Šta je novo?

Alarm me redovno ne budi

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
Ovo se dešava na već trećem androidu kojeg imam, sada je LG L90, stalno proveram podešavanja i sve je kako treba, pojačano do maksimuma, pesma je baš za buđenje i to ne mislim lagana da bi se lepo razbudio, nego da bi što pre ugasio alarm kad je čujem u to doba dana. Stavio sam i onaj puzzle lock čak, ali nema leba od toga kad ja već 2. put kasnim na posao zbog ovoga :mad: Očigledno da više ne smem da se oslanjam na telefone i tablete ali u čemu je fora ? Jel to do mene ili telefon jednostavno zablokira. Nekad se čuje i nekad me probudi, ali nekada jestovno ustanem u 8 sam i to je to, pogledam u telefon i ništa. Kad kažem ništa to znači da nema ništa ni u notifications, šta to znači, da je snoozed sam od sebe ? Setio bi se da sam ga ja isključio...

Ako je treći android u pitanju, onda je definitivno do tebe. [emoji1]

I mene vecina Androida plasi po ovom pitanju.
Alarn radi 3x uz pauze i ako ne probudi boli ga uvo...

Alarm clock xtreme koristim za te situacije. Moze da se podesi da zvoni beskonacno dok ga ne iskljucis. Free verzija radi, ali ima reklamu. Mozes da namestis i da racunas nesto da bi iskljucio alarm, za to obicno moras bar malo da se probudis :).

Poslednja izmena:
Shvatam tvoje probleme u potpunosti.

Za vreme studija budila me je paklena mašina ručne izrade priključena na pojačalo sa zvučnikom ispod glave. To sam pravio od starog budilnika kod kojih je lako odraditi kontaktnu mehaničku sklopku koja koja je bila u str.kolu zvučnika kao prosti prekidač.

Ne oslanjam se na androidne telefone, preslabo zvone i mali im je broj ponavljanja. Ako krenem nešto da pišem za njih to će biti budilnik kakav mi treba.

Ustajanje sam sada rešio pomoću običnih Samsung B2100 Explorer telefona, dva komada, zvone deset puta na svakih 5 minuta, baterija drži najmanje deset dana ....

Mene svaki dan budi telefon, namešteno mi je snooze kada ga protesem, samo spustim ruku na patos i protresem ga. Zvoni i po par minuta dok se ne nakanim da ga utišam. Ne znam koje telefone i šta vi to koristite.

140125eda35211aaf701b279b2c85849.jpg

Poslednja izmena:
I mene telefon budi, nikad mi se nije desilo da ga ne čujem.

Kod mene (Samsung Galaxy S advance, Android 2.36) moguće je podesiti dužinu snooza od 3 do 30 minuta (ja sam stavio 10), kao i broj ponavljanja snooza od 1 do 10 puta (meni stoji 1 ili 2).

Par minuta je za mene ništa, ja do 5-6 minuta nisam svestan da sam budan, da je jutro itd ...
Ima ljudi sa zdrastvenim problemima koji se jednostavno teško bude. Kod mene je posledica saobraćajke od pre trideset godina i lekova koje sam konzumirao dve godine posle toga.

Nije lako to baš opisati, otvaram ja oči i gledam ali se svest još ne pali, i po nekoliko minuta se ne budim. Dešava se da se samo prekine san i nastavi za deset minuta gde si stao, kao da samo pauziraš film.

Znatno je lakše kad te neko prodrma, pozove itd... ali nekad nema nikoga pored.

Jedino rešenje je ovakva upotna zvonjava ili galama koja se s vremena na vreme mora promeniti da baš iritira, ili preskočim i tih 50 minuta zvonjave. Na žalost dešava se i to, ne često ali desilo se par puta u poslednjih 4-5 godine.

Poslednja izmena:
Možda zaboraviš da naviješ.

Ја још увек нисам сигуран да ли је проблем у томе што не чујеш будилник или мислиш да телефон омане и не звони.

Meni treba program-budilnik za android koji zvonjavu ponavlja zadati broj puta, u zadatim intervalima do najmanje jedno sat vremena od trenutka alarmiranja.

Ја још увек нисам сигуран да ли је проблем у томе што не чујеш будилник или мислиш да телефон омане и не звони.

Mislim da je to što ja ne čujem, ali kada ga ne isključiš i on prestane da zvoni sam od sebe onda mora da stoji u notifikacijama obaveštenje da se sam utišao, i tako obično i bude kad navijem alarm a probudim se pre njega, ja dođem u sobu posle nekog vremena i vidim on zvonio i utišao se sam. Ali meni se dešava da nema nikakvog obaveštenja, prosto kao da sam ga ja isključio.
Anyway, ne mogu više da mislim o svemu ovome, da li je do mene ili do telefona nebitno, ovo ne može da ne probudi :d A u sobi mi je :D Slika nije moja, samo su zvučnici isti.
Image_Handler.jpg

Alarm clock xtreme koristim za te situacije. Moze da se podesi da zvoni beskonacno dok ga ne iskljucis. Free verzija radi, ali ima reklamu. Mozes da namestis i da racunas nesto da bi iskljucio alarm, za to obicno moras bar malo da se probudis :).

+1
Radi sjajno, nikad se nije desilo da nece da zvoni.

Meni treba program-budilnik za android koji zvonjavu ponavlja zadati broj puta, u zadatim intervalima do najmanje jedno sat vremena od trenutka alarmiranja.
Onda bi ti odgovarao ovaj alarm ugrađen u moj telefon. O'š ti prodam? ;)

@ masamunea: samo bi mi falilo da mi takav budilnik zvrči u subotu/nedlju ujutro :) Moj telefon je kulturan, zvoni samo radnim danima :)

Poslednja izmena:
Mislim da je to što ja ne čujem, ali kada ga ne isključiš i on prestane da zvoni sam od sebe onda mora da stoji u notifikacijama obaveštenje da se sam utišao, i tako obično i bude kad navijem alarm a probudim se pre njega, ja dođem u sobu posle nekog vremena i vidim on zvonio i utišao se sam. Ali meni se dešava da nema nikakvog obaveštenja, prosto kao da sam ga ja isključio.
Anyway, ne mogu više da mislim o svemu ovome, da li je do mene ili do telefona nebitno, ovo ne može da ne probudi :d A u sobi mi je :D Slika nije moja, samo su zvučnici isti.

Kako možeš da ne čuješ budilnik?
Ok da se desi jednom, dva puta u 3 godine, ali svaki dan?
Imao je moj brat te probleme kada je počeo da studira (jer je navikao da ga bude ćale ili keva), i onda je mene budio njegov budilnik, a ja u susednoj sobi i tipa učio celu noć.
Odem lepo ugasim zvono i vratim se da spavam. Jednom sam ga polio bokalom vode. :D

Prvi savet, menjaj melodiju. Nemoj da stavljaš neku pesmu (zamrzećeš je treći dan), jer će bolje da se čuje neka prostija (da ne kažem monofona melodija).
Meni su trenutno melodije iz Timely (njega koristim), eventualno stavim lion king :D

Meni mnogo ide na živce što me probudi vibracija za whatsapp (stoji mi telefon pored ili na krevetu).

@wwwz Ma sprdam se... :)

Nema tog alarma koji će probuditi nekog ko ne želi da ustane.

to stoji. ali zato ga ja gasim, ako ne želim da ustanem. ne koristim snooze na svakih 5 min

Ja koristim timely i isto nemam problema da nece da zvoni. snooze ide u nedogled cini mi se.
telefon se cak pali i ako je iskljucen, tako da i prazna baterija ne moze da me zezne (osim ako nije iscedjena bas skroz na mrtvo).

ono sto mene prvo probudi je zapravo vibracija jer se sve trese. na zvuk se retko oslanjam jer pogresnim postavljanjem telefona moze da se ugusi zvuk.

ajde sada na stranu budilnike, jednostavno resenje moze biti aktiviranje aplikacija u odredjeno vreme, npr radio ili music player. osim toga, kucni uredjaji cesto imaju ove funkcije. mini linija i televizori.
poslednje i najefikasnije resenje je nabavljanje pravog budilnika. cale je ceo zivot koristio jedan kineski analogni (za one koji se secaju zvonjave po pijacma i buvljaku :D) i nikada nije ostao da spava.

Mene alarm redovno budi....ali ako ne podesim barem 5 alarma koji su na razmaku od 5-10 min tesko da cu da ustanem na vreme, posto neki put pogresim pa umesto da prevucem na levo, i da ukljucim snooze, ja prevucem na desno i iskljucim alarm... :d

Ja bi bubreg dao da mogu da ne cujem alarm ili da ga prespavam; divim vam se pojedinci!

Mene alarm redovno budi....ali ako ne podesim barem 5 alarma koji su na razmaku od 5-10 min tesko da cu da ustanem na vreme, posto neki put pogresim pa umesto da prevucem na levo, i da ukljucim snooze, ja prevucem na desno i iskljucim alarm... :d
Ti treba u 5 da podesis prvi alarm da bi ustao u 7.

Ja nemam tako cvrst san ujutru pa se probudim u prvih 15 sekundi zvonjave.

Ja kada mi je bitno da se obavezno probudim, stavim telefon na neku limenu kutiju u kojoj drzim sitnice. Vibracija na tome pravi, za mene, jako iritantnu buku, i skacem kao osuren, da sto brze iskljucim (obavezno stavim na sto, da bih morao da ustanem da bi prestalo). Moze, pretpostavljam da posluzi i neka plastika tipa onog balona za vodu od 6l, praznog naravno, a moze neko i da bude kreativan.

Ja se generalno budi u prvih 5 sekundi (i to mora da bude budilnik namešten da se postepeno pojačava, ništa ne mrzim nego kada krene da urla na maks).
A ta fora da ustanem da ga ugasim mi ništa ne znači. Ako moram da ustanem (posao ili druge obaveze), ja ustanem. A ako ne moram, ja ću da prošetam, isključim zvono i vratim se u krevet (to je ako zaboravim da ugasim zvono).

Cut the right wire to stop alarm, cut the wrong wire.. :)

193c1ee239e8a6cc0fc828e91266f85a.jpg

Sve zavisi od čoveka do čoveka.
A i od navika i rasporeda, meni je na primer raspored od 2000 do 2005 bio uvek prva smena.
Budio sam se bez alarma uvek u isto vreme... mamuran, odmoran, umoran.. bez izuzetaka.
Sada je drugo vreme i drugi raspored ali služi mi svrsi alarm na telefonu bez nekih većih problema.

Za one baš tvrdog sna možda najbolje rešenje je starinski budilnik na navijanje (stari modeli sa dva zvonceta gore) koji se stavi u šerpu ili činiju punu escajga.
Ne zavisite od struje, sami svako veče navijate svoju "kaznu" a kada zazvoni buđenje je garantovano :D

Alarm clock xtreme radi odlično.
Hvala na preporuci.

Ima alarm aplikacija koja zahteva da odradis matematicki zadatak da bi iskljucio alarm :D. Ili ces resiti ili ces za razbiti.

Meni isto svaki "fabricki alarm" zavrsava posao...Probaj da ustajes sa nekim obicnim budilnikom, a a ko i to ne pomaze, onda ti ne vredi ni bilo koja druga aplikacija u telefonu

Nazad
Vrh Dno