Šta je novo?

The Witcher 3

U sustini slazem se sa starcem. Ovo su expanzije a ne DLC, pod uslovom da budu ovoliko dugacke :)

Tu nista nije smijesno.

DLC je i dalje free, njih 16.

Ovo sto se placa su dvije velike ekspanzije najavljene danas:

http://forums.cdprojektred.com/thre...assive-expansions-for-The-Witcher-3-Wild-Hunt

Vrlo je smesno, ali se zaboravlja brzo sta se nekad pricalo i izgleda da je doslo do redefinisanja nekih parametara u CDPR sta je expansion a sta je DLC

“If today’s DLCs offered the same amount of content they would be worth paying for, but in most cases players think they are overcharged for what they receive.
That’s why we offer expansions to our game for free.
This is also a way of saying “thank you” to the people who decided to buy our game instead of copying it from an unauthorised source.”

Lepo su trebali to sve da kazu na pocetku...

Poslednja izmena od urednika:
Osim ako ne postoji snimljeni zapis, ne mora značiti da se izrazio baš tim rečima, zna se kakvo je današnje novinarstvo ;)

Kako bilo, izrada ekspanzija koje bi trebalo da dodaju 20-tak sati nikako nije nešto za kritiku samo zbog igri reči, već za pohvalu.

Poslednja izmena:
da dodam da bi ja neku igru sa preogromnom mapom i rupama u sadrzaju bez fast travela obozavao.sMorrowind sam prosao uzduz i popreko peske a Oblivion na konju.da predupredim komentare,i Oblivion mi je bio TES za decu kamoli ajskrim skajrim.

Vrlo je smesno, ali se zaboravlja brzo sta se nekad pricalo i izgleda da je doslo do redefinisanja nekih parametara u CDPR sta je expansion a sta je DLC

Lepo su trebali to sve da kazu na pocetku...

Ovdje su u pitanju dvije velike ekspanzije, jedna od 10 a druga 20 sati. Je li stvarno mislis da ce to dati dzaba?
I tek su najavljene, tj. jos nisu niti napravljene.

Osim ako ne postoji snimljeni zapis, ne mora značiti da se izrazio baš tim rečima, zna se kakvo je današnje novinarstvo ;)

Video zapisi gde developer sa licnom kartom isped sebe sa leve strane i dnevnim novinama iz tog dana sa desne strane, i sa CDPR legitmacijom gde prica jasno i glasno u kameru, na poligrafu a da je pre toga prosao sve toksikoloske analize samo to prihvatam!
Smem da se kladim da su mnogi internet trolovi namerno to sve napisali pre nekoliko godina samo da napakoste CDPR, jednog dana.

Ovdje su u pitanju dvije velike ekspanzije, jedna od 10 a druga 20 sati. Je li stvarno mislis da ce to dati dzaba?
I tek su najavljene, tj. jos nisu niti napravljene.

Ja nijednog trenutka nisam verovao da ce pravi DLC/expansion (a ne onaj 16 DLC PR stunt) biti dzabe ali je CDPR marketing mnoge naveo da tako misle.
Kazem niko im nista ne bi rekao da su sve ovo odmah na pocetku rekli...

Poslednja izmena:
I jesu davali džabe enchanced edition u koji je ipak uložen neki rad, vidi samo dark souls 2 primer...
Ako igra bude dobra mogu samo da se nadam da izbace još sadržaja koje ću sa zadovoljstvom da platim.

Gledam onaj gameplay video sa IGN-a I imam neki cudan osecaj...suvise mi je to realisticno, to osvetljenje, senke...fali mi neke atmosphere...bem li ga...mozda mi se samo ucinilo...

Meni samo bezveze opet neprestano kotrljanje, ne znam što je toliki problem da umesto kotrljanja uvedu neko brzo izbegavanje, piruete neke elegantne, drugim rečima, možda je moglo da bude manje majmunisanja :d

Evo o naplacivanju dlc-a i exp. jos receno pre godinu dana http://gamerant.com/witcher-3-dlc-content-free-game-director/

“We could sell extra content to gamers ‘down the road,’ but we don’t believe in that. We believe patches, fixes and additional content should be provided to gamers free of charge. Only something REALLY big, and something that will not make you feel ripped off, justifies a price tag… If we ever decide to charge you for something, we think you will appreciate what you get in return.

Video zapisi gde developer sa licnom kartom isped sebe sa leve strane i dnevnim novinama iz tog dana sa desne strane, i sa CDPR legitmacijom gde prica jasno i glasno u kameru, na poligrafu a da je pre toga prosao sve toksikoloske analize samo to prihvatam!
Smem da se kladim da su mnogi internet trolovi namerno to sve napisali pre nekoliko godina samo da napakoste CDPR, jednog dana.

Ja nijednog trenutka nisam verovao da ce pravi DLC/expansion (a ne onaj 16 DLC PR stunt) biti dzabe ali je CDPR marketing mnoge naveo da tako misle.
Kazem niko im nista ne bi rekao da su sve ovo odmah na pocetku rekli...

Evo sta je Konrad rekao:

We could sell extra content to gamers down the road, but we don't believe in that. Only something really big, and something that will not make you feel ripped off, justifies a price tag. If we ever decide to charge you for something, we think you will appreciate what you get in return.

Konrad Tomaszkiewicz, July 2013

I upravo to i rade.

Gledam onaj gameplay video sa IGN-a I imam neki cudan osecaj...suvise mi je to realisticno, to osvetljenje, senke...fali mi neke atmosphere...bem li ga...mozda mi se samo ucinilo...

Vise vuce na Witcher 2 nazalost. Ja bih to uradio u Witcher 1 stilu.
I combat su ubrzali sto mi se takodjer ne svidja.

Evo na brzinu sam u Photoshopu malo izmjenio colorit, prvi screenshot. Drugi je vanilla.
Puno bolje izgleda, trava detaljnija sa vise varijacija, bolje blenduje sa okolinom, itd.

h6ZpIcI.jpg

KL2whqG.jpg

Bas to W1 stil bi meni daleko vise legao vizuelno, toplije vise mat-a sa pastelnim bojama, sa tim nekim crtanim smekom kako bih se izrazio...foto realizam mi nije prijatan za oko uopste kad je fantazi u pitanju...

Bas to W1 stil bi meni daleko vise legao vizuelno, toplije vise mat-a sa pastelnim bojama, sa tim nekim crtanim smekom kako bih se izrazio...foto realizam mi nije prijatan za oko uopste kad je fantazi u pitanju...

+1

[YOUTUBE]-NxWHYO87MM[/YOUTUBE]

What a piece of shit...

I dalje nisu ispravili cigle i ludacki twitch pojedinih drva pri vetru :D :D :D

Brutalno i fenomenalno..

Ako još neko spomene grafiku u ovoj igri stavljam ga na ignore listu. (ozbiljno) :d

Upravo su me kupili bar jedno 10x puta preko ovog trailera!!!!!
Gde mi je kartica da preorderujem igru.

Radujem se kao malo dete... i vičem ***. naglas!

Jako badass....imam osecaj da ce mnogi biti u no-lajf modu kad izadje igra :D....deluje mi da zaista ima mnogo sadrzaja i da ce drugo da se igra!

What a piece of shit...

I dalje nisu ispravili cigle i ludacki twitch pojedinih drva pri vetru :D :D :D

Aj to jos i nekako, da ima se progleda kroz prste ALI izbacivanje lisca koje leti po vetru... Tolika vizuelna degradacija je apsolutno neprihvatljiva.

E a sada ozbiljno, meni nekako sve deluje previse cisto. Sta znam mozda nesto tripujem ali kao da nesto fali. Npr. kada je u onoj kafanici, fali bre neki dim, nesto, sve mi deluje sterilno. Onaj njgov oklop izgleda glanc nov...

CDPRed fura taj clean stil odavno, a i kontam da nisu imali previse sanse da divljaju sa grafikom jer je ipak igra openworld.

Ozbiljno gledano, igri fali neki POM/tesselation na povrsini po kojoj Geralt hoda. Bas se cesto primeti flatness kod textura koje bi trebale biti neravne. Mada u globalu, super je. Nek smanje samo divljanje vetra, napravise fin tech ali ocigledno im se previse svideo pa su povecali vetar svuda.

Poslednja izmena:
neverovatno... 70% postova u temi je o grafici ili degradaciji iste, niko se ne brine za sadrzaj, gameplay, pricu (kao poslednji deo gde ce verovatno Geralt biti u glavnoj ulozi)... Kao da ce vecina ljudi ovde da samo zvrlji u teksture i tera mak na konac...

Kapiram da se povremeno zastane i uziva u predelu/panorami/pogledu/whateva ali ljudi ce vama igranje TW3 svodi samo na puko gledanje u cigle i ostale teksture u igri (kada bude izasla) a ne u izivanje i imersiju u svet vesca, onda izgleda da se negde skrenulo sa puta...

Najludje je u celoj ovoj prici da se kuka na degradaciju grafike ali ako kojim slucajem grafika bude nasvirana zavrsno sa EE onda ce se kukati kako je zahtevnost prevelika i zasto nisu oborili zahtevnost i malo degradirali istu...

Majke mi niste jasni, svakih par dana dan mrmota u ovoj temi...

Pa kako da se uzivim u igru u kojoj kada duva vetar nigde ni jedan list da se zaviori slobodan i nesputan jednosezonskim okovima neumoljivih grana! Sem toga vizuelno je jedino sto smo u sustini do sada videli i o cemu moze da se diskutuje na osnovu, ogranicenog ali ipak prisutnog, iskustva. Sto se svega ostalog tice sve su same predpostavke i nagadjanja.

edit: E, da, taj izgovor: "Igra je openworld pa se mora negde ustekati.", mis'im ono, nekako mi vise ne pije vodu. Jedini aspekt koji je napredovao sve ove godine je vizuelni na svim ostalim poljima je, sto se igara tice, je ili stagnacija ili digresija. Pa nemamo mi sada neki zapanjajuci AI koji oponasa igrace zivog coveka ili nekakvo proceduralno generisanje prica, dijaloga, sveta pa je sve novo i drugacije svaki put itd.

Poslednja izmena:
After lstt trejler maj erekshon is bek on ful fors

Stvarno su previše pastelne boje, nema one živosti i jarkosti :d

ludilo kako će ovo da bude dobra igra, ja sam i DLC preorderovao... haha a pitanje kad ću uopšte da upgrejdujem komp da bih igrao :d

neverovatno... 70% postova u temi je o grafici ili degradaciji iste, niko se ne brine za sadrzaj, gameplay, pricu (kao poslednji deo gde ce verovatno Geralt biti u glavnoj ulozi)... Kao da ce vecina ljudi ovde da samo zvrlji u teksture i tera mak na konac...

99% ljudi zna da ce prica, gameplay i gluma biti super, pa se forumske rasprave pomeraju na druge flamewar teme. :D

witcher3lgkug.gif

Ne samo to, već kako da razglabamo o gejmpleju ili priči kada igra nije izašla i nismo je igrali? :trust: Will someone please think of the children, ovaj, stop talking about graphics vapaji mi se ne čine realističnim...

A dobro, svakih 10(+-) strana dodje neko da nas prosvetli kako o grafici ne bi trebalo da se diskutuje jer su druge stvari vaznije/igra nije izasla te nema potrebe za diskusijom...a ljudi diskutuju o onome sto je njima najvaznije.
Tako da imam revolucionaran predlog.

1. Ko god smatra da o igri ne treba diskutovati dok ne izadje - nek ne diskutuje o njoj, i pri tome pusti one koji tako ne misle da diskutuju;
2. Ko god smatra da o grafici u igri ne treba diskutovati jer je gejmplej vazniji - nek ne diskutuje o grafici, i pusti druge koji to zele da o istoj diskutuju? Ni njega niko ne sprecava da diskutuje o gejmpleju (tj da nagadja o istom, posto igra nije izasla).

Znam da su ovo revolucionarne ideje, u rangu putovanja brzinom svetlosti, ali vredi ih razmotriti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno