Šta je novo?

GTA V

Poljaci vec izbacili test grafickih karti i procesora. Skidam im kapu.

http://pclab.pl/art57777.html

Sto se CPU-a tice, ocekivano Intel razvaljuje. Sve preko i5 je bacanje para jer HT kao i vise jezgara ne donosi bolje performanse.

Graficka za 1080p maxed out i 60 fps je dovoljna GTX780/290X jer je ovo test sa starim drajverima i stock podesavanjima, pa se i tu moze dobiti boost i zakucanih 60 frejmova.

Za 1080p High i ~60 fps je dovoljna i 750ti OC sto je fascinantno i skidam kapu za optimizovanost.

Ukratko, igra uzme nesto manje od 4GB rama, potreban minimum i3, za 1080p high 2gb vrama puna kapa, za 1080p maxed treba 3gb vrama, za 1440p i maxed treba 4gb rama. Za 4k ce trebati verovatno 6gb ali to tek kad izadju testovi.
Sudeci po ovom testu moci ce moja 6850 da gura ovo solidno na 1920x1080. :)

Ovaj moj procesor je scoreovao bolje od 4790K? :D

gtav_vhigh_cpu.png

Pa normalno kad poredis OC vs non-OC cpu :p

Mene pocetak iznervirao,kad sam pokrivam onu dvojicu kolega ranjenih,tepam se sa 20 pandura kao Rambo!! Sto se grafike tice na koju ste svi toliko navalili,meni manje bitna ista,igrivost je prioritet ;)

bice kao da igramo na ps3 :D tako ispada

Na PS3 igra radi u 720p i sa detaljima koji nisu omoguceni u PC verziji jer je u pitanju DX9, a sve to radi u 20-30 fps. Treba ti bas krs komp da bi ti igra tako radila.

Sto se grafike tice na koju ste svi toliko navalili,meni manje bitna ista,igrivost je prioritet

+1
Sa ovim se u potpunosti slazem, dzabe napucavanje silno ako je gameplay los.

Jel' mora PayPal ili moze direkto sa intezine internet kartice?

Ako je VISA Internet Intezina kao moja samo je povezes sa PayPalom i to je to. Samo prati uputstva iz mog prethodnog posta i cim otkucas PayPal podatke automatski ti izbacuje notifikaciju da je uspesno zavrsena narudzbina i otvara ti meni sa tvojim igrama i tu odmah kad kliknes na GTA izbaci ti kod koji aktiviras na Social Club-u (dobijes i uputstvo) (nije za Steam)... Tako da je PayPal najbolja opcija.

I dokaz po ko zna koji put da preporucene specifikacije nisu istinite. Preporucena GTX660 ne daje ni 30 frejmova. To je ispod standarda i konzolasa. Sta je sa minimalnim zahtjevima, daje 2 frejma..

Sa druge strane, dobra je optimizacija, drzi stabilan FPS koliko vidim po video testovima. Ipak su odradili bolji posao nego sto su radili u prošlosti.

Jedino vidim ružan pop-in problem na max out detaljima.

A kada iskljucis ono u Advanced Graphics? I bez msaa/txaa, soft shadows.
Jucerasnji nVidia drajveri?

Poslednja izmena:
I dokaz po ko zna koji put da preporucene specifikacije nisu istinite. Preporucena GTX660 ne daje ni 30 frejmova. To je ispod standarda i konzolasa. Sta je sa minimalnim zahtjevima, daje 2 frejma..

Sa druge strane, dobra je optimizacija, drzi stabilan FPS koliko vidim po video testovima. Ipak su odradili bolji posao nego sto su radili u prošlosti.

Jedino vidim ružan pop-in problem na max out detaljima.

Bilo je objasnjenje, za preporucenu specifikaciju se odnosilo 1080p i high detalji, A tu gtx660 vec pristojno radi.

Meni nisu jasni likovi koji se i dalje,posle svega i toliko topica,izcudjavaju kako recomended nije 60fps,1080p max detalji :dNikad,ali nikad nije bilo tako,ali oni i dalje furaju svoju pricu,kako preporucene specifikacije nisu istinite :)A uvek je recomended bio high detalji/trenutno aktuelna rezolucija,bez filtera i nekih specijalnih efekata.

Poslednja izmena:
Jel ovo ozbiljno ili sta? logicnije bi bilo da je malo zahtevniji od gta iv.....Jel bi radio kod mene, ako je radio GTA IV na low...imam core2duo?

Neko kaze zahtevna neko nije neko ovako neko onako kome sad da verujs ja ako ne izvucem high sa mojom konfom nisam covek:d

[YOUTUBE]F5TBIKZOW30[/YOUTUBE]

:d

Jel ovo ozbiljno ili sta? logicnije bi bilo da je malo zahtevniji od gta iv.....Jel bi radio kod mene, ako je radio GTA IV na low...imam core2duo?
Naravno da nije ozibljno,poredis igre sa razmakom od 7 godina... jos ti ta jedva radi na low.
A dovoljno si sposoban da koristis forum,a da u gugl upises gta v system reuquirements nisi? :)

Vrh Dno