Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Stvarno svaka čast za trud.

Font je normalan, sada imas posebno da podesis pod folders kakav hoces font

Razlike u funkcionalnostima nema, sve je potpuno isto ako izuzmem kontrolu nad fontom.

Ono sto je trenutno glupost je Widget izbornik, vise nije grupisano po tipovima vec je sve nakrcano na gomili, sto je besmisleno i tesko za navigaciju. To ce, nadam se, popraviti do finalne verzije. Bilo bi lepo da uvede i search u okviru Icon packova kao i mogucnost stavljanja senki ispod ikonica.

Search vec ima, kliknes na ovu gore desno ikonicu, i onda mozes da pretrazujes

4e40ddeee0d4ec8ddf53667bea7581e0.jpg

Poslednja izmena:
to je google još pre skoro godinu dana odvojio od sistema i nezavisno update-uje.
inače se koristi za svaku aplikaciju koja nema svoj browser rendering engine, a hoće da ti prikaže neku web stranu.
U prethodnim androidima je bio običan webkit, ali od kada su odvojili, prešli su na blink.

Jel u novi od ovog material redizajna ubačena ona pretraga kada ste u app meniju pa uradite swype na dole i on vam prikaže poslednje updateovane ili instalirane aplikacije?
Ili je bila i ranije? Nisam video do sada, a odlična fora.

Ne dirajte to :)
WebView koristi skoro svaka aplikacija za dovlačenje i prikaz podataka...

Rekao bih da je Facebook konacno obuzdao aplikaciju sa verzijom 30.0.0.0.14 
Verzija 28x mi je tukla do 195mb rama a ova ne prelazi 105mb.

Sta predlazete od programa za snimanje razgovora ali da snima kvalitetno?

da li jos nekome baguje Opera posle najnovijeg azuriranja? nece uopste da mi ucitava stranice,samo izadje.

edit: posle reinstalacije proradilo.

Poslednja izmena:
Rekao bih da je Facebook konacno obuzdao aplikaciju sa verzijom 30.0.0.0.14 
Verzija 28x mi je tukla do 195mb rama a ova ne prelazi 105mb.
Potvrđujem, meni do 103mb i ne prelazi 30.0.0.0.14 Ali izgubio mi se onaj krug za pisanje novog statusa što sam dobio kao update material design-a na verziji 28. Tebi?

Uhm nemam pojma za taj krug iskreno :)

A šta će vam Facebook uključen? Zato je FB odvojio Messenger kako bi trošio manje resursa. Zar morate da primate obaveštenje o svakom statusu bebine tetke od ujkinog brata koja se porodila. Instalirajte Greenify, onemogućite FB da radi u pozadini i ostavite samo Messenger i neće vam promaknuti nijedna poruka, a uštedećete 30% baterije na dan.

Ako stavis fb na greenify, nece ti stizati poruke na messengeru dok ga ne otvoris, ili dok ne otvoris fb.

Ni nemam messenger djubravi. Pa on jede vise od same fb aplikacije.

Ako stavis fb na greenify, nece ti stizati poruke na messengeru dok ga ne otvoris, ili dok ne otvoris fb.
Lično sam testirao poslednji greenify i kada se štiklira opcija za notifikacije, iako staviš aplikaciju na greenify notifikacije stižu lepo. I za status i za poruke, isto i za whatsupp, viber, push news....

Uhm nemam pojma za taj krug iskreno :)

Da li ti je ovako u aplikaciji?
e32f66e431f49b4a6d6464c9e7a4891c.jpg

Ili umesto ova tri polja imaš krug?

Poslednja izmena:
Meni Messenger jede 30 MB. FB jede 40. To što vama jede preko 100, to je već druga priča.

Nema ga čak ni među najvećim "konzumentima" baterije: FB je na oko 0,40. Mesendžer na 0,34

screenshot2015-03-11-15-.png

Poslednja izmena:
Nemam razloga za brigu zahvaljujuči Greenefyju. I odličnom softveru za čuvanje baterije koji je huawei uveo.

Ne treba. Ja koristim free verziju i lepo "uspavljuje" sve što podesim. Biće da je to do verzije Androida. Sto androida sto ćudi.
Eto, meni npr ne radi lepo SD Maid. Već tri dana se dopisujem sa tvorcem aplikacije. I on se čovek čudi. Stavio sam mu detaljan izveštaj zašto mi stalno vraća izbrisanu aplikaciju, on ne zna rešenje. Kaže da i dalje traži.

Poslednja izmena:
Al' za to ti treba donation package?
Jedino ako ti je facebook sistemska aplikacija pa ti treba donation package kako bi mogao uopšte da je staviš pod greenify. Ako ti nije sistemska facebook onda možeš da je staviš pod greenify i samim tim možeš i da pustiš da ti stižu notifikacije.

Nazad
Vrh Dno