Svaka ti cast kad mozes tako blizu, meni bi oci ispale. Ja gledam sa ~2.5m 42" i nekad mi je i to blizu.40" se ne gleda sa 4m, gleda se sa 2m max po meni.
Ja sam 46" gledao sa 1.8 i bilo mi taman, sve dalje ne valja
Svaka ti cast kad mozes tako blizu, meni bi oci ispale. Ja gledam sa ~2.5m 42" i nekad mi je i to blizu.40" se ne gleda sa 4m, gleda se sa 2m max po meni.
Ja sam 46" gledao sa 1.8 i bilo mi taman, sve dalje ne valja
Nesto je pogresno.
Na 6.5" razdaljine, sa tom rezolucijom, nema sanse da vidi piksel nijedna ziva osoba sem Supermena.16,51 cm od oka udalji ekran g3, to neka svako proba....u stvari udalji bilo koji fon i sa rezolucijom od 720p, da imas najsavrseniji vid, pa nema sanse da ih vidis.
Jedino da je 0,65 inca tj na 1,5cm udaljeno od oka.
we’ve used the following formulas to calculate those distances:
VIEWING DISTANCE = 1 / PPI / (2 * Tan (VISUAL RESOLUTION / 2))
PPI = X / sqrt (W ^ 2 / ((Y / X) ^ 2 + 1))), where x = horizontal resolution, y = vertical resolution, w = screen size
VISUAL RESOLUTION = (1 / VISUAL ACCUITY) * (1 / 60)
We’ve assumed 20/20 VISUAL ACCUITY
Izvor:Typical 480p phone (4” display like Galaxy S III Mini): eye starts to notice pixelization from 14.73” (37.4cm)
Typical 720p phone (4.7” display like Nexus 4): eye starts to notice pixelization from 11” (28cm)
Typical 1080p phone (5” display like Galaxy S5): eye starts to notice pixelization from 7.8” (19.8cm)
Typical 1440p phone (5.5” display like expected LG G3): eye starts to notice pixelization from 6.44” (16.4cm)
Posto ce z4 biti isti z3
Kako u bioskop ides onda.Svaka ti cast kad mozes tako blizu, meni bi oci ispale. Ja gledam sa ~2.5m 42" i nekad mi je i to blizu.
eto koliko njihovo igranje ciframa nema veze sa realnoscu.na papiruwe’ve used the following formulas to calculate those distances:
Ovo nije mereno ljudskim okom.
eto koliko njihovo igranje ciframa nema veze sa realnoscu.na papiru
Eto probajte sami eksperiment, uzmite svoj fon, vidite koja rezolucija iz prilozenih primera odgovara vasem fonu.Odaljite fon od oka i polako primicite sve dok ne pocnete da razaznajete mrezicu piksela.
Ko bude mogao na g3 da vidi mrezicu sa 16,4cm taj je medicinski fenomen
Da , znam, pogledao sam.Je l' si pogledao link? Navodno su eksperimentalno pokazali to
Ako na S2 ne vidiš pixele nisi ćorav nego slep [emoji23]Ja na ovom mom S2 ne mogu nikakve piksele da vidim(mora da sam corav sa 20/20 vidom
) jel treba neka specijalna slika ili sta, ovako kad udjem u meni i posmatram ikonice ne vidim piksele
Da , znam, pogledao sam.
i probao sa svojim fonom koji ima 720p rezoluciju.Ja na 28cm ne vidim nikakvu pikselizaciju.A ne primecujem ni na duplo manjoj razdaljini.
Tek na oko 3cm od oka primecujem mrezicu, ali posle mi se slika i muti.
Na neksusu 7 ne vidim uopste.Ne sa 19,7cm, nego ni na 2cm od oka.
Pa u pravu je, bar taj deo za 808Ti ponovo prizivas sebi ban![]()
![]()
Sreca sto pola modova luduje u barsi..![]()
Mislio sam na bateriju zbog 2k. Neće je pojesti sam po sebi.Problem je i baterija i 3d. Bitno da je tanak a bateriju ko hebe...
Vidi se najviše prilikom surfovanja, ivice slova su mesta gde se pikselizacija najviše primećuje. Na Galaxy S4 vidim piksele tek kad približim telefon blizu lica, na nekih 20ak cm, ali su jako sitni i niko praktično tako ne koristi telefon. Na Galaxy Tab T310 se pikseli vide iz aviona, ali on ima očajan ppi
Pojesce je i ovako brzo a tek sa igrama. Ni pola dana nece moci.Mislio sam na bateriju zbog 2k. Neće je pojesti sam po sebi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari