Šta je novo?

Driveclub

Nisu u stanju bili ni da ispostuju vreme za nas PS+ korisnike, prvi put da sam ovako nestrpljiv. Iako igra nije ocigledno nista posebno, neverovatno koliko vise zelim da probam, jer tog tipa jos nista nema na PS4. I oni pored svega toga i pored nebrojeno odlaganja DC-a, i pored menjanja uslova i sadrzaja igre za PS+ korisnike, i sve ove kritike sada, i da im opet covek PRECUTI, ali oni nisu u stanju ni da na vreme stave PS+ Edition verziju! Rekli su juce zajedno sa Full verzijom! Nema ok, bice danas zajedno sa ostalim PS+ content-om, ma kakvii, ni od toga nista! Pa nemam reci! I evo jos uvek je nema! Izasle sve PS+ Free igre, update-ovali Store, Blogove, sve, sve, ali DC PS+ Edition nema ni na vidiku, i ne oglasavaju se uopste. Jel moguce da su TOLIKO NEODGOVORNI ?
Serveri padaju, haos, ja sam uvek bio strpljiv i opusten ali sad mi stvarno dosta...

EDIT: Da, ovo je njihovo zvanicno obavestenje

Screenshot_1.jpg

:wc:

Poslednja izmena:
Nisu u stanju bili ni da ispostuju vreme za nas PS+ korisnike, prvi put da sam ovako nestrpljiv. Iako igra nije ocigledno nista posebno, neverovatno koliko vise zelim da probam, jer tog tipa jos nista nema na PS4. I oni pored svega toga i pored nebrojeno odlaganja DC-a, i pored menjanja uslova i sadrzaja igre za PS+ korisnike, i sve ove kritike sada, i da im opet covek PRECUTI, ali oni nisu u stanju ni da na vreme stave PS+ Edition verziju! Rekli su juce zajedno sa Full verzijom! Nema ok, bice danas zajedno sa ostalim PS+ content-om, ma kakvii, ni od toga nista! Pa nemam reci! I evo jos uvek je nema! Izasle sve PS+ Free igre, update-ovali Store, Blogove, sve, sve, ali DC PS+ Edition nema ni na vidiku, i ne oglasavaju se uopste. Jel moguce da su TOLIKO NEODGOVORNI ?
Serveri padaju, haos, ja sam uvek bio strpljiv i opusten ali sad mi stvarno dosta...

EDIT: Da, ovo je njihovo zvanicno obavestenje

Pogledajte prilog 151328

:wc:

Bezveze im je objasnjenje. Znaci radim ps+ upgrade tek kad srede igru sledece godine.

Tresla se gora, rodio se mis od ovog dugoocekivanog Driveclub-a :p

Sta bi se tek desilo da nisu odlozili igru?

Ne znam samo koja se gora tresla, niti mi deluje da je ovo igra koja je najavljivana kao ultrameganajbolja vožnja. Ljudi radili ekskluzivu koja je otprilike ciljala da bude malo bolji Need for Speed sa napucanom grafikom. Niko nije tvrdio da će ovo biti najbolja vožnja zato što je ekskluziva...

Primećujem da su recenzije po internetu a i van njega postale ekstremno...opterećene, blago rečeno. Nemam nikakav problem da bilo koja igra dobije bilo kakvu ocenu, niti sada smatram da je tragedija ako neka igra dobije neku manju ocenu. Problem je u tome što su rivjueri ekstremno razmaženi - stariji postaju sve stariji i nisu svesni toga, a mlađi su nekako razmaženi po difoltu i traže destruktabilne građevine u super mariju.

Sve u svemu, to je prokleti problem čeklista i razgrađivanja ocena po segmentima i kategorijama, o čemu sam nešto malo pisao na Wasteland topiku. Ako nemaš to, to ili to, odmah ti je ocena manja za 3-5-7%. Traži se da apsolutno svaki element bude najbolji ikad izrađen. Onda izađe dobra/vrhunska igra i bude spuštena zbog toga što joj fali nešto što nikada nije ni imala ambiciju da donese, ili joj se ne priznaje da je nešto dobro jer postoje 2 ili 3 igre koje su se pojavile pre 3-9 meseci i kod kojih je to na istom nivou ili malkice bolje. Nemaju rivjueri osobinu da nakon što izlože šta u igri objektivno valja a šta ne valja duboko udahnu, i porazmisle kakva je igra kao celina. Zato će Wasteland 2 dobiti ocenu poput neke indy prevare, ili će ovde pomenuti Killzone dobiti slabiju ocenu od nekog generičkog krša sa napucanom grafikom, poput recimo Lichdom Battlemage-a.

Niti je iko tvrdio da je ovo najbolja vožnja ove generacije, niti da cilja na Gran Turismo. Mene realno baš briga, ovakve igre ni ne igram, eventualno ih probam i posla par trka to je to.

Poslednja izmena:
Trebali su iz Sonija da forsiraju da ovo bude konkurent Gran Turismu, verovatno bi bio promasaj ali bi to znacio pritisak za Polyphony pa oni vise ne bi razvlacili razvoj po 6 godina... ovako niko ne zna kada ce sledeci Gran Turismo, mozda tek za tri godine bude gotov. Drajver je u pravu kada kaze da su ozbiljne igre na Sony platformi (kada se porede sa Microsoftom i Nintendom), tako su trebali i da nastave. PS3 je bio uzas prvih par godina zato sto su nosece igre bile neozbiljne igre za malo siru publiku, tek kada su krenuli sa naslovima za malo starije krenulo im je i na kraju su to krunisali sa The Last of Us. Trebali su nastaviti u tom ritmu. Umesto toga oni su obukli Killzone u dugine boje...

Ocigledno je da Sony nema vise love da podmazuje gejming novinare, zato ih samo vrhunske igre mogu izvaditi. Isti ljudi koji pljuckaju po ovoj igri ce Forza Horizon 2 da ocene devetkama. Da ne spominjem atmosferu na internetu gde se zvanicna Fanta igra poznatija kao Sunset Overdrive hajpuje do besvesti iako nisam video gluplju ideju za video igru do sada. Sony je pobedio u hardverskoj trci i ima mnogo bolju konzolu ali Microsoft ima viska love koju ce da usmeri ka hajpovanju njihovih ekskluziva (iako su sve od reda, od nastanka te konzole pa do danas, tezak krs).

Edit: Sve kritike na racun ove igre razumem ali reci da je prezentacija nista specijalno a ljudi kreirali maltene fotorealistican pejzaz, to jednostavno ne ide i malo je bezobrazno.

Poslednja izmena:
Digital Foundry vs DriveClub
In gameplay terms, the lack of open world exploration and use of fixed tracks may seem a little behind the times

Ovo je i smesno i tuzno.

dcg1uh0.png

Primećujem da su recenzije po internetu a i van njega postale ekstremno...opterećene, blago rečeno. Nemam nikakav problem da bilo koja igra dobije bilo kakvu ocenu, niti sada smatram da je tragedija ako neka igra dobije neku manju ocenu. Problem je u tome što su rivjueri ekstremno razmaženi - stariji postaju sve stariji i nisu svesni toga, a mlađi su nekako razmaženi po difoltu i traže destruktabilne građevine u super mariju.
To je tacno - http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=133408736&postcount=3133
Ali sada su ocene mnogo realnije nego tokom prosle generacije.

iako su sve od reda, od nastanka te konzole pa do danas, tezak krs
Pri cemu ti naravno nisi igrao igre koje nisu stigle i na pc ;).
Ali ok, gledao si stream.

Poslednja izmena:
Grafika u ovoj igri je zaista nesto posebno. Nisam siguran da li je 1080p ili 720p ali je tehnicka izvedba na najvisem nivou. Svaki element scene je 3D model a tranzicija izmedju nivoa detalja je neprimetna (kao u stvarnosti), osvetljenje je takodje izuzetno iako malo vuce na fantaziju (verujem da su to namerno uradili). Steta sto je voznja na nivou GTA V.

Ovo je i smesno i tuzno.

Hah, sjajno :) A vi i dalje slepo copy-pasteujete review ocene, ali u fazonu "ne verujem ocenama, mrzim review sajtove, samo sam ih iskopirao"..
Mada u ovom slucaju je mozda i bolje bilo da je igra open world, s obzirom da su se izgleda iscimali 20 puta vise za stvari van staze.. :)

Ovde neko nije normalan.

Da proverim, danas je 8 oktobar...
I tako stoji jos uvek na PS+ bice dostupno od 8 oktobra...

Ja koliko vidim ima je za kupovinu na psnu kao ps+ ekskluziva.

Nema frke ako hoces da platis, dobijas je odmah, ali ako hoces Free verziju cvrc.

Da li ce je i biti za dz uopste kako su pricali?

Trebali su iz Sonija da forsiraju da ovo bude konkurent Gran Turismu, verovatno bi bio promasaj ali bi to znacio pritisak za Polyphony pa oni vise ne bi razvlacili razvoj po 6 godina...

Ti ochigledno nisi vozio GT, ili nisi seo u pravi auto :) Driveclub je samo arkada, ali izgleda da je dobra za razliku od gomile kupusa na trzistu..

A sto se tice razvlacenja GT-a, da, oni to rade zato sto su nesposobni i mrzi ih :d:d

Batalite čekanje PS+ Cluba, onaj Dust je predobra igra. Sinoć sam igrao malo, baš mi se jako dopada.

Ali nijedan jedini klip do sad nisam video a da neko vozi bez odvaljivanja od druge automobile i ogradu :D

Ni ja ne mogu da odigram ni jednu bez sudaranja, posto se AI konstanto sudara.

EDIT: Odgledao sam video. Ma ovo je manijak.

Poslednja izmena:
Ali nijedan jedini klip do sad nisam video a da neko vozi bez odvaljivanja od druge automobile i ogradu :D

Pa kad voze neki cobani budale, koji imaju fobiju od upotrebe kocnice u trkama. Takvi bi se i u AC-u cesali o svaku ogradu dok god bi automobil bio u voznom stanju, kao sto bi neko ko ne spada u navedenu grupu, mogao ljudski da odvoza trku u DC bez ljustenja farbe sa karoserije.

Takvi bi se i u AC-u cesali o svaku ogradu dok god bi automobil bio u voznom stanju.

Takvi (na srecu) ne saznaju nikad za takve naslove, pa je retkost.. Ovo je primer 'zabave', daj da budem prvi posle 6 sekundi, sto da palim igru uopste ako ne mogu odma da budem prvi :) A i ceo koncept je zamisljen tako, ne znam ni mozes li ovde da pobedis AI bez nemoguce kasnog kocenja i oslanjanja od druge automobile, ali zabavno je zar ne, pivo, domacinski cips, debelo secen sa kajmakom, split screen, zezanje.. :)

Da skrenem sa standardnog offtopica ljudi koji su igru samo videli na gifovima i jutjubu i da pitam jel neko uopste igra ovo?

Ja sam tek danas uspeo da se konektujem online ali je multi i dalje nemoguca misija. Inace, single sam vec onako zategao i sta znam, OK je igra, grafika je lepa (30fps na nekim mapama malo iritira i smeta -pogotovo gde ima puno drveca), zvuk je ipak OK iako sam bio razocaran sa njim u pocetku, upravljivost je OK i tek sa ovim malo brzim automobilma dolazi malo vise izazova. Sve u svemu nisam nesto odusevljen igrom ali mi je sasvim OK za povremeno igranje.

Mene je pocelo izrazito da nervira to sto je ceo taj multi aspekt u potpunom rasulu. Igra tek pocinje biti interesantna kada ima drugih ljudi u celoj prici a to je otprilike 1% vremena (koliko im i rade serveri). Potpuni amateri i ne preporucujem nikome da je kupi jer za ovo single player iskustvo mozete da se zabavljate i sa drugim voznjama sasvim korektno.

Budući da su imali godinu dana da urade igru kako treba, ovo sto se desava je stvarno sramota. Trebali bi svim PS+ korisnicima besplatno dati onu nadogradnju kako bi se oprali u nasim ocima. Pa ni jedan Diablo nije imao ovoliko problema.

Pogledajte opet onu listu stvari koje su uradili na grafickom planu. Malo je godinu dana za sve to. Ocigledno da su 80% vremena potrosili na modeliranje okoline i implementaciju milion grafickih efekata, da je na kraju preostalo malo vremena da se urade automobili a voznju su u potpunosti zanemarili, kao i sve ostalo.

Pa ne rade isti ljudi, engine, grafiku, ponasanje autombila i net optimizaciju pobogu. Nije ovo neki troclani indie team vec veliki Sonijev first party studio gde se kao i kod svih malih i velikih timova (ne samo u ovom zanru) zna sta je ciji posao.

Sto se tice grafike, kul je ona u pokretu, ali je isto tako u nekim momentima (i to veoma cesto) toliko meh da ti nikako ne dodje da lupis screenshot. Najimpresivniji deo je svakako globalna iluminacija, ali je zato shading nekih materijala totalno off i ne deluje bas realisticno.

Sta je ovo sa multijom nema sanse da se nakacis, puca svakih pet minuta, wtf?? :S

Vrh Dno