Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se desava sa ovim serijama? Neko ih nosi u svet kamionom or what?

Kako mislis?

Date su 4 epizode medijima, screeneri, pa ih je neko leakovo. Skroz bezveze. Ja cekam hd, GoT ne vredi gledati a da nije HD.

Samo sto te dve nisu Marvel serije. ( :

Ja mislio da su i ove Marvel, video da na kraju svake epizode pise DC Universe i to nekako povezao sa Marvelom.
Inace ovaj lik sto glumi Dardevila zaista je dobar.

Odgledah prve 3 epizode 4-tu ne mogu da nadjem i promenili su stvari za koje nisam ni mislio da ce menjati pored onih za koje sam znao kad sam video kasting i trejler. Neko ocito u produkciji ne voli da mu Martin odredjuje kojim ce tokom ici serija. Jos jedan od razloga da svi kojima se serija svidja nadju vremena i procitaju knjige jer serija nazalost ide u drugom pravcu.

Neko ocito u produkciji ne voli da mu Martin odredjuje kojim ce tokom ici serija. Jos jedan od razloga da svi kojima se serija svidja nadju vremena i procitaju knjige jer serija nazalost ide u drugom pravcu.
Zasto je to razlog? Ako se nekome vise svidjaju knjige, ne znaci da ce i ostalima. Niti da trebaju biti iste.

Pa ako rade po knjigama onda mislim da bi trebali da prate knjige ili bar da odstupanja ne budu drastična.

Zasto je to razlog? Ako se nekome vise svidjaju knjige, ne znaci da ce i ostalima. Niti da trebaju biti iste.

Serija je adaptacija knjiga i HBO nam na sva zvona daje do znanja kroz marketing da je Martin iza ovoga. Prodaju svoju seriju kroz ono sto su Martinove knjige, napravili su celu fransizu od toga. Postoje osnovane sumnje cak da se namerno stopira izdavanje sledece knjige i ako je zavrsena dok serija ne dostigne radnju iz njih zarad marketinga i popularonsti. Posto su postavili stvari tako onda izvini ali ja ne mogu da se pomirim sa tim da pisac scenarija moze da pravi ovolike promene i da izbacuje kljucne likove jer to onda nije adaptacija to je onda druga prica. Gledam seriju jer zelim da vidim kako likovi iz knjige izgledaju ozivljeni na tv ekranu jer je i to umetnost i doprinosi stvaranju celovite slike. Ne gledam seriju jer me zanima da vidim kako ljudi iz HBO produkcije misle da prica treba da ide jer je*iga Martin je bukvalno ceo zivot posvetio ovome i radije bih da vidim kako on zeli da zavrsi. Problem nastaje kada se lazno predstavljaju kao adaptacija knjiga.

Vala ako uspeju da ga usseru više nego što su to učinili sa Under the dome onda svaka im čast!

A inače ja nisam protiv nekih manjih i logičnih odstupanja ali protiv ovakvih gledajući u kom smeru su krenuli definitivno jesam!

Da garantujemo ne mozemo, ali spolieri se kaznjavaju i postovi brisu ;)

Meni licno je nebitno da li prati knjigu ili ne... knjiga je jedno, film/serija je drugo. Oba SIGURNO ne zelim da vidim/citam :)
Ako je isto, ne zelim da dvaputa isto gledam - reprize nikad ne gledam.
Ako je razlicito - ne zelim gubiti vreme na iste delove ;)

U svakom slucaju, ja to uospte ne vidim kao problem.

Ne pitamo se mi, ne vredi se nervirati.
Malopre videh stoku na twitteru kako namerno izbacuje GOT spoilere :mad:
Ja sezonu eksiram u jednom danu kada bude kompletno dostupna na netu, moraću zaobilaziti i ovu temu, neće ni ovde nedostajati spoilera :)

Prste spoileri na sve strane vidim i ja a eto ja sam 2 puta procitao knjige a opet toliko stvari mi je bio spoiler jer su izmenjali sve cega se dotakose :mad:
Ovoga puta se HBO-u agresivan marketing obio o glavu jer su poslali medijima prve 4 epizode da bi spremili na vreme kritike ali mislim da nije moralo toliko agresivno s obzirom da je sama serija opste poznata i ne mora da se bori za rejting.

@Alfa Znaci nikad ne bi procitao knjigu i posle pogledao ekranizaciju ako bi bila snimljena kasnije recimo ? Tesko mi je da poverujem u to ali svako ima svoje misljenje i pravo :D

Poslednja izmena:
Knjiga pa serija/film može. Obrnuto mnogo teže.
Lično, mnogo više uživam u svakoj knjizi u odnosu na ekranizaciju. Krenuo da čitam GOT i da skupljam na hardu epizode pa da odgledam sve od jednom za par godina. Medjutim, nisam izdržao i reko' ajde da vidim prvu epizodu a ono 100% kako sam zamišljao. Pomislim ovo svet nije video, ovako dobru ekranizaciju.... I evo godinama se mučim od nedelje do nedelje, od sezone do sezone... a nema ništa lepše nego neku vrhunsku seriju odgledati u dahu, za vikend, praznik ili GO. :)
Bez obzira na toliku muku i čekanje, ovih 4-5 sezona u SD-u sigurno gledati neću. :)

Poslednja izmena:
Lično, mnogo više uživam u svakoj knjizi u odnosu na ekranizaciju. Krenuo da čitam GOT i da skupljam na hardu epizode pa da odgledam sve od jednom za par godina. Medjutim, nisam izdržao i reko' ajde da vidim prvu epizodu a ono 100% kako sam zamišljao. Pomislim ovo svet nije video, ovako dobru ekranizaciju.... I evo godinama se mučim od nedelje do nedelje, od sezone do sezone... a nema ništa lepše nego neku vrhunsku seriju odgledati u dahu, za vikend, praznik ili GO. :)
Bez obzira na toliku muku i čekanje, ovih 4-5 sezona u SD-u sigurno gledati neću. :)

Prva sezona je dobra bila isli su na sigurno i drzali se knjiga i onda su od sledecih sezona poceli sa malim promenama da bi polako dogurali do toga da menjaju cele delove price tako prva sezona je najbolja.

Zaista ne vidim ništa loše u tome da se priča u GoT što više razlikuje od knjiga koje tek dolaze, pošto je očigledno da će se Pesma leda i vatre završiti mnogo kasnije nego serija :) Tako ću moći nesmetano da uživam u oba aspekta :)
A sudeći po prve četiri epizode sezone 5, razlike će biti zaista ogromne... praktično čitave grane priče su izbačene a neke izmenjene totalno

@Alfa Znaci nikad ne bi procitao knjigu i posle pogledao ekranizaciju ako bi bila snimljena kasnije recimo ? Tesko mi je da poverujem u to ali svako ima svoje misljenje i pravo :D
Citao sam Anu Karenjinu ("nisam citao njene knjige" :D), i nisam hteo gledati ekranizaciju da se podsetim kada je trebalo za skolu. Niti kasnije, kada je bila jedna od ekranizacija bas popularna.
Nisam citao Romeo i Julija, ali sam gledao predstavu - nisam hteo citati knjigu :)

Meni, licno, je to gubljenje vremena. Voleo bih da znam sta je bolje i da to pogledam/procitam, ali sta padne prvo, to ostaje.

Mada kada su u pitanju nove verzije, koje skroz izmene originalnu pricu, malkice me nervira, ali obicno prihvatam. Gomile ideja o Drakuli recimo.
Ali stavljam tacku na povezivanje mitova i nauke - to je cist bullshite :)

Lično, mnogo više uživam u svakoj knjizi u odnosu na ekranizaciju.
+1

Dodao bih i da je to i zato što su serije snimljene po knjigama uglavnom krš a to najčešće postaju kada scenaristi daju sebi previše slobode i pomisle da su bitniji od autora pa počnu sve više da menjaju stvari i to čak i one koje nisu za menjanje tako da u jednom momentu to postane nešto sasvim drugo a najčešće lošije. Najsvežiji primeri su Under the Dome i The Strain od kojih su napravili krš serije...

Misliš epizoda... ;)

Zaista ne vidim ništa loše u tome da se priča u GoT što više razlikuje od knjiga koje tek dolaze, pošto je očigledno da će se Pesma leda i vatre završiti mnogo kasnije nego serija :) Tako ću moći nesmetano da uživam u oba aspekta :)
A sudeći po prve četiri epizode sezone 5, razlike će biti zaista ogromne... praktično čitave grane priče su izbačene a neke izmenjene totalno

Trenutna ekranizacija se bavi radnjom iz poslednjih knjiga koje su izdate. Tek sledeca sezona ce se baviti novom knjigom koja jos nije izdata i obecali su da hvala bogu nece biti spoilera iz narednih knjiga u ovoj sezoni. Jedini veliki spoiler je taj sto su vec isplanirali kako ce zavrsiti seriju jer im je Martin rekao kakav je kraj sto znaci da bitni likovi i pretendenti za presto koje su izbacili iz serije ove sezone nece u knjigama imati "srecan kraj" ili ce kraj serije i knjiga biti drugaciji. Tako da izbacivanje glavnih likova steti i nama koji cekamo sledece knjige jer znamo kakva im je sudbina vrv.

Poslednja izmena:
Daredevil pokid'o :)
Odgledao prve tri epizode u cugu i sto vise ovakvih serija sve manje sam počeo da pokazujem interesovanje za obicne filmove sto pokazuje u kom pravcu ide kvalitet serija.
Dobra gluma/glumci prica,ozbiljan pristup seriji,skoro slican osecaj kao TD serijal mada blazi.
ocena na imdb je oduvana ali jaku 8icu zaslužuje itekako.

Daredevil pokid'o :)

+2

I ja bih rekao jaka 8ica... Pre svega odlican setting iako deluje je poprilicno low budget... Ako nista drugo makar se nadam da ce eventualno pokrenuti kvalitetan reboot filmske fransize, mada kakva je serije za sada to nije ni potrebno...

Btw cini mi se da krece i nova sezona Penny Dreadful ove nedelje, takodje je za svaku preporuku

The Blacklist, odgledao sezonu 1, odlična! Spajder kao i uvek, fenomenalan.

5 sezona GOT-a kompletan crap tj bar 4 epizode .. .zali boze trake. Daredevil prva epizoda ok ali se meni cini koliko sam strip citao da je on resavao puno vise protivnika za krace vreme ... Malo mi previse udaraca trosi za " local punk " tip

Poslednja izmena:
The Blacklist, odgledao sezonu 1, odlična! Spajder kao i uvek, fenomenalan.
Prilicno bland i "dead pan" uloga, garantujem da bilo koji iole OK glumac, a kamoli neko kalibra Spadera, moze podjednako dobro da uradi tu ulogu.
(mada mi uopste nije uverljiv, u drugoj sezoni se tek vidi da nimalo ne glumi neku emociju straha, a ima ga)

5 sezona GOT-a kompletan crap tj bar 4 epizode .. .zali boze trake.
Spremi se da te zatrpaju hate mailovima :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno