmedju 3G i čak ovog osakaćenog 4G.

Evo posle mesec dana i 4-5 reklamacija i dalje mi ne radi upload na 4G (MTS) ...
Sutra ima da snimim klip i okačim ovde :)

Ko od naših operatera nudi uslugu Voice over LTE?
Na Vipovom sajtu ima nešto o tome,ali ne znam da li je ovo u opticaju kod njih,i kod druga dva operatera.

Obrisan proxy... [emoji41] Manji ping, veci DL... [emoji3] uploadfromtaptalk1430473757038.png

Poslednja izmena:
Ko od naših operatera nudi uslugu Voice over LTE?
Na Vipovom sajtu ima nešto o tome,ali ne znam da li je ovo u opticaju kod njih,i kod druga dva operatera.
Niko za sada. Predjes u h ili 3g kada obavljas poziv pa te telefon vrati na LTE.

Na 3G mrezi vec se koriste WB kodeci, tako da nista na kvalitetu zvuka se ne dobija sa VoLTE.

Nazad
Vrh Dno