Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Samo preko mobilne mreže ili sbb-a

Poslednja izmena:
Ali ako ima sim karticu sa internetom, ali jede mb

Ja kada sam zvao sbb za d3i rekli su mi da moram imati protok najmanje 4gb interneta ali ja imam 2gb,posle mi je jedan prijatelj dao d3go nalog da isprobam i radilo je na kompjuteru,kada sam zvao opet ove iz sbb i pitao da li smem da koristim d3go iako nisam sbb korisnik i nemam d3i rekla mi je operaterka da to njih ne interesuje ko sta radi sa svojim d3go nalozima i da ko god hoce moze da mi da da koristim.

Pa možda neko hoće da proda, ;) inače, pustiš kanal. preko mobilne mreže, posle prebacis na wifi i radi .

Ako neko hoce da proda ili da se menja za arene kako god,i da setio sam se da se operaterka cudila kada sam pitao da li d3go kanali svi rade van sbb,znaci i dalje nisu to menjali ali pre se moglo gledati na drugaciji nacin.

Pa možda neko hoće da proda, ;) inače, pustiš kanal. preko mobilne mreže, posle prebacis na wifi i radi .

Uh skupa je ta opcija ako moze samo preko sim kartice.

Poslednja izmena:
Pa da preko sim kartice, tj mobilnog interneta, pustis, samo sekund, da krene slika i odmah prebacis na wifi ...

Ozbiljan sam.... a ti se smeješ

Čekaj, je l' to ni jedan kanal ne radi na d3go ako se ne pristupa preko Sbb mreže ili samo pojedini?

Meni su koji nisam sbb radili nacionalni kanali i jos poneki ne secam se tacno koji jer prijatelj je odustao od sbb i presao na telekom,pa nemam vise nalog.

Samo pojedini, sportklub, fox, ultra...ostali rade. Ali mogu i svi da rade bez obzira na koji si net.

Izvini, ali kao stari cs 1.6 gamer znam da su takve stvari nedopustive pogotovo ako igras online turnire i slicno. Cak da ti se desava na svako 30 sek tako je problematicno... Ta 1 sekunda kad skoci ping moze citav mec promeniti a samim tim mozes ispasti sa tipa turnira, tako da u potpunosti razumem coveka.
Kakav ti je upload btw?

Klasičan telekomov 1Mbps. Razmišljam da probam u ruteru podesim QoS da daje prioritet gamerskim paketima podataka.

Pa nije baš samo tih "par". Od 90 blokirano je oko 30 kanala. Da su blokirali još National Geographic i EuroSport-ove ostalo bi bukvalno samo nacionalni & susedne države + gomila glupavih muzičkih kanala i Pink kanali filmski.

Pa nije baš samo tih "par". Od 90 blokirano je oko 30 kanala. Da su blokirali još National Geographic i EuroSport-ove ostalo bi bukvalno samo nacionalni & susedne države + gomila glupavih muzičkih kanala i Pink kanali filmski.
Gde koristiš D3 go ? ako preko mobilnog , a još imaš net. radi sve

Poslednja izmena:
Gde koristiš D3 go ? ako preko mobilnog , a još imaš net. radi sve
Sad ti pišeš meni "foru" sa mobilnim netom a ja sam to na ovoj temi spominjao. LOL

Kako god ni to nije realno isplativa varijanta, jer dok "otključaš" ode 20-30 MB laganica. Ko bi gledao D3Go po ceo dan uz par perioda prekida za 3 dana bi mu otišlo 500 MB.

potrosio sam celih 2 mb, dok sam usao.

Poslednja izmena:
Sad ti pišeš meni "foru" sa mobilnim netom a ja sam to na ovoj temi spominjao. LOL

Kako god ni to nije realno isplativa varijanta, jer dok "otključaš" ode 20-30 MB laganica. Ko bi gledao D3Go po ceo dan uz par perioda prekida za 3 dana bi mu otišlo 500 MB.

Ja sam na d3go gledao košarku u busu preko 3G. Za sat vremena koliko sam gledao isrkao mi je 800 MB. Zato što D3Go automatski podešava na najvišu dostupnu rezoluciju i bitrate, ne postoji mogućnost biranja protoka.

Ko jos gleda preko moba tv ceo dan. Koliko god da potrosi meni je ok ako hocu nesto sa moba da vidim a tv mi nije pri ruci, bitno je da funkcionise tako.
cd9023d10a816623e9d22d64c6491dc8.jpg

Ja sam na d3go gledao košarku u busu preko 3G. Za sat vremena koliko sam gledao isrkao mi je 800 MB. Zato što D3Go automatski podešava na najvišu dostupnu rezoluciju i bitrate, ne postoji mogućnost biranja protoka.
Zanomljivo je da game streamovi izgledaju mnogo kvalitetnije na full HD sa manje protoka cak i u scenama kada prikazuju ljude (tipa turniri) i tipa igre gde je mnogo pomeranja na ekranu...

Ostalo lufta,teoretski 4,7 mbps, pa mi jjjjj kevu, svakih 10 sekundi skok na 200ms, pa normala i tako u krug. U pitanju je CS: GO.
Ja kad sam pricao da je ott losiji od catv neki su se smejali a pricao sam upravo i za ovakve primere.
Po ko zna koji put sam bio u pravu i jedino sto valja na ovom ott-u je izbor kanala ali kao sto rekoh dzaba svi ti kanali ako neko posle ne moze da otvori nijednu stranicu i da net koristi kako treba.

Skoro dve godine ga koristim. Ranije na 4mb sada na 10. Čak i torenti rade bez problema. Ako mi se baš žuri da skinem nešto, prebacim na radio. Mislim da ću pridružiti ugovor kad mi istekne u septembru. Još ako ponude neku promociju....

Upravo tako, nijedan jedini problem tog tipa otkad sam potpisao ugovor, ali lepo je kad drugi znaju kako je nama :)

Mislim da ce "promocija" da bude da potpisemo novu UG obavezu pod ovim uslovima i da opet dobijemo "promo" cene tj da ne placamo rentiranje uredjaja, D3go.. itd itd.

Ja kad sam pricao da je ott losiji od catv neki su se smejali a pricao sam upravo i za ovakve primere.
Po ko zna koji put sam bio u pravu i jedino sto valja na ovom ott-u je izbor kanala ali kao sto rekoh dzaba svi ti kanali ako neko posle ne moze da otvori nijednu stranicu i da net koristi kako treba.

Po ko zna koji put čekaš nekoga ko nije zadovoljan sa d3i uslugom da bi sebe smatrao dovoljno mudrim.

OTT zahteva internet i kako takav sigurno ne može biti dobar ako pored OTT-a trebaš net i za nešto drugo.Minimum minimuma za iole komforman rad je 10 mega,sve ispod toga je mučenje.OTT sa odličnim netom je superiorna usluga koja svake godine dobija sve više na značaju.Nema nikavih restrikcija kao kablovski net,broj kanala je neograničen,VOD je fantastičan,UI sa grafičkim epg rešenjima o kojima kablaši mogu samo da sanjaju i tako redom.Već danas, Kinezi su napravili ultimativno pristupačne H.265 OTT uređaje koji će još više usmeriti budućnost ka OTT-u.

PS:Budućnost je u kablu,ali ne onom kablovskom,:smash: već kablu koji ti donosi net u tvoj dom:guitar:Kad jednom dobiješ net kakav zaslužuješ,shvatićeš da je kablovska zapravo jednosmerna i slepa ulica koja vodi samo ka tvom provajderu,dok je net o kome pišem auto put sa šest traka i petljom koja ga usmerava ka svim delovima naše planete.

Poslednja izmena:
Skoro dve godine ga koristim. Ranije na 4mb sada na 10. Čak i torenti rade bez problema. Ako mi se baš žuri da skinem nešto, prebacim na radio. Mislim da ću pridružiti ugovor kad mi istekne u septembru. Još ako ponude neku promociju....

Naravno ako ti je ova usluga dobra i trebas da je produzis.

Upravo tako, nijedan jedini problem tog tipa otkad sam potpisao ugovor, ali lepo je kad drugi znaju kako je nama :)

Mislim da ce "promocija" da bude da potpisemo novu UG obavezu pod ovim uslovima i da opet dobijemo "promo" cene tj da ne placamo rentiranje uredjaja, D3go.. itd itd.
Koji drugi, pa taj covek sto je pisao za ping da ima problema IMA D3I, ja cu ga tek uzeti podneo sam zahtev za isti, kanim se za to jos od kad je pocela promocija ali uvek nesto prece imam sad sam se setio i podneo zahtev.

Po ko zna koji put čekaš nekoga ko nije zadovoljan sa d3i uslugom da bi sebe smatrao dovoljno mudrim.
Ako se ne ljutis moram da ti kazem da LUPAS, ja nikog ne cekam nego ukazujem na probleme ott-a jednom liku koji tvrdi da je ott najbolji vid distribucije TV. Ne citas lupas ko maksim po diviziji samo da bi nesto napisao.

OTT zahteva internet i kako takav sigurno ne može biti dobar ako pored OTT-a trebaš net i za nešto drugo.
Upraqvo to sam i rekao milion puta, opet ne citas i to je moja najveca zamerka.
Minimum minimuma za iole komforman rad je 10 mega,sve ispod toga je mučenje.OTT sa odličnim netom je superiorna usluga koja svake godine dobija sve više na značaju.Nema nikavih restrikcija kao kablovski net,broj kanala je neograničen,VOD je fantastičan,UI sa grafičkim epg rešenjima o kojima kablaši mogu samo da sanjaju i tako redom.Već danas, Kinezi su napravili ultimativno pristupačne H.265 OTT uređaje koji će još više usmeriti budućnost ka OTT-u.

PS:Budućnost je u kablu,ali ne onom kablovskom,:smash: već kablu koji ti donosi net u tvoj dom:guitar:Kad jednom dobiješ net kakav zaslužuješ,shvatićeš da je kablovska zapravo jednosmerna i slepa ulica koja vodi samo ka tvom provajderu,dok je net o kome pišem auto put sa šest traka i petljom koja ga usmerava ka svim delovima naše planete.
Ja ne kazem da je catv savrsena ja upravo pricam o necemu sto mislim da je mnogo bolje od OTT-a a to je IPTV, e sad pravac GOOGLE pa uproedi sta je ott a sta iptv.
Eto za pocetak to, a i ne moras procitaj prednosti i mane jednog i drugog sistema distribucije zadrzi za sebe i uzivaj u novom znanju.
:banana::banana::banana::wave::wave::wave:

Onaj ko ti dovuče kabl taj će ti ponuditi i nekakav sadržaj. HD strimovi lako pojedu 10 Mb/s a preko te brzine ADSL ne može kod svakoga da izvuče. Ko ima net od 20 Mb/s teško će posegnuti za D3i jer ili je već kod SBB-a ili mu njegov provajder nudi nešto bolje ili će dodatne sadržaje prosto kupiti na otvorenom tržištu. Mesečni Netflix plan sa dva HD ekrana je $9, a neki pametni DNS još ~ $4 mesečno. Sada je em Netflix poskupeo, em je dolar skočio pa je to malo više (~12€), ali je do nedavno bilo jedva malo više od osnovne D3i pretplate.

Ja ne kazem da je catv savrsena ja upravo pricam o necemu sto mislim da je mnogo bolje od OTT-a a to je IPTV, e sad pravac GOOGLE pa uproedi sta je ott a sta iptv.
Eto za pocetak to, a i ne moras procitaj prednosti i mane jednog i drugog sistema distribucije zadrzi za sebe i uzivaj u novom znanju.
:banana::banana::banana::wave::wave::wave:
Mislim da bi bilo bolje da ti pogledas sta je sta na google cim si rekao da je IPTV bolji od OTT. To moze da vazi za zemlje kao nasu gde su slabi paketi, nestabilan jnternet i sl., ali ne za normalne zemlje...

@enraged

VoIP je tehničku superiorniji, ali je i skuplji jer zahteva posebnu infrastrukturu. Kako stvari stoje, kablovski operateri će uskoro početi da integrišu VoIP u svoj servis. U urbanim sredinama koaksialni kabl i optika nemaju konkurenciju. Da li će raspoloživi propusni opseg biti korišćen za DVB-Cx multiplekse ili za IP kanale, nije ni bitno - rešiće to već oni nekako. :)

Vrh Dno