Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima..od pre neki dan sam vlasnik 4ke,posto mi je prethodni Sony bio kec iam par pitanja 🙂 Uzeo 4 dzojstika, jer svaki dzojstik koji stavim na usb da ga prepozna moram dodeliti drugom user-u ili mogu sve pod moje ime stavljati, ako su na razlicitim userima kad stigne pes oce li to praviti problem da igramo 2vs2npr, uzeo driverclub..posto jos neam psn pretplatu mlatim se sa kampanjom..jel moguce tu brat i ja da igramo jedan na jedan ili ako je moj username logovan moramo onda samo sa njega igrati?Da li bratovljev i moj nik znaci da iste igre mozemo igrati pod sopstvenim logovanjem a sony ce nase sejvove stavljati pod nase nikove,da se ne mesamo jedan drugom u pos'o? 🙂 Hvala unapred na odgovorima

Sa jednim ulaziš u igru (bilo kojim) a onda pališ svaki naredni i prijavljuješ ga kao gost ili kao neki drugi user ako taj user ima nalog na tvojoj konzoli ali svejedno je. Kontroleri nisu zaključani na naloge. Ti možeš koristiti svaki a isto važi i za tvoje drugare.

Snimak od PS4 suspend/resume-a

GTA5 ~22sec

Saints Row 4 ~12sec [potvrdjeno bez aktivnih pozadinskih appova]

^ Lovely. 😉

konacno... prava stvar...

Da li neko zna, kako da proverim koliko je naloga bilo na konzoli?
S` obzirom da sam kupio polovnu, zanima me.

Kad ukljucim konzolu prvih par minuta imam na ekranu bele piksele razbacane po ekranu koji se pale i gase nasumicno.Posle je sve uredu npr. sticem utisak kao sad se zagrejala i to je to.Ista stvar se desava i kad igram na platnu preko projektora...znaci nije do televizora.
Nisam probao drugi HDMI kabel ima li neko iskustva sa ovom pojavom.
U video settings mi stoji 1080p,automatic,automatic i deep color isto automatic.

Druze nije to rerna pa da treba da se zagreje pre koriscenja.
Ja kod mene nemam taj problem.

Da li je neko koristio ps4 na 21:9 monitorima i kako to izgleda? Jel razvlaci sliku ili ostaju crne trake sa strana?

Resio sam problem prebacivanjem color deep outa sa automatic na off.Pre par dana sam se cimao sa raznim podesavanjima na konzoli i projektoru u cilju da dobijem sto kvalitetniju sliku (citaj bolju crnu) i color deep out sam ostavio na automatic i to je pravilo problem.

Koja su vasa podesavanja u video settings-u?

Poslednja izmena:
Ne bi ni Order izgledao kako treba osim ako display ne bi cropovao i odradio skaliranje slike.

Sto se tice deep color outputa to ne treba ukljucivati ako ga display ne podrzava. Dobice se crushed blacks, tj. super crna boja tamo gde treba da budu fina sencenja crne i sive.

Ne bi ni Order izgledao kako treba osim ako display ne bi cropovao i odradio skaliranje slike.

Sto se tice deep color outputa to ne treba ukljucivati ako ga display ne podrzava. Dobice se crushed blacks, tj. super crna boja tamo gde treba da budu fina sencenja crne i sive.

Da, pitanje je da li Order radi u 1920x800 ili 1920x1080. Ako je x800 onda bi i moglo biti dobro.

Sve zavisi od scalera i softvera u samom monitoru, ako je dostupno dosta opcija onda bi user mogao da uradi dobro portuje igru na takav monitor. Mada IMO, ne vredi se previse zamlacivati oko toga samo zbog 2 igre [Evil Within i Order].

Kad stavim PS4 u rest mode. kol dugo moze stajati tako? Kad npr igram neku igricu, jel mogu nju na pauzu pa rest mode..oce li ostati tamo gde sam je pauzirao krece ispocetka?

To sve sto si rekao dobices sledecim update-om.
Pauza igre, pa rest mode i onda posle nekog vremena upalis konzolu i kreces igru bukvalno gde si stao.

Za sada moras prvo skroz ugasiti igru (close aplication) pa tek onda rest mode.
Neograniceno dugo moze biti u rest modu (mislim).

Za sada rest mode nema neku posebnu svrhu sem download-a odredjenih igara kada konzolu stavis u stand by preko noci a ona i dalje skida sadrzaj.

Imam jedan jako cudan problem. Povezao sam konzolu preko hdmi i dvi adaptera na monitor posto mi je hdmi zauzet i nece da mi radi 1080p. Prekida mi signal. Kad ga spustim na 720p ili 1080i radi normalno.

Ili kabl ili podesavanja tv-a.
Meni na jednom tv ps3 zeza kada izadjem iz igre i vrati na pocetni ekran tada bude crna slika sa no signal porukom a konzola normalno radi

Za sada rest mode nema neku posebnu svrhu sem download-a odredjenih igara kada konzolu stavis u stand by preko noci a ona i dalje skida sadrzaj.

Rest Mode takodje sluzi da PS4 konzola moze biti upaljena preko Remote Play-a. Cesto je tako upalim PS4 preko Vite.

Jedno pitanje vezano za share, posto sam potpuno nov u tome i nikad nisam radio, jer mi je zvucalo kao preveliko cimanje.

E sad, vidim da mnogi rade i prolaze vrlo povoljno, pa sam odlucio da se ukljucim i probam, uz neka svoja ogranicenja.

Treba mi vasa preporuka za ovu moju ideju, cilj mi je da:

- Uvek igram igre na svom nalogu

- Nikad nista ne "organizujem" i ne cimam se sa ljudima oko toga, znaci samo ucestvujem u stvarima koje neko drugi organizuje

- Nikad nista naknadno ne prodajem i ne pozajmljujem, prosto jednom kupim igru i to je to; samim tim nikoga nista ne moram da obavestavam bilo o cemu (sto mi je takodje cilj)

Da li je za ovu varijantu dovoljno da upadnem u neku akciju kao Fantom i da ne moram vise ni sa cim da se smaram (posto nikad necu prodavati ili pozajmljivati bilo kome)?

Znaci, izadje igra koja me interesuje, vidim da se negde ljudi organizuju (registrovao sam se na onom cuvenom forumu), ponudim da budem Fantom, platim unapred i kraj?

Da li postoji nesto vezano za pravljenje naloga/broj naloga na konzoli o cemu moram da vodim racuna kad radim SAMO ovako kako sam opisao?

Znam za onih maksimalnih 100 naloga po konzoli, a sta onda predstavlja prica o maksimalnih 16 usera ili sta vec?

Da li ima nesto sto nisam dobro razumeo? Pojasnite ako ima nesto i da krenem...

Hvala 🙂

Poslednja izmena:
Imam jedan jako cudan problem. Povezao sam konzolu preko hdmi i dvi adaptera na monitor posto mi je hdmi zauzet i nece da mi radi 1080p. Prekida mi signal. Kad ga spustim na 720p ili 1080i radi normalno.

Ako ti se to dešava, televizor ti ili nije 1080p ili nema interni scaler. Iznenadio bi se koliko tzv. 1080p televizora u stvari uopšte ne podržava 1080p. Ja sam zadnji put tako nešto video na matorim Grundig LCD-ovima, mada ovi novi VOX, FOX, Colossus i ostali shit brendovi takođe imaju takav problem (uglavnom je sve to jedan te isti tv sa drugom oznakom). Od aktuelnih modela ima čak par brand name modela sa sličnim problemom. Razlog je što su jeftiniji modeli ustvari prepakovani stari uređaji koji se već godinama tako sezonski "osvežavaju".

E sad, koji ti imaš?

Mozes samo 15 aktivnih naloga da napravis, u tvom slučaju 14 fantom naloga pored tvog glavnog sa kojeg igras igre.
Kada obres igru, smori te itd. Obrises je sa sve nalogom i tako sebi oslobodis mesto za drugu igru sa novim nalogom. ( prica o 100 naloga je da konzola navodno registruje svaki pravljeni nalog na njoj glavni/fantom/guest i kada se stigne do 100ke to je to, ne moze vise) mada niko nije stigao do toga ni na ps3 gde je bio isti fazon.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno