Šta je novo?

The Witcher 3

a usput dok se naglaba o grafici mogli bi malo i o ubisoftu i politici (CDPR i ostalih) dlc sistema i ko je veca jajara- AMD ili Nvidia jer placaju odnosno guraju da bolje radi na njihovom HW-u, ili pak ne, za sve je to kriv steam, m$ i masoni...

Stvar u tome je sto je tema otisla u kujcinu dimenzija Lexa Steela times two a kvalitet se sveo na SK forum odnosno rekbu nivo... Dodjes da procitas videvsi da je neko okacio novi post, kad ono medjutim, tri strane prepucavanja i jaukanja na na HW aspekt igre iako se zna da tek sa EE biti ono sto treba da bude... Jedan-dva korisna posta se mogu procitati tek na svakoj prestupnoj strani i onda "ajde Jovo nanovo"...

Nije uopste problem o grafici, vec sto se jedna ista kukumavcenja oko jednih te istih *ebenih stvari, jednih te istih ljudi ponavljaju...

Ako još neko spomene grafiku u ovoj igri stavljam ga na ignore listu. (ozbiljno) :d

Odma' me stavi na ignore, zarad tvog i ,sto je najbitnije, mog dobra.

neverovatno... 70% postova u temi je o grafici ili degradaciji iste, niko se ne brine za sadrzaj, gameplay, pricu (kao poslednji deo gde ce verovatno Geralt biti u glavnoj ulozi)... Kao da ce vecina ljudi ovde da samo zvrlji u teksture i tera mak na konac...

Kapiram da se povremeno zastane i uziva u predelu/panorami/pogledu/whateva ali ljudi ce vama igranje TW3 svodi samo na puko gledanje u cigle i ostale teksture u igri (kada bude izasla) a ne u izivanje i imersiju u svet vesca, onda izgleda da se negde skrenulo sa puta...

Najludje je u celoj ovoj prici da se kuka na degradaciju grafike ali ako kojim slucajem grafika bude nasvirana zavrsno sa EE onda ce se kukati kako je zahtevnost prevelika i zasto nisu oborili zahtevnost i malo degradirali istu...

Majke mi niste jasni, svakih par dana dan mrmota u ovoj temi...

A o cemu drugome da komentarisemo, valjda si svetsan da nista drugo nismo ni mogli da vidimo a mani da probamo?
Ako ti grafika nije bitna i nisi nesto zahtevan ne znam sto si uopste prelazio sa tetrisa na druge igre?

Ne vredi ni ulaziti u bilo kakav razgovor sa nekim ko poistovecuje grafiku sa dobrim gejmplejom odnosno smatra da je pak ista i jedini uslov za dobru igru...

Niko ovde ne "poistovecuje grafiku sa dobrim gejmplejom" ali ti treba da naucis da razdvajas da gameplay nije jedino u igri.
Ne znam koliki ti je gejmerski staz ali trebalo bi da znas da grafika (kvalitet tekstura i estetika) takodje utice na gameplay.

Upravo to i stoji u jednom od prethodnih postova, kao i da smatram je do izlaska nepotrebno "kukati" na sitnice... Ukoliko i tada zas*ru motku stajacu u prvim redovima i kukumavciti...
Vise me interesuje koliko ce biti "igriv" nego grafika, jer gore od TW2 sigurno nece biti...

A sto se tice "staza" racunajuci konzole od '93/'94 pocev od SNES-a, PC "gejming" negde sa pojavom Jazz JR-a dvojke, daklem '98... Jos malo pa punoletan "PC gejmer"...

A dobro, svakih 10(+-) strana dodje neko da nas prosvetli kako o grafici ne bi trebalo da se diskutuje jer su druge stvari vaznije/igra nije izasla te nema potrebe za diskusijom...a ljudi diskutuju o onome sto je njima najvaznije.
Tako da imam revolucionaran predlog.

1. Ko god smatra da o igri ne treba diskutovati dok ne izadje - nek ne diskutuje o njoj, i pri tome pusti one koji tako ne misle da diskutuju;
2. Ko god smatra da o grafici u igri ne treba diskutovati jer je gejmplej vazniji - nek ne diskutuje o grafici, i pusti druge koji to zele da o istoj diskutuju? Ni njega niko ne sprecava da diskutuje o gejmpleju (tj da nagadja o istom, posto igra nije izasla).

Znam da su ovo revolucionarne ideje, u rangu putovanja brzinom svetlosti, ali vredi ih razmotriti.

Tesko.

Da li zna neko koja verzija igre je trenutno na rasprodaji na G2A? Da li je STEAM ili GOG verzija?

Poslednja izmena:
U tome je sustina. Nije rec o offtopicu, zato i nemaju pravo da se bune. Svako pise o onom sto ga zanima, ako je u okviru teme... i ako za njih nije dovoljno dobro, to je njihov problem. Ne ucestvujem u diskusiji o grafici (samo jednom sam to uradio pre nekoliko meseci, vise mi nije interesantno da pisem o tome, ali ima onih kojima nije, i to je OK).

Poslednja izmena:
Grafika, grafika, grafika....,

Ovako sise na Jennifer i Triss kontam da će imati idelanu geometriju :bottle: što je jako bitno u ovoj igri a i tesalacija na Geraltovim mišićima će biti na nivou kako sam ih zamišlao u knjigama. :d

Ljudi, more, kako možete da opet istu priču oko grafike blatite, sad se svi dočepamo igre i sednemo da je pikamo ovi postovi će biti skroz pogrešni.

PS: Što bi moderatori filtrirali sadržaj teme? To što se mi prepiremo i diskutujemo kao u skupštini bez nekog efekta je naš problem u kojem ne mora svako da učestvuje.

Poslednja izmena:
@zoko

A gameplay ce da nam promeni nacin poimanja svemira, toliko je bitniji??? Mene daleko vise zanima grafika od gameplaya recimo. Iako sam procitao sve Witcher knjige, odigrao W1 i W2, i fan sam serijala. Zasto? Zato sto pratim IT zbog hardvera a ne sw, te me zanima kako grafika W3 moze uticati na gaming industriju, postavljajuci nove standarde, i tako pogurati HW industriju brze (ili uopste ne). Spram tog, mnogo sireg koncepta, bitnost gameplaya bilo koje igre je smesno mala.

Kakve to efekte ocekujes od forumske rasprave na temu igara? Da dozivis prosvetljenje kao Hari Krishna? Forumska rasprava na temu igara je zabava, opustanje, zanimacija. Ako hoces efekte, idi na temu kako modovati kuciste, ili kako nauciti programiranje. Nema efekata ovde, pogresan deo foruma.

Poslednja izmena:
Razumem tvoj stav.

Sa druge strane ja od igre očekujem zabavu i razonodu na 1. mestu, grafika i to da li ima tesalacije svugde gde treba i to da li tamo neke testure cigli su kako treba mi je sporedno, a znam da neće biti nekih gamebreaking glitcheva na grafici kao u nekim drugim igrama.
Opet sa druge strane ja više pratim softverski deo gaming a prevashodno cele IT idustriji jer više me zanima kako će sam softver da iskoristi potencijal tog hardvera odnosno kako će se kretati trendovi dalje i šta će sve smisliti developeri da uposle te silne tranzistore.

Mislim da ćemo se složiti da i jedno i drugo moraju da budu u skladu i odrađeni kako treba, jer džaba nam i da postoji Titan XYZ za 200e ili da je u razvoju neki fotorealističnog engine-a a da niko od toga nema koristi.

PS: sry, odoše u OT

Potpuno razumem. A sad molim one koji bi da pricaju o gejmpleju da pricaju o gejmpleju, oni koji hoce o grafici nek pricaju o grafici, a ne da svako svakom soli pamet sta treba da pise/prica/misli, i ako ne misli kao on, odmah je u pitanju degradacija kvaliteta foruma. Cim nesto nije offtopic, nije zabranjeno, i tu diskusija na tu temu treba da se zavrsi.

Meni tehnicke karakteristike nisu za padanje sa stolice ali sam dizajn je izuzetan. Tu i tamo ima sugavih tekstura ali je to sve jako fino uklopljeno.

Sasvim je normalno kada se priča o grafici pre izlaska igre, pogotovo kada je ona prelepa, kada je ona nešto što nije viđeno u žanru. CDPR je opet pobedio sebe i sve ostale što se tiče toga :)

U tome je sustina. Nije rec o offtopicu, zato i nemaju pravo da se bune. Svako pise o onom sto ga zanima, ako je u okviru teme... i ako za njih nije dovoljno dobro, to je njihov problem. Ne ucestvujem u diskusiji o grafici (samo jednom sam to uradio pre nekoliko meseci, vise mi nije interesantno da pisem o tome, ali ima onih kojima nije, i to je OK).

Ok oko grafike, a mislio sam na drugi deo recenice kao redovni offtopic:
a usput dok se naglaba o grafici mogli bi malo i o ubisoftu i politici (CDPR i ostalih) dlc sistema i ko je veca jajara- AMD ili Nvidia jer placaju odnosno guraju da bolje radi na njihovom HW-u, ili pak ne, za sve je to kriv steam, m$ i masoni...

Poslednja izmena:
Potpuno razumem. A sad molim one koji bi da pricaju o gejmpleju da pricaju o gejmpleju, oni koji hoce o grafici nek pricaju o grafici, a ne da svako svakom soli pamet sta treba da pise/prica/misli, i ako ne misli kao on, odmah je u pitanju degradacija kvaliteta foruma. Cim nesto nije offtopic, nije zabranjeno, i tu diskusija na tu temu treba da se zavrsi.

Ako ti nije tesko prebaci se na stranicu 119 (koja je samo "vrh ledenog brega") pa budi iskren i reci da li je ono offtopic ili ne... Nikom ne pokusavam "da solim pamet" ali neki takvi razgovori koji se ponavljaju na svakih par stranica u ovoj temi bi trebali da se vode u drugim temama koje vec postoje u ovoj sekciji i predvidjene su za to, u tome je cela poenta price... A sigurno je da nisam jedini clan koji ovde tako misli, ispravite me ako gresim...

Ako zaista mislis da je onakvim diskusijama mesto u ovoj temi onda se izvinjavam i tebi i celom forumu sto sam jel' te "dosao da solim pamet"...

Poslednja izmena:
+1 Upravo to. Takvi postovi treba da se premestaju u drugu temu, ali dzaba kada moderatori ne rade svoj "posao" kako treba.

Poslednja izmena:
Meni ne smeta kad se malo skrene sa glavne teme, i uvek mi je takva diskusija zanimljivija od strogog pridržavanja pravila, ali ovde se neke stvari o grafici stvarno ponavljaju kao pokvarena ploča.

Generalno ovde na forumu ocajnicki apeli na "ne pricajmo o grafici vec o gameplay-u" pocinju kada u nekoj voljenoj nam fransizi ono prvo zakaze :d

A i to je subjektivno po meni nisu tu oni ništa zakinuli jer nismo videli lično kako igra izgleda, a uvek će neko da zvoca za tamo neke cigle (i to u nazovimo beta verziji) a neko drugi će im progledati kroz prste i ako Geralt povremeno prođe kroz zid ili propadne kroz zemlju. :d

To ti je kao fora da tvoj ortak ima ribu koja tebi izgleda vrh (objektivna ocena 12/10) a on kaže da mu se uopšte ne sviđa jer ima malčice više čelo i oči su joj malo bliže nego što bi trebalo, i neće da popije sa njim pivo nego samo vino. ;)

Ja sve gajim nade da će igra imati pregršt opcija za grafiku tako da će svako moći lepo da je našteluje i izvuče najviše iz svog hardvera, i lepo se igra kao čovek bezazleno čekajući patcheve za sve i svašta što su nam sada kao ogromne mane.

Morate da shvatite da je pravljenje bilo kakvog softvera, posebno ovakvog kalibra, jbno. je teško i zahtevno još kad juriš deadline i određeni kvalitet.

Poslednja izmena:
Nekih 5 stranica unazad, odmah posle onih SS-ova starca i subaru-a kreće čitava gangula oko grafike i off o zaverama u industriji.. I to baš zbog grafike tj tekstura sa tih SS-ova... Ako pratiš temu nemoguće je da si propustio dotično "veselje"...

Poslednja izmena:
Mislis na "konzolasku" diskusiju? Jeste offtopic, ta tema je samo indirektno povezana sa W3. Nije nezanimljiva, do duse, ali trbala bi da bude negde drugde. Ali ja sam napomenuo na sta mislim, direktna polemika o grafici u W3 nije offtopic. To sto diskutanti skrenu s teme, pa uvuku "nesposobnost programera i konzolaske optimizacije" u pricu, to moderatori trebaju da reaguju.

Stvar je u tome da uvek nastaju "uzarene" diskusije posle pomena o grafici, isto se secam komentara o ciglama i teksturama posle trailera sa Pax East/South kada je doslo do prepucavanja i odlazenja u off da bi na kraju i Starac koji se bavi u toj bransi (ako se ne varam) morao da objasnjava... A to je samo jedan u nizu primera gde je doslo do off-a i prepucavanja od nekoliko strana pa samim tim i "razvodnjavanja" teme...

Cini mi se da je uzaludno da produbljujemo dalju diskusiju o tome jer smo i sami zagazili u off a ocigledno je da svaka strana ima svoj stav/misljenje od koga ne odstupa... Ako je potrebno i ima jos sta da se kaze bolje je nastaviti diskusiju putem PM-a nego i dalje ubijati u pojam ovu temu i one koje prate istu...

Ko ima sta konkretno za reci bi to trebao uraditi na Witcher forumu. Tamo clanovi CDPR tima posjecuju forum, i to puno njih.
Isto sam i ja napravio.
Jedini problem na tom forumu su moderatori. Vece moronchine jos nisam upoznao!?

Naravno razglabati ovdje o tome je sasvim normalno. Ali ponekad to polako prerasta u prepucavanje, filanje ega, itd. Neki i nakon puno godina provedenih ovdje nisu naucili?

Ja postove ne volim brisati, izbjegavam to. Ali moram cim pocnu cascenja.

4K Screenshots

BkAb1QSzRf2I.png

wNu8dk1ARPiG.png

34pc3CrvRw-c.png

Y8iXrDxoR4aV.png

Poslednja izmena:
Ovo izgleda nestvarno. Nadam se da ovo nije nasminkano i da igra stvarno ovako izgleda.

Nazad
Vrh Dno