Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Dobio sam opremu za total net i total tv.
Moja iskustva su maksimalno dobra.
Predao sam 2. 03.mic cod
a 9. 03 dobio total tv a
16. 03 mi je stigla oprema za total net i brzina je 14.56mb najveca koju sam izmerio,.ne znam,kako i da li se moze povecati ali drugar stanuje od mene 700metara dalje od mene i isto toliko od centrale i on izvlaci 15.40mb ne znam na koju foru.
Ps.
Kako da registrujem preko moj total d3go uslugu?
Trazi mi broj ugovora koji sam dobio kad i opremu, ali mi trazi i ID korisnika koji treba da pise na racunu , koji ja nemam i ne znam kako da registrujem d3go da bih gledao na kompu programe???

Jel moze uzrok tome da bude, recimo losa uticnica? To je prosecna uticnica, da li bi pomoglo, u teoriji makar ako bi se uzela neka skuplja i kvalitetnija uticnica?

Mož' biti a i ne mora :D. Ja sam dobio malko bolju marginu kad sam na tavanu promenio telefonske kablove koji su bili jako stari i nastavljani više puta izolir trakom. Očistio kontakte tamo gde mi kabl sa bandere ulazi u krov i sproveo skroz nov kabl do rutera. Razlika nije bila drastična ali jeste malo bolje. Znam da je neko u nekoj temi spominjao da je stavljao neke posebne utičnice i kablove, probaj da postaviš temu sa pitanjem u ovom podforumu, više će ljudi videti nego u ovoj temi.

Poslednja izmena:
Bilo x puta,sa krs huawei ruterima dobitak oko 1.5Mbit za druge rutere ne znam...za ovo drugo zoves SBB i kazu ti ID...

Nameravam da predjem na Total TV MIX paket.

Molim vas za pomoc u odluci , a zbog sledeceg razloga:

Koristim BOX 4 3 godine i do Nove godine sve ok a zadnja 3 meseca uzas..

Oscilacija interneta je ovakva :
http://www.speedtest.net/results.php?sh=39c7f7fdb9ad25097430c671282c68da&ria=0

kad padne ispod 7Mbps slika na TV je katastrofa , puna piksela jednom reci negledljiva:
slika.JPG

nakon dolaska strucnih lica iz Telekoma dva puta, sve je od opreme bilo OK, instalacija OK, podaci sa rutera (HG532e) odlicni
ali problemi su ostali.Juce su smetnje trajale 2(dva) sata u kontinuitetu.

podaci Rutera:
dsl12.JPG

Juce sam poceo iscitavanje Total TV Mix paketa i ponude sa njihovog sajta.
Zanima me misljenje forumasa prvenstveno o podacima koje moj ruter daje i
da li cu moci imati do 20Mbps bez ovih oscilacija u brzini download-a i
da li mogu racunati na sliku bez ovakvih ili slicnih smetnji ?

Zanci otkazao bi komplet BOX 4 i presao na Total TV MIX.

Upravo sam se vratio iz Telekomove poslovnice, ne mogu dobiti MIK da bi podneo zahtev za Total TV, dok ne vratim opremu za IPTV , ( STB, daljinski i kablove ), da li je to tacno da je takav postupak?

Znaci bicu bez TV do dolaska ekipe Total TV-a i namestanja satelitske antene, a to moze potrajati i 15-ak dana !!!

Poslednja izmena:
Prvo naruči Total tv, kad stigne imaš 3 meseca gratis,, vratiš iptv i uzmeš mik i proslediš Totalu. Kad stigne oprema za net od totala, vratiš Telekomu njihovu opremu.

Pozovi Total i dogovori se sa njima, i onako će ti prvo montirati antenu za tv pa tek onda slati opremu za adsl. Nikakav problem nećeš imati ni ako prvo uzmeš samo tv pa se posle mesec dva odlučiš za mix

Procitaj par stranica pozadi kako sam ja presao na Total mix.
Nabavi neki modem kako ne bih ostao bez interneta, jer se na opremu Totala ceka bogme 14dana.
Za tv se strpis 5do7dana i dobijes i njega.
Po meni je slika preko totala mnogo bolja od iptv pa cak i od kablovske. Imaju novu opremu i antene tako da je slika kristalna i po losem vremenu. Sto se neta tice ti ces laganica imati stabilan net preko 17mb a mozda ti puste i 19mb no sve u svemu bices odusevljen i netom i tv-om..

Procitaj par stranica pozadi kako sam ja presao na Total mix.
Nabavi neki modem kako ne bih ostao bez interneta, jer se na opremu Totala ceka bogme 14dana.
Za tv se strpis 5do7dana i dobijes i njega.
Po meni je slika preko totala mnogo bolja od iptv pa cak i od kablovske. Imaju novu opremu i antene tako da je slika kristalna i po losem vremenu. Sto se neta tice ti ces laganica imati stabilan net preko 17mb a mozda ti puste i 19mb no sve u svemu bices odusevljen i netom i tv-om..

Hvala na podrsci.
Odluka je donesena, skinuo sam STB i kablove i danas ih vracam Telekomu.Oni mi daju MIK , a zadrzavam ruter do dobijanja Total-ovog rutera.( bar su tu ispali fer)
Mogu bez TV-a i mesec dana, internet je tu,KODI,Popcorn Time ...

kad sve "legne" javljam utiske :)

Meni nisu trazili da vratim opremu vec su mi dali mik a onda kad su me zvali ovi iz Sbb-a da nameste odneo sam opremu u Telekom i raskinuo ugovor.

Kako se na novom receiveru za Total TV zaustavlja teletext?

Ja sam morao vratiti opremu i evo cekam vec 2,5 h za MIK.

1h je trajalo raskidanje ugovora, potpisivanja, saglasnosti,potvrde ...

sad cekam da odobri jedna sefica pa da nesto urade pa da nesto odobri druga sefica...tek tada me zovu da dodjem u poslovnicu po MIK... valjda ce biti danas...

Jel oni tebe *****avaju? Ja sam mik dobio bukvalno za dva minuta ne racunajuci cekanje a raskinuo ugovor za 15min. U kom si gradu?

Juce sam dobio MIK oko 13 h ( nakon 4 sata cekanja).
Vratio sam opremu za IPTV raskinuo sve sto se moze od ugovora (BOX 4)...

Ugovor za Total TV MIX potpisan,pokrenuta procedura... :)

Sta je potrebno da se raskine ugovor sa telekomom i da li je to moguce dok si pod ugovorom(jos godinu dana)?

na zalost, ukoliko ne postoje neke velike smetnje ili ucestali prekidi, ili telekom znacajno ne promeni uslove u odnosu na one koje si ti potpisao.. nije moguce da raskines ugovor bez placanja penala, tj svih racuna do kraja ugovorne obaveze, u tvom slucaju, cak 12 meseci... :(

za raskidanje ugovora odes u najblizu poslovnicu i pokreces zahtev za raskid ugovora, i to je to, nije to nesto komplikovano, samo u tvom slucaju, bilo bi bolje da sacekas bar pola godine, ili jos bolje - do kraja ugovorne obaveze, kako bi bez ikakvih dodatnih placanja promenio provajdera...

Kakva su iskustva za TV preko TotalMix paketa, pošto ide preko satelita jer postoje gubici u kvalitetu slike ako su lošiji meteorološki uslovi ili nema veze to sa tim? Nikada nisam koristio satelitski TV signal pa me interesuje jer bih možda prešao na Total TV...

Metrorološki uslovi utiču na kvalitet signala (slike) toliko da dolazi do prekida u slučaju jače kiše. Stavljane plastične kesice preko lnb-a može da pomogne u tim trenucima. Inace upravo testiram mesec dana d3i i ipak ostajem pri total mix-u

meni je na totalu za 3-4 godine samo jednom ili dva puta nestala slika zbog jakih padavina. naravno antena mora biti dobro centrirana prema satelitu. ako to nije slucaj i ako signal nije odlican, mogu se desiti i cesci prekidi programa.

Tako je...retko se dogadja. Nista zabrinjavajuce.

Dešava se ali retko. Mada ponekad, kada pada sneg zna da se zadrži na anteni, pa prouzrokuje smetnje. Onda je neophodno da se očisti antena. Meni lično se dešavalo više puta, čak i po nekoliko puta na dan.

Moja iskustva:
Slika fenomenalna, a na HD kanalima npr.SK1 HD slika je jos bolja od fenomenalne

pored paketa od 92 kanala koju su u opciji , mogu se skenirati i FTA kanali sa Astre 19,2 i Hotbirda 13 stepeni.( 500 - 1000 kanala)

upravljanje sa reciverom je odlicno , daljinski je funkcionalan sve komand su lako dostupne, velika mogucnost pretrazivanja, izbora omiljenih kanala.

Isprobao sam i D3GO funkciju na desktop racunaru i laptopu, lako za instalaciju i lako za koriscenje.

Funkcija DVR (digital video recording) radi odlicno , po preporuci operatera potreban je externi hdd minimalno od 150gb
Ja sam probao sa USB flesh-om od 16 gb i bez problema premotava napred nazad pauzira zivi program i snima na flash.

sve u svemu jako sam zadovoljan

Drakazen je trazio podatke sa Rutera
RUTER je TD-W8951ND
ruter.png

Lol pogledaj downstream SNR margin. To ako radi bez pucanja 20 puta na dan onda svaka čast tom ruteru.

Screenshot_1.png
Lol pogledaj downstream SNR margin. To ako radi bez pucanja 20 puta na dan onda svaka čast tom ruteru.

zadnjih 7 dana koliko koristim Total TV MIX i njihov ADSL, nije bilo ni jednom pucanja veze niti pada brzine interneta, a uz kompjuter sam minimalno 12h dnevno!

sa telekomom je bilo ovako (pisao sam ranije o tome), mozda je rano da ih bas mnogo hvalim ali do sada je sve OK !

Za download je merodavno skidanje sa zvanicnih sajtova, evo primer :

IUGlc95.png

2.png

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    19.7 KB · Pregleda: 108
  • 3.png
    3.png
    23.7 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Nazad