Šta je novo?

Prelazak na intela zboga GTA V, koju maticnu/cpu?

Narucio sam onaj SSD silicon power od 240gb, hteo sam i napajanje lc power 600w pa sam odustao. Razmisljam da uzmem jedno thermaltake od 530w za 7000 din ?
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001964

Extra tiho napajanje navrno ja na njega R9 280X dok se kopalo na cointellectu odvalio je bas onako 1.225v i 1050/1500 na skriptu vukla sama karta sigurno oko 300w plus ostatak sistema ali nista nije se grijalo nista pokusavo sam da ugasim ventove na grafi da cujem ventilator i bio je nevjerovatno tih, naravno morao sam u sekundi da dizem vent. da grafickoj pocela da luduje temperatura :D
Hocu da ti kazem onako iz licnog iskustva da napajanje uopste nije lose cak sta vise meni je best buy za tu lovu.
Mozda neko ima i drugacija iskustva, ali meni je super za tvoju konfu koja u full loadu nece povuc vise od 250w to napajanje se nece cuti vjeruj mi kakav god da imas ventilator na kucistu ili na procesoru ili grafickoj uvjek ce biti bucniji nego to napajanje, a moze dati bez problema 400w testirano u praksi :D i to vise dana :D

E stvar je u tome sto bih i ja reko da nema teoretske sanse da pokrenes, ali jedan moj klinac sa izvidjaca koji ima neki od kasnijih Pentium Dual Core na oko 2.6GHz 3GB RAM-a i R7 240 mi tvrdi da mu radi, e sad na kojim detaljima i u kom fps-u ne znam, ipak je to klinac i oni su dosta imuni na low fps.

Npr. pogledas na YouTube.

Ja imam gorepomenuti Thermaltake, samo u verziji od 730W, sto je u principu tezak overkill za moju konfu, ali u ponudi je bilo 630 i 730, a razlika u ceni jako mala....izaslo me skoro isto toliko koliko kosta to od 530W, jer sam uzeo od "madjara". Ne razumem se u napajanja, ali radi perfektno i ne cuje se ni malo.

Hvala vam na odgovorima, to me najvise zanimalo za buku, posto za lc power napajanja mnogi se zale da u loadu je bucno. Uzecu definitivno onda taj thermaltake. Onda cu imati konacno necujno kuciste kakvo sam oduvek zeleo :D Inace ja na kucistu nemam ventilatore, zato sto mi je uvek otvorena jedna strana, na graficku ni jedan ventilator se ne okrece, tako da je i ona necujna :D Na procesoru je CM TX3 evo koji u idle je isto jako tih, bas me zanima da li taj thermaltake moze da nadmasi tu tisinu :D

Poslednja izmena:
Pazi, ne bih da tvrdim (da posle ne budem ja kriv :D ), ali ne mogu da kazem da sam ga ikad cuo, s druge strane, moja konfa ne moze ni pola snage da iskoristi na ovom mom, pa nikad nije narocito optereceno. Cujem ventove od kucista, i kad se igram od graficke i tad se zapravo ona prilicno cuje jer sam joj tako namestio fan profil, da se ne greje previse. Na procesoru je stock kuler, i mozda se nekad zacuo malo, ali jedva vredno pomena. Napajanje stvarno nikad nisam cuo....svi ti ventovi na kraju krajeva imaju drugaciji zvuk, verujem da bih primetio da se culo.

Pa dobro ti imas toliko ventilatora, verujem da ti se kuciste cuje kao klima uredjaj :D kako od toliko ventilatora i da se cuje napajanje :D Ja imam samo na kuleru od cpu ovaj CM tx3 evo i nista vise :) Na grafickoj se nikad ne okrecu ventilatori, jednom sam samo primetio u toku igre da se okrecao 1-2 minuta ali cak i kad se okrece ne cuje se. A u idle graficka ni da cuje, ventilatori nema sanse da se okrecu. Gledao sam na tomshardware noise level testove i gtx 960 windforce i nvidia gtx 750 su najtise graficke od novijih u ponudi. Zbog toga sam se odlucio za gtx 960 umesto r9 280x, tisine, potrosnje i manje temperature, a performanse su tu negde kako u kojoj igri.
Ovako moje intex napajanje se cuje, ne mogu da kazem da je previse bucno jer vodim racuna o ventilatorima i menjao sam prosle godine druge, ali ipak to su dve osmice na njemu koje se okrecu uvek maksimalnim brojem obrtaja. Ali na ovakvu ravnomernu vrstu buke sam se navikao, smetalo bi mi neko napajanje kao lc power koje bi cas bilo tiho cas u loadu bucno. Ovako ovo moje barem je uvek "bucno" pa sam navikao :)

Poslednja izmena:
I pored svih ventova, uopste nije toliko glasno :)... jeste zbog grafe kad igram, ali to sam ja tako namestio da se ne bi grejala. Inace da, taj windforce je sigurno znacajno tisi od ove moje (a i maxwell je pa se manje i greje i manje struje trosi). U normalnom koriscenju, kad grafa miruje, buke nema. Zavisi i od toga koliko tolerises. S obzirom gde zivim (centar grada i prilicno prometna ulica), sve drugo je glasnije. A kad igram, ni ta graficka mi ne smeta jer volim da pojacam zvuk a cesto igram sa slusalicama. Kao sto rekoh, nisam tolika picajzla, ali ovo mi je sasvim dovoljno tiho. Poenta je bila, sve ostalo je moglo da se cuje, a napajanje nikad, tvoji prohtevi su ocigledno malo veci, ali mislim da ce bilo koje kvalitetnije napajanje da te zadovolji po pitanju buke.

Poslednja izmena:
a u igri koju zapravo igras pojede je. :)

Lako je uvek kupiti ati iz ekonomskih razloga, zbog nize cene a vece performanse. Secam se u vreme kada je istom cenovnom rangu kostala ati 3850 i nvidia 8600 gt, gde je ati 3850 pojela i to duplo.
Ali da je to i sada bila situacija, bez razmisljanja bih uzeo r9 280x, samo sto istina je da je ne jede posebno ne u gta:

2846505-9256571816-gtav_.png

A ta razlika u performansi bice sve manja u novijim igrama dok je nvidia na kraju i ne prestigne, posebno kada budu dx12 igre.

Sve u svemu bitno da mi je zavrsila posao za GTA :D

Poslednja izmena:
to mora da nisu stavili zadnju betu,jedino obasnjenje,ti rezovi nemaju veze sa mozgom za radeone.eno ti klipova po jutjubu ako meni ne verujes.

280x je 20-30% brza karta. U GTA bi trebalo da je jos brza jer 2gb rama nije dovoljno. Doduse na toj niskoj rezoluciji na kojoj ti igras jeste.

Sa DX12 ce se razlika jos povecati, s obzirom da GCN arhitektura podrzava asinhrone shadere i dosta toga sto maxwell ne podrzava.

Ne znam sto se svi tripuju da je kuciste bucno ako ima puno ventilatora. Moje ima 11 ukupno (racunajuci gpu i cpu cooler), lepo sve na kontroleru ne cuje se apsolutno nista, a pored uveta mi stoji.
Bas iz razloga sto je daleko tise imati 2 ventilatora na min obrtaja nego 1 na max, a postize se isti efekat.

Poslednja izmena:
"pclab.pl website is source of false tests and nobody clear-thinking is taking their "tests" seriously. This is polish website. It is widely known that they are very anti-amd in their "tests" and i see their "fame" is getting known also abroad."

"Problem" s poljskim pclab-om nije od juce i sajt je na AMD-ovoj black lisit zbog teskih i ordinarnih falsifikata koje se ticu "testiranja" AMD hardvera( kojeg oni - potvrdjeno - uopste ni ne dobijaju na testiranje) a koje ovaj korumpirani poljki sajt u kontinuitetu iznosi. Da ne idem u off, mozemo o tom pricati u posebnoj temi ali pominjati taj "sajt" na benchmark forumu koji ima neki svoj nivo je krajnje uvredljivo i besmisleno.

Manje vise razlika je zanmarljiva:

https://www.youtube.com/watch?v=iDhu5zLVLU0

Pogotovo za moju rezoluciju ne bih primetio razliku a samo bi dobio bucniju i topliju karticu koja ima duplo vecu potrosnju. Ali poslednje 10 god vucem se sa amd i ati, sad konacno sam priustio intel + nvidia, najjaca kombinacija. Oduvek je bilo da su sve igre vise naklonjene nvidiji i intelu i bolja podrska sa drajverima.

maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
I ovog Indijca sam vec video, njegovi "rezultati" su takodje smesni. Ja sam licno benchmarkovao i okacio sam negde i rezultate(sad me mrzi da trazim post).
Za ubuduce gledaj guru3d, tomshardware i ostale velike sajtove, a ne ove leve likove sto em nisu kompetentni em je pitanje za koga rade.

A te price za drivere su smesne. AMD driveri u zadnje vreme rade znacajno bolje nego nvidia driveri.

Sa istom tom asus 280x sam uradio heaven pod podesavanjima koja je on naveo, preko 15% veci score.. 1797.
Na stranu sto ta slabija podesavanja vise odgovaraju 960-ki jer ima manje memorije.

Poslednja izmena:
Zanima me samo jos koliko ce se javiti vlasnika r9 280x graficke, izgleda da sam aktivirao neki silent alarm :D
Tomshardware uvek prvo gledam ali on jos uvek nije odradio benchmark za gta v.

Poslednja izmena:
Evo ja cu se javiti, ako imas para kupi nvidiu. ALI STVARNO!!

Fali vam ovdje PCBeast da objasni kako je nVidia kompletniji proizvod...

Hvala vam na odgovorima, to me najvise zanimalo za buku, posto za lc power napajanja mnogi se zale da u loadu je bucno. Uzecu definitivno onda taj thermaltake. Onda cu imati konacno necujno kuciste kakvo sam oduvek zeleo :D Inace ja na kucistu nemam ventilatore, zato sto mi je uvek otvorena jedna strana, na graficku ni jedan ventilator se ne okrece, tako da je i ona necujna :D Na procesoru je CM TX3 evo koji u idle je isto jako tih, bas me zanima da li taj thermaltake moze da nadmasi tu tisinu :D
Ako ti je prioritet tisina bolje ga zaobidji (kao sto sam i ja uradio).

mozes ti sad okriviti drajvere,prosla iskustva i sta ti ja znam,prosta cinjenica da je amd napisao fenomenalan drajver za 280x i da je pojela 960gtx. :)

@umart
Na koji drajver mislis, 15.4 Beta?

da,prevelike su razlike,tako da mi je jedino logicno da ili nisu stavili zadnju betu ili je nisu stavili kako treba,ili ovo sto oni pricaju (mada teorija da nvidia placa tamo neke poljake da andermajnuju amd mi je nategnuta).u prilog ovome po mom misljenju idu minimumi.

Ovo sto je postavio @Test je bez 4XMSA, evo realnijih rezultata:
2222.png
Ovde se vidi da je 290X malo jaca od 780, 780 malo jaca od 290, 780Ghz malo jaca od 290X sto je i logicno jer dosta vise boostuje, i 970 malo jaca od 290X i jednaka sa 780Ti.
Dakle, onako poredjene po jacini otprilike i kako su u mnogim drugim igricima, 290X malo jaca od 780, a malo slabija od 970.

@umart
Kod mene na 270X bas obrnuta situacija, 15.4 u GTA 5 imaju fps drop na 29-30 za min, dok 14.12 Omega ne padaju ispod 45-47, zato mi nije jasno :S

@umart
Kod mene na 270X bas obrnuta situacija, 15.4 u GTA 5 imaju fps drop na 29-30 za min, dok 14.12 Omega ne padaju ispod 45-47, zato mi nije jasno :S

Pa zato sto je to ati, kod njega se nikad ne zna ali ajd sad :D Koliko sam ja imao takvih situacija u mnogim igrama sa ati pa vracaj stare drajvere pa testiraj nove. Kod atija ne vazi pravilo da novi drajveri budu uvek bolji za svaku karticu

Poslednja izmena:
slash:

original ili narodska?ako je ova druga eto ti odgovora otkud problemi.ako je prva procackaj task manager.a ako je igra na hdd-u...

Poslednja izmena:
Nema veze sa vlasnistvom 280x-a niti "silent alarmima". Vec o realnoj situaciji, te dve karte nisu ista klasa jednostavno. Osim sto trosi mnogo vise, 280x je superioran u svakom pogledu.

t3rwnr0snezefko2qws3.png

Ovo je SAMO sa normalnim texturama, stavis very high, razlika je astronomska. 960-ka ispada sa liste jer ne moze preko 30 fps.

@test
Bezi od tih ne proverenih budzevina..imas na istom sajtu TT SPS 730w za 55€ sa dve god. gar. i za 45€ bez pisane garancije,pa uzmi sta ti se vise svidja...
I cisto da nije napamet..meni su ista radila u rudniku i za te pare bolje nema.

Poslednja izmena:
Razlika astronomska u 10k rezoluciji, mnogo me briga, kod mene bi isto radilo i sa r9 290x. Gledao sam ja sve te testove gde variraju testovi izmedju 280x i gtx960. S obzirom da sam nabudzio comp samo zbog GTA i da igram jednu igru godisnje a ostatak godine provodim u radu, bitno mi je da je graficka sto tisa i da se sto manje greje i da ne trazi napajanje od 1000w, comp nikada ne gasim godinama. Dve gtx960 da stavim pa ce opet manje da trose od jedne r9 280x idi bre :D sto je mnogo mnogo je

Nazad
Vrh Dno