Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Ima u subotici

Odlično! Ja moram da proverim da li daju zamenu i za biznis kartice.
Ne znam jeli ima neke veze sa uvođenjem 4G, ali ovih nekoliko dana ume da pukne veze iako je signal dobar, ili da se naglo izgubi signal na nekoliko sekundi. Ovo sam primetio na 2G/3G mrezi.

4G u Srbiji

Evo jedan mts sa terazija. Vise ne merim :D

Prilozi

• b0e83ba55977031e797298accc839db3.jpg
    b0e83ba55977031e797298accc839db3.jpg
    195.3 KB · Pregleda: 249
Poslednja izmena od urednika:
"Potrosio sam i spor saobracaj" :D

Dobre cifre nego kako vam se ponasa baterija na 4G ?

Da li neko moze da potvrdi da kod Beogradjanke nema LTE od juce....

Loše i na LG G2. Brze se dosta trosi.
Kod Beogradjanke jutros oko 4h 4G radio.

Imam problem sa 4G/LTE.
Telefon Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) sam kupio u Sloveniji kod Telekom Slovenije i sa njihovom karticom u podešavanjima mreze imam opciju izbora LTE/WCDMA/GSM,
kada ubacim u telefon karticu Telekom Srbije imam mogućnost izbora samo WCDMA/GSM.
Telefon sigurno podržava 4G/LTE.
Imam instaliran poslednji oficijalni Android 4.4.2 update.
Telefon je kupljen sim free, tako da je sve legalno na njemu.
Karticu sam juče zamenio u Telekom Srbija za novu 4G karticu.
Da li možda neko zna zašto mi naša 4G kartica ne omogućava u telefonu upotrebu izbora LTE mreže, kao da je opcija LTE zaključana samo na slovenačku karticu?

Posle vise razgovora sa tehnicarima Telekom-a i Samsung-a, objasnjenje je da je u Android-u 4.4.2 koji je poslednji oficijalni, 4G/LTE mreza omogucena za Sloveniju, a za Srbiju ne.
Tako da navodno svi korisnici Samsung Galaxy S4 moraju da cekaju Android 5.0.1 za svoj telefon da bi 4G/LTE bio omogucen i za Srbiju.

Iskreno to mi se cini vrlo ne fer od strane Samsung-a jer oni zakljucavaju pojedine funkcije telefona za razlicite drzave.
Ako sam ja kupio telefon sa 4G/LTE opcijom, kojim pravom oni meni tu opciju zakljucavaju u zavisnosti ciju SIM karticu ja koristim ili u kojoj se drzavi nalazim.
A moglo je lako da se desi da Samsung Galaxy S4 ne dobije Android 5.0.1 i tako ja nebi mogao da koristim 4G/LTE opciju samo u Srbiji, dok u Sloveniji bi mi normalno 4G/LTE radio i sa Android 4.4.2.

Da li je to moguce, da stvarno nikome na Samsung-u Galaxy S4 ne radi 4G/LTE, sa poslednjim oficijalnim Android-om 4.4.2?

Poslednja izmena:
Jel u telenoru svi postpaid korisnici donijaju besplatnu zamenu kartice? Ili samo.oni sa skipljim paketima?

Posle vise razgovora sa tehnicarima Telekom-a i Samsung-a, objasnjenje je da je u Android-u 4.4.2 koji je poslednji oficijalni, 4G/LTE mreza omogucena za Sloveniju, a za Srbiju ne.
Tako da navodno svi korisnici Samsung Galaxy S4 moraju da cekaju Android 5.0.1 za svoj telefon da bi 4G/LTE bio omogucen i za Srbiju.

Iskreno to mi se cini vrlo ne fer od strane Samsung-a jer oni zakljucavaju pojedine funkcije telefona za razlicite drzave.
Ako sam ja kupio telefon sa 4G/LTE opcijom, kojim pravom oni meni tu opciju zakljucavaju u zavisnosti ciju SIM karticu ja koristim ili u kojoj se drzavi nalazim.
A moglo je lako da se desi da Samsung Galaxy S4 ne dobije Android 5.0.1 i tako ja nebi mogao da koristim 4G/LTE opciju samo u Srbiji, dok u Sloveniji bi mi normalno 4G/LTE radio i sa Android 4.4.2.

Da li je to moguce, da stvarno nikome na Samsung-u Galaxy S4 ne radi 4G/LTE, sa poslednjim oficijalnim Android-om 4.4.2?

Rutuj telefon i omoguci tu opciju.

Pa može i da se skine i ubaci oficijelni 5.0.1. Mislim zato da bi se zadržala garancija.
Ni na mom telefonu (isto S4, i9506) nije imao LTE opciju pre Lollipop-a. Takođe nije kupljen ovde.

Kod MTS_a samo skuplji paketi mogu dobiti zamenu kartica. Ja sam na Box4 paketu sa Lumiom 925 i kaze teta da za nas još nemože. Tehničke mogućnosti ???

Radi meni. Ali, LTE opcije nije bilo, samo WCDMA. Telefon mi je rutovan pa sam sredio za 2 sekunde, za ostalo mora neki drugi firmware.

Kod MTS_a samo skuplji paketi mogu dobiti zamenu kartica. Ja sam na Box4 paketu sa Lumiom 925 i kaze teta da za nas još nemože. Tehničke mogućnosti ???
Pederska politika. To mi je samo na pameti. Nisam citao vest do kraja i odem u poslovnicu i dobijem šipak. Kaze ne moze sa prica paketom. *****i

Bice sigurno.. Prvo da malo razrade mrezu i da pokusaju ljude da naprze da predju na skuplje i losije pakete

Pa ne razumem ja njihovu politiku ogranicenja davanja kartica. Njima je u cilju da dobiju sto veci odgovor o stanju mreze. A i nema milion korisnika mts-a koji su na postpaidu i imaju lte uredjaj.

Jel treba još neka gimnastika da se izvodi da bi proradio 4g na mts u novom sadu? Imam novu karticu, imam odgovarajući paket i telefon ali nigde nisam uhvatio signal.Ne znam da li da ih zovem da se žalim :)

Možda ovo :)

Pristupna tačka: gprsinternet

u spisku svih aplikacija izabrati ikonu SETTINGS,
kada se uđe u opciju SETTINGS u meniju treba izabrati stavku WIRELESS & NETWORKSi potom MOBILE NETWORKS,
otvoriće se dodatni meni, odaberite stavku ACCESS POINT NAMES,
Pritisnite meni dugme na uređaju i odaberite opciju NEW APN
u polje NAME treba ukucati mts internet
u polje APN treba ukucati gprsinternet
polja PROXY, PORT ostavite prazna,
u polje USERNAME treba ukucati mts
u polje PASSWORD treba ukucati 064
u polja SERVER, MMSC, MMS PROXY, MMS PORT ne upisujete nista
u polju MCC treba da stoji 220
u polju MNC treba da stoji 03
polje AUTHENTICATION TYPE ostaje prazno,
u zavisnosti od uređaja polje APN TYPE ostavite prazno ili izaberite/upišite internet
Ukoliko želite da neki od ovih APN-ova ima primarni status onda u polju APN TYPE treba ukucate default

Sve je tako podešeno, ne bih rekao da je do apn-a.Valjda nisu stavili samo jednu baznu stanicu u celom gradu pa da ne mogu da je nahvatam :)

Moraju u sistemu da ti aktiviraju 4g protok. Zovi podrsku i pitaj ih da li ti je aktivirano

Nema potrebe da rutuješ telefon,preko Odina ubaciš rom za drugu državu i dobiješ LTE u opcijama.Ja sam na Note3NeoLTE stavio francuski rom,mada mi je telefon donet iz Mađarske pa opet nisam imao LTE u opcijama.

Tako je, prilikom preuzimanja USIM kartice, mora da se potpise i zahtev za aktiviranje 4G usluge...[emoji6] Bar u Mts-u... [emoji2]

Nazad
Vrh Dno