Šta je novo?

AMD Radeon Rx serija

e ako izbace nove karte sa gcn 1.1 stvarno i treba da propadnu.

Amd se nadao da ce da sredi potrosnju/zagrevanje kroz sitniji proces, zato mislim da nema nikakvih informacija. Nvidia ih je uhvatila nespremne. Sada treba iz starog neoptimizovanog procesa da izvuce dosta jos snage da bi parirala nvidiji. Ne bi im bio u kozi.

Pa sad ili nikad. Moraju da maksimalno iskoriste činjenicu da nVidia tretira kupce kao kompletne ******e, i sledeća tri meseca su im klučna, biti ili ne biti.
Ja ću is svakako podržati jer imam velika očekivanja od ove serije.

gcn 1.1 su stari cipovi bez hardverske podrske za mnogo stosta.zato i mislim da od ovog pisanija nema nista,najstarije sto ce biti rebrandovano ( od ovih relevantnih kartica,dakle izuzev najnizeg segmenta) je tonga,po mom misljenju.

E to me zanima, hardverska podrska za sta...? Mislim nista bitno. A 1.0 jeste zastarelo.

I zašto su stavili 3gb vRam na AMD Radeon R9 370X ?
Ako su spekulacije tačne naravno.

najbitnije razlika je full freesync podrska.takodje,ne ocekujem prost rebrand 285tice kao 370,vec full 2048 SP-a i bar 3gb vram-a ako ne i 4gb,a razlike u modelima sa i bez x ce kao i do sad da budu u tdp-u i kloku.jace karte sigurno idu sa 1.3 gcn tj novim cipovima.takodje,ako tonga ne bude full dx12 komplementarna,ne bi me zacudilo da svi cipovi od mainstream pa navise budu poslati u penziju.sto se tice i tahitija,piticairn-a i havajaca,ocekujem da svi budu poslati u penziju,neki manje neki vise zasluzenu. :)

Pa ove preliminarne specifikacije imaju donekle smisla. Samo kada bi r9 370 imala 3gb vram-a i jos da cena bude tipa 200$, automatski bi izbacili gtx 960 iz konkurencije, ali ako bude 2gb, promasaj.

to je sve na osnovu onog clanka od gore,samo ga kako koji sajt tumaci po nahodjenju.

isto ono sto smo rekli pre,svak' ima svoje tumacenje.

ovo moze biti vrhunska karta, ako se sve dogodi kako se prica...

Kakvi vrhunska ako joj za def treba voda ?

O čemu ti pričaš?
Kakve veze ima što dolazi sa vodenim hlađenjem?
Hoćeš da kažeš da R9 295x2 nije vrhunska karta zato što joj je default vodeno hlađenje?

Kome se ne svidja watercooler nek uzme ne-referentni model i resen problem [ionako retko ko uopste kupuje bilo kakve referentne graficke, eto Nvidija je naterala idijote da kupuju $999 referentne Titane, i AMD je samostalno izdao 295x2]. Sigurno ce biti 390X Windforce-ova sa 3 coolera i slicnih modela, mada verovatno ce watercooler omoguciti bolji overclock.

Poslednja izmena:
eto Nvidija je naterala idijote da kupuju $999 referentne Titane

Hladnjak na high end nVidia karticama je vrhunski i nije za porediti sa onim sto AMD ugradjuje na svoje high end modele (ako izuzmeno 295x2).

Hladnjak na high end nVidia karticama je vrhunski i nije za porediti sa onim sto AMD ugradjuje na svoje high end modele (ako izuzmeno 295x2).

Da, zato su GTX280 i GTX480 bili poznati po niskim temperaturama... a ne cekaj. Turbina je turbina, ne mogu oni da izmisljaju toplu vodu u dizajnu tih hladnjaka, prosto se dogodilo da AMD zadnje 2(i evo sad ce 3.) generacije ima furune dok nVidia je bila bolja po tom pitanju i onda automatski hladnjak ima manji posao pred sobom.

Jako mi se svidja sto ga izbacuju sa vodenim hladjenjem.
Nadam se da ce u skorije vreme vazdusno hladjenje postati stvar proslosti, jer je bucno resenje i sushi vazduh u sobi.
Voda em bolje hladi, em je necujno resenje. Nek nastave ovako sa grafickim karticama, jos samo procesori da krenu tim putem i super.

Oni moraju ovo na vodeno, jer drugacije ne moze da radi...

Nazad
Vrh Dno