Dosta ljudi je bila u fazonu da HTC stavi ok kameru, ne najbolju već upotrebljivu M9 bi bio telefon godine. Otprilike su to i pokušali ali su epski zasrali na svim ostalim poljima. Ne znam od koga očekuju da im kupi M9, korisnici koji već imaju M8 a i oni sa M7 nemaju nikakvog razloga da prelaze na M9.
Kada sam kupovao M8 rukovodio sam se time da mi kamera nije mnogo bitna u telefonu, prevagnuli su dizajn, Sense, displej i zvuk, što preko slušalica što preko zvučnika i baterija. Verujem da je većina onih koji su kupili M7 i M8 otprilike slično razmišljala. Njima (nama) HTC nema ništa da ponudi jer je dizajn ostao identičan, Sense 6.0 se ne razlikuje puno od 7.0 a ionako ćemo dobiti apdejt, zvuk je isti, displej je lošiji, baterija izgleda takođe lošija a tu su i problemi sa zagrevanjem i throttlovanjem. Svako ko bi sa M7 i M8 prešao na M9 bi praktično uzeo inferiorniji telefon imajući u vidu (pretpostavljene) potrebe ovih korisnika.
I kome oni misle da ga prodaju? Ljudi koji su kupovali Samsung ali želeli premium osećaj u rukama nema šanse da pređu na M9 jer sada na S6 imaju kakav-takav premium filing. Jedino ako Sony i/ili LG baš zaseru pa njihovi korisnici pređu na HTC ali ni tu ne vidim razlog da se uzima M9 pored M8 koji je jeftiniji, samo ostaje pitanje dostupnosti u narednom periodu.
Neka im je Buda u pomoći.