Šta je novo?

OnePlus One

Ni meni ne curi baterija dok tel miruje, brže se troši dok koristiš telefon, to si i sam primetio.

A na to misliš... Da, to se i meni čini da dok se koristi, da se brže troši. Mislim nije ni ovo ne znam kako strašno ali da se mota po glavi vraćanje na KK, mota se. Videću...

Ja ću sačekati novu bateriju pa cu onda doneti zaključak :)

Uradio update rucno, sve proslo bez velikih problema. clear cache, install zip, done.
wakelock nema kod mene. sve sjajno. iskoriscenost memorije u normali.Baterija odlicna,cak imam prvi utisak da je mozda i bolja. Videcemo za par dana.
Uocen bug su notification bar, nece da se otvori i posle nekoliko pokusaja(lock phone/unclock resava) i
sip klijent u default phone app i podesavanja za njega. Probao clear, ali slaba vajda. Sad cak vidi sip account kroz "make calls with", a u samoj listi sip account ga nema. Nije mi bas bitno, ali na kitkatu je bilo sve po ps.

Kratko pitanje, generalno za OPO vlasnike. Da li vam se dešavalo da WiFi ide u sleep dok je telefon neaktivan? Ovo vidim po WiFi bar-u u Battery stats-u, gde je linija isprekidana, a ne konstantna (pričam naravno o scenariju kada je telefon na WiFi-ju).
Da stvar bude čudnija, nisam primetio da mi notifikacije kasne, što znači da se kači na data. I to bez obzira što mi je podešen profil da ne koristi data uopšte (ovo koristim za kuću recimo). WiFi namešten da radi i dok je uređaj u sleep-u.
Ovo nisam primećivao na CM11, već od update-a na CM12, sve stock samo root-ovan.

Evo situacije od danas.Non stop sam bio na lte, jako malo na wi fi.
Na 4.4 mi nikad ovoliko nije radio android system i ovoliko velik bio app usage.
Definitivno se vraćam na 4.4.uploadfromtaptalk1429193877752.pnguploadfromtaptalk1429193883908.png

Ma da, doduše sve je skoro bilo na lte i 100% brightnes ali opet mi nešto nije kako treba.

To je to izgleda, nakon ovog poslednjeg GPlay services update-a, baterija kako treba. Ili nema veze sa time, već je LP "naučio" kako sa baterijom. U svakom slučaju:

uploadfromtaptalk1429215781367.png

Edit: Na ovaj SOT Android system dođe:

85834680e6f95080efa81bb82c5dfccc.jpg

Poslednja izmena:
To je to definitivno da potvrdim. Dakle može i LP lepo sa baterijom...

uploadfromtaptalk1429217859038.png

Koja ti je verzija play servisa sada?

Ja sam sinoć flešno CM12S i odmah posle toga ovaj novi Google Services, napunio bateriju do vrha i evo za nekih 12h uz neko malo korišćenje sam na 93% baterije tako da sam za sad prilično zadovoljan.

A Google Services instalirate rucno (unknown Sources fora) ili sa Google Play Store-a?
Posto, bar meni, na Google Play Store-u kaze da mi je poslednja verzija, a verzija je "niza" od ove vase.

Ja sam instalirao ovu verziju koju je Darko okačio sa apkmirror sajta.

Meni je i dalje Android System najveći potrošač, ovo nije normalno. Za vikend ću flešovati CM12 nightly d avidim da li se i tamo dešava ovo.

Dešava se na svim 5.0 i 5.1 romovima, nemoj se mučiti džabe.Ja sam preko fastboot-a flešovao cm12s i za sada mogu reći da je ok.
Android system i dalje vuče puno ali se ne odražava na bateriju.Od jutros imam 2h sot i još 75% mi je ostalo.

Da li se nekome nakon instalacije cm12 dešava da kod prekidanja razgovora ekran ostaje potpuno taman sve dok druga strana ne prekine razgovor, meni se taj problem pojavio...

Možda sam preskočio neko podešavanje?

Na Lolipopu mi se, da kucnem u drvo, nije nijednom do sad restartovao sam od sebe. Na Kitkatu je to bila bukvalno svakodnevna pojava.

nisam nesto puno cackao danas pa i sot nije veliki, ali ne vidim neki problem u ponasanju android sistema na OPO cm12s

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429284825051.png
    uploadfromtaptalk1429284825051.png
    105.8 KB · Pregleda: 128
uploadfromtaptalk1429299861872.jpg
Stigla danas baterija :)
Montirao sam je pa sutra javljam utiske kad je napunim.

Nazad
Vrh Dno