Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A jel brzo punjenje stetno po bateriju. Nekako mi u secanju da brzo punjenje skracuje rok bateriji.

Joj baterija pa baterija. Kod laptopom je smanje na baterija, sa 6 cell na 4 a i 3 cell, procesori troše tri puta manje nego nekada pa je autonomija ista. Imam Alphu sa, 1800 ma i drži nešto manje od starog G2. S6 je tanak i lep, držace jedan dan kao i svi do sada i gotovo.

Joj baterija pa baterija. Kod laptopom je smanje na baterija, sa 6 cell na 4 a i 3 cell, procesori troše tri puta manje nego nekada pa je autonomija ista. Imam Alphu sa, 1800 ma i drži nešto manje od starog G2. S6 je tanak i lep, držace jedan dan kao i svi do sada i gotovo.

Ne pricam o kapacitetu nego o roku trajanja

Bzvz 🙂
Slušaju korisnike, a verujem da bi ogromna većina birala da telefon bude deblji par milimetara, a da baterija traje duže 🙂

Eno "objasnjenje" iz applea-bolja baterija bi iphone ucinila preteskim.Istom filozofijom se vode i ostali.Jednostavno ne zele da se uopste bakcu baterijama na telefonima, nego daj da pumpamo rezolucije, procesore, a baterija, barem da isprati to donekle.

Ta baterija i da traje 50% duze, opet bi morao telefon na punjac jednom dnevno, sve dok baterija ne bude trajala 200% duze pa da moze jednom u 2 dana a to necemo videti u ovoj deceniji

Sacekajte bar neke prve utiske/testove.
Mislim da baterija nece biti losija od S5/Note 4 sto je po mom misljenju ok.

Ako tako bude to ce biti odlicno. Neka bude kao s5 i puna kapa.

Pa i bice tu negde kao S5, wifi surf na istom osvetljenju mislim da ce izgurati i bar pola sata vise. Ali zna se sta jede mAh bez obzira na stedljivost cipseta itd (los 3G i GPS) i tu spasa nema bez 3000 mAh+.

Mene samo zanima, sta oni u mobilnoj industriji planiraju sledece godine, jer ce imati jos brze procesore, jos vece ekrane, jos vece rezolucije...ili ce morati da debljaju telefon ili cemo dopunjavati telefone na svaka tri sata 😀

Steta sto su izbacili slot za sd i baterja ne moze da se vadi(u kucnoj varijanti mislim). Jeste da ima internu memoriju ali bice kao iphone razlika izmedju najmanje i najvece verzije 100e bato. Nadam se da ce sledece godine flagship imati te 2 stavke. Inace telefon mi je ovako super, ova edge verzija mi je bespotrebna, ne samo kod s6 nego i kod note4

Mene samo zanima, sta oni u mobilnoj industriji planiraju sledece godine, jer ce imati jos brze procesore, jos vece ekrane, jos vece rezolucije...ili ce morati da debljaju telefon ili cemo dopunjavati telefone na svaka tri sata 😀
Nece se menjati vise velicine ekrana, a ni rezolucije vrv. Ne verujem da ce praviti telefone vece od 5.5'', po meni je 5'' maksimum za telefon.
Sto se tice rezolucije, doslo smo do 2k, apsurdno je dizati na 4k ili vise na nekih 5 inca..

Mislim da je ista prica bila i u periodu 720p ekrana i velicina od 4.3'' i 4.5'', pa se brzo stiglo ovde 😀

Jeste bila ista priča.
🙂
HTC Desire je bio 3,7", Galaxy SII je već otišao na 4.3", One X i SIII su bili 4.7" sa 720p.
Sledeća generacija je donela FHD rezoluciju i 5".

Ja mislim da sada malo istražuju, proveravaju odziv kupaca na nove rezolucije i veličine ekrana.
5.5" i veći ekrani su posebna kategorija, namenjeni određenoj kategoriji kupaca. To ionako i nije mainstream.
Meni telefoni sa oko 5" izgledaju upotrebljivo, veći već traže dve ruke za korišćenje.

Rezolucija je posebna priča, jer se veličina ekrana i njegova rezolucija moraju uskladiti sa delom koji je uglavnom trpi male promene - baterijom.
Da li je 2K neophodno? Meni nije i ne vidim joj svrhu na telefonu. Ali ako proizvođačima uspe da nas ubede kako je to prava stvar i proguraju je - svi će imati tu rezoluciju.

Ja žudim za trenutkom kada će tehnologija baterija doživeti neku vrstu revolucije i kada će autonomija biti prihvatljiva (za mene).

Ovo sada je trka pacova, ali pacova koji zarađuju ogromne pare u toj trci.

С' тим што је ХТЦ остао и на ФХД резолуцији, што је можда додатни плус.

Vec smo pisali o tome, ako ne utice na bateriju ne vidim kakav je to plus.

^ Plus za (nas) 30% korisnika, ostali oce 2k, imaju mikroskope a ne oci 🙂 S6 je 5.1'' ako cemo precizno :d a nije mi jasno zasto idu na 5,5'' za active verziju.. valjda je to neko lupio, ako je tacno to ce vise biti Note Active nego S6A.

Imaćeš kurblu na koju će se puniti baterija od 1500mha jer će telefon biti samo 3mm tanak sa kvadrilion-coreom pošto će ekran od 4k rezolucije da omogući 76949556465 standby time i 1h SOT.

^ Plus za (nas) 30% korisnika, ostali oce 2k, imaju mikroskope a ne oci 🙂 S6 je 5.1'' ako cemo precizno :d a nije mi jasno zasto idu na 5,5'' za active verziju.. valjda je to neko lupio, ako je tacno to ce vise biti Note Active nego S6A.
Реално. 🙂
Немам ја ништа против 2К резолуције али само да постоји сврха.

Додуше ако та батерија на ХТЦ-у буде као на С6 онда џаба им и тај ФХД. 🙂

Poslednja izmena:
Ako se 2K ne odražava na bateriju (a ne odražava se) onda i nije problem što je otišlo na 2K.

Dokaz S5 sa 2K rezolucijom ima isti rezultat kao i običan sa 1080p.

Problem su ekrani kod Sony-a, LG-a i HTC-a, jer ne koriste amoled. Troše mnogo više lcd i ips. Zato je fail bio 2K na G3 u odnosu na G2. Ekran je pojeo onu 3k mah bateriju

У праву си, ако је тако онда нема везе што је 2К. 🙂

Ako se 2K ne odražava na bateriju (a ne odražava se) onda i nije problem što je otišlo na 2K.

Dokaz S5 sa 2K rezolucijom ima isti rezultat kao i običan sa 1080p.

Problem su ekrani kod Sony-a, LG-a i HTC-a, jer ne koriste amoled. Troše mnogo više lcd i ips. Zato je fail bio 2K na G3 u odnosu na G2. Ekran je pojeo onu 3k mah bateriju
A kako znaš da se na s6 neće odraziti na bateriju, pošto ovde nema poređenja sa 1080p ekranom na istom modelu?
Ne treba opravdavati što je stavljena bedna baterija, što je ujedno i moja jedina zamerka ovom telefonu.
Te brojke o štedljivijem panelu i procesoru su bajke koje se svake godine pričaju i to nema veze sa životom.

A kako znaš da se na s6 neće odraziti na bateriju, pošto ovde nema poređenja sa 1080p ekranom na istom modelu?
Ne treba opravdavati što je stavljena bedna baterija, što je ujedno i moja jedina zamerka ovom telefonu.
Te brojke o štedljivijem panelu i procesoru su bajke koje se svake godine pričaju i to nema veze sa životom.
Pa neće se odraziti jer kao što sam kažeš nemaš sa čim da porediš 🙂 na osnovu nekoliko ranijih primera se vidi da prost broj tačaka na ekranu jednostavno ne utiče na potrošnju i to je potpuno logično ako se iole zamislite. Pa šta tu ima da troši struju. Može da troši panel kao panel, kao što je kod G3 slučaj (još je on 5.5" ljudi to zaboravljaju) i to je to. Na istom tom G3 kad smanjiš rezoluciju dobiješ bateriju bolju pola posto.

2k drastično utiče na 3D performanse, tu se plaća najveća cena, i ako je SOC dovoljno jak nema razloga kukati na 2k rezoluciju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno