Šta je novo?

HTC One M9

Ajde da su na kraju bacili i HTC m9 i da je ovaj odustao da ga razbije, jer je mocan i odlican uredjaj i da to napisu u ostatku reklame kao no1.. iako nije ali da ima neki smisao reklama.. ali ovo mi je smijesno kao i citava koncepcija reklame.

gsmarena_001.jpg

Da li ovo znaci da su back i multitasking dugme ipak na crnoj htc traci ? To bi bio odlican potez mada ne verujem.. Verovatno su na ovim promo slikama pokusali da sakriju ruznocu moba

Možda je home u senzoru a mt i back na traci kao na m7? Hmm

^ To bi bio pun pogodak.. Procitah negde da je ovaj za otisak i home dugme,jos da su pametni pa na traci da stave back i multi.. Eh,previse trazim..

Poslednja izmena:
s_facd0bfe00de46a4a52b2efa1db72caf.jpg

Evo i ovde.. Dzabe sam se ponadao da su postali normalni :)

Ovaj mtk za sada ima slab gpu,mada niko jos nije potvrdio sta se tacno nalazi u njemu,posto je ovo neka turbo verzija i prvi ovaj mtk SoC u svetu :)

Edit: Navodno. Vezano za taj mtk.
including support for 120Hz displays and the capability to create and playback 480 frames per second (fps) 1080p Full HD Super-Slow Motion videos.

U najavi bolji telefon od m9.

Poslednja izmena:
Занимљиво скроз. :)
Једина нелогичност су ми тастери осим ако не буду били на траци као што је логично, е то би стварно био пун погодак као што кажете. Што се изгледа тиче по мени није ружан, напротив, још ако нас послушају па тастере ставе на траку поред логоа било би лепо. Остаје да видимо.

Pa nisu na traci. Vidi se na slikama do sada da su kao na m9 i m8. Mozda ce i to softverski da srede kao kameru :p

Да али на слици коју је избацио fkloznica не изгледа тако. ;)

Poslednja izmena:
Mnogi su zadovoljni baterijom. Jeste slabija od m8 ,ali verujem ne previse..

s_facd0bfe00de46a4a52b2efa1db72caf.jpg

Evo i ovde.. Dzabe sam se ponadao da su postali normalni :)

Ovaj mtk za sada ima slab gpu,mada niko jos nije potvrdio sta se tacno nalazi u njemu,posto je ovo neka turbo verzija i prvi ovaj mtk SoC u svetu :)

Edit: Navodno. Vezano za taj mtk.
including support for 120Hz displays and the capability to create and playback 480 frames per second (fps) 1080p Full HD Super-Slow Motion videos.

U najavi bolji telefon od m9.
Kakav ***** treba ds budes ovako da napravis donji deo. Umesto da su pored logo-a stavili back i meni oni se glupiraju

To stoji ,ali htc m9 ide na prodaju na prvi pogled. Udjes u radnju odusevi te izrada i lepota i kupis bez da razmisljas o drugim stvarima.

Za bateriju su delimicno oni krivi a delimicno Qualcomm. Cenim da ovaj ocajan panel vuce vise struje od onog na m8 a tu je i s810 koji jede bateriju za dorucak

i da je baterija 50% bolja, opet ne bi vredeo 300e vise, jer cak ni od pretprosle generacije telefona (S4, G2, M7,Z1), nema nekog velikog pomaka. Ja bih razmisljao i 150 dal da doplatim i to u odnosu na pretproslu generaciju, a ne poslednju. Sem 3gb rama nista nije previse bitno.

Mnogi su zadovoljni baterijom. Jeste slabija od m8 ,ali verujem ne previse..

ekstremno zavisi od korišćenja - ako surfaš, opterećenje na 810 je malo, pa će biti OK trajanje. Ako igraš igrice i sl, 3h SoT je misaona imenica...

Ocito da jos uce kako i sta.. Novi senzor ,prvi na nekom od mobova.
Veliki plus za njih posto su prepoznali da su izbacili uzasnu kameru i pokusavaju koliko toliko da je ispeglaju.
To je prednost kompanija koje samo proizvode mobove.(npr lg koji proizvodi i sporete izbaci g2 sa fail kamerom i niti jedan updejt posle izbacen nije pokusao da je popravi)

Poslednja izmena:
Pa jel koristio neko tamo tu kameru pre predstavljanja telefona? "prepoznali da su izbacili krš" i to je plus :D ne, plus je kad ne izbaciš krš, ovo je ponašanje indijanske kompanije.

Softver update los hardver tesko da moze da ispravi, moze malo da popravi stvari ili u ovom konkretnom slucaju pogorsa.
E sad sto se ostalog tice, nije mi jasno kakve veze ima to sto LG proizvodi i sporete a nije izbacio update za G2? Mislim da nema veze jedno sa drugim, tj. ja ne vidim poentu posta.

Trebalo je to da se popravi u fabrici, pre izlaska telefona i to i krs SoC i ekran... kad vec izbacuju isti telefon 3 godine, sto se dizajna tice, trebali su da porade na unutrasnjosti istog.

Poslednja izmena:
^^***.. Moguce da nije na vreme dostavljen taj senzor da bi ga istestirali.. Ko zna sta je po sredi.

Ali u mojoj knjizi imaju veliki plus za cimanje. Vecina to nece cenitu ali meni je to itekako bitno. Konstantno pokusavanje da se sve popravi kada vec trazis 700e za uredjaj

@emix

Ima veze jer im se ebe. Profit od mobione industrije im je 25% profita cele kompanije npr. Dok htc je 99% i mora da se cima za svakog potrosaca i kupca. O tome se radi

Poslednja izmena:
Pa što se onda ne iscimaju već jednom kako treba? :) oni se oko kamere cimaju otkad postoje :D

To pises a i sam znas da m8 hvata odlicne slike.. I to posle pola godine od predstavljanja fazon..

LL semplove je tesko proceniti jer se ne vide exif podaci.
Na dnevnom svetlu sve deluje bolje (boje, wb a posebno dinamika, jeste u razlicito vreme fotografisano ali se svejedno vidi razlika). U svakom slucaju apdejt je poboljsanje ali ostaje da se vidi to vezano za LL.

Realno, trebali su da naruce sony senzore a ne te toshibine koji su losiji na papiru a ocigledno i u praksi. Tj trebali su da nabave imx240 senzore + OIS, kao sto je Samsung uradio za S6 mada nema sanse da bi softver bio na nivou samsungovog ali bi u svakom slucaju kamera bila bolja od aktuelne sa M9.

Poslednja izmena:
^ Takodje, kad pomenu OIS ne mogu da shvatim da su medju prvima sto se Androida tice ugradili OIS i nakon toga da skroz to napuste! U periodu kad skoro svi proizvodjaci izbacuju telefone sa OIS-om, i kad se svi trude da im telefoni prave upotrebljive low light fotografije, stvarno ne vidim razlog zasto to rade sebi.
Takodje video im je za 2015-tu krs obicni, apsolutno nikakve softverske stabilizacije nema, AF jako los.

Nazad
Vrh Dno