Šta je novo?

Assetto Corsa , by Kunos Simulazioni

Pa zato sam i napisao da preteruju, fazon vidi ovog ne zna da vozi, treba da se upuca a pre toga zapali vozacku, nego jednostavno ono mi ne deluje ''prirodno'' u nekim situacijama/na nekim delovima staze..

Samo sto niko to nije primetio pre drajverovih ":d :d" postova. Pa se naredjali sve sami znalci :) (ne kazem ni da sam ja).

Ova dvojica pro-ova sa prednjom vucom, bili dva puta na pravoj stazi, sigurno vozili daleko od bilo kakvog limita, ali im je dovoljno da snishodljivo haraju po forumu.

Pa onda ovaj DOTA igrac kaci M3 video u fazonu "evo ti ga" :d a opet voznja daleko od bilo kakvog limita..

Ja sam rekao sto to radim, znam kad moze da pobegne auto, i nekad mozda i mahinalno sprecavam proklizavanje, zato sto ne mozes preko volana da osetis gubitak zadnjih tockova dok ne bude kasno.. Kazem probajte kombo na volanu, jureci dobro vreme, auto prelako pobegne ako zakasnis sa kontrama.
A ono sto 'punim i dodajem' u samoj krivini, mozda cudno al opet ne vidim sto je previse nepravilno, to su premala pomeranja tockova da bi previse uticalo na potrosnju guma, barem osiguras najbolju putanju, bolje nego jedan okret a pogresan.

Cek bre, a ti sa markicom imas pravo glasa za bilo sta ? :d Do juce si mislio da je Golf GTI vrhunac sporta, a onda video GTR na youtube :d

Ovaj gore sa porseom sto mlati volanom to radi da bi ostao na stazi, pogledaj samo kako izgledaju krugovi na ringu sa GTRom, i to street. Ovo bi trebalo da bude simulacija realnosti, a ne da trazis nacin kako da vozis da bi napravio sto bolje vreme, iako tako niko zivi uzivo ne vozi :d Kapiram da je tebi to normalno posto nisi seo u pravi auto, ali evo sad da znas da se tako ne vozi :d

Poslednja izmena:
@Boris
Borise, ja bih bacio ( prodao ) taj volan i kupio nesto malo reprezentativnije. Svi ti volani ispod 450€ su "igracke". Ti ocigledno imas problema sa deadzone, ili manjkom FF na sredini.

P.S. Nisko ti je cockpit u odnosu na volan, nije GTR mini wan :)
@All
Slazem se da je nepotrebno "klacenje" volana na Borisovom snimku, meni deluje kao "crazy wheel" :D
Takvo mlataranje je nemoguce u RL ili sa "krstenim" HW.

Ne znam ni sta se zamajavam sa komentarisanjem ovoga :)

Ako sam ja dobro razumeo, Boris je namerno postavio deadzone ovako. :)

Nista nije posebno namestano, ali ne mogu vise da protivurecim masterima prave endurance voznje.. Ocekuju brz krug sa nepoznatim automobilom, sa setupom koji nije prilagodjen meni (nemam pojma setup nikad da namestim i skoro uvek sa default vozim), na uvek nezgodnom Ringu koliko god mislis da ga znas.. da izgleda identicno kao pravi snimak, a nemam 50% informacija koje pravi vozac dobija.. Ako vi osecate G sile, masu, gubitak gripa u guzici, u kompjuterskoj stolici ili fotelji, onda vrh, gde ima to da se kupi.. Ubistvo.

Evo i isti pravi snimak. Ne vidim da previse drasticno drugacije sve izgleda, a ovo je auto prilagodjen njemu, i on skoro ni u jednoj krivini nema jedan cist input u krivini vec blago dopunjuje i oduzima, i generalno nista tu nije 'smooth'. Ja sam mozda preterivao sa cimanjem na kocenju pred krivinu, ali kazem, auto sa default setupom me je slao u ogradu pri svakom malo vecem gasu ako auto nije dobro namesten.

Poslednja izmena od urednika:
Nesto sto ozbiljno razmatram zahvaljujuci vasoj klinackoj raspravi :p

[YOUTUBE]2iyX9CZzvvo[/YOUTUBE]

RaceRoomRacingExperience? (Najgluplji naziv :d ). Citam da ima bas uzas ffb, ali skroz lepo izgleda i super je zvuk.. i ovaj sistem laznog 'free to play-a' ne mogu da podrzim..

I niko na kraju nije probao onu Williams FW31 formulu? Predobra je (nova verzija 0.9b je izasla), a Paul Ricard joj opasno pase. (novo vreme sa 0.9b 1:41.713 sa supersoft gumama)

Poslednja izmena:
RBR 2..

Al bukvalno

Poslednja izmena:
bem ti sunce! si koristio neke filtere?

btw , ovaj engine zvuk u kabini ne bi trebao da se ovako cuje. blizu auspuhu da.. jedino on kvari klip.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Hajd' molim te Borise stavi link staze. Ja sam downloadovao jednu sa RD ali propadam kroz teksture. Jednom uspio da krenem.

Dirt Rally je dobra ali zbog ovakvih modova mi hendling auta meh. Treba od kunosa traziti da dobijemo neki DLC sa 2-3 Rally auta i par etapa.

Poslednja izmena:
bem ti sunce! si koristio neke filtere?

Koristim Natural Graphics mod i Light clouds vreme..
Staza je apsolutno perverzna, od nule odradjena za AC, navodno mu trebalo samo dve i po nedelje, ne znam na koju foru ali necu detaljnije da pitam, a namerava jos da ih pravi.. Jos su ovi iz Kunosa pominjali jos neke olaksice i podrsku za rally modove, nece oni praviti sadrzaj, ali ce olaksati tipa rally gume, jos podesavanja oko same podloge itd.. Boles'.

@ Rayko
Odlican Mclaren, mada mi je bolji Williams FW31 mod, konkretniji feedback.

@ glen

http://www.racedepartment.com/downloads/forest-rally-fictional-scratch-made-rally-stage.6003/

Da, desava se i meni na hotlapu, idi restart session, pa back to pits, onda sljaka.

Poslednja izmena:
Da, to je ta verzija.. hajd moze onda i tako.

uzeo sam g25 i ne mogu da verujem da ovo ovako dobro radi, kako su napravili ovo to je strasno !!! volio bi ako moze neko da mi pomogne oko idealnih podesavanja za voznju joj boze kako je dobro :D

Hahah, op op :D

Sto se tice podesavanja, probaj ova, levo ti je u control panelu, desno u igri.

Za G25 ce biti malo drugacije sto se Gain-a tice, upali aplikaciju za pedale (pomeris mis desno kad si na stazi da ti se prikazu aplikacije, i nadjes onu sa pedalama). Dok vozis, gledaj desni prikaz na pedalama, i da li ti nekad pocrveni. Ako ti se cesto crveni, onda smanji malo gain.

Takodje, nadji fajl u steam/common/ac/system/cfg/Graphics.ini, i promeni vrednost MAXIMUM_FRAME_LATENCY sa 0 na 1.

Poslednja izmena:
hvala na info, sad sam malo u guzvi odma tako podesim cim uvatim vremena :D

uzeo sam g25 i ne mogu da verujem da ovo ovako dobro radi, kako su napravili ovo to je strasno !!! volio bi ako moze neko da mi pomogne oko idealnih podesavanja za voznju joj boze kako je dobro :D
Dobrodosao u klub odusevljenja kada prvi put osetis volan i ffb. [emoji1] Nikad necu zaboraviti moj nalet srece kafa sam uzeo MOMO pre ko zna koliko godina i probao ga u GTR-u. Isto tako je bilo i G25 kada sam probao prvi put u GTR2, kez do usiju.

Njemu vala nije moglo bolje da se pogodi , ali bas u lose vreme po sim racing scenu u sjerbiji :p

Borise, koje ti je ono vrijeme na SPA sa xBow ??

Mislim da nisam vozio taj kombo ozbiljnije, daj neki domaci slobodno :)

Kada sam tek poceo igrati, pitao sam koju kombinaciju probati prv pa si mi rekao xbow na SPA. Znam da me selomio nakon dosta krugova i da ga nisam vise ni uzimao na SPA.

Večeras probao i okinem 6 sekundi prvog vremena sa nekoliko grešaka:

[youtube]32REeptc3MQ[/youtube]

2:44 na kraju. Naravno, bez pomagala osim abs. Smara doziranje kočnice u onih pola cm. Mogu ovdje skinuti jos nekih 2 sec.. ovo je vrijeme nakon prvog normalnog kruga pa izasao da vidim kako si ti vizio ali nisam nasao klip.

Poslednja izmena:
Pa meni se stalno crveni kocnica, smanjio sam sa 66 na 58 i opet se crveni, kao i njemu gore na videu :D inace sa ovim podesavanjima borise totalno drugacija kontrola auta :D hvala puno, jos ta kocnica zeza :D

Poslednja izmena:
^ ta podesavanja za pedale ne prave skoro nikakkvu razliku , samo mozes osetljivost da promenis i to je sve.

ono sto bi trebalo da menjas je brake gamma u samoj igri. onakvo linearno je nerealisticno , sa kocionim doskovima bi pri slabom pritisku trebao da postoji blagi deadzone (dok celjusti ne uhvate lepo disk) , onda bi kocenje trebalo da postane jako efektivno pri pola pritiska pedale , a nakon 75% bi trebalo da zakljucava (sto tebi verovatno i radi).

sa brake gammom tih 75% mozes da pomeris na nekih 90% sto ce uciniti kocenje dosta lagodnijim , ali je problem sto ce to popraviti za jedan auto a pokvariti za ostale.
kada to budes menjao i eksperimentisao , obavezno sacuvaj podesavanja i nazovi ih recimo po konkretnom autu.

brake gamma je meni negde preko pola klizaca jer koristim nixim modifikovanu oprugu za brake pedal.

isto tako sa mnogim automobilima mozes da menjas brake balance. ja se isprepadao sta znace 2-3% u korist zadnjih tockova na pojedinim automobilima.

Poslednja izmena:
^ ta podesavanja za pedale ne prave skoro nikakkvu razliku , samo mozes osetljivost da promenis i to je sve.

ono sto bi trebalo da menjas je brake gamma u samoj igri. onakvo linearno je nerealisticno , sa kocionim doskovima bi pri slabom pritisku trebao da postoji blagi deadzone (dok celjusti ne uhvate lepo disk) , onda bi kocenje trebalo da postane jako efektivno pri pola pritiska pedale , a nakon 75% bi trebalo da zakljucava (sto tebi verovatno i radi).

sa brake gammom tih 75% mozes da pomeris na nekih 90% sto ce uciniti kocenje dosta lagodnijim , ali je problem sto ce to popraviti za jedan auto a pokvariti za ostale.
kada to budes menjao i eksperimentisao , obavezno sacuvaj podesavanja i nazovi ih recimo po konkretnom autu.

brake gamma je meni negde preko pola klizaca jer koristim nixim modifikovanu oprugu za brake pedal.

isto tako sa mnogim automobilima mozes da menjas brake balance. ja se isprepadao sta znace 2-3% u korist zadnjih tockova na pojedinim automobilima.

aha hvala stavio sam 95 gammu i za forumulu je skroz dobro, bar mi se tako cini, treba dosta prakse, tek sam krenuo, hvala u svakom slucaju :D

Kada sam tek poceo igrati, pitao sam koju kombinaciju probati prv pa si mi rekao xbow na SPA.

Da, pretpostavivsi da je dobar kombo, al mislim da nisam tad vise od krug dva vozio.. Sad sam odvozao 10-ak krugova mozda, 2:39.887, default setup. Voleo bi da znam da prilagodim setup sebi, bas ne znam sta radim :) Dobro ti to lomis na gamepadu, imas li planova za volan :)

@ borat

Nisam mislio na kocnicu op op :D Vec ona skala desno od gasa, koja je uglavnom siva. To ti je clipping force feedbacka, ako ti se bas cesto to sivilo puni do vrha i pocrveni se, onda malo smanjis FF, ili gain u glavnom meniju, ili posebno za svaki auto kad si na stazi..

Jos malo kvaliteta sto je izlazilo:
Krajiska Zmija Novo Lemaxovo cudo, brdska trka u Bosni, odradjeno sjajno kao sve sto je do sad radio.
Paul Ricard v0.8.1 Veci kvalitet od Kunosovih staza, predobro.
Tor Poznan Poljska staza, takodje visok nivo

Poslednja izmena:
Imam u planu G25 ali je problem sto nemam stola. Godinama sjedum u fotelji a monitor na zidu. Ovih dana trebam dizajnirati stol da mi se napravi pa nakon sto on stigne ganjati volan.

Ja drzim setupe na defaultnim postavkama. Dosta sam se igrao sa tim stvarima u LFS, tacnije skidao one koji su mi najbolje odgovarali itd ali se ovdje pozabavim s tim mozda kada volan stigne.

Inace, kada sam tada probao xbow, moja je reakcija bila: "Kako je težak ovaj xbow, ne mozes kruga sastaviti. Osovinski razmak pedalj. Zadnji kraj bježi kao po ledu. Ja ga više ni štapom ne dirao."

..a sada mi nekako najdraze vozilo. Najbolje ga osjecam.

45.000$, za te pare moze i auto da se kupi i to kakav ;)
Ima i drugih firmi, ali nista ispod 25.000EUR da lici na ovo.

Nazad
Vrh Dno