Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da u tvom tabloidskom razmisljanju postoje samo dve opcije, da ti prodje prevara i da te neko odvali od batina ;)

Izgleda da u tvom tabloidskom razmisljanju postoje samo dve opcije, da ti prodje prevara i da te neko odvali od batina ;)

Nerazumem... ako imas nesto licno protiv mene ili neko saznaje iznesi ga javno, ja se svojih postupako nimalo ne stidim osim sto negde nisam vise zastitio sebe u prevarama prema meni... pre svega ne fizicki vec jednostavno da sam bio pametniji, nikad nista ne prodavat bez ugovora ili kesa unapred itd.. a kao prodavac nikad nisam imao problem da mi iko dolazi na vrata
Dok kao kupac ne zalim bio sam svestan rizika

Poslednja izmena:
Sta se zapenili, nema nista lose u tome otici coveku na vrata...bilo vise puta, kad vide nekog 2 sa 2 uvek se sve lepo zavrsi i prodje uz opomenu i izvinjenje bez mnogo praznih prica.

Sta se zapenili, nema nista lose u tome otici coveku na vrata...bilo vise puta, kad vide nekog 2 sa 2 uvek se sve lepo zavrsi i prodje uz opomenu i izvinjenje bez mnogo praznih prica.

Naravno da nema, samo kod nas nazalost u vecinu slucajeva kad se kaze "otici na vrata" itd misli se na nesto sasvim drugo

Pa i ja sam mislio na to nesto drugo ali kad me vide nikad do toga ne dodje pa ja razocaran se vracam kuci, naravno refundiran u potpunosti ali prazan u dusi. :banghead:

Nekad mi dodje da bas jurim te prevarante da od njih kupujem pa da imam razlog za posete...

Poslednja izmena:
Pa i ja sam mislio na to nesto drugo ali kad me vide nikad do toga ne dodje pa ja razocaran se vracam kuci, naravno refundiran u potpunosti ali prazan u dusi. :banghead:

Nekad mi dodje da bas jurim te prevarante da od njih kupujem pa da imam razlog za posete...
Razumem ja taj bes i želju za pravdom ali to što razmišljaš je dobar način da nastradaš, otandžaraće te neko na pravdi boga, vidiš i po zvaničnim statistikama da ima je 1.2 ilegalna pištolja po domaćinstvu a tek sekirica i takvih stvari. Nešto konstruktivno da se uradi je da se što više prevaranata raskrinka i ukaže na načine da se izbegnu. Na duže staze, obrazovanje je jače oružje.

Namesti ga na nešto što prodaje , sa drugog broja zovi i nađite se da to kao kupiš a zatim ...

Ili veruj u državu i sistem pa pravac policija .

Ово је најбоља варијанта ако лично познајеш тог инспектора или полицајца па да пође он са тобом.

Razumem ja taj bes i želju za pravdom ali to što razmišljaš je dobar način da nastradaš, otandžaraće te neko na pravdi boga, vidiš i po zvaničnim statistikama da ima je 1.2 ilegalna pištolja po domaćinstvu a tek sekirica i takvih stvari. Nešto konstruktivno da se uradi je da se što više prevaranata raskrinka i ukaže na načine da se izbegnu. Na duže staze, obrazovanje je jače oružje.

I ja spadam medju taj procenat...

I ja spadam medju taj procenat...
Ovaj forum citaju i deca. Svojim pisanjem utičeš na njihove stavove. Nemaš prava to da radiš.

Slažem se da smo svi frustrirani, da nam je svega dosta, ali treba podvući crtu šta je za javnost, u šta zaista veruješ i šta bi stvarno bio spreman da uradiš a šta spada u bes, frustraciju i ružne nekontrolisane misli koje treba zadržati za sebe i boriti se protiv njih.

Bez uvrede, ali vide li ti većinu današnje dece? Oni k'o u rat da idu. Svaki drugi ima nož ili nešto bodljikavo/seckasto, posebno u "zayebanijim krajevima" (Dorćol, Zemun...).

Baš zato i govorim ovo što govorim. Jel želiš da živiš u takvom svetu? Treba se boriti protiv toga, osudom, a ne odobravanjem i podstrekivanjem takvog ponašanja.

Treba imati debeo obraz pa da mozes nekog tako da prevaris.

Ne brini, ima ih i ovde i tamo koliko ti duša ište.

Bez uvrede, ali vide li ti većinu današnje dece? Oni k'o u rat da idu. Svaki drugi ima nož ili nešto bodljikavo/seckasto, posebno u "zayebanijim krajevima" (Dorćol, Zemun...).
To se desi kad se odgaja generacija kukavica. Pri tome ni ne shvataju da jesu.
Niko nema više nivo.

Proslo je to vreme da gledas ko tele u sarena vrata dok te varaju i da se uzdas u ovozemaljski sud (neki i u onaj drugi). Ako te covek s namerom prevari i izbegava kontakt, otici na vrata i traziti,braniti svoje je apsolutno opravdano, jer prosto tako je vreme doslo. Da, i ja sam moze se reci mlad, ali nisam "lood".

Kod tehnike u vecini slucajava su nesporazumi...... ako se radi o normalnim ljudima/prodavcima... i ja znam kako bi reagovao da me neko napadne da sam mu nesto uvalio a ja sam 100% siguran da nisam..... zato se i ne zalazem za to da iko misli da ima pravo da izigrava boga...., takodje ne podnosim bahate likove, radim sa ljudima i znam kakvih sve ima nevezano za prodaju

U ovom kontekstu pisem kao neko ko ne uvaljuje, i mene iskreno bas briga to sto ima sve vise uvaljivaca, ja licne ne zelim da me iko pokusa poistovetiti sa istima
Tako da kad me neko pita: "kako ja da znam da me neces prevarit" sa takvim ne saradjujem nek kupi od prevaranta ako je vec pre kupovine ubedjen da ga neko vara, meni takvi kompleksasi nisu potrebni ako nesto prodajem ima drugi normalan ko ce kupiti i sa kojim necu imat problema

Da me opet jedni te isti ne uzmu u usta da branim prevarnte, ja ljude delim na ljude i neljude, to sto neko kaze "brate sad su svi prevaranti sto ja tebi da verujem"... bla bla, iskreno ja nisam tu da lecim necije komplekse i strahove, i ne zelim takve u svom zivotu
U svakom komunikaciji mora biti "DOZA" poverenja, naravno skuplje stvari testirat da ne bi posle bilo komlikacija, ono sto se nemoze testirat na licu mesta ili je manje vrednosti uzimat na rec, jer realno ja necu nikog pustiti u moj stan sa KP da testira na primer nov citac kartica od 250din...., bilo je i takvih samo sam im rekao uzmi ili nemoj meni sve jedno

Zato i vrednije stvari ne prodajem na KP, ili je tu benchmark oglas gde ljudi uzimaju na rec bar za sad...
PS: i mene su prevarili za sitnice (fotoaparat, polovan hard, neka sklj grafika) i dalje ne planiram da takve napadam ili da im idem na vrata jer vidim da nemaju leba i da su 1-2 crvene vec prokockali... jedino sto ja znam da vise takve stvarni necu kupovat, a to da napadnem zenu sa 2 deteta (bio kod nje kuci) sto mi je uvalila za 1500din poluispravan fotoaparat ne pada mi na pamet da se spustam na taj nivo

A neko od kupaca koji su prevareni nema tih '1-2 crvene' viska, pa im nije bas lako da se odvoje od toga ;).

A neko od kupaca koji su prevareni nema tih '1-2 crvene' viska, pa im nije bas lako da se odvoje od toga ;).

Pa nema ni ja, ali to mi ne daje pravo da izgravam silu i "balkanskog srbendu koji je uvek u pravu", ja sam uzeo fotoaparat bez testiranja, jer mi treba komp da vidim kakve su slike i prevaren sam nedvosmilseno, jer je prodavac zena rekla da je imam 22in TFT a ona 15 CRT gde se strafte po slici ne vide kod nje! a da na mom skupom monitoru ja sve :vidim: :p
Ja sam da sam otisao na vrata, docekao bi me muz koji be verovatno rekao "MOJA ZENA NE LAZE!" i sat sad, da uletim u gajbu on potegne noz na primer, jer po neredu u stanu vidim da su neki levatori, sta bi ja tu uradio... u najboljem slucaju bi popio prijavu za upad u gajbu ni kriv ni duzan :)

Isto tako moze da se desi da bude nesporazum, ili da je neko bas nemarnoscu unistio ono sto je kupio, tada bi prodavac nagrabusaio... i sve zato jer neko uzima za pravo da sprovodi "pravdu"

Poslednja izmena:
Imas imas ti viska crvenih, ti si preprodavac :).
Pa ti lakse da zaboravis na gubitak.

I kako si resio tu situaciju na kraju, sa tim aparatom ?

Imas imas ti viska crvenih, ti si preprodavac :).
Pa ti lakse da zaboravis na gubitak.

I kako si resio tu situaciju na kraju, sa tim aparatom ?

Dao negativnu na Kupindu, korisnik iskljucen jer je imala ~3 komada, kad mi je rekla da je vise ne zovem jer ide za selo, nisam je vise kontaktirao, fotaparat prodao za 400din kao neispravan

Poenta je ta da te bar u 70% slucaja zovu i kad neznaju da koriste, ili kad nisu zadovoljni "kvalitetom", ako se lepo obrate to se sve resi, ko je bahat ama bas nikom nisam izasao u susret u zadnje vreme jer takvi po meni ne zasluzuju tudju paznju, mada je sve bilo za gluposti po pitanju koriscenja i mozda apr slucajeva da su me zvali nakon mesec+ dana da traze garanciju koji nisu ni imali

Znaci otisao si do njenog stana i sta se onda desilo ?

Ostavi zeljka na miru! Ako je nekad bio u pravu onda je to sad. Nemojte da glumatate nikakve Meklaude jer to niste.

Menjajte temu deco jer vas je smesno citati. ;)

A ti menjaj topic prevarantu ;).
A sta, nisi prevarant ?
Pa nismo ni mi deca ovde.

Prevare se jedino uspesno resavaju prevencijom da do njih ne dodje, i tu je i marks u pravu da je tema skrenula u to kako "ispraviti krivu drinu"

Ako ima na Limundu il KP neki tester za prevarante, sto oce da zapisti kad je na metar od prevaranta, daj da kupim kilo ;).

Ti si derle 100% ...niz nogavice ti curi koliko si mlad i neiskusan.
...a kada bih hteo da te prevarim ti u narednih 5 godina ne bi shvatio ni da sam te prevario a kamoli da shvatis kako sam to uradio. [emoji14] ...spusti loptu decak, zeljko je verovatno prvi put u pravu. ;)

Imam 33 godine i par hiljada prodaja na Limundu i KP, za poslednjih 5-6 godina.

Idi na pcberza forum pa tamo fasciniraj nekoga sa tim glupavim forama ;).

Ne zelim da te impresioniram, zelim samo da tebe i druge usijane glave smirim jer sam jos devedesetih prolazio sve to o cemu sad pricate i znam da se coveku ne ide na gajbu za smesne iznose ...samo za iznos za koji si spreman da das i svoju glavu ;)

Svako ce proceniti da li je spreman na odredjeni rizik ili ne, ne omalovazavajte prevarene ljude ovde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno