Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Zao mi je sto vise ljudi koristi Viber, makar je to slucaj kod mene.
Oko 80 iz kontakt liste je na WhatsAppu, a oko 150 na Viberu.

Nadam se da ce se to promijeniti onoga trena kada call opcija bude dostupna svima :)

Ako posle uvodjenja call verzije nekako napuste placanje apk 1$ godisnje mozda ce biti popularnija ovde. Iako tih 1$ nikada ne naplate a i da naplate to je pola pakla cigara,srbi su alergicni na sve sto se placa

Moze free poziv na wa ako će mi to aktivirati opciju pozivanja mojih kontakata? Hvala!

Ako posle uvodjenja call verzije nekako napuste placanje apk 1$ godisnje mozda ce biti popularnija ovde. Iako tih 1$ nikada ne naplate a i da naplate to je pola pakla cigara,srbi su alergicni na sve sto se placa
Mislim da vecina ljudi ipak ima neku vrstu averzije ka "internet" placanju..
Da dodjes do nekog i kazes mu da ti da 60,70centi platio bi svako. A ovako je svakome crnjak da uopste i razmisljaju o placanju.

Na kraju krajeva, valja mijenjati malo, dosadio Viber :)

Danas sam obavio nekoliko duzih razgovora preko WA. U par razgovora sam sam sebe cuo u zvucniku dok je vecina bila odlicnog kvaliteta, i po jacini i po dinamici. Bez laga.

Sama app radi kao ranije, fluidno. Za sada fino to sve radi :).
Na žalost, ja to ne mogu da kažem. Juče sam pričao preko Vajbera 1,5h (3G) i razgovor je bio savršen. Inače se ne žalim na Vajber, mada ne koristim često. WA sam juče koristio sa iste lokacije, istog telefona, isto 3G i svaki put je zezalo jednu stranu ili obe. Eho ili seckanje.

Inače ne vidim da ima dialer za pozivanje, već prvo moram da ubacim broj u imenik pa onda da pozovem. Ili nisam video kako da dođem do istog u WA app?
Već rečeno, WA ima drugačiji princip, zoveš samo one koje imaš u imeniku, tako da makar i za jedan poziv najpre moraš nekoga da upišeš u imenik. Malo je cimanje.

Pa iz tog online ne vidiš ništa. To znači da imaju instaliran viber i uključen net. Možda su ga poslednji put koristili pre godinu dana.
Potpuno tačno! WA prikazuje vreme poslednjeg otvaranja app, dok Viber prikazuje vreme poslednjeg registrovanja na Net. Logično je da je neko na Vajberu stalno sa statusom "online", dok to i ne može da ima na WA.

Kako da napravim i vratim rezervnu kopiju poruka na Viberu ?
Nemoguce da nema nesto slicno kao na whatsapp-u ? [emoji4]

Radio sam export-import na oba, sada po sećanju:

WA: poruke su na SD kartici u jednom fajlu koji ima datum u nazivu (redovan bekap WA radi sam za poslednjih 7 dana, 7 fajlova čuva). Nije potreban root, deinstalira se WA ili se na novom uređaju napravi isti folder, prekopira poslednji fajl sa porukama u isti folder, instalira WA i sam će da kaže da je našao poruke (pri prvom startovanju) i da ih importuje.

Viber: potreban root access. Nisam uspeo da uradim restore poruka na novi fon, Viber se zaglupljivao (druga ver). Podaci se nalaze na sistemskoj particiji: /data/data/com.viber.voip/databases/viber_messages. Uradio sam copy/paste na novi mob, stavio iste permissions, stavio čist Viber i -- pucalo. Odustao. Imaš mogučnost "email bekapa", s tim da ti podaci nigde ne mogu posle da se učitaju.

.

Viber: potreban root access. Nisam uspeo da uradim restore poruka na novi fon, Viber se zaglupljivao (druga ver). Podaci se nalaze na sistemskoj particiji: /data/data/com.viber.voip/databases/viber_messages. Uradio sam copy/paste na novi mob, stavio iste permissions, stavio čist Viber i -- pucalo. Odustao. Imaš mogučnost "email bekapa", s tim da ti podaci nigde ne mogu posle da se učitaju.

Long story short: NEMA za Viber :)

WhatsApp ftw! :d

Pitanje:
Viber može da se instalira na više uređaja, prosto dođe SMS sa kodom za aktiviranje na broj i taj kod se unese u viber i - cepaj.
Da li je neko uradio isto sa WA? I da li to zavisi od platforme?

Da li si probao to sa viberom? Koliko znam može da bude aktivan samo na jednom uređaju + računar.

WA moze na 1 uredjaj tj. telefon i preko web browsera: https://web.whatsapp.com/ i interesantno je kako to dobro funkcionise sto se tice privatnosti.

Zvanican info je:

Q:Can I verify one WhatsApp account to multiple phones, or with multiple phone numbers?

A: Your WhatsApp account can only be verified with one number, on one device. If you have a dual SIM phone, please note that you still must choose one number to verify with WhatsApp. There is no option to have a WhatsApp account with two phone numbers.

If you attempt to frequently switch your WhatsApp account between different devices, at a certain point, you may be blocked from re-verifying your account. So please do not repeatedly switch between different devices.

Cheers,
WhatsApp Support Team

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.
Moje pitanje praktično se odnosi na to da instaliram WA na telefon sa drugim brojem od onoga na koji želim da prijavim WA. Da li je to moguće?

Po mom (subjektivnom) mišljenju, za sada skype ima najbolji kvalitet razgovora, bar u odnosu skype/viber/wa.
Ne mogu nikako da utvrdim zašto je često loš kvalitet razgovora preko sip-a na android telefonima. Probao sam sip klijent koji dolazi sa androidom, kao i nekoliko drugih programa. Uvek ume da bude od dobrog do lošeg, dok npr. preko voip gateway uređaja uvek radi savršeno, na istoj mreži.

@owim

Tako sam i mislio. Totalna glupost. Na whatsapp-u backup odlicno radi. [emoji4]

Skype je nezamenljiv kada su razgovori u pitanju. Kristalno cist zvuk ima. [emoji1]

Pa kad je za to primarno i napravljen.

Juce kazem ortaku preko Vibera, ajde instaliraj Whatsapp, odlican je, a ima i pozive.. Tek posle nekog vremena odgovara "ovaj whatsapp trazi da spijunira sve zivo po telefonu, nisam instalirao".

Viber je cudo, a mi smo cudni. :)

Da pitam ovde, možda neko zna? Primio sam poziv od Owim-a(hvala još jednom na pozivu), ali nikako da mi se aktivira opcija zvanja. Dva puta smo pokušali, ali opet isto...nema slušalice pored kontakata da se pojavi da bih mogao da zovem sa WA. Zna li neko u čemu je problem? Verzija WA-a je najnovija sa PS-a.

^ Odgovorio sam ti na WA, istrosio sam kvotu aktivacija. 5 kom. Nisam znao da postoji, guglao. Marinko, mora neko drugi da te pozove.

U redu. Nisam video poruku, je mi je telefon na punjaču u drugoj sobi. Ako neko ima vremena, a nije potrošio aktivacije i hoće da me nazove da aktiviramo poziv, slobodno nek pošalje PM da mu dam broj telefona. :)

Poslednja izmena:
Cudno, mene su cimali da ih invajtujem i u 2-3 ujutro, ali nijedno zensko, stvarno je katastrofa ovaj forum :D.

Ne radi se o kvoti. Izgleda da su jednostavno obustavili. Sada sam sa Marinkom (marinko98) probao i sa drugog telefona, za koji sam potpuno siguran da je najvise dva puta posluzio za aktivaciju drugih brojeva, i nije htelo.

Malo pre me nazvao i desp, ali opet nisam dobio mogućnost zvanja na WA. Izgleda da su ukinuli invajt.

Nije uvek open time za to. Kacio sam negde gore link gde su pratili kada je open.

Koliko ja znam wa pozivi mogu da se aktiviraju i bez invite,ali je potrebno da bude rutovan tel...

Vojkan rece da je hakerisao ali nije upalilo. Ili loznica bese, ne secam se :).

Nisam ja,ja sam samo zakacio link :)
Ne treba mi call opcija ionako imam previse minuta u paketu

Sigurno testiraju opciju poziva, pa kad budu zadovoljni pustiće je svima.

@fkloznica, gde je taj tvoj link?

Vrh Dno