Šta je novo?

iPhone 6 / 6 Plus

^ meni indijator nije ni los ali nije ni idealan. Ali da mi je na 0% nikad mi se nije desilo ...meni yt ssvira i gledam facebook app bez jb...

Daleko od toga da radi savrseno. 8.1.2 pozovem i dalje mi stoji 0sec a ja vec 2min razgovora. Ne uvek ali desava se. Indikator baterije 0% a tel radi tako jos pola sata sa koriscenjem. Ima tu jos dosta stvari

Ja nemam tih problema...

Ni ja nemam problema sa savijanjem pa ne kazem da se nijedan ne savija

Itunes radio i forum, kao i yt i forum, i locked na bleji YT:

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    294 KB · Pregleda: 142
  • image.jpg
    image.jpg
    202.8 KB · Pregleda: 138
  • image.jpg
    image.jpg
    115.1 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
da li koristiš aplikaciju i safari ili preko safarija?

Samo safari koristim za yt, yt app je u maleru ne radi kako treba , ne mogu ni premotati video...

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

neko je spomenuo bateriju.Sve je to super usage 6.5 sati,al ja sam taj usage imao na 5 i 5s,a ovde ga nemam.Mirovanje je bilo oko 2 dana,a ovde ne mogu 1.5 da dobijem sa istim i manjim koriscenjem.

Spomenuo sam 1080p,cisto kao primer,jer zaista me smara da odrzavaju samo neki standard koji su imali pre par godina i pojavom i5 i 326 ppi.To je bila poenta.

Da se ne ponavljam,al u apple svetu sam vec 10 godina i posedovao sam vecinu uredjaja i znam o cemu pricam,pricam o tome da su poceli kao android da imaju 16 uredjaja,12 rezolucija...i zato im ios polako ali sigurno postaje nestabilan.Ako me je nesto privlacilo pored brutalnog dizajna,onda je to stabilnost.

Dizajn im je vec godinama i4,te razvucen,te stanjen...a ios,najbagovitiji do sad.

Imace jos jednu priliku kod mene,a do tad verovatno prelazim na m9 ili kako se vec bude zvao.

da,da...zaboravih taj cuveni finger print.Vec mesecima ne mogu da skeniram svoj nijedan prst (na 5s sam mogao i nos).Pomislih da nesto nije u redu sa telefonom,al tudje prste skenira bez problema,tako da mi je donekle laknulo,al opet...jel treba sake da menjam da mi budu odgovarajuce za ovaj telefon???

Poslednja izmena:
neko je spomenuo bateriju.Sve je to super usage 6.5 sati,al ja sam taj usage imao na 5 i 5s,a ovde ga nemam.Mirovanje je bilo oko 2 dana,a ovde ne mogu 1.5 da dobijem sa istim i manjim koriscenjem.

Spomenuo sam 1080p,cisto kao primer,jer zaista me smara da odrzavaju samo neki standard koji su imali pre par godina i pojavom i5 i 326 ppi.To je bila poenta.

Da se ne ponavljam,al u apple svetu sam vec 10 godina i posedovao sam vecinu uredjaja i znam o cemu pricam,pricam o tome da su poceli kao android da imaju 16 uredjaja,12 rezolucija...i zato im ios polako ali sigurno postaje nestabilan.Ako me je nesto privlacilo pored brutalnog dizajna,onda je to stabilnost.

Dizajn im je vec godinama i4,te razvucen,te stanjen...a ios,najbagovitiji do sad.

Imace jos jednu priliku kod mene,a do tad verovatno prelazim na m9 ili kako se vec bude zvao.

Svako ima svoje mišljenje...poštujem ali se ne slažem makar oko baterije.I ja sam imao svaki iP od 3GS pa na dalje,definitivno all round korišćenje iP6 do sad najači u pogledu baterije.

A nadam se da ćeš biti zadovoljan sa Androidom i naravno nadam se da ćeš nas obavestiti o tome,ali mislim da grešiš i da ćeš to uvideti tek kad budeš počeo da koristiš Android.Ovo pričam jer koristim uporedo iOS i Android...

moram probati nesto novo,jer ovo mi je dojadilo vise i ozbiljno razocaralo.

Vladevid... Nacitah se tvog posta gore i prosto kao da imas kineza ;-) 326DPI pa? jel to nesto lose pa ih kritikujes? Inace ako vec tako dugo koristis apple trebao bi da znas da je 326DPI aktuelno od ip4 pa? Fingerprint te zeza? Brate o cemu ti, imam unistene jagodice totalno jer jedem prste i radi savrseno i kada ih od nervoze izjedem provali mi prst, zaista ne znam o cemu pricas, i zasto takve kojestarije pricas? batt ne moze preko 1dan?

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    73 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
iPhone 6 / iPhone 6 Plus

prvo valdevit,
drugo,nisam ti brat koliko ja znam,
trece isto i ja radim sa prstima al ne radi,
cetvrto,ti ni ne koristis iphone.Uzmi neku staru nokiu i opali surf.Gde ti je wa,viber,kamera...?

Sa takvim nastupom nemam sta sa tobom da pricam.Ako budes zeleo da nastavimo normalno diskusiju,ponasaj se pristojno,a ako ne,tvoje postove cu preskociti

Poslednja izmena:
Hehehehehe druže ili ti je telefon defektan...ili su grremlinii :D Da si ti meni živ i zdrav ali iOS fingerprint je zilion puta precizniji i bolji od Androida...Evo da mi nije POKVAREN Galaxy S5! Pozvao bih te da probaš i uporediš...eto mogu pitati mog brata koji takođe nosi S5 pa da uporediš.Nebo i zemlja!!!

Ipak ti proveri hardver na telefonu...

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

kazem ti citao je na pocetku bez problema i sad cita tudje,al moje nece :(

Nemoj samo sljamsung porediti,jer na to djubre ne bih presao da je jedino na trzistu pored apple

Poslednja izmena:
Def je hardver u pitanju...a S5 sam pomenuo pošto se svi kunu u njega :) Realno ista je stvar sa svim proizvođačima pošto koriste isti sistem.Moožda bih tu poređao recimo novi Nexus,G3,M8 pa ostali....ali manje više svi su na istu foru i imaju iste bug-ove.Kod Androida nikad nećeš videti fluidan rad sa 70mb slobodne RAM memorije ;),takođe na quad procesoru lagovanje???ooo da to je moguće! i td... ima dosta stvari koje Android radi bolje od iOS-a ali za sad iOS pobeđuje.Ali sve zavisi od čoveka do čoveka...šta su mu potrebe

O
prvo valdevit,
drugo,nisam ti brat koliko ja znam,
trece isto i ja radim sa prstima al ne radi,
cetvrto,ti ni ne koristis iphone.Uzmi neku staru nokiu i opali surf.Gde ti je wa,viber,kamera...?

Sa takvim nastupom nemam sta sa tobom da pricam.Ako budes zeleo da nastavimo normalno diskusiju,ponasaj se pristojno,a ako ne,tvoje postove cu preskociti
Ne palim ja kameru kada mi nije potrebna drugo to je usage 24h trece kao sto vidis imam argumetnovano a tvojih argumenata nigde ;-) snmi fingerprint novi i snimaj video da vidim kako ti to ne radi;-) e da i dalje ne znas kad se pojavio retina ekran prvo si rekao i5 sad 4s mozda naucis jednog dana

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    78 KB · Pregleda: 164
Poslednja izmena:
Njemu nece da skenira Njegov prst tako da ne moze da "snimi fingerprint"

evo sad opet probao 4 prsta i nece.Devojka probala,svoja 2 i bez problema sve proslo iz prve.

Paaa probaj sa sapunom da opereš prste pa onda sa dezinfekcionim sretstvom...moguće da ti se dlanovi/prsti znoje više nego obično i sva prljavština i mast ulete u proreze na jagodicama prstiju...

Ili si jedan od Pink Panter grupe,pa si se malo igrao skidanja otisaka sa prstiju...kiselinom i spaljivanjem istih!!! :D

meni prednja kamerica na spejs greju stoji onako kako treba. E sad posto vidim da ovde ima korisnika sestice koji nisu preterano zadovoljni moje neko generalno mislienje i nije kompetentno sobzirom da mi je ovo prvi ajfon, ali posto sam presao sa m8 mogu reci da je sjajan ali sam mozda ipak ocekivao nesto vise i mocnije. Da li je razlog tome sto je m8 fantastican telefon pa i ne osetim neku razliku ali generalno u odnosu na neke druge androide koje sam imao je stvarno druga dimenzija mobilne telefonije. Mada sam stekao utisak da se ios dosta priblizio androidu. Na ranijijim modelima ajfona kod drugih ljudi sam uvidjao tu razliku, to nesto sto epl cini posebnim, ali kapiram da trziste i potraznja diktira dalji razvoj i modele u budicnosti. Sto se tice dizajna i izgleda, ovo je savrseno..

Ma telefon je izuzetan to sto se zale zale se po stranim forumama sto se kamere tice ne znam osobu kojoj se to desilo :)

Ma telefon je izuzetan to sto se zale zale se po stranim forumama sto se kamere tice ne znam osobu kojoj se to desilo :)

Ne znam ni ja osobu kojoj se ogrebao ekran ključevima pa mi je to slaba utjeha :D

4 ovaj sa problemom sa prstima: Znoje ti se prsti i imaš slab otisak, isto se i meni dešavalo. Mora biti potpuno suv i plus oisti dobro touch ID. Ja sam problema i u policiji imao kada sam ličnu kartu vadio :D

Elem napravio sam takvu kolekciju aplikacija i igara, da ću morati negdje da okačim :D

Okaci ovde hahaha ps meni se izgrebao ip4 o jaknu svojevremeno :-( a bio star 2 nedelje mozda ni toliko, ne secam se. Ali zamisli smor nov telefon ofuljen na 3 mesta zbog rajzfeslusa, prodao sam ga i kupio novi od tad imam folije na ekranima.

Poslednja izmena:
Otisak prsta sljaka perfektno. Ka' malo dete otkljucavam i zakljucavam :D inace baterija usla u drugi dan, ostalo malo manje od pola a kao i svaki novi telefon za tih 24 sata je urnisan od koriscenja, cisto test proizvoda :)

Da je urnisan nije. Zaboravio si da je ovo IT forum. Znamo malo više, a i zna se šta je high usage.

Shvatam poentu. Možda bi imalo smisla da obezbede 1080p ekrane za sve smartfone zato što je ta rezolucija neki standard i na kompjuterima i na tv-ima i na mobilnim uređajima, a i smanjili bi fragmentaciju i olakšali posao developerima.
Više od toga na tu veličinu ekrana ne donosi neki stvarni benefit, osim marketinškog.
Iskreno, ja koristim 6 Plus, brat od strica 6 i nisam ni osetio tu razliku u ppi u korist 6 Plus (401:326 ppi). Ekran na šestici mi izgleda odlično.

Činjenica je da nove verzije iOS nisu najbolje optimizovane za starije uređaje, pogotovo kad je iPad u pitanju. Na 5S nisam imao nekih problema sa iOS 8, na 6 Plus radi fantastično, koristim ga više od 3 meseca i stvarno nisam video neki problem. 6 Plus sa iOS 8 je po mom mišljenju ajfon koji najbolje radi do sada.

da,da...zaboravih taj cuveni finger print.Vec mesecima ne mogu da skeniram svoj nijedan prst (na 5s sam mogao i nos).Pomislih da nesto nije u redu sa telefonom,al tudje prste skenira bez problema,tako da mi je donekle laknulo,al opet...jel treba sake da menjam da mi budu odgovarajuce za ovaj telefon???
Koristio sam Touch ID i na 5S i na 6 Plus i ispratio sam evoluciju softvera. Na 5S i 7.0.x je znao da omane, na 7.1 je postao mnogo pouzdaniji, osim ako su prsti vlažni.
Na 6 Plus sa iOS 8 je pouzdan, brži i čini mi se da ni vlažni prsti ne predstavljaju uvek problem.
Ako tvojoj devojci radi a tebi ne, pretpostavljam da se ne radi o hardverskom problemu? Ne znam da li to utiče na efikasnost, ali ja kad podešavam touch id rotiram prst postepeno sa svakim sledećim dodirom do 90 stepeni u odnosu na telefon u jednom i drugom smeru. Takođe, jesi probao da snimiš otisak za jedan prst 2 ili 3 puta, možda to pomogne?

Što secekrana tiče, ja sam prešao sa HTC One 1080p na i6... Nijednom nisam primetio nižu reziluciju, a ekran mi deluje duplo bolji. Čitač otisaka obožavam. Čak i mada su mi mokre ruke sam provlio foru kako da razmrljam vodu i da mi očita.

ja nisam izvalio razliku 6-6plus sto se ekrana tice a koristio sam oba , ama ni i jednom trenu nisam rekao au brate gledaj kako jadno izgleda ekran pored ovoga na6+ ali ni jednom.
Ukratko od mene:

Ekran na 6 tici je fantastican, na jakom dnevnom osvetljenju je bukvalno izuzetan i do sada takav prikaz ni na jednom telefonu nisam video (kada je u pitanju direktna sunceva svetlost) zaista boje i detalji prikazani na ekranu ostaju veoma dobro vidljivi.

Po meni telefon nema manu.
Prelep , valjda mi je dosadio dizajn 4vorke koji se preneo sve do 5S koji je i dalje odlican telefon, ali samo zbog dizajna i ekrana presao sam na ovaj prelepi uredjaj.

Dimenzije telefona, da malo su vece, pa u dzepu kada se sagnem malcice smeta , ali dok hodam, bukvalno cimam se dal mi je tel u dzepu , em je lagan em se ne oseca kada se tapne rukom po dzepu.

Touch id: posle 5S na kom je radio izuzetno , na ovom radi jos bolje. ono sto sam primetio jeste da ocita otisak bukvalno dok stiskam home da aktiviram ekran , i ako ga odmah pustim on bukvalno otkljuca istog trena, nema potrebe drzati prst ili slicno.

Baterija, nije losa . zadovoljavajuca je i nudi zaista dobru autonomiju.

Kamera, dobra je i daje zaista fine fotografije sa dosta smanjenim sumom u poredjenu sa 5S, video zapis je daleko napredovao pa mi je video izuzetan. 60FPS 1080p sa stabilizacijom , video na racunaru izgleda kao da sam snimao sa kamkorderom od 25000 dinara ( samo bez optickog zuma ofc) sve u svemu kamera je odlicna uz fantasticna AF kako na videu tako i na fotografijama.

Dual led true tone. vrsi svoj posao i ako u nekim slucajevima pregori fotografiju iz nepoznatih razloga, ali fotke su OK . Kako svaki fotograf kaze kazem i ja blic je nuzno zlo, i treba ga izbegavati kad god se moze, tako da stojim do toga i sada.

Brzina iOS-a optimizacija apps-a: iOS 8.1.2 radi izuzetno lepo na ip6 , aplikacije su se sada vec u vecini slucajeva prilagodile novim uredjajima, pa ni tu nema problema :)

Signal i kvalitet istog: telefon po mom misljenju ima malcice bolji prijem signala u odnosu na 5S npr na mestima slabije pokrivetnosti gde sa 5S imam 3 tackice na indikatoru , na ip6 imam 4 uz daleko stabilniji signal i manjih oscilacija, sto govori da ce baterija samim tim duze trajati.

Razgovor i kvaliet komunikacije: Izuzetan, napokon iphone da se cuje izuzetno na slusalici da ne moram da nisanim usnu skoljku (malo preuvelicavam ali zaista nekada mi se desavalo na ranijim iphone-ima da ne cujem nista jer promasim samo za malo usnu skoljku) dakle fantasticno se cuje i fantasticno sagovornici cuju i u bucnijim okruzenjima.

Zvucnik iliti loud speaker: Ovo je prica za sebe, ko nije cuo ovaj zvuk nek ne sudi jer ja bolji zvuk na mobilnom uredjaju nisam cuo, dubok, kvalitetan zvuk bez izoblicenja izbija iz ovako tankog kucista, bukvalno ipad air zvuci smesno pored iphone-6 ta dubina taj zvuk kao da proisticu iz daleko masivnijeg uredjaja.

Neki zakljucak: Telefon koristim za sve , najvise za internet i surf na istom, pa mb pojedem vrlo brzo iste i dokupljujem nekoliko puta mesecno , jer slozicete se svi novi telefoni zjape za internetom i sve manje koristimo za SMS ili klasican poziv, sve vise koristimo skype viber whatsapp ( i ako sam protiv tih app pa ih instaliram po potrebi :) ) pa samim tim i autonomija nije kao sto svi mi prizeljkujemo od oko 8-9h vec je sada sve to na oko 6h i tu varira uz zahtevnu upotrebu. Na standby baterija preko noci smakne od 2 do 3 % sto je standard i ja sam zadovoljan autonomijom iste.
Mnogi ce se pitati dal je dovoljno 16GB ili je neophodno 64-128 odgovor je u samim vama, tj ako ste kolekcionar video zapisa i fotografija definitivno 64GB preporucujem, ako niste i ako sve sto fotkate ili snimite kopirate na racunar, mislim da ce 16GB da zavrsi odlican posao. 128GB ? Hmmm WTF i dalje je zaista nepotreban taj kapacitet u telefonu, apps ne prelaze i dalje 2.5GB samim tim mislim da samo teskom ludoscu mozete popuniti i 64GB a o 128 ne zelim ni komentarisati :)

Sve u svemu cena ovog uredjaja je visoka u standartu apple uredjaja , pitacete vredi li? Pa ono svako ima svoje misljenje, ja licno mislim da vredi svake ulozene pare. Mnogi kazu DUAL CORE WTF KANTA ovo je 2015 godina oni imaju DUAL CORE i 1GB rama pa takav traktor je samsung imao 2011.
Ono sto mogu reci ovde na forumu a ljudi u okolini ne razumeju jeste da taj DUAL CORE pojede octa i quad za dorucak zbog same arhitekture cyclon koji nudi fantastican performance per clock kao i X64bit. O da necemo o tome kako nema 4GB rama i kako je to neupotrebljeno. Sve sto mogu reci guglajte i uvericete se kako je ova arhitektura i te kako upotrebljiva sa 1GB rama i koliko delje konkurenciju sa quadovima i oktovima a o performanse per single core da ne pricamo jer mu nema pariteta za sada ;-) Pozdrav ljudi nadam se da nisam smorio, nasao sam vremena da malo opisem svoje neko misljenje o ip6

Poslednja izmena:
Može se ovde i normalno diskutovati i kulturno...odlično!

Shvatam poentu. Možda bi imalo smisla da obezbede 1080p ekrane za sve smartfone zato što je ta rezolucija neki standard i na kompjuterima i na tv-ima i na mobilnim uređajima, a i smanjili bi fragmentaciju i olakšali posao developerima.

Upravo sam na ovo mislio.Da ne pričam koliko mi je išao na nerve viber sa svojim silnim updatetovima,a tek pre mesec dana su uradili podršku za i6/+.Ima još gomilu app koje to nisu uradile.

Činjenica je da nove verzije iOS nisu najbolje optimizovane za starije uređaje, pogotovo kad je iPad u pitanju. Na 5S nisam imao nekih problema sa iOS 8, na 6 Plus radi fantastično, koristim ga više od 3 meseca i stvarno nisam video neki problem. 6 Plus sa iOS 8 je po mom mišljenju ajfon koji najbolje radi do sada.

Meni na i6 ios8 radi loše.Evo i nekih bugova koje sam primetio i koji mi polako idu na živce,al probaču još neki restore,da vidim,možda se reše problemi:
-nekad mi se ne čuje ton poruke uopšte,nekad se čuje malo,nekad se čuje zagušeno...ostali tonovi rade perfektno,
-najviše me je začudilo da kad sa nekim pričam,ON PREKINE VEZU i u slučaju da sam u međuvremenu primio neku notifikaciju u toku razgovora,nakon prekinutog poziva,ostaje da svetli u beskonačnost.Mislim ne radi automatsko gašenje / zaključavanje,već ostaje da svetli na lock screenu,
-dosta puta kad uđem u settings,jednostavno zabode,ništa ne reaguje sem da izađem i da ponovo uđem i dešava se da opet ništa ne mogu da radim,
-nervira me i to zatamljivanje oko sata kad stavim neku svetliju podlogu u pozadini,pogotovo ako ima belog (ovo nije bug i kapiram sve,al neću to da ima)
-ima tu još nekih manjih bugova,al mi za sad ne smetaju.

Koristio sam Touch ID i na 5S i na 6 Plus i ispratio sam evoluciju softvera. Na 5S i 7.0.x je znao da omane, na 7.1 je postao mnogo pouzdaniji, osim ako su prsti vlažni.
Na 6 Plus sa iOS 8 je pouzdan, brži i čini mi se da ni vlažni prsti ne predstavljaju uvek problem.
Ako tvojoj devojci radi a tebi ne, pretpostavljam da se ne radi o hardverskom problemu? Ne znam da li to utiče na efikasnost, ali ja kad podešavam touch id rotiram prst postepeno sa svakim sledećim dodirom do 90 stepeni u odnosu na telefon u jednom i drugom smeru. Takođe, jesi probao da snimiš otisak za jedan prst 2 ili 3 puta, možda to pomogne?

Probao sam sve u prethodnih par meseci sa svojim prstima,koji jesu malo problematični zbog znojenja,pogotovo u ovo doba godine,al taj problem sam imao sa 5s u isto vreme prošle godine i nakon updatea,problem je nestao,a 5s mi je čitao prst u 99% slučajeva.Probao sam danas svačiji prst u okolini svojoj,kao neki agent i svima skenira bez problema,iz prve,al meni i dalje ne i to ni jedan prst,ali ni jedan neće...

Sve u svemu,pašće još 1 clean restore.

Poslednja izmena:
Trol ;-) samo da potvrdim da prica o nekom kinezu ili troluje temu:

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    207.6 KB · Pregleda: 177
  • image.jpg
    image.jpg
    167.9 KB · Pregleda: 175
Vrh Dno