Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Black Sails, sjajna druga sezona, sve je bolje i bolje, treca ce biti brutalna nadam se

Black Sails, sjajna druga sezona, sve je bolje i bolje, treca ce biti brutalna nadam se

Odlicno finale i jedva cekam sta ce biti sada kad je odnos moci u "Nasai" drugaciji :wave:

Inace nastavila se sjajna serija MAD MAN (bar sjajna za nas iz te struke) jedva cekam da pogledam danas.

Poslednja izmena:
*** ti si lik koji ulazi na svaku drugu temu i piše jednu te istu stvar sad sam izvalio...

Nemoj da si takav , promeni on redosled reci s vremena na vreme. Cisto da niko ne moze da mu kaze da spamuje.

on topic:
jel se to meni cini ili je cela ova sezona Shameless poprilicno "meh"?
Odgledao sad finale i slobodno mogiu da kazem da je cela sezona barem za kategoriju losija od prethodbih.

Nemoj da si takav , promeni on redosled reci s vremena na vreme. Cisto da niko ne moze da mu kaze da spamuje.

on topic:
jel se to meni cini ili je cela ova sezona Shameless poprilicno "meh"?
Odgledao sad finale i slobodno mogiu da kazem da je cela sezona barem za kategoriju losija od prethodbih.

Ova sezona je pocela prilicno slabo ali od sredine je sjajna bar meni. Finale odlicno

Shameless se izvukao na kraju, prvi deo sezone je malo bio kao bez cilja. Jimmy/Steve je bio totalno nepotreban.

Fortitude konačno živnuo. Mislim da su prvih pet-šest epizoda malo nepotrebno razvukli. Ali nakon toga kreće na bolje.

12 Monkeys me ponovo oduševio. Retko kad sam video tako dobro proširenu priču, na osnovu odličnog filma.

Nisam bio par dana kući ;)

Stvarno nisam ocekivao nista od shamelessa, i dobro je da nisam jer je serija postala mega dosadna. Nije bilo dve zanimljive scene

Prosto me vise ne drzi da je pratim, definitivno je necu vise gledati

Poslednja izmena:
Better call saul je prilicno cudna serija. Sa jedne strane, kvalitetno i interesantno je snimaju, a sa druge strane, neke epizode budu zanimljive, a neke ubiju u pojam koliko su dosadne.

Mislim, wtf, sa onom scenom "lutrija u starackom domu" na primer. Prosecan doberman bi sve shvatio i da je bila 3x kraca. I cela poslednja epizoda je u tom tempu, a nije ni prva takva.

A i generalno, sve nekako lici da oni vestacki stvaraju dosta sadrzaja, tj. da vole da "trose traku u prazno"

Better call saul je prilicno cudna serija. Sa jedne strane, kvalitetno i interesantno je snimaju, a sa druge strane, neke epizode budu zanimljive, a neke ubiju u pojam koliko su dosadne.

"
Isti utisak imam i ja.

BCS ima isti taj malo-smor-malo-zanimljivo fazon kao i BB. mislim da tvorci pokusavaju da naglase nesto i onda preteraju u tome. kao onda kada je Walter lovio muvu celu epizodu u svojoj meth lab da pokazu koliki je perfekcionista tako su i ovde preterali sa lutrijom. to je njihov fazon pa kome se svidja, svidja.

Shameless, i meni je ova sezona najgora do sada. obzirom da je generalno dobra serija moze joj se pogledati kroz prste ali pad u kvalitetu postoji definitivno. kao da su promenili scenaristu ili producenta.

od Fortitude ocekujem dosta jer sam veliki Born fan ali znam da je to los pristup seriji i da mi sledi razocaranje :p

i Banshee da prokomentarisem za kraj jer je trenutno gledam i na pola sam serije. realno, serija je krs, sa jeftinim scenarijom i losim glumcima ali je dovoljno zanimljiva da se odgleda posle posla kada ti treba luftiranje mozga.

eh da, moram da prdnem i za Wire. ekstremno me nervira sto mi se serija ne svidja jer je ceo svet proglasava za najbolju seriju ikada a meni je mucenje za gledanje :( epizode su preduge i prepune gluposti, glumci neubedljivi i ne vezes se ni za jednog, prica crnci dileri iz hood-a je barem meni bzvz itd. ne znam sta ljudi vide u toj seriji, barem jednu stvar pozitivnu. niti je originalna tematika, niti su dobri glumci (mada za tu seriju je i greota angazovati nekog boljeg), niti je nesto dobro rezirana, niti scenario valja icemu, niti je dinamicna. pogledao sam 8 epizoda i mislim da je cela sadrzina mogla da stane u 2-3. jedno je kada je serija slow burner a drugo kada je prepuna filler momenata. moja ocena 5/10 ako bih hteo da castim onda 6. vrhunsko razocaranje obzirom na njenu reputaciju :crash:

Poslednja izmena:
BCS cela sezona je bila OK do poslednje epizode, bas su je nekako ukakili.

eh da, moram da prdnem i za Wire. ekstremno me nervira sto mi se serija ne svidja jer je ceo svet proglasava za najbolju seriju ikada a meni je mucenje za gledanje :( epizode su preduge i prepune gluposti, glumci neubedljivi i ne vezes se ni za jednog, prica crnci dileri iz hood-a je barem meni bzvz itd. ne znam sta ljudi vide u toj seriji, barem jednu stvar pozitivnu. niti je originalna tematika, niti su dobri glumci (mada za tu seriju je i greota angazovati nekog boljeg), niti je nesto dobro rezirana, niti scenario valja icemu, niti je dinamicna. pogledao sam 8 epizoda i mislim da je cela sadrzina mogla da stane u 2-3. jedno je kada je serija slow burner a drugo kada je prepuna filler momenata. moja ocena 5/10 ako bih hteo da castim onda 6. vrhunsko razocaranje obzirom na njenu reputaciju :crash:

Vau, mislio sam da sam sve pročitao... al eto, iznenađenja su uvek moguća :D Neću da komentarišem ostalo jer bih mogao referat napisati, ali loši glumci? :D Nisi valjda očekivao Breda Pita ili Leonarda di Kaprija kao glavne uloge-nedaj dva božeta :) Kasting i karakterizacija likova ne mogu bolji biti... 80% glumaca ovde može da podučava celokupnu A postavu Holivuda lagano :) Da ne pričam da tu ima nekoliko njih koji uopšte nisu profesionalni glumci :) Priča crnci dileri iz huda? To nije priča... to je istina, Baltimor je živeo ili ipak pre umirao pod kandžama kriminalnih grupa. Pročitaj barem članak na wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wire, sve je lepo sažeto o nastanku serije i njenim kreatorima. Daj joj šansu, ali nemoj da joj pristupaš kao još jednoj krimi seriji koja se gleda sa četvrt mozga-udubi se, obrati pažnju na detalje, posmatraj širu sliku, ako te smara što je radnja spora-gledaj jednu epizodu na svaka dva-tri dana... zaista je greota propustiti ovako nešto, veruj mi... to ti govorim uz upravo završeno šesto ili sedmo gledanje :D

Huh, da ne oftopicarim dalje napisacu samo da se ukusi definitivno razlikuju. Hebes ti seriju ako ja treba da se bicujem da pogledam 8 epizoda za 2 meseca a kada ih gledam da gasim cigarete po rukama da ne zaspim. Na momente mi dodje da vristim koliko me nervira, tako nesto jos nisam doziveo.
Glumci mozda i valjaju ali se to u ovoj seriji ne vidi jer scenario nije zahtevan ni malo. Svaka cast tvorcima na pokusaju da probaju da naprave autenticnu atmosferu ali kada vidim ocenu na imdb i uopste njen status pomislim da je rec o masovnom ludilu.

Poslednja izmena:
Vau, mislio sam da sam sve pročitao... al eto, iznenađenja su uvek moguća :D Neću da komentarišem ostalo jer bih mogao referat napisati, ali loši glumci? :D Nisi valjda očekivao Breda Pita ili Leonarda di Kaprija kao glavne uloge-nedaj dva božeta :) Kasting i karakterizacija likova ne mogu bolji biti... 80% glumaca ovde može da podučava celokupnu A postavu Holivuda lagano :) Da ne pričam da tu ima nekoliko njih koji uopšte nisu profesionalni glumci :) Priča crnci dileri iz huda? To nije priča... to je istina, Baltimor je živeo ili ipak pre umirao pod kandžama kriminalnih grupa. Pročitaj barem članak na wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/The_Wire, sve je lepo sažeto o nastanku serije i njenim kreatorima. Daj joj šansu, ali nemoj da joj pristupaš kao još jednoj krimi seriji koja se gleda sa četvrt mozga-udubi se, obrati pažnju na detalje, posmatraj širu sliku, ako te smara što je radnja spora-gledaj jednu epizodu na svaka dva-tri dana... zaista je greota propustiti ovako nešto, veruj mi... to ti govorim uz upravo završeno šesto ili sedmo gledanje :D
+100
Od sada pratim tvoje recenzije i preporuke.

Kad ostavis tako nesto bez opisa. Mogao si bar napisati da je vezano za sledecu sezonu TD.

Kad ostavis tako nesto bez opisa. Mogao si bar napisati da je vezano za sledecu sezonu TD.
Agree :) nekako sam predpostavio da cete znati o cemu je rec kad se vidi colin farel jer su ga svi popljuvali ovde kad je objavljen spisak glumaca, potpuno sam zaboravio da napisem TD sneak peak

Huh, da ne oftopicarim dalje napisacu samo da se ukusi definitivno razlikuju. Hebes ti seriju ako ja treba da se bicujem da pogledam 8 epizoda za 2 meseca a kada ih gledam da gasim cigarete po rukama da ne zaspim. Na momente mi dodje da vristim koliko me nervira, tako nesto jos nisam doziveo.
Glumci mozda i valjaju ali se to u ovoj seriji ne vidi jer scenario nije zahtevan ni malo. Svaka cast tvorcima na pokusaju da probaju da naprave autenticnu atmosferu ali kada vidim ocenu na imdb i uopste njen status pomislim da je rec o masovnom ludilu.
+1
Kao da sam ja pisao komentare o žici, to je jedina serija koja me smara od serija sa takvom ocenom, a još ima kult da je najbolja. Dao sam joj šansu, odgledao 5 epizoda i nisam mogao više. Izgleda da je to jedna od onih serija koju ili mrziš ili voliš, a najbolji je pokazatelj koliko su ljudi različiti. Ocena svakako nije merodavna, jer naravno da je nisam ocenio kad je nisam ni odgledao celu, a verujem da još ima takvih. :)

Ajoj. The wire je nesto sto ti bude zao kad se zavrsi. Odgledaj celu prvu sezonu pa vidi kako ce ti biti. Isto meni trebalo 6-7 epizoda da sve klikne na svoje mesto i onda krece ful uzivanje.
Sve, sve ali da su likovi neubedljivi i da se ne vezes za nikoga je prava blasfemija, pa meni se kukalo na kraju zbog sudbine pojedinih likova.
Ova serija je nesto najblize realnosti sto je ikada napravljeno i ko ocekuje da se u svakoj epizodi resi po jedan slucaj grdno ce se razocarati.

Ne znam kako nekome The Wire moze biti losa serija, po meni, apsolutno zasluzuje IMDB ocenu kao i status kultne serije. Prvo sam gledao sd rip, a sada sam je ponovo odgledao u u HD-u, odusevljen definitivno i sto rece @Moca, prosto ti dodje zao sto se zavrsila.

Ko se ne bi vezao za Omara iz Wire-a... :)))) Secete se scene u sudnici?

Posto vidim da ljudi pricaju kako ne mogu da nadju dobru seriju trenutno pa se vracaju nekima koje su gledali, ja sam isto bio u takvoj situaciji vec par nedelja, i odlucio sam da odgledam ceo X-files, koji sam gledao kao klinac ali uvek ispreskakano onako kako sam hvatao na TV-u.

Trenutno zavrsavam prvu sezonu i ono je stvarno remek delo, kad uporedim X-files sa npr Fringom(koji je nesto slicno na taj fazon), nebo i zemlja.

The Wire -

Ja sam zapravo dogurao do pred kraj trece sezone (dokovi, valjda) i zabatalio. Jedino u toj seriji sto mi je valjalo su bili Stringer-Avon odnos i Omar kao lik, a opet sam tok serije me je deprimirao maksimalno i nisam mogao da gledam takvu sporocu. Isti princip vazi i za Breaking Bad da se ja pitam, i takve serije meni nikad nece moci da imaju vrhunski kvalitet. "Happy birthday mister president" kapiram da je nesto najbolnije sto sam odgledao u jednoj epizodi, a scene gde White-ovi imaju ruckove pa kamera kruzi PREKO 3 MINUTA u krug gde niko ne izgovori rec, su vrhunac holivudske dosade.

Jedno je prenositi realnost, a sasvim druga stvar prenositi dinamiku realnosti u tv seriji.

Ja sam The Wire batalio vec posle druge-trece epizode, a generalno mogu da gledam serije koje imaju i sporiji ritam kao npr True Detective ili Six Feet Under.
Mozda sam batalio bas iz razloga zato sto bas ne gotivim serije/filmove sa nekom klasicnom mafija/krimi pricom bez obzira koliko su realno, odnosno kvalitetno snimljene.

Ja ni Sopranos ni The Wire nisam mogao da odgledam vise od 3-4 epizode, ako me ne zavozi serija u tom roku bataljujem je i ne gledam vise. Isto vazi i za Breaking Bad.

kako imam los osecaj sto se tice ove druge sezone. mislim da ce biti djubre od serije.. glumci su mi bas losi. vince vaughn? ? ?
al ajde,ce da vidimo kada krene.

Iskreno se nadam da gresis. :)
Ali videcemo za par meseci, i ja sam takodje razocaran sto su promenili postavu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno