Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Chomp sms ima zakljucavanje poruka.

Malo sam istrazivao ovo oko duplih update.

Koliko sam uspeo da saznam to u principu nije isti update nego developeri nakon objavljivanja nove verzije neke aplikacije uoce neki bag i onda ga otklone i puste update ali ga puste pod istim build brojem...

Ovo vazi u slucajevima kada se radi o manjim bagovima i sl a obzirom da se radi samo o ispravkama ide pod istim buildom i zato se pokazuje kao dupli update a u stvari nije...

Jel moze predlog za GPS aplikaciju koja ima dobre mape prvenstveno za Beograd sa kucnim brojevima? Da se ne placa i da ne trazi internet konekciju.

Here maps.

Here mape ili nekadašnje navteq

И по НС-у и по Војводини, тако да би требало и у Београду да раде.

Ja ih koristim po Ns i Bg-u, sasvim zadovoljavajuće, pokrivenost odlična, kućni brojevi dosta dobri, desilo mi se da naletim na par neucrtanih ulica i ume da omaši jednosmerne ulice

ima li neko na fonu Vajber i ES File Explorer (ili neki drugi explorer koji moze da da tacan br fajlova u folderu, racunajuci i hidden i sl), da mi da info koliko fajlova ima u Vajber folderu, da uporedim sa svojim tel?

Ili ako neko ima problema sa mediaserver procesom koji jede bateriju na Lolipopu (gledam sa GSam Battery Monitorom)?

ima li neko na fonu Vajber i ES File Explorer (ili neki drugi explorer koji moze da da tacan br fajlova u folderu, racunajuci i hidden i sl), da mi da info koliko fajlova ima u Vajber folderu, da uporedim sa svojim tel?

Ili ako neko ima problema sa mediaserver procesom koji jede bateriju na Lolipopu (gledam sa GSam Battery Monitorom)?
c152230b0bd251d2602533bf42395d7e.jpg

Nije da nemam problem sa mediaserverom.

Ja imam 2447 pa kod svakog je različito

Malo sam istrazivao ovo oko duplih update.

Koliko sam uspeo da saznam to u principu nije isti update nego developeri nakon objavljivanja nove verzije neke aplikacije uoce neki bag i onda ga otklone i puste update ali ga puste pod istim build brojem...

Ovo vazi u slucajevima kada se radi o manjim bagovima i sl a obzirom da se radi samo o ispravkama ide pod istim buildom i zato se pokazuje kao dupli update a u stvari nije...
Tako je. U firmi smo često imali situaciju da publishujemo verziju aplikacije i posle 5 minuta skontamo da je nešto zaboravljeno, tipa labela neka i sl. I onda neće biti nova verzija za nikakvu promenu:)

Da li jos neko ima problem sa twitterom, nece da mi da preview slika iako je opcija aktivirana i ne daje mi na vrhu ono discover i jos dve kartice nemogu da se setim sta bese jos? Znaci radi kad reinstaliram app i posle drugog paljenja nema vise?

Ja imam 2447 pa kod svakog je različito

ja sam imao vjerovatno preko 20000 (nije nula viska!) fajlova. Samo u .stickers folderu sam imao tacno 5581 fajlova (280 megabajta). Inace sam deinstalirao, pa reinstalirao vajber, i stavio samo osnovne sticker packove, ali prilikom deinstalacije glupi vajber nije obrisao stare, tako da su i dalje stajali tu, ali nisu mogli da se koriste. Situaciji nimalo ne pomaze to sto se sticker packovi ne mogu deinstalirati kad jednom smore (ali sam provalio caku kako, ako nekoga zanima?). Samo jedan sticker pack moze da sadrzi 600+ png fajlova :S: U .thumbnails folderu sam isto imao oko 5K fajlova, isto vazi i za User Photos (sto su valjda avatari korisnika), .temp je isto bio nesto prepun...

Elem, ES file explorer ima korisnu opciju SD Card Analyst, koji izlista foldere sa najvecim brojem fajlova i koji najvise zauzimaju.
You can use any sdcard analyst from Play Store (I use ES file manager > menu > Sd card analyst) to determine which directory has lots of files/subdirectories. Any directory having >1000 files/folders is an alarmingly high number. Get rid of them (if you can). However, do not delete any apps/system files in the process.
tako da svi, a narocito oni koji koriste aktivno vajber i/ili imaju proces sa mediaserver procesom koji jede bateriju treba da provjere koji folderi im imaju gomile fajlova i pokusaju da ih skresu. Ja se nadam da cu sa ovim uspjeti da rijesim mediaserver problem, a prvi rezultati su ohrabrujuci - GSam je koliko juce jeo i po 30-40% baterije nekih dana, a uglavnom je bio u prva 3-4 potrosaca, makar sto se tice background procesa

ovaj vodic mi je bio od velike koristi: http://geeknizer.com/fix-android-media-server-scanner-sdcard-cpu-battery-drain/

Ja ih koristim po Ns i Bg-u, sasvim zadovoljavajuće, pokrivenost odlična, kućni brojevi dosta dobri, desilo mi se da naletim na par neucrtanih ulica i ume da omaši jednosmerne ulice

Kad instaliram HERE aplikacija skida neku mapu od 5gb? Jel to sve treba da se skine?
Kako da skinem samo mapu za Srbiju?

Imaš da skineš mapu sa svaku zemlju ponaosob. Kada izabereš Evropu, na vrhu je opcija za skidanje cele Evrope od 9 GB, a ispod su pojedinačne zemlje.

Da li jos neko ima problem sa twitterom, nece da mi da preview slika iako je opcija aktivirana i ne daje mi na vrhu ono discover i jos dve kartice nemogu da se setim sta bese jos? Znaci radi kad reinstaliram app i posle drugog paljenja nema vise?

Sto se tice Discover, sklonilo su ga, sto je bezveze, jer kad mi je lajna dosadna, onda na Discover nadjem nesto zanimljivo. Sklonili su i taj bar sa imenima kartica, mozda bolje, ali ne moze da se prelazi sa jedne na drugu putem swipe, nego mora da se pritisne na ikonicu. A za fotke ne znam u cemu je problem, mozda je tvit takav da ne prikazuje, meni se isto to ponekad desi, ali uglavnom normalno prikazuje slike.

Imaš da skineš mapu sa svaku zemlju ponaosob. Kada izabereš Evropu, na vrhu je opcija za skidanje cele Evrope od 9 GB, a ispod su pojedinačne zemlje.

Hvala.

Instalirao sam Here pa cu ih testirati malo u narednih mesec dana.
Vidim na prodavnici imam i Waze,jel koristi neko to? Skoro 4 miliona preuzimanja ima! Koje mape oni koriste?

Hvala.

Instalirao sam Here pa cu ih testirati malo u narednih mesec dana.
Vidim na prodavnici imam i Waze,jel koristi neko to? Skoro 4 miliona preuzimanja ima! Koje mape oni koriste?

Waze koristi google mape i traze internet konekciju..nemaju offline mape

Vredi li držati Greenfy na uređaju na kome je onemogućena auto hiberantion opcija?

Imam G3 ali moram sam da stavljam aplikacije u hibernaciju što meni lično nije baš praktično...

ja licno, da imam 3 i nemam root, ne bih... Moje iskustvo je da bez roota radi kao klasični task killer (ubija proces, a ne da stavlja u hibernaciju)... Možda je drugačije sada

misliš "ne postoji"? Imam lolli, i imam autohibernate, kao i na KK...

Nazad
Vrh Dno