Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otkad su power bankovi i battery backovi postali rasprostranjeniji i dostupniji i otkad su memorije na telefonima 32+ GB, baterije i microsd slotovi nisu deal breaker. Simpatično je jedino što su se nekima ti prioriteti promenili za samo par meseci... Znam da je djilkosh odavno hteo da predje na iphone kad bude imao veći displej jer je zadovoljniji iOS-om, ne sećam se koji je bio razlog zašto je odustao od IP6, mala baterija ili ispupčenje oko kamere

Jeste sad ce ljudi da nose poverbankove po dzepovima, futrole i covere za svoje skupe telefone gde god da krenu.
Za koju godinu prodavace se mali rancevi uz telefone da moze da stane sva prateca oprema - rezultat loseg dizajna i inzinjeringa.

Lagano bi imao 3000mah da je oko 8.5mm debljine i da nisu stavili qi standard uz bateriju. Ali apple povukao na 7mm pa su morali i oni.. ***

Aha, znaci sad nije bitna baterija (koju si u poslednje 2 godine pljuvao u jedno 30 raznih non-samsung tema, cak i kada su samo 10% losije od samsunga, da ne pominjem isti IP6 koncept stedljivosti-male baterije i pljuvanje od pre par meseci) a nije bitna ni prosiriva memorija, krace receno sve sto su do skoro bile ''velike prednosti samsunga'' vise ne vazi sada su najbitniji podaci o prodaji, desetinama miliona mass kupaca koji bi kupili neki iphone/galaxy makar bio od kartona sa 1000 mAh, jos bi im nasli i epske inovativne karakteristike i hvalili na sav glas, komedija 🙂

[YOUTUBE]X9YCJdrFgBs[/YOUTUBE]

Jeste da je vs M8 ali koliko sam video M9 nije nista bolji od osmice sto se stabilizacije tice.
U poslednjih par meseci sam promenio korišćenje telefona. Tako da mi više ne igra ulogu baterija. Napisao sam gore kako to ide kad već ima fast charging.
Nije da baterija nestane za sat vremena. Niti živim u selu da mi je loš 3G signal, niti živim na planini da uključim gps i vozam se i slikam predele.

Napisao sam još pre 20-30 strana baš sam pričao sa november whisky, niko nije ulazio u konverzaciju, promenila mi se upotreba. Više ne živim istim tempom života.

Ja nisam rekao da baterija nije bitna. Pročitaj opet sta sam napisao, a i vrati se unazad 20-30 strana kad sam pričao sa november whisky, samo što niko ovde ne vodi konverzaciju nego se ili hejtuje ili uzdiže. Naravno da ce se nešto normalno propustiti.

Ne znam ni što tebe potresa sve ovo? Objasni mi? Svejedno nećeš kupiti ovaj telefon? Eno tvoja xperia P gura 4k pola sata snimanja, 50-100 fotki, gps nekoliko sati sa jačim osvetljenjem, HC upotreba i to jedno dva dana izdrži jel?

Znam da je djilkosh odavno hteo da predje na iphone kad bude imao veći displej jer je zadovoljniji iOS-om, ne sećam se koji je bio razlog zašto je odustao od IP6, mala baterija ili ispupčenje oko kamere

Iako bi mi 16gb bilo dovoljno, bojim se da mi u jednom trenutku ne bi bilo dosta, a uzeo bih 32gb, a pošto to nema, 64 mi je već skup. Bojim se i krivljenja. Baterija vidim da je solidna i da bi moj dan izdržala. Možda bi još jedino bio problem SwiftKey koji još ne radi na nivou koji radi na androidu. Eto to su mi razlozi.

Ne karikiraj i ne lupetaj, spusten si vec dovoljno i nemoj se koristiti tim jadnim forama o pominjanju ''sela, planina'', jer samo potvrdjujes o kakvom se osobi radi a toga su mnogi odavno svesni 😉

Znaci u poslednja 2-3 meseca ti se promenio nacin upotrebe.. steta, red bi bio da se izvinis moderatorima i ljudima koji su godinama trpeli tvoj flejm i spam u 30+ raznih tema dok si imao drugacije prioritete i to do pre samo 2 meseca dok se nije saznalo da samsung ide na ajfonoliku bateriju i tanko kuciste 😉

Isto tako si prvo uzdizao Note 3 u nebesa pa si onda izvalio da neces moci da ga priustis i promenio su pricu kako, Note 3 je postao ''onako'' a odusevljenje je preslo na G2 LG koji je bio vrh ta 2 meseca, ko ne veruje ima sve to u n3 temi gde ga je cak i emix isprozivao kako je promenio pricicu za samo par nedelja, od N3 kao kraja univerzuma do ''meh'' uredjaja pa je G2 postao odlican pa je posle par meseci Note 3 ponovo postao bolj a g2 ocaj. To je za neku detaljniju analizu 🙂

Nije to menjanje prioriteta vec uskladjivanje sa trenutnim finansijama ili onim sto omiljeni proizvodjac nudi, doslednost nula, fanbojizam 9.5/10, moze to jos bolje ali su te moderatori jos pre godinu dana smirili odredjenim metodama 🙂

Ako te bas zanima, ja merkam S6 active ili neki slican telefon sa vrh autonomijom, bas da bih resio problem ocajne autonomije dok krstarim mojim ''seoskim'' predelima i planinama, *** ne ispijaju svi digitalne xda kafe sa ''developrima'', ima nas koji zivimo i van kafic-fensi telefon poziranja uz wifi i tapatalk forumsko prose*avanje 24/7 :d :d a inace mi xp baterijica u ostalim uslovima zavrsava sve poslove jer mogu da je dopunim, imamo struje u selu, uveli nam prosle godine cisto da 100k stanovnika ne efsuje po xda uz svece 🙂

Tisincina 😉

Inace ne mislim da je S6 autonomija losa vec da je mogla da bude bolja da nisu izabrali put jabuke. Za mene je to dovoljno za 85% vremena ali ne i za odredjene situacije zbog kojih vecim delom i planiram da imam vrhunski all in one uredjaj u dzepu.

Ali ovo drasticno menjanje ''prioriteta'' na svaka 2 meseca i to u skladu sa tim kako fanboj vetric dune je smesno 🙂

@mushmular, u centar si pogodio. Moderaciji jedno ''sori'' za flejm ali sam morao 🙂

Poslednja izmena:
Aha, znaci sad nije bitna baterija (koju si u poslednje 2 godine pljuvao u jedno 30 raznih non-samsung tema, cak i kada su samo 10% losije od samsunga, da ne pominjem isti IP6 koncept stedljivosti-male baterije i pljuvanje od pre par meseci) a nije bitna ni prosiriva memorija, krace receno sve sto su do skoro bile ''velike prednosti samsunga'' vise ne vazi sada su najbitniji podaci o prodaji, desetinama miliona mass kupaca koji bi kupili neki iphone/galaxy makar bio od kartona sa 1000 mAh, jos bi im nasli i epske inovativne karakteristike i hvalili na sav glas, komedija 🙂

Mogu da se promene "prioriteti", fora je u tome sto nam se gura tj namece neki standard od strane proizvodjaca i sto kupci to prihvataju u fazonu "nema veze, bitno da je bolje od prethodne 2 generacije"... 2k ekran ali kapacitet baterije je isti ili pak manje, da je sto tanje, sto vise megapiksela ali softver je i dalje saren i radi kao krs...Ocigledno je da su bitne promene kod svake sledece generacije da bi mogao da se opravda prelazak na isti i bio "u toku" sa ortacima kada se izadje negde pa izvadis "mobtel" iz dzepa i otpocnes patkometriju...

Mislim da na izjave celnika vodecih ljudi kompanija i ne treba vise obazirati- dizajn i mlacenje kesa je na prvom mestu, uvek ce biti ljudi koji ce biti spremni da kesiraju kako bi ostali u trendu...

A ovde je jos smesnije sta se moze procitati od argumenta u zakidanjima nekih segmenta S6-ice na "dobrobit" dizajna...Posebno od par dezurnih "samsungoljubaca".. A do juce se pljuvala baterija od 3000(+) mah-a nekih drugih modela ili pak staklo na poledjini...Mislim da se svi dobro secamo izjave "ortak koji ima Z2 nikako nije zadovoljan baterijom.." i slicne fore...

Ili pak da je HTC-ov dizajn odjednom los/zastareo jer ne izgleda drugacije od starije M7/M8 brace, i hbg, ne mozemo da sepurimo u drustvu sa novom M9-kom jer izgleda isto- dizajn koji je skoro 2 godine uzastopno nasiroko hvaljen u IT svetu... Sta je bilo sa onom pricom- "samo da promene ultrapixel kameru, povecaju bateriju i eto savrsenog telefona"- sada ni to nije dosta? Sada ne valja ni sto su ostali na 1080p ekranu iako nudi vise baterije i cak iako je jedan od najboljih na trzistu....

"Do juce" Z1/Z2/Z3 pljuvani zbog stakla pozadi sada odjednom Samsung ima revoluciju,"mozda i medju prvima, ako ne i prvi koristi takav dizajn" iako je skoro pa 1:1 kopija Jabuke odnosno Sonija koji 2 godine koristi kombo alu ram+staklo... Osim par ljudi koji nisu vezani za marke ovde tesko da se moze procitati objektivnih komentara...

Na kraju krajeva svako sa svojim zaradjenim novcem neka kupuje sta zeli,njegov izbor i njegova stvar...Samo je mnogo smesno da brzo zaboravlja sta se do skoro pricalo i kako se odjednom menja ploca kod samsungovaca cim prezentuju novi model...

Poslednja izmena:
Mushmular, jel si ti psihijatar po profesiji? Ja ne pamtim kad sam pročitao neki tvoj "tehnički" post, samo analize raznih ljudi.

Intercultural studies... ne bas ali tu sam...

Isključeni su mi, lepši je scroll na tapatalku bez njih 🙂

Ne karikiraj i ne lupetaj, spusten si vec dovoljno i nemoj se koristiti tim jadnim forama o pominjanju ''sela, planina'', jer samo potvrdjujes o kakvom se osobi radi a toga su mnogi odavno svesni 😉

Znaci u poslednja 2-3 meseca ti se promenio nacin upotrebe.. steta, red bi bio da se izvinis moderatorima i ljudima koji su godinama trpeli tvoj flejm i spam u 30+ raznih tema dok si imao drugacije prioritete i to do pre samo 2 meseca dok se nije saznalo da samsung ide na ajfonoliku bateriju i tanko kuciste 😉

Isto tako si prvo uzdizao Note 3 u nebesa pa si onda izvalio da neces moci da ga priustis i promenio su pricu kako, Note 3 je postao ''onako'' a odusevljenje je preslo na G2 LG koji je bio vrh ta 2 meseca, ko ne veruje ima sve to u n3 temi gde ga je cak i emix isprozivao kako je promenio pricicu za samo par nedelja, od N3 kao kraja univerzuma do ''meh'' uredjaja pa je G2 postao odlican pa je posle par meseci Note 3 ponovo postao bolj a g2 ocaj. To je za neku detaljniju analizu 🙂

Nije to menjanje prioriteta vec uskladjivanje sa trenutnim finansijama ili onim sto omiljeni proizvodjac nudi, doslednost nula, fanbojizam 9.5/10, moze to jos bolje ali su te moderatori jos pre godinu dana smirili odredjenim metodama 🙂

Ako te bas zanima, ja merkam S6 active ili neki slican telefon sa vrh autonomijom, bas da bih resio problem ocajne autonomije dok krstarim mojim ''seoskim'' predelima i planinama, *** ne ispijaju svi digitalne xda kafe sa ''developrima'', ima nas koji zivimo i van kafic-fensi telefon poziranja uz wifi i tapatalk forumsko prose*avanje 24/7 :d :d a inace mi xp baterijica u ostalim uslovima zavrsava sve poslove jer mogu da je dopunim, imamo struje u selu, uveli nam prosle godine cisto da 100k stanovnika ne efsuje po xda uz svece 🙂

Tisincina 😉

Inace ne mislim da je S6 autonomija losa vec da je mogla da bude bolja da nisu izabrali put jabuke. Za mene je to dovoljno za 85% vremena ali ne i za odredjene situacije zbog kojih vecim delom i planiram da imam vrhunski all in one uredjaj u dzepu.

Ali ovo drasticno menjanje ''prioriteta'' na svaka 2 meseca i to u skladu sa tim kako fanboj vetric dune je smesno 🙂

@mushmular, u centar si pogodio. Moderaciji jedno ''sori'' za flejm ali sam morao 🙂
TLDR... Jel pišeš o meni ili pišeš o uredjaju?

A da ja vas sve lepo banujem posto pravite samo shum i offtopic po temi pa da nastavimo dalje?

Ja sam bas bio zagrejan za S6, izgleda da cu ostati na z3c dok ne vidim sta ce novo da ponudi nova Sony z4 linija i novi one plus one. Navikao sam na veliku bateriju, ne vraća mi se ponovo sa konja na magarca. Ako ništa, note 4 će biti verovatno moj sledeći izbor.

Jesam li jedini koji misli da je review "lose" odradjen?
Kad kazem lose mislim na to da deluje nekako zbrzano, kao da su jedva cekali da ga objave prvi/medju prvima.

Sto se baterije tice razocaran sam, ocekivao sam na gsmarena testu rezultate bar u rangu S5/N4, ovo je dosta lose.

Poslednja izmena:
Na zalost tako je kako je..izgleda da su ciljali da ne budu losiji od konkurenta iPhone-a 6 i to su i postigli

gsmarena_003.jpg

gsmarena_001.jpg

Mada nigde ne mogu da nadjem koji audio cip se nalazi u chipsetu...

Sto se baterije tice razocaran sam, ocekivao sam na gsmarena testu rezultate bar u rangu S5/S6, ovo je dosta lose.

Očekivao si jer padaš na marketing. Ne vidim na osnovu čega drugog si mogao to da očekuješ. S4 je imao 5" i 2600 mah i nije imao dobru bateriju. Ovaj ima 5.1" i 2550 mah, ne znam kolika čuda moraju da se dese pa da tu bude neka drastična razlika (a S5 i note 4 su drastično bolji od S4).

Ali naravno treba sačekati još testova, anand npr, i real life iskustva ljudi koji uvek isto koriste telefon pa mogu da ih uporede jedne sa drugima.

@ zechs

Kazu 99% wolfson, isti kao iz Note 4 sto nikako nije lose, naprotiv, ispred je integrisanog qualcomm resenje mada nisu prevelike razlike. Tu je bitna i implementacija a samsung je to odavno doktorirao sa wolfsonom e jedino sto nisu povecali napon pa zvuk nije glasan kao na M8 ali je sigurno dovoljan za sve in ear slusalice ili manje zahtevne on/over ear 😉

https://www.alpha-audio.nl/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/Wolfson-wm5110.pdf

Poslednja izmena:
Pa sad za to doktoriranje, na S si valjda morao da koristiš onaj voodoo sound za zvuk da bi izvukao max? Na S4 je erica napljuvala baš taj Samsungov deo itd

Očekivao si jer padaš na marketing. Ne vidim na osnovu čega drugog si mogao to da očekuješ. S4 je imao 5" i 2600 mah i nije imao dobru bateriju. Ovaj ima 5.1" i 2550 mah, ne znam kolika čuda moraju da se dese pa da tu bude neka drastična razlika (a S5 i note 4 su drastično bolji od S4).

Ali naravno treba sačekati još testova, anand npr, i real life iskustva ljudi koji uvek isto koriste telefon pa mogu da ih uporede jedne sa drugima.

Ocekivao sam zato sto 2800 i 2600 nije neka razlika, plus su najavili dosta stedljiviji SoC i ekran. Dakle ocekivao sam bateriju bar u rangu S5.
Umesto da unapredjuju bateriju ili bar da ostanu na tom nivou, oni losije od proslog flagship-a. Nije sad to neka ogromna razlika, ali nije ni mala.

Ali slazem se da sacekamo bolje testove sto se baterije tice.

@ zechs

Kazu 99% wolfson, isti kao iz Note 4 sto nikako nije lose, naprotiv, ispred je integrisanog qualcomm resenje mada nisu prevelike razlike. Tu je bitna i implementacija a samsung je to odavno doktorirao sa wolfsonom e jedino sto nisu povecali napon pa zvuk nije glasan kao na M8 ali je sigurno dovoljan za sve in ear slusalice ili manje zahtevne on/over ear 😉

https://www.alpha-audio.nl/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/Wolfson-wm5110.pdf

Dobro valjda ce da to rese softverski Voodoo ili Viper4Android (on mi odlicno radi na S2jci) 🙂

Ova baterija izgleda da je tek nešto malo jača od S3, žalosno posle odlične baterije u S5.
Što ne naprave bar 2 verzije telefona, jedan tanji za fensere i jedan deblji sa jačom baterijom za normalne korisnike pa neka bira ko šta hoće.
Ovako se samo sve više gomila razloga da ni ne pomislim o kupovini S6, iako je razloga već bilo previše i bez loše baterije.
Ne pada mi na pamet da punim telefon 3x dnevno kao S3.

Pa taj sa jacom baterijom ce biti S6 Active..ne znam samo od kog materijala ce njega da prave

Pa sad za to doktoriranje, na S si valjda morao da koristiš onaj voodoo sound za zvuk da bi izvukao max? Na S4 je erica napljuvala baš taj Samsungov deo itd

To je prednost os-a kao sto je android, sto mozes softverski da izvlacis maksimum mada se to (kao i viper) uglavnom svodi na podesavanja eq, jacine zvuka itd. Sve to bi moglo da se odradi i na mnogim plejerima, prenosivim dac/amp uredjajima kada bi radili sa androidom. A implementacija je bitna, imas onaj primer matorih SI i LG 2X koji su delili isti wolfson dac, na samsungu je to zvucalo sjajno a na LG samo prosecno.

Erica je smorila, realno, kao da se trudi da trazi mane svih telefona po svaku cenu, testove displeja su mnogi poceli da rade a imamo i bench test tako da vise nije zanimljiva kao pre godinu-dve.
Ne zaboravi da mora da pljucne malo stock zvuk kako bi dodatno naglasila znacaj softverskih izmena svog decka FS aka supercurio 😉

Što ne naprave bar 2 verzije telefona, jedan tanji za fensere i jedan deblji sa jačom baterijom za normalne korisnike pa neka bira ko šta hoće.

Napustaju polako svi taj segment kupaca.Jednostavno taj mali procenat koji se bakce hardverom, baterijom, softverom im je nebitan, jer ne donosi profit, sta ih ima, par desetina hiljada.Pocelo je sa knox-om, uslisene zalbe na plastiku, al je onda skocila i cena, sad i sakata baterija....Njima ostaje da se prilagodjavaju ili da traze dalje, ostalih koji se mere u desetinama miliona ima dovoljno da padnu na 38% jaci procesor, 23% brzi rad, 14% laksi, 2% tanji, 16% lepsi....
Prihvatice tu manju bateriju, slabije trajanje, jer su vec zaboravili na prethodni telefon i kako im je radio.
Fensi lepo-anoreksija i jadna baterija, prodaje se k'o alva.
Gadno neatraktivno- debelo i jaca baterija, prodaja mizerna.

Ko hoce da ceprka, ostaje da se nada projektima poput ara-e, eventualno da se neksus serija rezorektuje posle ovog faila sa htc-om i motorolom, da juri manje poznate koji ce jos obracati paznju na bateriju dok se ne komercijalizuju i oni ili da sam sklapa telefonce od malinice, arduina i sl.[emoji2]

Na zalost tako je kako je..izgleda da su ciljali da ne budu losiji od konkurenta iPhone-a 6 i to su i postigli

gsmarena_003.jpg

gsmarena_001.jpg

Eto i dokaza za sve one koji su se nadali cudu...ocekivano losa baterija! Ali sa druge strane kamera izuva koliko mogu da vidim po semplovima.

Senzor je isti ali je kao sto je Proday rekao na S6 f/1.9 dok je Note 4 f/2.2.
Plus S6 ima bolji OIS e sad da li je stvarno OIS bolji ili je softver u pitanju ne znam. Mada Note 4 se svakako nije bas proslavio sto se stabilizacije tice ali to im je prvi smart telefon koji ima OIS.

Šteta za autonomiju, GS4 je imao praktično identične brojke na gsmarena testu, a on kod mene skoro nikad ne može da prebaci 3,5h sot.

Možda je ona testirala i9505 verziju, on nema Wolfson i navodno ima primetno lošiji zvuk od i9500

Nazad
Vrh Dno