Šta je novo?

Driveclub

^ Vozio bih ja kad bi G27 radio na PS4.

Koliko znam, jedino jos Driver ima T300......

Dok mu ne posetim gajbu notjom :d

Nema sanse na padu da tako ulazim u krivine, odlican snimak i voznja.....

Driver ima T500. ;)

Koliko znam, jedino jos Driver ima T300......

Dok mu ne posetim gajbu notjom :d

Nema sanse na padu da tako ulazim u krivine, odlican snimak i voznja.....

Znači nas dvoje branimo čast konzolaša u ovom segmentu:D mora da se potrudimo,evo onda još jedan klip...noć+kiša zeznuta kombinacija skroz kliza se ko lud auto:)baš mora pažljivo ali jurio sam vreme i prva tri bota na globalnoj rang listi pa imam par grešaka, garant su koristili sve pomoći:) razlika izmedju mene 5og i 1og na listi ,7sec. ja vozim onako kako je u klipu.

CBwYImKUoAI2c0y.jpg:large

Dobro je volanom, ali me uzasno smaraju staze u Driveclubu, a izasao GTR GT3 i Nordschleife u Assetto Corsi, pa samo to vozim :)

Staze su NFS 1 i 2.. znaci ne da je zastareo koncept nego hardcore. Jedino sto mozes zabavno da izvuces iz takve staze/puta je da se drzis svoje trake i glumis neku malo brzu nedeljnu voznju.

A ti sa tim bus plusom kao znas sta je brza nedeljna voznja :d:d

Gazila se dvojka bajo moj :d Al ozbiljno.. staze i nacin voznje, Asphalt sa telefona.

Koje ti godiste ta dvojka ? :d Jel skoro trojka :d:d:d

Malo troši, dobar lim i staje džak cementa.. štaš više?

Poslednja izmena:
Al ozbiljno.. staze i nacin voznje, Asphalt sa telefona.

E morao si da dođeš i popljuješ pa to ti je:) jače od tebe...niko nije ni rekao da je ovo simulacija ni približno tome niti se neko loži u tom smislu.Kao što vidiš ja sam postavio onako klip iz zezanja bez nekog posebnog štelovanja u smislu da jurim idealan krug i snimam 100 puta frapsom ko ti u AC:D ,prosto "malo" je bolja vožnja sa volanom u DC i to je to,hteo sam da vide ljudi ništa više...;)

Pusti, Boris je ipak pro, jes mu video one parkinsonove pokrete volanom na ringu :d:d

E morao si da dođeš i popljuješ pa to ti je:) jače od tebe...niko nije ni rekao da je ovo simulacija ni približno tome niti se neko loži u tom smislu.Kao što vidiš ja sam postavio onako klip iz zezanja bez nekog posebnog štelovanja u smislu da jurim idealan krug i snimam 100 puta frapsom ko ti u AC:D ,prosto "malo" je bolja vožnja sa volanom u DC i to je to,hteo sam da vide ljudi ništa više...;)

Naravno, gde sam popljuvao tvoju voznju? :) Samo me cudi da se i dalje prave igre sa takvim 'stazama', a ne jure te panduri :d
Pod 'nacin voznje' nisam mislio tvoj, nego igre sa tim nacinom voznje ladno i dalje postoje, zaboravis kad si zadnji put pustio gas, pa kao malo ostrija krivina, popustis, zakucas se u ogradu, zatrese se malo ekran, vrati te tacno na put.. :)

Poslednja izmena:
Naravno, gde sam popljuvao tvoju voznju? :) Samo me cudi da se i dalje prave igre sa takvim 'stazama', a ne jure te panduri :d
Pod 'nacin voznje' nisam mislio tvoj, nego igre sa tim nacinom voznje ladno i dalje postoje, zaboravis kad si zadnji put pustio gas, pa kao malo ostrija krivina, popustis, zakucas se u ogradu, zatrese se malo ekran, vrati te tacno na put.. :)

Znam da nisi mislio na moju vožnju;) a i da jesi ne ljutim se.Malo mi je glupo što si uporedio Asphalt sa ovim jer nije baš tako,osećaj na volanu i FFB koji su uradili za ovu jelte arkadu zaslužuje svaku pohvalu i da ti nije tako ne bi je ni pipnuo a ne vozio ovoliko...što se staza tiče i meni smetaju ali prija ponekad da se provozaš po onim šumovitim predelima,planinama itd:)čisto za promenu,ja volim da eksperimentišem i da probam sve živo od vožnji nije mi problem da vozim i AC i ovo uopšte a uskoro i Pcars kad izađe koji će za nas koji provodimo najveći deo vremena na konzolama posebno značiti u smislu da će valjda biti neka "simulacija";) kojih eto nema za sada.Tako da glupo je porediti ove različite koncepte i razmišljanja iz dva sveta tj vožnji,evo još jedan klip moj pa hoće nek' gleda ko neće ne mora:D,mislim da sam izvukao maksimum iz ove igre čini se bolje ne može takva je kakva je,sve sam pogasio da izgleda "realnije"u ova 3 klipa do sad a mogao bi još ko da izbaci neki klip nema veze što je sa gamepad.om voženo...

Ta poredjenja raznih naslova sa Asphaltom su smesna, i najgora arkada za pc/konzole je daleko bolja od nekakve svetlece igrice za telefone. Najjace mi je bilo kada sam procitao na ovom forumu da je novi Grid u rangu asphalta a u stvari je sasvim ok arkada sa boljom fizikom od Grid 2.

Ovaj DC nisam probao ali deluje mnogo zanimljivije od losih, dosadnih NFS koji izlaze u poslednjih par godina..

Kada vec pominjete AC, nek drajver sredi sa Sonijem da pomognu oko portovanja posto oni imaju dev kit vec dugo vremena ali izgleda da im ne ide bas najbolje prilagodjavanje igre za PS4.

Samo mislim da vi (konzolasi) to necete igrati jer je ruzna grafika :p

Ma kakav port na PS4, ovi iz Assetto bi to uradili odmah da imaju kapacitete, pa jedva su napravili ovo, vec 5 godina rade, trebace im jos 10 godina da naprave par stotina automobila, GT ce tada da bude full simulacija sa 2000 automobila uradjenih do detalja :d

Sad sam se setio jos jedne stvari koja me smara u Driveclubu, izbor automobila kao da su pravila deca na osnovu postera u spavacoj sobi, mada isti problem ima i Assetto :d

Poslednja izmena:
Ma kakav port na PS4, ovi iz Assetto bi to uradili odmah da imaju kapacitete, pa jedva su napravili ovo, vec 5 godina rade, trebace im jos 10 godina da naprave par stotina automobila, GT ce tada da bude full simulacija sa 2000 automobila uradjenih do detalja :d

Sad sam se setio jos jedne stvari koja me smara u Driveclubu, izbor automobila kao da su pravila deca na osnovu postera u spavacoj sobi, mada isti problem ima i Assetto :d

Da... Fali 1800 varijacija japanskog smeća od 2000 automobila da bi simulacija bila dobra :d

Pitam se da li ce Polyphony ovog puta samo ubaciti GT5/6 modele kao standard modele ili ce oni biti semi-premium a GT4 modeli auta standard modeli? :eyebrows:

Pa da, japanci su poznati kao smece, nista bez kadeta :):)

Stigao je update 1.14 ima i novih autića :) Evo jedan klip sa Ferrari LaFerrari, skroz je zeznut za upravljanje, vozio sam se po Japanu malo :D

Poslednja izmena:
^ Znachi realno su ga uradili :d

Realno brale skroz :d

Je l može neko da mi na srpskom pojasni zašto ovo ima slabe ocene? Odgledah par klipova i deluje sasvim pristojno. Ja volim ove rejsere "na otvorenom" kao što je Forza Horizon, npr.

Sony mašinerija je, kao što uvek biva, ovu igru nahajpovala do te mere da ljudi pomisle da je u pitanju novi Gran Turismo. Uz to su igru zacenili visoko a obećanu free verziju za PSN pretplatnike nisu isporučili. Da je cena bila niža a igra predstavljena kao ono što zapravo jeste, dobra arkada sa lepom grafikom verujem da bi ocene bile više za 15-tak poena u proseku.

Soniju se već nekoliko puta obio o glavu taj agresivni, a la Microsoft marketing. Valjda će to promeniti u budućnosti i spustiti malo loptu.

Je l može neko da mi na srpskom pojasni zašto ovo ima slabe ocene? Odgledah par klipova i deluje sasvim pristojno. Ja volim ove rejsere "na otvorenom" kao što je Forza Horizon, npr.

Video sam već u temi o PS4 da si se raspitivao o ekskluzivama, pa sam baš i tamo hteo da ti napišem ponešto o Driveclubu, ali napisaću u ovoj temi kad si već i ovde pitao.
Ukratko - meni je Driveclub odlična igra koju rado igram i nakon pola godine od kupovine.
Malo opširnije - tačno je da je arkada, ali odlična. Fizika automobila itekako postoji, veoma se razlikuje upravljanje od modela do modela. Staze su dobre i živopisne (iako su sve potpuno izmišljene). Grafika je sjajna, pogledaj primere na YT kako izgleda, pogotovo kad pada kiša. Ova igra nije GT i ne pokušava to da bude (iako joj mnogi recenzenti neopravdano pripisuju da je neuspeli GT u pokušaju). Nema ni približno toliko automobila kao GT, nema podešavanja automobila, jednostavno - u pitanju je arkadna vožnja koja je kao takva i razvijana. Ali je meni izuzetno zabavna. Uzmi u obzir da su izbacili i dosta besplatnih dodataka nakon izlaska igre. Tačno je da se većina novih turnira naplaćuje posebno i izlaze u formi DLC-a (prva dva su bila besplatna ko izvinjenje za probleme sa igrom), ali staze daju besplatno (npr. Japan nije postojao na izlasku igre i još uvek nije deo kampanje u igri, ali su ga bar dali besplatno da može da se vozi u single race modu i u multiju). Ma, odličan je DC.

Otkud onda tolike loše ocene? - Iz nekoliko razloga:
1) Po izlasku igre bio je fijasko sa multijem koji nikako nije radio, sada je to sređeno. Jedino još uvek nedostaju privatni lobiji, ali obećano je i verujem da će i to stići uskoro (razvojni tim jeste spor sa ubacivanjem novih opcija, ali zaista objavljuju sve što najave i lepo krpe igru).
2) Nema još uvek besplatne PS+ verzije koja zaista jeste bila obećana još pre izlaska igre. Ali ta verzija igre se svodi na običan demo, biće zastupljene samo staze iz Indije i samo 15(ak) automobila, pa i nije neka šteta što je još nema (posebno ako se uzme u obzir koliko je puna igra pojeftinila i kako je lako naći je za malo para).
3) Nema američkih automobila u igri (uz par egzotičnih izuzetaka). To je verovatno i glavni razlog ljutih recenzija koje su iznenađeni i uvređeni Ameri pisali i snimali (čitaj: gotovo cmizdreli).
4) U nekim recenzijama su zamerili što nema nekakve priče, tj. story-moda! Moš' mislit! Umesto da gledaš tupave filmove koji pokazuju koliko si badass vozač i u kojima te Ken Blok i i bratija zovu "djud", ti u ovoj igri imaš samo vožnju, trku za trkom. Eto, to što je nekom mana, meni je ooogroman plus igre.
5) Tehnikalije poput: AI je predvidljiv i uvek vozi idealnom putanjom, kolizija je nerealna, itd. Ponešto od ovog je ispravljeno.
6) Klubovi i nisu baš nešto zaživeli a to je bila jedna od osobenosti igre (po kojoj je i dobila ime). Meni to ne smeta. Igram za sebe i odlično mi je.
Bilo je tu još različitih zamerki, ali je sve to rečeno ubrzo nakon izlaska igre. Sve recenzije koje su nedavno izašle jesu veoma pozitivne.

To je to. Mogao bih još da pišem, ali da ne gnjavim baš previše. Moj savet za igru je - samo napred.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno