Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Срећа што није на кинеском, ништа се не би разумело...

Ja sam razumeo "mečka" dok je pokazivao na kameru 😛

Kada se pojavila ona turbo motorola sa 3900 mAh pomislio sam da je to-to, reko sad ce neki prosek te android klase biti tu negde oko 3,5k mAh ali sam se zayebo, prosek ce i biti tu negde oko 3,5 ali ne K mAh nego milimetara ''debljine'' kucista a displeji ce biti sa 3,5k rezolucijom.

Kada se pojavila ona turbo motorola sa 3900 mAh pomislio sam da je to-to, reko sad ce neki prosek te android klase biti tu negde oko 3,5k mAh ali sam se zayebo, prosek ce i biti tu negde oko 3,5 ali ne K mAh nego milimetara ''debljine'' kucista a displeji ce biti sa 3,5k rezolucijom.

Malo je 3.5k rezolucija, budži više i jače! Ima forumaša koji vide pixele! 😀

Ja mislim da je samsung tom izjavom mislio na druge modele koji ce se pojavljivati a ne na narednu S seriju

Galaxy S7 - staklo i s-flomaster :d

Изашао тест на GSM арени. Батерија, по очекивању већине, слабија него на претходном моделу. Али већини потенцијалних купаца то вероватно неће бити проблем.

Pa ostavi link slobodno 🙂

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227.php

In the end the new flagship managed to achieve of respectable rating of 64h, which might not be as impressive as the 83h mark of Galaxy S5, but it still means your Galaxy S6 will last at least two and a half days if you are using it for an hour of calls, web and video playback each day.

Hmmm. Bice u rangu s6,nema sanse manje.. Novi SoC ne trosi nista... Prve naznake nisu dobre,ocekuje se neki bolji test baterije.

Edit:
Samsung is sticking to a single loudspeaker with this generation of the Galaxy S flagship, but it has audibly improved in quality. It's not very loud though, overall a bit quieter than the Galaxy S5, but it falls under the Average category

Evo za hsv-a 🙂
The Samsung Galaxy S6 audio output is easily among the cleanest we have seen a smartphone produce. Posting excellent scores top to bottom in the first part of our test, the Samsung flagship barely let its stereo crosstalk spike in the second one. In fact the stereo quality with headphones is the best in the class as you can see from the result table below.

Overall this is some of the most accurate audio reproduction you can find on the market and one that should be good enough for even the most demanding audiophiles.

On the other hand volume levels, while good, are not quite among the best we've encountered. The Samsung Galaxy S6 is still going to be loud enough for the majority of users, but the HTC lineup holds a lead in that department.

Edit2: gpu je slabiji od 430 na snepu.( u slucaju kada gura 2k rez)
Stvarno steta za bateriju.. Ali cekaju se testovi na 250nitsa 🙂

Poslednja izmena:
Да бар нема knox-a, па да остане нада да ће на XDA да нађу начин да среде батерију са неким њиховим триковима, овако тешко 🙂
Ал њима заједница напредних корисника никад није ни била циљна група. То је пар десетина хиљада, можда мало више корисника. Наспрам силних милиона, ово је статистичка грешка.

Данас сам из чисте радозналости отишао на XDA да видим шта имају од ромова за Note4. Свеукупно сам нашао 60-70 теми, од тога мислим да је 5-6 корисних (квалитетних, као што су некад биле)... Кад се само сетим шта је све било за ѕ2...

Poslednja izmena:
i tamniji na 50% (kako gsmarena testira) i opet slabija baterija od S5. po osvetljenju na 50% je sličan sa S4 pa bi ta merenja možda mogla biti uporediva.

5PbLG9u.png

gsmarena_001.jpg

evo ga i S5 koji sija dosta jače na tih 50%

galaxy-s5-lolli-battery.jpg

Poslednja izmena:
Baterija priblizno s4.. Ovo je u najmanju ruku smesno.. Daj da sacekam i taj htc m9 pa da sudim 🙂

Poslednja izmena:
A SoC na reklami koji manje trosi ? A stedljiviji ekran.. ?

Sve je super kod S6 osim te baterije. To su jos idealni uslovi testiranja, kao sto sam i rekao slabo je to za 2015. godinu i standarde koji su postavljeni jos krajem 2013 (od G2) a ne smem da zamislim sta ce domaci 3G signal da uradi ovoj bateriji, pa jos gps.. bedak.

Sve ostalo je stvarno odlicno, zvuk, kamera za taj hw skoro pa bez mane, panorame bez polemike najbolje u klasi, 4k kamkorder takodje (ostaje jos da se vidi stabilizacija u praksi).

Eto, jos jedan odlican telefon sa delimicno osakacenom autonomijom a sve zbog trke za jabukom i nebuloznog trenda ultra-tankih kucista, 2k rezolucija ne bi bila problem da ima jedno 3000 mAh.

Nema ništa bez sirove snage koja se ogleda u broju mAh ...

Upravo tako. Ako onaj S6 Active stvarno bude imao isti hw uz IP68 i 3500 mAh to ce biti sjajno.

Ja verujem da sve to stedi i ubedjen sam da bi autonomija bila bar 30% losija da ima stariji soc i amoled sa S4 npr samo sa 2k.

Poslednja izmena:
U ovom rezultatu je štednja uračunata 🙂
Nema ništa bez sirove snage koja se ogleda u broju mAh ...

Iskreno očekivao sam i ja bolju (sa 3k+ mAh) bateriju ali nekako mi deluje da nije velikoj većini toliko baš bitno da li traje 9 ili 10 sati.
Možda mi se samo čini.... ali zašto to kažem, dešava mi se da mi u selu baterija traje jedva 12 sati na 2G zbog lošeg prijema signala a ne zbog fotkanja igrica, neta....
A kad sam na poslu u gradu maksimalno koristim 3G,net,slikam nekad po 30-40 fotki i razgovaram bar sat i po i kad dođem uveče kući imam bar još 40-45%
Iz toga izvlačim da ne bi da pljujem po bateriji (koja će biti tek za mesec dana kod nas) dok ne vidim gde i kako ću je koristiti.....negde će mi biti više nego dovoljna a negde ću morati da je dopunim da mi izdrži ceo dan.
I da ima 6000 mAh može da se desi da crkne baš onda kad ti najviše treba zar ne?

Само што је већа шанса да ће ти црћи ова него та од 6000 [emoji2]
Ја сам приметио, а верујем и већина која је ишла преко гране, да је наш сигнал доста слабији него у иностранству.
Чак и кад показује исти број цртица, опет је квалитет неупоредиво бољи напољу, а самим тим и дужина трајања батерије.
Још овде нико изгледа није поменуо да је Самсунг избацио велики број глупости из TW! Да ли то значи да TW сам по себи не једе батерију, или су они избацили погрешне ствари, видећемо[emoji2]
Углавном, ко год да га купи, не гине му екстерна батерија!

Jeste ako sam u selu 🙂A signal je obavezno najslabiji (preko) na onoj mreži koja mi je najjeftinija za razgovore 😀
Mišljenja sam da nije ništa lošija baterija od S5.Po nekom prethodnom iskustvu i inerciji 🙂

Meni je ovo prvi Samsung flagship koji mi se vise svidja od HTC-ovog pandana, jos od S2.

Kako ce sad biti dobra kupovina Note 4, taman ce mu jos malo pasti cena.

Baterija je iznad proseka po ovom testu. Uostalom, ovi testovi meni ništa ne znače, puno puta njihov test trajanja baterije nema nikakve veze sa kasnije utvrđenim real life trajanjem. Ako može da izdrži 18h, dovoljno je dobra.

Dovoljno dobra za sta? 18h full maltretiranja ili wifi + 0 osvetljenje? U svakom slucaju, ocajna baterija...

Dovoljno dobra za standardno korišćenje u periodu od 6-24 sa 4-5 SOT na mešanom wifi/3G. O bateriji ne mogu da kažem još ništa, jer nisam vidovit, bar ne za gadgete, te sam rekao ako može da izdrži.

Gledajući njihov S3 test baterije i gde piše 43h endurance, meni odradjuje ceo dan 18h sa 4h sot-a. Mešano wifi/3G. Tako da će ovo meni biti napredak. S obzirom da mi se puni za 2h, 2:20, ovih sat vremena za koliko se puni S6 će mi isto biti napredak. Odeš na posao dodjes kući ako se i isprazni na 50% (sem ako nemate neki posao gde dzabalebarite, pa ispraznite celu bateriju za 8 sati) staviš na punjač i dok jedeš, istusiras se za pola sata ti napunjena baterija.

Oni koji imaju M8/Z2/Z3/c/G2/OPO/Note3/4 sigurno neće biti zadovoljni sa baterijom.

Da li je moglo bolje, moglo je. Mada malo slabija baterija tih 10-15% za izgled ja sam za to da se žrtvuje. Videćemo i po prodaji koliko je problem baterija i to što nema slot za memorijsku. Ako je to baš toliki deal break Samsung će prodati milion uredjaja. Kao i Apple što prodaje po jedan milion svake godine, a nema ni neku poštenu bateriju ni slot za memorijsku. *** zato LG, HTC, Sony svi prodaju po 40 miliona svake godine zato što imaju to mada ni oni nemaju izmenjivu bateriju.

Poslednja izmena:
Aha, znaci sad nije bitna baterija (koju si u poslednje 2 godine pljuvao u jedno 30 raznih non-samsung tema, cak i kada su samo 10% losije od samsunga, da ne pominjem isti IP6 koncept stedljivosti-male baterije i pljuvanje od pre par meseci) a nije bitna ni prosiriva memorija, krace receno sve sto su do skoro bile ''velike prednosti samsunga'' vise ne vazi sada su najbitniji podaci o prodaji, desetinama miliona mass kupaca koji bi kupili neki iphone/galaxy makar bio od kartona sa 1000 mAh, jos bi im nasli i epske inovativne karakteristike i hvalili na sav glas, komedija 🙂

[YOUTUBE]X9YCJdrFgBs[/YOUTUBE]

Jeste da je vs M8 ali koliko sam video M9 nije nista bolji od osmice sto se stabilizacije tice.

Poslednja izmena:
S6 se ne puni od 0-100% za sat vremena vec od 15-100%.
Takve marketinske trikove treba osuditi.
0-15 je sigurno 20-30 minuta, jer za tih prvih 15 i zadnjih 10% uvek treba najvise vremena.

To su one bajke o kojima sam pricao.
Svake godine se trabunja na prezentaciji kako je soc stedljiviji 38,75% u odnosu na stari a ekran 25,62%.
Dzaba sve to kad je baterija mala,znao sam odmah da ce smesno trajati.
A za ovo sto Djilke kaze da moze da se dopuni,to ne dolazi u obzir.
Necu iz principa da dopunjavam telefon,pa nije ovo 2010 godina.
Na srecu ima telefona na kojima nije potrebno to raditi jer izdrze 24h kako god da ih koristis.

Nazad
Vrh Dno