Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Na ovom tvc-mall nema... ***... Ja sam napravio net karticu i poručio za L925 i L1020, za 17 dana stiglo na kućnu adresu... 11€ sve skupa , a u Švedskoj sve isto 47€ do Malme-a...

Pozdrav svima! Ja sam prije otprilike pola godine kupio polovnu Lumiu 920 u extra stanju skoro bez packe, I prezadovoljan sam telefonom, prosto leti, kamera extra, ma sve naj, osim baterije :( Nema šanse da mi sastavi od jutra do večeri, a to sam sa prethodnom N8 lako postizao iako je nisam štedio. Ako ga skinem s punjača ujutru oko 10h, već oko 4-5h popodne ga moram stavljati na punjač, ima tad otprilike oko 30% baterije, a ako idem na fax ujutru u 8 I po cijeli dan provodim u čitaoni onda ga moram dopunjavati još sigurno 2x. Da budem realan, ipak ga malo I žešće koristim, fb, viber, messenger, tapatalk, windows central, b92, malo čitanje na IE, otprilike to su aplikacije koje dosta koristim. Svjestan sam da smartfon ovog ranga I mogućnosti ne može baš da drži bateriju 2-3 dana, ali opet dopunjavanje u toku 1 dana mi je baš previše. I da, kad sam ga uzeo imao je na brojaču oko 800h razgovora što mi je malo previše, pa kontam da ga prethodni vlasnik nije baš štedio. Koliko vama baterija može da izdrži, da li ikom može da izgura bar 2 dana ako ga malo prištedi. Kod mene nema šanse da izgura sljedeći dan ma koliko ga štedio. I još, da li ima baterija original negdje u BG da se kupi I kolika je otprilike cijena ako neko zna, ovdje u BL nema nigdje. Ili da gledam po ebay, mada ne znam kakvo je tamo stanje što se tiče origin baterija ili je sve to fuš. Hvala svima na odgovorima!

920 nije nikada bio neki prvak kada se govori o bateriji, ali to kod tebe izgleda da je baterija drastično oslabila u odnosu na novu.
Kupio su uređaj sa 800h !!! GSM razgovora (ostalo Viber, Skype,... se ne broji), koristiš ga intenzivno pola godine, puniš ga 2x dnevno.

Proizvođači uglavnom kažu da je kapacitet baterije 1000x punjenje (ajde neka je i malo više), i onda je zrela za smeće. Kod tebe je taj ciklus očigledno prošao.

Ugradi novu bateriju u ovlaštenom servisu i "vozi dalje", nema duge pomoći..

Pa i ja baš tako mislim da je bateriji jednostavno oslabio kapacitet, naravno nisu ni one vječne, a 800h GSM razgovora jeste puno i kupio sam ga takvog (znam se da VoIP pozivi ne uzimaju u obzir). Ma problem je što u BL nema ovlaštenog servisa, pa sam mislio da mi buraz uzme bateriju u BG-u ako gdje ima origi, a znam je sam promijeniti, otvarao sam tel već, nije komplikacija. A nemam namjeru u dogledno vrijeme mijenjati tel, ovaj mi je odličan, a s obzirom da obećavaju da će na njega doći i WP10 što će imati i noviji telefoni, tako da nemam ni potrebu.

Prilozi

• wp_ss_20141205_0001.png
    wp_ss_20141205_0001.png
    132.4 KB · Pregleda: 139
Kupio sam pre neki da 920 i mobilni razbija koliko je dobar. E sad zapazio sam da ekran sa desne strane bocno malo vise izbacen u osnosu na levu stranu i onako kad pretisnem malo jace savija se (savija se i levo al manje). Mozda je tako fabricki znam da ne moze da bude savrseno postavljen ekran, jel i kod vas tako ili da reklamiram? Hvala puno.

ne vidi se kad se slika, u principu izgleda isto na oko kad se malo bolje zagleda vidi se i oseti se pod prstom da je malo ispupcenija desna strana. pokusacu da vidim jos neku lumiu pa cu da vidim sta da radim. hvala

Pozdrav,

Kupio sam pre nekih ~10 dana ovde na Benchu L920, koja mi je btw, pozdrav chlanu Darko1290, stigla u perfektnom stanju. Kao chasha, shto bi se reklo. Chim je stigla, instalirao sam neke aplikacije, a izmedju ostalog, ona se apdejtovala na Cyan, ili barem instalirala neke nove apdentove, i restartovala se par puta. Sve shljaka kao leptir, shto reche Dule Savic, osim dve situacije. Naime, zakucala je dva puta, gde je samo reset pomogao. Oba puta na punjachu. Smrzne kao na -40, ni da mrdne. Oba puta sam kombinacijom dugmica za hard reset uspevao da je probudim, s tim shto nisam drzao dugmice do kraja da pobrishe sve podatke, nego pushtam chim zavibrira, pa su podaci ostajali na njojze. Interesuje me da li je neko imao slichnih problema, i ako jeste, kako je to reshavano. Nisam instaliravao raznorazne gluposti na nju, a kada se prvi put desilo, nije bilo ni 5 aplikacija instalirano. Da li je to do Cyan-a? Da li bi prelaskom na Denim mozda reshio problem?

Hvala unapred.

Ona je i bila na Cyan-u ako se secam dobro, ali nije bila na DP. To sto napravis je obican reset telefona i kao takav skroz bezopasan. E sad sto se blokiranja tice, necu da lazem pa da kazem da se meni to nikada nije desilo ali sa druge strane nije se desilo vise od par puta za godinu ipo dana. I da, uglavnom je to bilo u situacijama instaliranja svega i svacega radi isprobavanja. Ja sam napravio hard reset pre nego sam ti je poslao, moguce da se i tu napravilo nesto sto ne treba, pa ako nastavi i dalje da se desava, ja bih to na kompjuter povezao i pustio reinstall sistema ponovo.

Ja sam predpostavio da je prvi put bilo posle tog apdejta (kakav god on bio), pa reko, ajde, mozda dok spakuje sve shto treba... Nisam se previshe obazirao na to. Ali ovaj drugi mi nije bio jasan uopshte. A, kazem, nisam se izivljavao instaliravanjem silnih aplikacija, u stilu "samo da vidim kako izgleda". Ali ajde, bice na posmatranju neko vreme, pa ako se josh bude blesavila, pashce neki detaljan reinstal.

E da, jel si osposobio wireless punjac? Tj jel bio na tom punjacu kad je blokirao. Posto sam na WPC citao o tome da nekad hoce da blokira kad se puni na taj nacin. No opet, nisam sa konkretno tim punjacem uspeo da napravim to. U principu prati sta se desava, pa ako nastavi, napravi reinstall. Nema sta drugo da bude, hardverski je sigurno ispravna, nijednom nije ispala cak ni na tepih i slicno. Jedino ako ovi iz PostExpress-a nisu bacali pakete ali trazio sam da stave da je lomljivo :)

Nema veze sa ničim, nikakav problem nije u pitanju, naime... Mom kumu se danas nakon godinu dana korišćenja L925 blokirao iz čista mira... Nije mogao dignuti zaslon, pa me pozvao i volume down i power rešili stvar...
Mada sam mu isto rekao kao i ti njemu... Backup, i lumia software recovery tool...
Koji je razlog...?! Ne znam! :d

Da. Prvi put je bilo na bezichnom, pa je od tada samo postolje za telefon. (da se ne guli kamera :p) Ali je danas zakuco na regularnom punjachu. Prvi put je sve bilo ugasheno, a danas je, poshto sam namestio da glance stoji upaljen kad je na punjachu, pobenavio sa upaljenim ekranom, ali posle DT-a i pritiska na power dugme mi rekao "dalje necesh moci"! :D Ajde, videcu...
@rotkod: Jel tebi na DP? Mozda bi denim to ispegl'o, da ne zakucava? Bitno mi je, jer se oba puta zakucala kad treba da izadjem napolje, a treba da obavim bitan poziv po izlasku. Marfi ne spava, sunce li mu... :D

Jeste na pfd... Oba... Kumova nije, ona je na zadnjem zvaničnom...

Zar je izasao Denim za 920? Ja mislim da nije jos. Prati sta se desava, smislicemo nesto vec... Mada mozda je i neki update zeznuo nesto ako vec nisi jedini slucaj. Tako je bilo i sa onom retardiranom lockscreen aplikacijom koja je lag pravila nakon otkljucavanja...

@rotkod: Pa to velim i ja. Ako tebi nije zakucavala, da je i ja unapredim na Denim. Vec me iritira sestra sa njenom 735 sto ima foldere. :p

Što bi sumnjali, lepo piše 4G, nego... Kaži mi kako ti traje baterija sa 4G?

Što bi sumnjali, lepo piše 4G, nego... Kaži mi kako ti traje baterija sa 4G?

Ovaj telefon je na tržištu više od dve godine, mislim da na početku nisu sve vrezije imale 4G, kod mene se pojavio posle Cyan-a, ali nije ni važno.
Elem, bio sam u prolazu kod Airport Citya pa do buvljaka, malo busom malo pešaka, sve u svemu oko 45 min. Više sam hteo da proverim karticu (Telenor) nego L920, dobar i stabilan signal na toj relaciji. Malo vremena za proveru potrošnje, ali nisam primetio neko povećanje.

Jel primetio neko da je 920-ica malo usporila posle Cyan-a? Nije mi fon zatrpan aplikacijama niti sta slicno, samo odjednom nije poslusan istog momenta kao do sad.

Edit: Htedoh reci posle Denim-a, pardon.

Poslednja izmena:
Imao sam Lumiu 920 prosle godine i menjao sam ga za S4 uz neku moju doplatu.
Jako mi se svidela kamera kod telefona, vrlo lepe slike je pravio nocu, ne baguje,
odlicne su mape, kapiram da je u medjuvremenu posto nisam imao dodira sa WP
telefonima su brojni bagovi ispravljeni.
Ipak jedna stvar mi se nikako nije svidela - telefon se dosta greje pri koriscenju
mobilnog neta + par puta sam upalio skajp preko wifi-a uzas zivi.

Meni se grejala normalno, jedino jače pri igranju igrice i punjenju...
Usporenje nisam primetio, osim ponekad kad se vraća na back... Malo secne pri konačnom izlazu iz svih aplikacija, samo to sam video na svima... I javlja se ponekda, ne uvek...Valjda le to rešiti na gdr2...

Poslednja izmena:
I ja sam primetio sitno usporenje (sporadicni sec tu i tamo), ali sam to pripisao gomili aplikacija i igricama, koje je zena instalirala. :) Sad joj je dodeljena bela, pa samo ljusti Hidden objects. :) Inace, nakon zamornih droida, cije odbijanje saradnje kulminira pucanjem phone aplikacije (a i sta ce ti telefon na telefonu, rece ortak), pravo je otkrovenje imati sve u par sekundi ispred sebe. :)

moze jedna informacija , nokia lumia L 820 polovna kosta oko 100 ev , el to dobra kupovina ili ima neke mane , neznam zasto toliko jeftina ili neka preporuka
do 100-150 ev bitno prednja kamera skype , viber, whatsapp ,,,,

Vrh Dno