Masis poentu, druga filozofija je u pitanju.
Stvar je po meni UPRAVO u tome da prihvatis to sto imas i uzivas. Kao neki gotov proizvod, kao film na disku - takav je kakav je. A to sto dobijas uopste nije lose, naprotiv, jako je dobro za vecinu ljudi, iako se vi trudite da pokazete da je nula. Na konzolama i mozes to da prihvatis kao nesto gotovo, jer je dovoljno dobro, a ne bih ni ja prihvatio da mi se igra raspada na pc-u i da mi treba upgrade, pa da tako igram. Nisu to iste stvari, ovo je dovoljno dobro, za mene ove generacije i odlicno.
Ne zelim da overklokujem. Ne zelim da smanjim ili povecam neki detalj. Ne zelim da provedem prve trenutke igre u trazenju dobrog balansa izmedju brzine i kvaliteta prikaza. Zelim da mi fps padne za 2-5 u nekim situacijama, a da mene za to boli uvo i da to ne primetim dok igram igru i uzivam. Zelim da ne mislim o frame rate-u. Nemam opciju da uticem na to, ne mogu ni da isprobam, a nemam ni merac da mi to pokaze.
Znaci, ja bezim od toga sto ti pricas, a ti mi kazes da je mana sto nemam to od cega bezim. Razlicit pristup, ***.
I ja sam razmisljao kao ti dok sam veci deo zivota imao najbolji pc koji postoji i radio samo to sto pominjes. Stalno nesto merio i drndao, a najmanje uzivao. Na kraju vise nisam ni igrao igre, nego ih bukvalno isprobavao kao neke tech demoe.
Sad mi je vrlo drago sto to vise ne radim i sto sam naucio da ponovo opusteno uzivam u igrama, kao nekad u mladjim danima.
To ne znaci da necu uzeti novi komp kad mi se slozi, volim ja i pc gaming, ali to sto ti pricas vise necu raditi, jer sam promenio filozofiju.
Probaj na sve ovo tako da gledas, a ne da sam dosao da se takmicim sa nekim ko ima nabudzen pc, pa da izmerimo frapsom frame rate i uporedimo temperature.
Ima i ta tvoja prica smisla, ali u nekom totalno drugom filmu, nije joj mesto ovde i u konzolnom gamingu generalno.
Igranje na konzolama je "focused experience", nije cilj da bude drugacije. I sve ovo sto sam rekao vazi samo za taj pristup, a za taj tvoj svakako ne, tu se slazem.
Ista je prica sa modovima recimo. Vrlo cesto imamo taj argument, "ali modovi na pc-u...". Ja ne zelim da igram nicije modove niti imam vremena za to. Znaci, meni to nije mana. To je ta razlika u pristupu.
Hocu da kazem da je najveca greska to sto podrazumevas da svi zele to iskustvo koje tebi prija.