Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imao sam priliku da probam Gold Platinum Edge kao i Black Sapphire S6.

Moje neko vidjenje, niti je Gold Platinum zlatni niti je Black Sapphire crn, prvi je nesto kao bronza koji se toliko presijava da je meni po malo smetalo u osvetljenoj prostoriji da koristim telefon, iza je bukvalno kao ogledalo. "Crni" je teget i izgleda skroz ok, samo sto su i jedan i drugi bili toliko umazani da to nije normalno, bukvalno se svaki otisak vidi.
White Pearl >>>>>>>>>>>>> ostali, eventualno bih zelenom Edge presao preko svega zato sto izgleda odlicno. 😀
Kod Edge su mi cim sam ga uzeo u ruku zasmetale tanke i ostre ivice, telefon zaista ne "lezi" u ruci dobro koliko i klasicni S6, sto je i ocekivano. Takodje zakrivljene ivice smetaju kad treba da se klikne nesto sto se nalazi bas na tim ivicama, najvise smeta prilikom surfovanja i sl., najverovatnije stvar navike ali smeta. Sadrzaj zaista nekako vise dolazi do izrazaja na Edge, ali sam primetio plavi tint kod ivica, prilikom surfovanja. Tj. drugacija je nijansa u odnosu na ostatak ekrana.

Poslednja izmena:
Despite Samsung’s success, bias keeps company down

-When you look at the stats, Samsung is carrying nearly half the global marketshare of all the other Android vendors combined (keep in mind that we’ve mentioned seven other Android manufacturers in this article, and there are other lesser-known brands). Samsung is shouldering its own in the Android space (with little competition, I may add, unless you factor in the “others,” who don’t even get a specific name mention), and the stats favor Samsung.
-It’s interesting that the same tech analysts and media (some Apple and even Android tech sites) that tend to down Samsung aren’t applauding the “others” in the list. After all, the “others” category shipped more smartphones than Motorola, Samsung, and Apple last quarter. Why aren’t tech analysts and media applauding the “others” over Apple, for example?
-In contrast, Apple has no competing manufacturers with iOS. No one else but Apple makes iPhones and iPads (and now iOS smartwatches), and no other devices in the mobile space run iOS but Apple devices. And, as a result, Apple doesn’t have to share its success with anyone. There is no “slicing up the pizza,” so to speak, no divvying up the profits with anyone else but Apple. And yet, if you take a look at the company’s smartphone sales and marketshare, Apple has lost quite a bit of the steam it picked up at the end of 2014. And yet, Apple gets applauded for its sales (even though the company is still down as compared to its sales a year ago in Q1 2014), while Samsung’s recovery gets sidelined in the media space because of its losses in profit. A double standard is at play here.

-In the end, comparing Samsung and Apple’s profits are, literally, like comparing oranges to apples: the success of both companies has a context, a situation, that requires consideration. Anyone who studies sales and global marketshare throughout the year knows that the secret to success is not necessarily how you start, but how you end. 83.2 million smartphones shipped in Q1 is a stellar achievement for any tech company. Any. Tech. Company. And Motorola, LG, HTC, Sony, Huawei, Xiaomi, and other Android manufacturers could only dream of having Samsung’s success.
-So, what’s the problem with tech analysts and pro-Apple media? They’re just scared ‘cause Samsung’s made a comeback. Don’t worry, though; if you hang around in the tech world long enough, you’ll see that criticizing Samsung is what the critics do around the office when they run out of productive itinerary. Unfortunately for the tech analysts and media, Samsung’s got the right numbers to put it back at the top.
-Despite the numbers they want you to see, there’s only one set that matters.

Emix - Samsung-ova PR masina radi punom parom 😀. Obicno se ne pecam na tvoje copy/paste linkove ali posto si citirao jedan krajnje pristrasan clanak koji je pisao ili neko zaslepljen Samsung-om ili neko ko jednostavno veze sa zivotom nema evo ti jedna slika da ti pojasni zasto Samsung-u ne cvetaju ruze:

8680b2be_sammy.png

Iz kvartala u kvartal Samsung prodaje sve manje i manje high end uredjaja, ono sto ih drzi kao trzisnog lidera po pitanju broja prodatih primeraka su uglavnom jeftini smartphone-ovi i feature phone-ovi. I zaista nema potrebe uplitati Apple u pricu, nije Samsung-u Apple konkurencija nego kinezi koji nude gotovo isto sto i Samsung flagship-ovi za neuporedivo manju cenu.

Samsung je na prvom mestu i to bez s6... Jedva čekam da izbace rezultate za prvu polovinu godine...

Zivi dugo i ne budalesaj bajo moj.

@webster Da si se potrudio bar da procitas clanak koji si citirao pa da odgovoris a nakon toga i ja tebi. Ovako... meh. Next.

Sto se PR masine tice daleko sam ja od toga, ali radi prava PR masina u Apple podforumu ali to izgleda tebi, pojedinima kao i moderatorima ne smeta. Upravo o tome clanak i govori ali ne cudi me sto nisi skontao.

@webster Da si se potrudio bar da procitas clanak koji si citirao pa da odgovoris a nakon toga i ja tebi. Ovako... meh. Next.

Sto se PR masine tice daleko sam ja od toga, ali radi prava PR masina u Apple podforumu ali to izgleda tebi, pojedinima kao i moderatorima ne smeta. Upravo o tome clanak i govori ali ne cudi me sto nisi skontao.

Da sam se potrudio da procitam? Nije mi jasno da li ti ikada iscitas stvari koje kacis, pretpostavljam da ne s obzirom da opusteno citiras clanak u kojem se, pored ostalih nebuloza, javlja i ovaj momenat :

And yet, Apple gets applauded for its sales (even though the company is still down as compared to its sales a year ago in Q1 2014), while Samsung’s recovery gets sidelined in the media space because of its losses in profit. A double standard is at play here.

Treba li da ti pojasnjavam besmislenost clanka koji si okacio a koji pociva na fundamentalno pogresnim stvarima?

Poslednja izmena:
Price da S6 ima los signal su besmislice najteze.Ima signal kao i svaki drugi telefon,nista gori od S5 i Note 4 sigurno.

Price da S6 ima los signal su besmislice najteze.Ima signal kao i svaki drugi telefon,nista gori od S5 i Note 4 sigurno.
Dobro Zujka covece je l imas dokaz da potkrepis to?
Ja imam telefon u svojim rukama i ne iznosim takav stav a ti koji ga nemas si potpuno ubedjen da je to istina.

Ciji sam PR nije vazno ali reci da bas S6 ima najgori signal od svih novijih telefona je teska ******astina.I opet d aponovim,ovo je tema za Samsung S6 ne za druge proizvodjace.
Ja imam Note 4 i signal je svuda perfektan,sto bi S6 koji je bolji telefon imao losiji signal,svasta,gluposti.
Vi koji ste Bogu iza nogu mozda imate los signal,ali imacete ga i sa igrackom ip6 i sa svim ostalim.Tako da pljuvanje S6 od iphone fanova je vec vidjeno.

Dokazite vasu tvrdnju da S6 ima najgori signal medju novijim telefonima.
Cekam...
Ipak S6 nije za svakoga naravno.

Sto se prozivate razloga bez.. ?
Jedan korisnik je javio da je signal uzasan,ako se jave jos 2,3,4 korisnika to je to. Pot. ogroman fail samsunga.

Tozu ne racunam jer je njegov s6 drugaciji u odnosu na evropski s6 🙂

Poslednja izmena:
Ja ne vidim da je iko napisao da "ima najgori signal". Da to jeste kojim slučajem napisano, verovatno bi pisalo da "ima najlošiji prijem signala", a ni to ne vidim da je iko napisao, jer ni to nema veze sa istinom, bar dok se ne dokaže.

Ovo bi trebalo da bude definicija "bogu iza nogu"?zabit.webp 😀

Poslednja izmena:
dejan1001 Tebe sigurno jesu.

Sa Note 4 sam isao bukvalno svuda i nikada nisam ostao bez signala na Telenor i Vip mrezi,dok sa Mts jesam,cak i oko Sapca,Valjeva.
Ne vidim svrhu da posle Note 4 u S6 ubace slabiju antenu,neka se jave koji su po Beogradu i oni koji cesto putuju sa S6 pa da vidimo utiske.

Poslednja izmena:
Al su darezljivi. Koliko izvlacis sa tom 4g karticom. Ja bio u telenoru kazu na mapi zemun polje full 4g cak i moja ulica. Moš misliti 🙂

Nisam jos testirao, u Skojevskom kod mene jos nema 4G signala. Dostavili su mi spisak lokacija gde je sve dostupna 4G veza na Telenoru, kacim u odgovarajucoj temi.

Ja imam Note 4 i signal je svuda perfektan,sto bi S6 koji je bolji telefon imao losiji signal,svasta,gluposti.

Najjaca tvrdnja koju sam cuo za 5 godina na ovom forumu.
Kako je onda snapdragon 810 najveci fail od procesora u snapdragon porodici a bolji je i najnoviji?
Jednostavno felericno je napravljen da se pregrejava.
Isto tako je i komponenta za primanje signala felericno napravljena u S6 ili je softverska greska.
Ne bitno, mozda S6 nema los signal mozda ima.
Niko nije rekao da je najgori telefon.
A da ima losiji signal od S5 i N4 je veoma moguce.

Edit: evo s5 i s6
6383c61634b46b98b74f954d1bcb9e35.jpg
794e4f96736ee69eca15f4dba5d16bca.jpg

Poslednja izmena:
^^^ Koliko znam zaposleni u telesmoru na svojim poslovnim brojevima imaju beskonacno mb po punoj brzini.

Mozda i gresima,ali tako sam cuo pre par meseci. Mislim na zaposlene u airport gradu.

Poslednja izmena:
Mom bratu je pre niki dan stigao s6 edge, telefon je stvarno za svaku pohvalu, ali ima jedan problem (jos nismo sigurni da je u telefonu problem). Telefon mu je stigao iz Austrije, posto je uzet kod njihovog operatera morao je ovde kod nas da se otkljuca. Kada su ga u servisu otkljucali, ubacili karticu koju smo uzeli u telenoru, sve je radilo super. Nakon par sati poceo da zeza tj stalno je nedostupan, kao da nema signala, a pokazuje mu da ima signala. Izvadili smo karticu stavili u adapter i ubacili je u s4 i on je u pocetku isto tako zezao i onda proradio. Kada smo je vratili u s6 opet ista prica. Da li je imao neko slicnih problema? Mi sumnjamo na karticu, posto nemamo drugu nano sim karticu moracemo do sutra da sacekamo pa da je zamenimo.

Problem resen. Sa telefonom je sve ok, signal je u redu, problem je bila kartica. U telenoru su nam dali karticu za 4g mrezu i gde je hvatao edge bio je nedostupan (bio je dostupan samo na 3g, h,h+...ne znam zasto), kada smo zamenili karticu i uzeli za 3g mrezu sve radi normalno. Nema razlike u odnosu na s4 sto se signala tice, kod njega kuci je slab signal ali ima isti prijem kao sto je na s4 imao (uglavnom dostupan, ali je po nekad i nedostupan 😉)

Nazad
Vrh Dno