Šta je novo?

Botovanje po temama, štetno ili ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije ni toliki problem sto on toliko spamuje, vec je problem u njemu, sam je kriv sto je svojim cesto arogantnim ponasanjem i komentarisanjem navukao gnev ogromne kolicine korisnika koji prate mobilne teme. Ni ja ga "ne volim" bas iz tog razloga, pljuje sve druge a forsira samsung kao da je placen stvarno.
Inace ti njegovi linkovi mi iskreno ne smetaju, odgovara mi da te vesti sa arena procitam ovde na forumu, e sad slazem se i sa tim da pored linka mora da se doda bar naslov sadrzaja iz istog tog linka da to bar lici na nesto.
Pozdrav.

Dobro, znaci kada bi Emix postavio naslov vesti problem bi bio resen? Ako je to resenje mislim da mu nece biti tesko da prevede naslov i stavi ga u post kako bi ljudi znali o cemu se radi.

Да ли си мене питао? Ако јеси, погрешну си особу питао.

zavisi kako se čita forum. na tapatalku se vidi odmah ceo tekst linka, na desktopu moraš da staviš miša na link pa da pročitaš ceo tekst u status baru :)
mada što je najgore, koliko se sećam emix se često potrudi da napiše baš taj naslov vesti i da onda od tog teksta napravi link :D

ali opet... imate ignore, šta je vama ljudi, niste centar sveta, kako tako hoćete da pobijete sve koji vam se ne sviđaju, kuda ide ova planeta pobogu... živi i pusti druge da žive...

Мени на меку не излази цео текст, или сам ја глуп.

Moje misljenje je da vecina ljudi jos uvek ima max 22' i to 16:9 monitor koji je ok za gledanje filmova ali je uzas za forum zbog svoje uzanosti, pa tako ako se postavi vise linkova zaredom zakrci se pogled na temu ukoliko user ima avatar i jos sto sta napisano u odeljku i mislim da je to ono sto u stvari smeta.

Time izrecenim, predlazem resavanje ovog problema na drugaciji nacin i to tako sto bi se dodala mogucnost koja vec postoji kod "moja masina".

Evo kako bi to npr. izgledalo, umesto ovako:

Capture.PNG

to bi bilo ovako, ili ili:

Capture2.PNG
Capture3.PNG

Sa linkom bi bilo jos uze.

Da napomenem, ovo je samo primer user-a, prvi koji je naleteo, nemam nista protiv njega, a ni protiv ovoga o cemu se diskutuje, tj. ne smeta mi. Vremenski period izmedju postova bi mogao ili da se poveca ili da se forum nekako natera da povezuje postove koje postavlja jedan isti user zaredom.

Poslednja izmena:
@ceftriaxone

Pod 1.Ako je neko dovoljno glup da u temi okači link koji nema veze sa temom bez neke naznake da se ne govori o telefonu S6 ja bi prvi kliknuo report.
Pod 2.Klikneš pa vidiš.Ako te ne zanima nemoj da klikćeš.
Pod 3.Odgovorio pod 2.

I meni je kao i tebi u interesu da pročitam sve što me zanima.Tvoj i samo tvoj je izbor koliko ćeš linkova kliknuti u temi.Slažem se sa tobom da umeju ljudi da preteraju i Emix naravno.I ja po neki put :) Moja poenta kao i mnogih ovde je da to ima više koristi nego štete a to neko hoće da kazni!

Šalio sam se za potpis čoveče i nije mi ni lajt ni life motiv samo mi je konstatacija bila nebulozna ..NHF .

Botovanje po temama, štetno ili ne?

Pa 90% poruka sto ja vidim po podforumima u koje zalazim je tzv botovanje. Da nema tog botovanja svaka tema bi bila mrtva. Vrti se jedno te isto svaki dan, ponavlja se u krug, i od strane mene i od strane drugih, ***, pa i to je botovanje. Meni nista ne smeta, dobijem i malo doze smijeha (raspolozenja) kad vidim kako se pojedinci loze i primaju. :D Copy/paste znanje mi ne treba, a i sam imam Google. :p Malo je konstruktivnih ljudi u podforumu koji podsjecujem, da javno pohvalim Vojkana i Loznicu i jos par. Ovo ostalo ne zna gdje je lijevo. :)

На шта сам мислио кад сам рекао да ли је у вези са темом? Рецимо већина тема се пре или касније претвори у тешки рат због поређења самсунга и ХТЦ или Ајфона. Самим тим, свако такво поређење (тест) прети да направи хаос.
Па није поента да кликнеш на све. Шта ако нпр имаш ограничен интернет. Или просто у датом тренутку имаш пар минута времена да нешто провериш и ти се понадаш да си нашао нешто занимљиво, кад оно папак. Можда су ови разлози теби банални, али неким другима нису.

Ја не знам на шта су се други жалили. Ја сам конкретно написао шта ми смета, нисам се крио иза модератора, нити сам тражио да се све пдвије на овај начин. Ако ће већина због тога да се сад обруши на мене, ок. Показаћете ми да сам у мањини, преовладаће закон већине и то је то.

Војкане, ево опет да напишем, нисам се обрушио на Емикса, нити сам тражио линчовање. Јесте да је ово сад тотално ван теме, али кад би само имао представу чиме се бавим, не би написао то што си написао.

Poslednja izmena:
Ne posecujem s6 temu da bih izneo neki stav o tome, niti cu ici da je citam, ali poznajuci emixa sa drugih tema minimum 50% njegovoih postova je spam...zatrpavanje informacijama koje prenosi sa drugih sajtova i utrkivanje sa kacenjem linkova uz nedostatak sopstvenog stava, objektivno i lici na botovanje. Subjektivno i kvalitet informacija i tema koje pokrece takodje su za ono sto pratim (gaming soba) veoma nisko rangirani ali opet drzim da to je samo moj ukus u vezi sa igrama, doduse nikada se nisam zalio na emixa moderaciji ali jasno mi je da oni koji jesu - zasto su to ucinili.
Sto se tice koncepta da li ili ne kaciti linkove bez nekog objasnjenja - tesko je dati razuman odgovor bez poznavanja konteksta tj. kako se tema razvija i u kom momentu je kacen takav post...Nekada to ima smisla nekada ne i zato je moderatorski posao citanje, citanje citanje...
Ponovio sam to vise puta, forum se po kvalitetu sadrzaja srozava u poslednjih 2-3 godine upravo na opisan nacin...sve je vise usera koji nemaju stav, repostuju, kace linkove kao zamenu za nedostatak sopstvenog stava ali napadno prisustvo, pa ima ih koji imaju par hiljada postova za godinu dana? Cak i da je svaki od tih postova 100% koristan to ne treba dozvoliti bas zbog raznovrsnosti ali i cinjenice da ako neko tako napadno postuje onda se drugi ulenje i ocekuju da im neko non stop servira neku kasicu koju ce da zobaju...onda to i nije forum vec prelazi u neki *****injac gde snasa ulazi i baca zrno a sve koke trkom da pozobaju...
Ako nekom od vas odgovara sto neko umesto vas surfuje po ceo dan i kaci vam linkove da bi mogli na jednom mestu da ih citate...sta reci...bolje da se rss-ujete umesto da vam emix sluzi za to, u najmanju ruku zatrpavaju se teme nepotrebno a verujem da ima organizovanijih mesta na netu kojima je to i svrha postojanja pa bolje da se tamo informiste nego ovde gde takav pristup obesmisljava svhu foruma.
Za to nisam i to nije smisao foruma. Po meni smisao foruma je da memeberi razmenjuju svoja misljenja a ne da njihovo misljenje bude link ka necijem misljenju, to je onda botovanje. :smash:
Da me ne shvatitet bukvalno, naravno da se sme citirati i linkovati ali u kontesktu sopstvenog stava a ne puko prenosenje linkova i stancovanje postova, kao da nakon 10 000 postova dobijas jack pot na lutriji...

Poslednja izmena:
Да ли си мене питао? Ако јеси, погрешну си особу питао.

Pa koga da pitam? Koliko sam shvatio ti si jedan od onih kojima smetaju Emixovi linkovi, a resenje nije ban korisnika jer ocigledno da postoje clanovi koji to citaju, to nismo ti i ja ali odredjen broj ljudi cita, tako da moramo pronaci resenje problema.

Ma problem je u ljudima, ne u postovima. Da se sredi malo situacija u glavi, da se ne brani Nexus, LG, hTC, Samsung, Apple kao brat rodjeni i sve ce biti OK. :)
Nekad namjerno potpalim malo, a pojedini napade dobijaju ako si sta ruzno rekao za njihov uredjaj ili si pohvalio nesto sto se njima ne svidja :D

Ocigledno je ovde OP Samsung hejter cim mu iEmixovi postovi smetaju. :)

Poslednja izmena:
Али ја нисам онај који одлучује да ли ће се нешто по том питању учинити или не. То што мени нешто смета или не је моја ствар/проблем, и моја је ствар/проблем да ли ћу то да пријавим. А шта ће се десити ни најмање не зависи од мене, јер сам ја овде ситна риба као и сви остали (од неког ситнија од неког можда крупнија).

Уосталом, ја не знам на шта су се други жалили.

Poslednja izmena:
^^ Glavni problem je zaljubljenost u brend/marku. To je fenomen savremenog potrosackog drustva.

Bolje bi bilo da se mnogi zaljube u osobe,zivotinje,prirodu nego u apple,samsung,lg itd itd

http://www.marketingteacher.com/the-loyalty-ladder/
Sve vise ljudi se penje na vrh ovih stepenica,a i kako da se odupru tome kada ih bombarduju reklamama/lazima konstantno

Poslednja izmena:
@exste

Kako može čovek da ima stav o nečemu što nije ni video ni probao.Ljudi kače linkove kao neku vrstu informacije ili novosti i deli je na forumu.Ne treba mi forumska gimnastika traženja da bi ostao u top formi.Odakle ti ideja da sam lenj zato što volim da kliknem na link koji je neko okačio u temi koja me zanima......analogiju sa kokoškama ne bi ni da komentarišem.

Inace, slazem se da linkovanje nije problem. Offtopic jeste. A moderatori na to uopste ne obracaju paznju.

Tako je! A modovi rade ali iskreno ne postizavaju ;).Zaista ima gomila nepotrebnih postova i poneki link koji treba da se brisne ali i dalje mislim da je to u zanosu i da više koristi nego što šteti.

^^ Glavni problem je zaljubljenost u brend/marku. To je fenomen savremenog potrosackog drustva.

Bolje bi bilo da se mnogi zaljube u osobe,zivotinje,prirodu nego u apple,samsung,lg itd itd

http://www.marketingteacher.com/the-loyalty-ladder/
Sve vise ljudi se penje na vrh ovih stepenica,a i kako da se odupru tome kada ih bombarduju reklamama/lazima konstantno
Da ali ima tu i drugi problem, a to je onaj gde ljudi hejtuju neki brend i onda ujedno hejtuju i osobu koja je rekla nesto dobro za taj brend.

Koliko sam puta nazvam ostrascenim za Samsung jer sam iskazao moje misljenje o telefonu za koji mislim da je bolji od nekog drugog i ako pored njega koristim i apple i htc proizvode.
Ima ljudi koji dodju u Samsung temu da bi namerno potpaljivali vatru i posle te zovu zaljubljenim u brend jer si pokusao da obrazlozis svoje misljenje. Ti su po meni gori 10 puta od ovih zaljubljenih.
Mislim da je dosta diskusije oko ovoga, nek moderatori daju konacan sud i da se vratimo na citanje emixovih linkova [emoji16]

Tako je! A modovi rade ali iskreno ne postizavaju ;).Zaista ima gomila nepotrebnih postova i poneki link koji treba da se brisne ali i dalje mislim da je to u zanosu i da više koristi nego što šteti.

Sto je najgore, ne reaguju ni kada se report-uje post. A offtopic (pa i flame) i vise nego ocigledan.
Da se razumemo, ne govorim o S6 temi i Emixu. (ne ulazim tamo, ceo podforum o telefonima mi je hide-ovan)

Poslednja izmena:
Ma reaguju nego glupo da obrišu pola teme a i siguran sam da se raspadaju od brisanja.Još je gluplje da čovek okači 95 linkova o temi, uređaju ili da potkrepi svoju teoriju/mišljenje
i u tom zanosu okači i 5 linkova koji nemaju mnogo veze sa temom i da ga odma roknemo za primer.To što kači Emix je šarolikog sadržaja i u velikoj
meri prati temu i trenutnu diskusiju a ne odražava obavezno njegov stav i njegovo mišljenje i ne kosi se ni sa jednim pravilom foruma!
Tako da kome se sviđa neka klikne i čita a kome se ne sviđa neka zaobiđe ili skroluje.Kad pojedinci mogu da čitaju i da skroluju dečije postove tipa: najbolji na svetu je S6 .... e nije bolji je 6+ .... e nije,jeste....nisam ti više drug.... mogu i da ne kliknu na link koji nije naznačen/preveden/objašnjen/kuda vodi/o čemu je.

Auuu u sta se pretvori ovo... Ne znam zbog cega se digla tolika halabuka, siguran sam da gomila ljudi redovno report-uje Emix-ove spam/troll post-ove a da je moderatorima muka vise od toga i kulturno su mu skrenuli paznju da malo koriguje ponasanje. Nista strasno u tome ne vidim, niti on treba da vidi. Meni licno njegovi post-ovi ne smetaju ali ih isto tako i ne otvaram jer mi je jasno sta je u njima - ukoliko je u Samsung topic-u onda je velicanje uredjaja i poslovanja Samsung-a a ukoliko je u nekom drugom topic-u onda je podbadanje korisnika uredjaja u cijem topic-u post-uje. Po meni njegovi linkovi nemaju ama bas nikakvu vrednost za forum jer cenim da je 80% njegovih post-ova u mobilnim uredjajima kacenje linkova koje svako koga interesuje sta se pise po raznoraznim bug arenama svakako tamo vec redovno prati. Problem je sto takvim ponasanjem provocira dosta ljudi i dosta njegovih pro Samsung linkova posle vodi u dalju raspravu i flame.

No jos jednom ponavljam, meni njegovo spam-ovanje ne smeta, lako je preleteti preko njegovih post-ova ali isto tako jasno mi je zbog cega se moderaciji vec dize kosa na glavi od njegovih post-ova koji realno nemaju nikakvu vrednost za jedan IT forum (imaju vrednost kao besplatan PR Samsung-u, no to je vec druga prica :D ). U svakom slucaju mislim da nema potrebe da se pravi drama, kulturno mi je skrenuta paznja da ukoliko mu je stalo da ovog forum-a malo promeni nacin na koji ucestvuje na njemu i ne vidim tu nista strasno.

I gde je kutija da zavrsi ovu bespotrebnu pricu? :D

Rece covek koji radi isto sto i Emix samo u korist firme Apple.

Member Avatar korisnika Emix

Na forumu od
Mar 2011
Poruka
9.030

Emi,svaka ti dala :D
Pogledaj mene a "stariji" sam... jedva 2500 postova a i to sam napucao gruvajuci u WoT temi svojevremeno... :)

Daj,budi pametan,kesiraj svoju ljubav prema Samsungu,konkurisi tamo,odrzis im predavanje o uredjajima i primljen si...
Btw i ja imam Samsung Galaxy ali uopste ne pratim te teme,sad makar znam koga da pitam kada zagusti...

Poslednja izmena:
Ovo sve moze da se resi uz rostilj i pivce. @marxista, jel tako ? :d
Hehehe, sad ne znam sa sigurnoscu zasto sam ti bas ja bio zanimljiv za spominjanje u kontekstu ove teme ali cu se tim spominjanjem posluziti kao motivom da i sam kazem misljenje na temu.
Svakako da je pisana rec rogobatna i da veoma cesto bude razlogom pogresnog razumevanja i u tom smislu slazem se da je sve probleme lakse resiti uz rostilj i pivce, jer gledajuci sagovornika tesko da mozes izvuci pogresan zakljucak o izrecenome. Nazalost, vecina vas izbegava ta mini okupljanja na kojima itekako ima neistomisljenika i "flejma" ali na kojima su takodje sve diskusije propracene dobranom kolicinom smeha i dobrog raspolozenja. Ali dobro ne moze sve biti idealno a potvrda toga su i ovakve teme koje su posledica nesavrsenosti pisanog obracanja sagovornika.

- meni licno na forumu nisu simpaticnì sagovornici koji se stalno vataju za neke citate ili linkobe nekih uglavnom nebitnih autora ...takvima zameram nedostatak sopstvenog stava
- takodje mi smetaju oni koji napisu "pa lepo sam ti rekao, jel umes da citas?" ...kao da su izrekli nekakvu konacnu i univerzalnu istinu koja nema alternativu
-smetaju mi i frigidni postovi jer guse temu ...zato je malo flejma vazda dobro doslo
-smetaju mi stafferi koji ne pisu nigde sem na biciklistickoj sekciji, a koji takodje ni ne citaju postove zbog kojih ljude rebnu trajnim poenima
-smetaju mi i stafferi koji sebi dozvole da kaznjavaju prvoizazvanog ili prvouvredjenog zato sto je uzvratio istom merom

...da ne duzim, smetaju mi svi koji ne misle isto kao ja [emoji14]

Zezao sam se malo, grese stafferi ...ali gresimo i mi i koliko god nekima od njih nekad zameram nekorektnost nikad im ne bih bio u kozi jer bih prvo sebe kaznjavao znatno stroze nego sto me oni kaznjavaju

Prema Emixovim linkovima nemam emociju, bez dodatne info nedovoljno su provokativni da ih kliknem a kao sto sam negde gore vec napiso sagovornik bez izgradjenog licnog stava mi nije zanimljiv ...ali koliko god on bio zanimljiv ili nezanimljiv, ne zasluzuje javne prozivke od strane staffa! Staff neka promeni pravilnik ako smatra da ovaj nije dobar ili neka ga sprovodi kao takav ako misli da jeste dobar.

Staffu zameram i otvaranje ove teme jer je time pokazao svoju slabost ili u najmanju ruku neiskrenost - slabost za slucaj da im je potrebno misljenje clanstva za resavanje minornog problemcica u odrzavanju reda na forumu, a neiskrenost za slucaj da su umeli da ga rese a otvorili su ovu temu.

Aj vozdra, to sam ja samo malo flejmovo kako bi zivnula tema ;)

Emix je najmanji problem, ako je problem uopste. Ima dosta raznih botova sto gruvaju postove posto-poto i to gde god mogu :D

I to narocito novi korisnici koji postavljavu tako strucna pitanja,da meni deluje da samim prezentovanjem problema(pitanja) su iskusni poznavaoci IT-a...Jedno pitanje i vise ga nema! Na to moredatori ne reaguju.Mozda i ne zele da bi forum bio aktivan!

Ja lično zbog ovih botova i izbegavam diskusije u temama . A i odmah ih mozete prepoznati , par godina star nalog , postova koliko hoćeš ... Nemaju granicu , učestvuju u svim temama i naravno u sve se razumeju . Naravno to "razumeju" se odnosi na nesto rekla kazala ili pročitano . Zato se uvek trudim ,da kada imam lično iskustvo , to podelim sa ljudima kojima je potrebno . Ovi drugi umeju da budu agresivni i vrlo nadmeni ... jer oni "znaju"

Ukratko, problem je SGS6 u ovom slučaju, ništa drugo. Linkovi se ostavljaju u mnogim temama gde par ljudi prati stvar za koju je tema vezana, pa ne videh da je tamo to problem.
Još uvek ne verujem da je neko dobio upozorenje zbog ostavljanja linkova koji imaju veze sa temom. Šta bi bilo da je prekopirao ceo tekst kao što se radi na nekim forumima?
Zbog ovakvih stvari su neke teme na forumu zamrle, u nekima se gotovo ništa korisno ne piše, jer se svaka negativna kritika, ma koliko opravdana bila smatra za flejm. Znamo svi koje teme se izbegavaju zbog toga.
Nekim članovima je dozvoljeno sve, i flejm i oftopic, neko napiše realne mane, nedostatke, nekome to zasmeta pa dobije upozorenje zbog toga. Imam utisak da je ovo nekima prvi i jedini forum koji posećuju.

Primer kako se kače linkovi je drgonzo u temio aplikacije-ios. Link ili YouTube embed (uvek se jasno vidi o čemu se radi)+ kratak komentar. Posle toga eventualno post ili dva o aplikaciji (necije iskustvo najcesce) i idemo dalje.To je jedini deo foruma u cijem citanju iskreno uživam. Što se emixa tice, neka malo prokomentarise tu vest koju kači i filtrira zaista nebitne informacije (puno linkova su mu nekakvi finansijsku izvestaji)i to je to.

Osnovni i jedini problem u celoj ovoj priči oko Emix-a je što je sve ovo od strane moderacije trebalo da se odradi sa mnogo više stila!!!
Mnogi spamuju i troluju po forumu...

P.S. zar i ovo nije spamovanje:

Untitled.jpg

Ovde je potrebno javno glasanje!!!Ako bude vise pristalica toga da je Emix kriv za svoja "zlodela",da se javno rascereci na sred terazija!A ako nije kriv,treba da postane moderator na ovom forumu,uz sve privilegije koje to donosi!!!:d

Ovde je potrebno javno glasanje!!!Ako bude vise pristalica toga da je Emix kriv za svoja "zlodela",da se javno rascereci na sred terazija!A ako nije kriv,treba da postane moderator na ovom forumu,uz sve privilegije koje to donosi!!!:d
Ili makar VIP Member :d + isto tako javno izvinjenje.:d

^^ +1000
Sto je najgore i kao veliki ljubitelj samsunga cenim da bi bio bolji moderator od par mod. sa ovog foruma.. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno