Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

To je neprihvatljivo mala vrednost i kad tad ćeš imati manjih ili većih problema, kad bude nevreme npr. Već sad imaš gomilu CRC grešaka, to su paketi "oštećeni u transportu" koji su morali ponovo da se šalju do tebe.

Nisam ocekivao danas dosli i zamenili mi SD risviver novim HD. Bogami nisam ocekivao uopste pre decembra da ce doci :)

To je neprihvatljivo mala vrednost i kad tad ćeš imati manjih ili većih problema, kad bude nevreme npr. Već sad imaš gomilu CRC grešaka, to su paketi "oštećeni u transportu" koji su morali ponovo da se šalju do tebe.

Da li su ti podaci takvi zbog:
- ADSL rutera (TD-W8951ND) ili
- infrastukture do rutera ili
- problema u centrali Telekom odakle i dolazi linija (signal interneta)

jer dok sam imao IPTV i Telekomon ruter (HG532e) problemi su bili u velikoj oscilaciji brzine interneta, a podaci rutera to nisu pokazivali.
Instalacija je potpuno promenjena, sad je novi ruter a izgleda problemi ostali...

Zakljucujem da je neki problem i do porta u Telekomu.

Nemam pojma, negde između tebe i centrale je problem, nešto pravi šum. Dal je instalacija po tvojoj kući/stanu ili negde drugde to već treba proveriti. Taj ruter je svakako 3x bolji od bilo kojeg koje je Telekom ikad delio. Meni je samo čudno da su ti uopšte pustili tu brzinu tj konfigurisali port na tu brzinu i ostavili to tako ako su videli koliki je downstream SNR. Obično kažu ne može parica to da izgura i setuju ti port na neku nižu brzinu, 16,14... Mbps zavisno koliko si daleko od centrale i koliko su loši parametri.
Ja koristim isto 20 Mbps paket i downstream SNR mi je 6.0 koji je već ono minimum minimuma da se može nazvati "prihvatljivim" i da radi bez pucanja i problema, kod nikog nisam nikad video niži SNR od tih 6.0 i to sam viđao uživo retko... doduše ne znam baš nikog ko ima 20 Mbps paket uglavnom svi imaju ili 10 Mbps ili Box pakete sa portovima setovanim na tipa 14 Mbps.

Ja ću za ovo kod mene da počnem ozbiljnije da smaram Telekom kad mi istekne ugovor u septembru jer mi je ideja da ako centrala podržava pređem na VDSL tj brži paket a to nema teorijske šanse da radi sa ovakvim kablom do bandere. Bar da razvuku kabl (20m) sa bliže bandere (koja je ravno preko puta asfalta na kraju moje kuće gde je trenutno odrađen spoj ovog okolo naokolo kabla i žica od utičnice) umesto ovog trenutnog kr*tenizma da ide kabl na dalju banderu pa kod komšije na tavan, između naših kuća i celom dužinom moje kuće na suprotni kraj tek je napravljen spoj. Sve u svemu 120m kabla je taj zaobilazni put. Merio na Google Maps :D

Poslednja izmena:
Hvala na iscrpnom odgovoru...
btw
promenio sma ovo podesavanje na ruteru
promenjeno u ADSL2+.png

i dobio bolja iscitavanja SNR 6db

novi podaci.png

Aha. Pa i sa auto sync bi trebalo uvek da "izabere" ADSL2 +. Možda ti je onako loš SNR bio jer je taj dan duvao jak vetar :D Bitno da je sad bar 6...

Aha. Pa i sa auto sync bi trebalo uvek da "izabere" ADSL2 +. Možda ti je onako loš SNR bio jer je taj dan duvao jak vetar :D Bitno da je sad bar 6...

hmm, ali kakve veze ima jak vetar... govorimo o ADSL ruteru TD-W8951ND koji je "zakacen" na Telekomove parice , telekomova podzemna infrastuktura ...

evo sad sam bacio pogled na SNR 6.0 db i sve je ok

zakljucak: Total TV-ov ruter TD-W8951ND iz paketa Total TV MIX kod mene zadnjih 10-ak dana radi bez greske , nema prekida nema oscilacija ..

Увео сам Тотал тв пре пар месеци и монтер ми донесе хд рисивер TOTAL TV HD DVB-S2 Kaonmedia NS 1000. Мене занима у вези ове замене, јел мени остаје овај или ће и њега мењати? Хд рисивер с даљинским изгледа као на слици доле.:)

total.jpg

Pa ako je sigurno dvb-s2 onda ne bi trebalo da ti menjaju jer ces sa njim moci da gledas sve kanale kad uskoro svi Totalovi transponderi predju u dvb-s2 i h.264. Jedino sto sam video na drugom forumu je da je najnoviji prijemnik koji dele korisnicima Kaon NS1040 koji izgleda ovako

Увео сам Тотал тв пре пар месеци и монтер ми донесе хд рисивер TOTAL TV HD DVB-S2 Kaonmedia NS 1000. Мене занима у вези ове замене, јел мени остаје овај или ће и њега мењати? Хд рисивер с даљинским изгледа као на слици доле.:)

total.jpg
Menjaće ti ga za novi HD resiver jedino ako ti ovaj crkne, a trenutno se samo vrše zamene starih SD za HD resivera.

Хвала вам на одговорима.:) Иначе га користим од октобра прошле године па зато питах јел ће бити замене јер су од ове кренули у ту акцију. Овај Тотал користим у викендици и морам рећи да ради опасно добро. Монтер који је долазио је поставио антену у одличан положај. Слика је одлична и када је јака киша, велика облачност и слично време. За ових неколико месеци немам примедбу и све ради одлично, све похвале.;)

Novi HD resiver i daljinski
KAON HD DVB-S2 NS 1040

prednja strana.jpg
Pogled sa zadnje strane.jpg
Daljinski.png

internet.png

PS
nigde nisam mogao naci uputstvo KAON NS1040 , na sajtu bi to mogao biti M200

Ne razumem ovu zamenu risivera. Koristim total od 2006. godine, a moj komšija od 2009. Po kojoj logici on dobi novi risiver pre mene? I kad vec dođoše kod njega, a moja je kuca uz njegovu, zar im nije lakse da su i meni zamenili.

Danas sam zamenio stari ruter za TD - W895ND.
Ako neko ima ovaj ruter i ako izvlaci maksimum iz paketa ako ga ne mrzi nek okaci slike sta je sve podesavao kad pristupi uredjaju.
Moze i na pp.

Ako neko ima iskustva sa raskidanjem ugovora kod totala treba mi pomoc.

Vratio sam svu opremu pre 15 dana i od tada nista

Niti salju racun za poslednje koriscenje niti potvrdu da sam konacno raskrstio sa njima.

Kada me je pozvala teta da me pita zasto hocu da prekinem navela mi je da ce sve ovo gore navedeno stici na moju adresu i da od tog trenutka zvanicno vise nisam korisnik totala

Cak mi je i nalog na MojTotal i dalje aktivan sa sve brojem ugovora koji se vodio na total jedino u rubrici gde je stajao broj kartica vise nema nista

Kada mogu ocekivati i zvanican prekid sa totalom zna li ko?

Potpisao sam aneks ugovora i nikako da azuriraju moj nalog, tacnije da zavedu kod njih jer serviser im nije dostavio drugi primerak, jedan je kod mene.. To sam potpisao jos 19.6.2015. Od tad ih zovem vec nekoliko puta i slao sam im na mejl sliku aneksa, odgovorili na to ali jos nista.. poludeo sam.. Rekla mi iz tehn. sluzbe da ce sutra da puste neki filmski paket(tako pise u aneksu) koji treba da imam 6 meseci za dinar.. E, sad me zanima da li meni pripada i tri meseca po 1 din cela pretplata? Total mix je u pitanju.. :trust:

Nista od onog prethodnog posta. Uzalud sam cekao i zvao jer su se konacno setili da me pozovu i kazu mi da aneks koji sam potpisao nije vazeci jer su poslali pogresan.. Ne za korisnika total mix paketa vec ko zna koji paket je u pitanju.. Kakvi profesionalci, svaka cast.. Vitlaju me jos od 1. juna.. :mad:
Poslace mi novi aneks da potpisem. I da, imacu tri meseca za dinar. :whip:

Nazad
Vrh Dno