Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

ja bik torenat,al' nemere da radi.okaci regularni link,ili sibni pm.

Mega radi ja skinuo i instalirao , u sustini nema nista novo osim ikonica...ako u roku od pola sata ne instalirate drajver za graficku on sam svoj neki instalira...

Mega radi ja skinuo i instalirao , u sustini nema nista novo osim ikonica...ako u roku od pola sata ne instalirate drajver za graficku on sam svoj neki instalira...

Upravo tako, bukvano sve isto kao kod prethodnog build-a. I ovde skine sam drajver za NV karte ali je taj drajver za win 10 zvanicno ga nema na NV sajtu.
Kod instalacije posto skinem lan kabl I radim offline instalaciju u jednom momentu je izbacio error I nastavio dalje - chini mi se da je onedrive bio u pitanju.
Trenutno skidam zakrpe , videcu kako ce dalje proteci, na prvu loptu deluje mi tromije nego prethodni build - videcu do kraja...

Sto se tice prethodnog builda da li na njemu postoji update windowsa jer ga nisam primetio u control panelu ...

Ukinut je update u control panel imas ga u settings u startu...sustina je da su hteli da naprave ikonice kao u Windowsu 3.1 za 10-ku u 21 veku ali neide ruzne su narucito kanta za otpatke , nadam se da ce se promeniti ikonice u kasnijim buildovima , proces instalacije je i dalje isti bukvalno kao 8 i 8.1 jedino su malo kao izmenili kada kreiras novi acc posle instalacije windows , Checking connetion pise par minuta skoro...za skoro dva meseca od januara nista nisu uradili samo su ikonice promenili i neke sitnice , spartana nema i dalje je ie , start je providan to jedino sto je novina u 10036 , windows defender dobio novu ikonicu u system try , instalirao mi microsoft neki drajver za Realtek PCIE CardReader i bio mi znak uzvika pa sam ja morao svoj da ubacim sada je sve u redu , default slika posle instalacije i dalje ista kao na 9926 , u sustini nista novo...

nije hteo da se instalira preko proslog do kraja,posle prvog restarta izbacio neku gresku i vratio sve kako je bilo (usput nadjubrio disk malo,ali nema veze),vrlo verovatno jer sam bio pri kraju sa prostoram na ssd-u.gasim OP i skidam neku igru za koju imam instalaciju koja nije bas mala pa pokusavam opet,javljam rezultate.

edit: jok,opet isto.19gb imam slobpdno,sumnjam da je do toga. 0x800070057 - 0x30018 je greska.

Poslednja izmena:
Instalirao, sve proslo uredu, sve je ostalo...
Samo sto je malo duze trajala instalacija.

Da instalacije je potrajala duze a I update je potrajao...

U start meniju / pod stavkom "Most used" izgleda ne azurira.

A sad neku igricu da nabacim I vratim prethodni build ;)

Poslednja izmena:
uspeo sam da na flesku nabacim prosli build (jer nisam .iso izbrisao i u magnovenju selektujem da od tog imidza pravim usb instalaciju) i pregazio sam predzadnji build samim sobom,i univerzum je implodirao.posle evo dobrih sat vremena nekako sam uspeo da udjem u win (morao sam da resetujem majkrosoft sifru,i to preko telefona),i nije mi dosta,instaliracu novi build makar mi bilo zadnje.

I ovo je iso fajl, skini Windows7-USB-DVD-tool I napravi instalacioni flesh, skini mrezni kabl I odradi offline instalaciju.

Nekako ne mogu da se otmem utisku da je prethodni build bolji.

Poslednja izmena:
ma to je i bio plan (samo sto vise volem rufus,kul malo resenje,provereno radi) posto mauntovanje .iso-a nije uspelo,ali se moja brzopletost umesala.

Ode random read u ocov, obavezno instaliraj IRST(intel rapid storage technology) sad je ok.

jok,sve su sanse da je do wi fi usb adaptera,jer mi to gugl izbaca kad izguglam te eror kodove koje dobijem,tj da je do ralinkovog cipa,a ovaj moj tplinkov usb ima bas ralink.nemam vise zivaca nocas,svakako sam planirao uefi instalaciju od nule,videcu sta dalje sutra.

Potrosnja resursa u idle...:)

Screenshot (136).jpg

I na netu...

Screenshot (137).png

YouTube sa IE...

Screenshot (138).jpg

Poslednja izmena:
ne da mi vredi nego ce me spasava,milion stvari ne radi,IRST nemere da se instalira,trazi .net framework 4.5 a kad krenem da ga instaliram kaze da je ukljucen u OS,show hidden icons u notification icon area ne radi,jedino sto je dobro je transparentnost start menija i UEFI (ali okej,ovo mi je prva uefi instalacija u zivotu).

Evo za IRST.

"Installation of the Intel RST Software:

Don't install any Intel RST Software version on top of another one. If you have already an Intel RST Software running, uninstall it and reboot, before you install another RST Software version.
A proper function of the Intel RST Software requires the presence of .NET Framework v3.5.
Consequence: Before you start with the installation of the Intel RST Software, you should make sure, that Microsoft's .NET Framework 3.5 has been already installed (open the "Control Panel" > "Programs" > "Programs and Features" > "Turn Windows Features on or off"). The option ".NET Framework 3.5" has to be ckecked. After having turned this "Windows Feature" on, a reboot is required.
The Intel RST Software can be installed either by running the SetupRST.exe file as part of a complete "RST Drivers & Software Set" or by executing the RST_x32.msi (for a 32bit OS) or RST_x64.msi (for a 64bit OS). The latter option will install just the RST Software and no drivers.
After having finished the installation of the RST Software, you have to reboot.
Now you will see the "Intel(R) Rapid Storage Technology" within the Start Menu or as an "App" of your Windows OS.
Be aware, that some RST Services are automaticly running in the background (unless you disable them manually) and may drop your system performance."

Znaci treba ti NET Framework 3.5, ima u nazad post gde sam ostavio nacin kako se instalira.

Poslednja izmena:
jok,isto,odradio sam sve kao sto tu pise,opet dobijam isto kad pokusam da instaliram IRST sa asrockovog pejdza za moju plocu:

capture.jpg

zanimljivo da u device manager-u pod ide/atapi stoji neki intelov drajver - 8c82,a da ni win update ni ja nismo nista instalirali,mora da je bandlovan uz sistem i tu je zackoljica.da ga deinstaliram iz divajs menadzera i instaliram zadnji sa intelovog sajta ili ovaj sa asrock-ovog ili da ne diram nista?trim radi i u win-u i u sljamsung magician-u.

Prilozi

• capture.jpg
    capture.jpg
    26.3 KB · Pregleda: 146
jok,i dalje nece,nije ni bitno,trim radi,performanse su kakve trebaju da su.

capture.jpg

kazem ti,nije ni bitno,ocigledno je sam win nabacio neki drajver,sve radi kako treba,performanse za ssd su kakve trebaju da su i radi trim,nema svrhe da se dalje iko cima,a i novi ce build brzo. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno