Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Nesto je pogresno.
Na 6.5" razdaljine, sa tom rezolucijom, nema sanse da vidi piksel nijedna ziva osoba sem Supermena.16,51 cm od oka udalji ekran g3, to neka svako proba....u stvari udalji bilo koji fon i sa rezolucijom od 720p, da imas najsavrseniji vid, pa nema sanse da ih vidis.
Jedino da je 0,65 inca tj na 1,5cm udaljeno od oka.

we’ve used the following formulas to calculate those distances:
VIEWING DISTANCE = 1 / PPI / (2 * Tan (VISUAL RESOLUTION / 2))
PPI = X / sqrt (W ^ 2 / ((Y / X) ^ 2 + 1))), where x = horizontal resolution, y = vertical resolution, w = screen size
VISUAL RESOLUTION = (1 / VISUAL ACCUITY) * (1 / 60)
We’ve assumed 20/20 VISUAL ACCUITY

Typical 480p phone (4” display like Galaxy S III Mini): eye starts to notice pixelization from 14.73” (37.4cm)
Typical 720p phone (4.7” display like Nexus 4): eye starts to notice pixelization from 11” (28cm)
Typical 1080p phone (5” display like Galaxy S5): eye starts to notice pixelization from 7.8” (19.8cm)
Typical 1440p phone (5.5” display like expected LG G3): eye starts to notice pixelization from 6.44” (16.4cm)
Izvor:
http://www.phonearena.com/news/Quad...comparison-heres-whats-the-difference_id55697

Poslednja izmena:
Svaka ti cast kad mozes tako blizu, meni bi oci ispale. Ja gledam sa ~2.5m 42" i nekad mi je i to blizu.
Kako u bioskop ides onda.
To kako ti gledas sa 4m je jako velika razdaljina po meni(poslednji red u bioskopu)
Ovo 2m sto ja gledam je isti odnos otpilike kao u bioskopu neka sredina, taman da mi ekran ulazi u vidno polje a ne i 300 stvari okolo :D

Ovo nije mereno ljudskim okom.
we’ve used the following formulas to calculate those distances:
eto koliko njihovo igranje ciframa nema veze sa realnoscu.na papiru

Eto probajte sami eksperiment, uzmite svoj fon, vidite koja rezolucija iz prilozenih primera odgovara vasem fonu.Odaljite fon od oka i polako primicite sve dok ne pocnete da razaznajete mrezicu piksela.
Ko bude mogao na g3 da vidi mrezicu sa 16,4cm taj je medicinski fenomen

Poslednja izmena od urednika:
@ sale83 ^ slazem se, velika glupost. Mozda i narucena da bi se masa primila jer odavno ljudi vise ne veruju svojim ocima ili culima uopste vec onome sto im se servira.

Ovo nije mereno ljudskim okom.

eto koliko njihovo igranje ciframa nema veze sa realnoscu.na papiru

Eto probajte sami eksperiment, uzmite svoj fon, vidite koja rezolucija iz prilozenih primera odgovara vasem fonu.Odaljite fon od oka i polako primicite sve dok ne pocnete da razaznajete mrezicu piksela.
Ko bude mogao na g3 da vidi mrezicu sa 16,4cm taj je medicinski fenomen

Ja na ovom mom S2 ne mogu nikakve piksele da vidim :D (mora da sam corav sa 20/20 vidom :D) jel treba neka specijalna slika ili sta, ovako kad udjem u meni i posmatram ikonice ne vidim piksele

Poslednja izmena od urednika:
Je l' si pogledao link? Navodno su eksperimentalno pokazali to
Da , znam, pogledao sam.

i probao sa svojim fonom koji ima 720p rezoluciju.Ja na 28cm ne vidim nikakvu pikselizaciju.A ne primecujem ni na duplo manjoj razdaljini.
Tek na oko 3cm od oka primecujem mrezicu, ali posle mi se slika i muti.
Na neksusu 7 ne vidim uopste.Ne sa 19,7cm, nego ni na 2cm od oka.

Poslednja izmena:
Ja na ovom mom S2 ne mogu nikakve piksele da vidim :D (mora da sam corav sa 20/20 vidom :D) jel treba neka specijalna slika ili sta, ovako kad udjem u meni i posmatram ikonice ne vidim piksele
Ako na S2 ne vidiš pixele nisi ćorav nego slep [emoji23]

Zamisli, moguce...vi verovatno setate sa lupom kad gledate u telefon

Da , znam, pogledao sam.

i probao sa svojim fonom koji ima 720p rezoluciju.Ja na 28cm ne vidim nikakvu pikselizaciju.A ne primecujem ni na duplo manjoj razdaljini.
Tek na oko 3cm od oka primecujem mrezicu, ali posle mi se slika i muti.
Na neksusu 7 ne vidim uopste.Ne sa 19,7cm, nego ni na 2cm od oka.

Vidi se najviše prilikom surfovanja, ivice slova su mesta gde se pikselizacija najviše primećuje. Na Galaxy S4 vidim piksele tek kad približim telefon blizu lica, na nekih 20ak cm, ali su jako sitni i niko praktično tako ne koristi telefon. Na Galaxy Tab T310 se pikseli vide iz aviona, ali on ima očajan ppi

Ne nego se vidi, mislim da je to oko 220, 480x800 na 4.3", nema sanse da ne vidis pixele.

Da, vide se odmah bez problema, ne moraš ni da ga prinosiš očima. Uzmi pogledaj dvotačku između sati i minuta u status baru.

J.K. Shin coyly explains why the Galaxy S6 doesn’t have a Snapdragon variant

In a recent interview with The Korea Times, Shin said that its partnership with Qualcomm is still as strong as ever, but the company’s decision to go all in with the Exynos 7420 might have been a cause of the Snapdragon 810 not being good enough. “Samsung always uses the best-quality components and materials to differentiate our products from those by rivals,” said Shin, clearly hinting at the fact that Samsung thinks its Exynos chip is superior to what Qualcomm has to offer. It’s not without reason – based on the 14 nm manufacturing process, the Exynos 7420 has shown itself to be more powerful than the Snapdragon 810 and is said to be more power efficient than any other mobile SoC on the market.

Ti ponovo prizivas sebi ban :) :)

Sreca sto pola modova luduje u barsi.. ;)
Pa u pravu je, bar taj deo za 808

Posle telefona sa 350+ ppi svaki koji ima ispod se lako primeti. Ja se ne secam da mi je na s2 u to vreme to izgledalo tako lose, ali danas se jako lako primeti.

Poslednja izmena:
1080p je trebala da ostane neka granica. Ok ajde presli su na 2k, ali ako odu preko toga bez 4000mah baterije, onda su stvarno bezobrazni.

Nije problem baterija nego 3D performanse

Problem je i baterija i 3d. Bitno da je tanak a bateriju ko hebe...

Mislim da su 3d performanse i baterija dok se gura taj 3d u igricama.

Za prvo sam siguran,za drugo ne jer jos niko nije pokusao takav test :)

Vidi se najviše prilikom surfovanja, ivice slova su mesta gde se pikselizacija najviše primećuje. Na Galaxy S4 vidim piksele tek kad približim telefon blizu lica, na nekih 20ak cm, ali su jako sitni i niko praktično tako ne koristi telefon. Na Galaxy Tab T310 se pikseli vide iz aviona, ali on ima očajan ppi

Ne moze surf da bude merilo, zbog razlicitih rezolucija sadrzaja i zbog samih brouzera, nego gledaj fizicki piksel na samom ekranu, pogledaj ikonice, aplikacije, slova u porukama,,tastatura, pogledaj tekst, pogledaj soft tastere...Na galaxy s4 sa 441ppi, ne mozes da vidis piksele ne na 20cm, nego neces videti ni na 2cm od oka.
da tab t310 ima ppi ispod 200, to se lako vidi,ali na s4 sa441ppi, nema teorije, izvini sto ti ne verujem, ali nema apsolutne sanse.

Ja igre ne igram tako da ako rezolucija ne guta bateriju onda mi je super sto je 2k.

Ja vidim razliku između 1920x1080 (G2) i 1440 x 2560 (Note 4) rezolucije...

Posebno se to vidi kod ikonica i fonta (surf ili npr ovaj novi tapatalk font koji je sav u "rounded" fazonu )

E sad druga je priča gustina piksela i da li je bolje imati duže trajanje baterije u odnosu na ove gore džidža bidže...

Ma nije samo surf, bilo gde gde se nalazi tekst. Surf sam naveo kao primer zato što su obično crna slova na beloj pozadini. Mrežu piksela naravno da ne možeš da vidiš, ali na ivicama slova ili pojedinih grafičkih elemenata možeš da vidiš piksele, ali sa male udaljenosti. Možda ima uticaj i raspored podpiksela na amoled ekranima, da je rgb možda bi se malo manje videlo, ali je sve to bukvalno bilo traženje dlake u jajetu i za 99% ljudi bi i 720p na 5'' ekranima bilo i više nego dovoljno.

Od same rezolucije i ppi je po meni bitnija tačnost boja (pogotovo bele i crne), osvetljenost i vidljivost na suncu, uglovi gledanja i potrošnja energije. Pravi primer za ovo što pričam su Nexus 6 ili Droid Turbo koji imaju visoku rezoluciju ali su skoro sve ostale karakteristike ekrana očajne

Neće bre. Šta crtanje UI troši bateriju?

Nisam mislio da ce bukvalno saltanje izmedju homescreen-ova da pojede bateriju. :D
Bilo kakav surf na 3g mrezi ce je pojesti.

Nazad
Vrh Dno